( taklertamas | 2010. 04. 16., p – 08:10 )

Hát végigolvastam ezt a szavazást, és lenne egy-két véleményem a fenti hozzászólásokkal kapcsolatban:

Aki szerint bloatware, és nem megy régi gépen a Linux:

De igen megy, sőt szalad, csak meg kell hozzá találni a megfelelő disztrót(Puppy, Slitaz, Lubuntu, Arch minimal installal+openbox, Debian minimal install+openbox, Crunchbang, satöbbi, tele van a disztróváccs velük, meg a net)

Csalódásaim:

Kellemes:

Crunchbang:

Annak ellenére, hogy egy lepucolt Ubuntuból indult, nagyon jól használható a hétköznapi életben is, nekem a Dell laposomon nagyon jól felismert mindent. Emellett a Crunchbang köré fonódott közösség és maga a Crunchbang a minimalista szemléletével, észrevétlenül belevitt a terminálparancsok, Luascriptek és a Python világába. Nagyon addiktív!

Mint:

Először azt gondoltam magamban: megint egy Ubuklón, aztán elkezdtem használni, és rájötem, hogy az a pár "mint" -szócskával kezdődő saját fejlesztés mennyire át tud alakítani egy Ubuntu alapú disztrót.
Amikor még nem volt az Ubuntu software center, akkor már rég létezett a Mintinstall, amiben kis képernyőképekkel és leírásokkal informálódhattunk a letöltendő szoftverrel kapcsolatban. Tetszik a Mintupload is, meg a Mintmenu is egy nagyon jó alternatívája a KDE4 menüjének Gnome alatt.
A barátnőm gépén is Mint van és szereti.

Kellemetlen csalódás:

UHU:

Nagyon örültem, hogy volt egy magyar fejlesztés, és már olyan utópisztikus gondolataim is támadtak anno, hogy az UHU összefoghatna az Albacomppal, és akár lehetne egy magyar vállalat, ahol együtt születik a hardver és a célszoftver. De sajnos nem így történt. Sajnálom az UHUt. 5-6 éve
amikor még offline voltam, és csak a főiskolán az unokatestvéremnél tudtam leszedni Linux Live cd-t, vagy a haveromtól szerezni, akkor az egyik informatikai magazin mellékleteként érkezett egy UHU 1.0.
Volt akkor pár próbálkozásom már red hattel, meg suse-val, de az UHU volt akkor az egyetlen, amelyik offline telepítéssel szinte minden hardvert felismert a régi gépemben (kivéve a videókártyát, de arra meg ott volt a vesa).
Szóval sajnálom az UHUt.

Végezetül annyit, hogy szerintem manapság dúskálunk a lehetőségekben, és lehet úgy választani, hogy ne kelljen csalódni.

http://taklertamas.blogspot.com http://taklertamas.deviantart.com/

Dell Studio 15 + az épp aktuális disztró amit használok... :-D