Bé mint bevezetés!
Nyissuk ki az első sürünket és kedvünk szerinti porciókban kezdjük el fogyasztani.
A hagymát aprítjuk, olajon dinszteljük. Fontos, hogy gyakorlatilag takarékon legyen a gáz... én három esetből kettőször odaégetem. Ha ez bekövetkezne, ne adjuk fel, hanem essünk neki az második üveg sörnek!
Ha a hagyma kész, vegyük le a tűzről a hagymát, öntsünk hozzá vagy 2 evőkanál piros paprikát. Keverjük el, készítsük kézközelbe a csirkecombokat és a kitölött sört, majd toljuk vissza a gázra és keverjünk rajta picit! Vigyázat a paprika nagyon könnyen megég ezért tényleg csak egy két kavarás kell, majd mehetnek rá a combok! A combok lehetnek szép vékonyak, hosszúak, de előfodulhat, hogy elég "combosak", ez esetben több sörre lesz szükségünk!
Az egyvelegnek kell egy kis idő míg vizet ereszt, így kezdésnek löttyintsük meg némi sörrel, ne legyünk önzőek! Ha látjuk, hogy kezd szépen levet ereszteni, akkor szórjuk meg sóval, borssal és szépen kanyarítsunk rajta párat a fakanállal. Fedő mehet rá, takarékon rotyoghat. Időnként nézzük rá! *
No(!)kedli.
Jöhet a nokedli. Rakjunk fel vizet forrni, ezt tuti kell hozzá, mert láttuk otton! Nos mi kell a nokedlihez??? Google! Megvan!!!
- 200g liszt
- 2 tojás
- 1,2dl víz
- só
Mérleg elő szed, összetevők összekavaródnak az előírt mennyiségben. Szaggató?! Nincs. Sebaj kézzel is lehet szaggatni tányér széléről kanállal, nagyi simán vágja, nekünk is menni fog! Nembaj, hogy nem csináltuk még, bátrak vagyunk! Pár korty sör letol!
... hmmm az első eredmény nem egészen olyan mint amire emlékszünk. Don't panic! Kibontjuk a harmadik üveg sörünket - ugye az előző kettő már elfogyott? - és skypeon felkeressük a nagymamánkat tanácsért!
Aha igen, a recept még csak béta verzió volt, kicsit több liszt kell hozzá! Nagyi patchet rátoljuk.
- 200g liszt
+ 300g liszt
Aha így már rögtön más, bár nem az igazi! Nembaj bátrak vagyunk, asszonypajtás biztos értékelni fogja az igyekezetet! (?)
Ebben a stárdiumban előjöhet egy eléggé ritka hibajelenség, vigyázzunk vele! Az eddig elfogyasztott sörök miatt, könnyen belefeledkezhetünk a noki készítésbe, ami miatt furcsa szagra leszün figyelmesek! Mintha odaégett volna valami? B*** meg! Elfőtte a sört a pöri!!! Látjuk, hogy bíza itt gond van! Állapotfelmérés, kétségbeesés -> sör -> újratervezés! A menthető részeket átemeljük egy szűzen telepített kotliba és biztos ami biztos teszteljük az állapotát és levonjuk a következtetést!
Azért pörkölt, mert nem baj, ha megpörkölődik! - nyugtatjuk meg magunkat és szépen a negyedik sör maradéka mellé tálaljuk a végeredményt. Most jöhet a béta teszt! Az első falatnak nem hiszünk, de a második meggyőz arról, hogy MEGÉRTE! :)
Utómunka
Végignézünk a konyhán (a.k.a romokon), majd meglátjuk az órát... ajjaj!
Folyt. köv! :)
- uid_14357 blogja
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
- 2503 megtekintés
Hozzászólások
:) Sok sikert!
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Neh mar azt hiszem, hogy valami fozo feedre vagyok feliratkozva. Na nem baj ez :)
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Én fel is iratkoznék valami főző feed-re itt. Meg amúgy is, ha lenne helye a HUP-on, trey is többször nekiállna főzni, mivel látná, hogy kevés az új főzős bejegyzés.
Vélemények? :)
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Grats!
--
Fight / For The Freedom / Fighting With Steel
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
A nokedli teszta jellegzetes surusegu, es a liszt mennyisege nem fix. Ha "vizesebb" a tojas, akkor tobb liszt kell. Arra figyelj, hogy ne suritsd be teljesen, vagyis ne alljon meg benne a kanal, legyen kisse lagyabb, de ha kiontod vagodeszkara (mi onnan szoktuk szaggatni) akkor ne folyjon le. Forro vizbe szaggatni, ha mind feljon, leszu"rni.
--
()=() Ki oda vagyik,
('Y') hol szall a galamb
C . C elszalasztja a
()_() kincset itt alant.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Nos ma elkészült a "nokedli SE", mivel a tegnapi elfogyott. Ez már egy rendes nokedli szaggatón keresztül készült, amelyen a tésztát egy uborka szeletelővel kényszerítettem át. :D
A tegnapi adagra asszonypajtás annyit mondott, hogy mostantól én csinálom a nokedlit / galuskát! :D
A pörkölt is elnyerte tetszését, akárcsak a virág, ami sajnos ma reggelre elhervadt, de hát az igyekezet megvolt. :)
--
\\-- blog --//
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Milyen sör ajánlott, barna, világos?
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Amelyik jobban ízlik, ugyanis a nagy része nem a kajában hanem benned köt ki.
Én speciel Sárkány sört használtam, de egészen biztos, hogy egy üveg Guiness után más íze lesz :D
--
\\-- blog --//
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Ok, köszi. Már latom magam előtt a következő kutatási projektet: csirkepörkölt ízvilága a rálocsolt sör fajtájának függésében.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Várom az eredményeket. Kíváncsi vagyok melyik a legjobb hozzá?
--
\\-- blog --//
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
- asszony! csinálj pörköltöt!
- nemcsinálok! nőnap van!
- sudo asszony! csinálj pörköltöt!
- igen drágám:)
:)
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni