( peterson | 2011. 12. 13., k – 11:11 )

Méterfa alatt a hosszú rönköt értem, amit fel kell vágni kuglikra, majd fel kell hasogatni.
Meló van vele, de sokkal olcsóbb (ha nem hívsz fűrészes szakit, hanem nakad/sógornak/szomszédnak van egy jó Sthil amivel fölkuglizzátok).

A locsolt fát ha megméred, és nem veszed át az mindenkinek kellemetlen.
Sok macerát spórolsz meg azzal, hogy nem is kéred. ;)

Másik téma: a fa tárolására figyelj oda: amint megérkezett, kazánkészre kell hoznod (vágni, hasogatni), így jobban szárad.
Ha van lehetőséged akkor _ne_ a pincében tartsd, mert ha nem elég száraz akkor bedohosodik.

Azt írja az okosság, hogy hosszabb távon csak a 10% alatti víztartalmú fát szabad pincében tartani.

Tárold jól szellőző helyen. A talaj fontosabb mint a tető (bár a tető sem jelentéktelen). A fa ugyanis elsősorban nem az esőtől lesz vizes, hanem a vizes talajról "szívja" fel. Tehát hiába takarod le, ha a puszta földön van ami vizes.

---
"A megoldásra kell koncentrálni nem a problémára."