Szeretném eloszlatni azt a tévhitet, hogy a zsíros kaja "felszívja" az alkoholt. A zsíros, olajos cuccok amolyan "filmréteget" képeznek a gyomorfalon, és nem jut azonnal a véredbe az alkohol. De később igen, ugyanaz a mennyiség, csak időben csúsztatod a hatást. (Megjegyzés: régi trükk, hogy igyál meg 2-3dl étolajat ivászat előtt, és 1-2 órán keresztül bármit megihatsz, bárkivel versenyt ihatsz, nem üt meg. Utána viszont egyszerre sújt le minden amit ittál :D )
Egyébként mindenkinek más és más a szervezete, máshogy kezeli a piákat.
A másnaposságot könnyebb elkerülni, mint kezelni. Én elkerülni úgy szoktam, hogy:
- csak egy félét szabad inni
- lehetőleg ne édes legyen (női "nasi likőr", illetve ne édes bor, inkább száraz)
- sörből inkább a pilseni, mint a lager. A barna sör (legalábbis nekem) garantált másnaposság
- ne igyál kommersz piát, és pancsolt bort! Inkább fizess 400Ft-ot 2dl rendes borért, mint 40-et a pancsisért. Hosszú távon a belső szerveidnek sem mindegy!
- a pezsgő bármivel(!) keverve másnaposságot okoz, tehát sajnos pezsgőt mértékkel, abból is szárazat :)
- elalvás előtt egy nagyobb pohár víz, és könnyű kaja (a súlyosat kihányod)
Ha már másnapos vagy...
A másnaposságot mindenkinek más gyógyítja.
Ami nekem nem jön be:
- tej. azonnal hányok. vannak akiknek viszont az a csodaszer...
- pezsgőtabletták (kalcium, magnézium stb.). Bubis, tehát azonnal hányok
Ami bejön:
- forró zuhany. (van akinek a hideg zuhany)
- forró leves
- ha nincs leves, mert nincs zacsis leves, vagy a feleséged, anyukád nem csinál neked jó kis erőlevest :), akkor meleg tea
- friss levegő, ablaknyitás, esetleg ha járóképes vagy akkor séta
- még egy kis pihenés...
---
"A megoldásra kell koncentrálni nem a problémára."