( tetra | 2011. 10. 06., cs – 19:03 )

"Egesz egyszeruen, mert olyan szinben tunteti fel a halalt, mintha az maga vicces volna, es nem pedig egy visszafordithatatlan dolog."

Ez most teljesen független a témától, de miért zárja ki egymást a két dolog? A halál ilyetén komolyan vevése újkeletű dolog. Pontosabban a komoly szó nem jó, igenis komolyan kell venni a halált, de nem kell egy szomorú dolognak tekinteni. Eleve nem a halottért vagyunk szomorúak hiszen neki már mindegy. Azért vagyunk szomorúak, mert a mi életünkben nincs többé az elhunyt, magunkat sajnáljuk. Ahelyett, hogy ünnepelnénk az életét, aminek pontot tett a végére. Főleg Munkák esetében, aki rendkívül sokat elért amit akart, többet mint a többségünk valaha fog.
A viccelődés önmagában teljesen normális reakció, azok amiket itt olvastál abszolút a jószándékú humorizálás kategóriájába esnek. Nem kell túl komolyan venni sem magad, sem másokat, és akkor nem fog zavarni a viccelődés, sőt, te is humorosnak fogod találni. Nem azzal tiszteled meg az elhunytat, hogy karót nyelsz.

A "mi lesz nélküle" ponthoz meg... ergonómusok milliói dolgoznak nap mint nap, az Apple nélkül is születtek nagyszerűen használható termékek (szerintem a Win7 nem hasonlít jobban az OSX-re, mint bármelyik két ablakos oprendszer, de hogy elrugaszkodottabb példát mondjak, a Nokia s40 rendszere egy iszonyatosan jól megtervezett cucc). Nem aggódnék. Viszont végre abbamarad a "mindenki az Applet másolja" mantra.
----
Hülye pelikán