( nanto | 2010. 11. 15., h – 23:29 )

hat a jol allni az nekem a szabvanyos driverek mukodese hardveres gyorsitassal (Maemo ebben spec jobban all, mitn a Desktop Linux ag, opensource driverekkel mellesleg). Es a MeeGo azert nem csak egy application APIval rendelkezo OS, hanem egy teljes Desktop OS. Abbol a tobbi sem keszult el gyorsabban, arrol nem is bezselve, hogy ez az elso cross-platform Desktop OS arm es x86 kozt, es x86-on mar mukodik ugy, mint egy Fedora, csak a Maemoban megoldott dolgok még nincsenek benne megoldva. Nem is javasolt még MeeGora frissiteni.

Es attol, hogy az N900 az egyetlen Maemos keszulek, még nincs vele semmi baj (sot, tomeggyartas --> olcsobb, es egy jo minosegu keszulek, nem az, hogy egyiknek nem megy a flac hardveres dekodolasa csak a masiknak meg ilyenek, hangfelvetelrol hivas kozben nem is beszelve). Attol hogy még ez az egyetlen keszulek van, az OS mar az elso napjan tudott rendes task management/ablakkezelest, es kulon root modot teljes Linux kompatibilitassal, amiket a tobbi mobil OS ootb azota sem tudja egyiket sem.

Es sem az Androidnak, sem az IoSnak sem a WP7-nek nem mukodott elso napjaiban az obex (meg par masik dolog, pl. Skype es Google talk teljes voip integritassal, mass storage, Adobe Flash folyamatosan, etc.), Maemonak igen, erre mondtam, hogy "nincs mit vele fejleszteni", mert a ravalo appok mar mas teszta, de meg a kernel is cserelheto (rendes repobol akar), minek fejlesztgesse a mar mukodot a Nokia? (amugy igazad van, a battery life-on van mit javitani)

Egyebkent kivancsi lennek, hogy mikor es mennyi ideig tartottal a kezedben N900-at, hogy ilyen biztosan allitod a rossz tapasztalatokat rola! Azt alairom mondjuk, hogy a MeeGo még messze nem all ugy, ahogy kell, de nem is szoktak az ilyen nagyobb projekteket gyorsabban csinalni, es tobb tulajdonost ismerek, akik akkor se cserelnek le a Maemot, hamar a MeeGo tok stabil lenne, mert "mi kell még ebbe, hagyjalmar"