GTalk / Jabber rejtőzködő felhasználó

Sziasztok!

egy ismerősöm folyamatosan azt csinálja velem, hogy nem látszik a pidgin-ben a partnerlistámon, de ennek ellnére néha leszólít. a címe úgy néz ki hogy ***@gmail.com/gmail.376B82CC szemben mindenki mással akinek becsületes gmail címe van.
még beszélgetés közben sem látszik a listán, sőt olyankor is a beszélgetőablak tetején kiléppettként látszik.
nem tudom beállítani azt sem hogy ne lásson engem vagy hogy én mégis lássam őt, ha mondjuk felveszem a normál emilcímével.

Feltehetően nem használ semmilyen IM szoftvert, hanem IE esetleg Win+Firefox2 a gmail ablakából....

Hogy csinálja?
Hogy lehet erről leszoktatni?

(ubuntu 7.10 de gondolom nem számít most)

köszi

Hozzászólások

nekem az összes google-s jabber-es emberkéknek igy irja ki a cimet, hogy emailcime/sokize

A / utáni rész a kliensprogram (ill. webes "kliens") azonosítója. (Ezzel lehet megkülönböztetni, ha valaki több klienst is futtat, pl. böngészőben GMail és Jabber-kliens).

Ha felveszed a kapcsolataid közé, mi történik?

A gmail ablakában van invisible lehetőség. (Asszem csak US english beállításnál)

Szia,

Egy felhasznalonevvel egyszerre "tobben" is bejelentkezhetnek. Ilyenkor normal esetben az alapjan dont, kinek megy, hogy ezek kozul melyik away, online, stb, es ezekhez lehet prioritasokat is rendelni. Ha csak egy online van, akkor logikus modon oda... De lehet oket kozvetlenul is cimezni.

Pelda: mobilodon es a gepeden is fut jabber-kliens. Ha a geped erzekeli, hogy a mobilod kiment a bluetooth vonzaskorzetebol, ugy veszi, hogy elmentel, es magaddal vitted a mobilod, igy ilyenkor oda iranyitja az uzeneteket. Ha visszajossz, akkor automatikusan visszaall a kenyelmes gepre. Van aki persze ragaszkodik ahhoz, hogy a gepedre irjon, mert nem olyan surgos (valaki@gmail/desktop mondjuk), vagy mindenkeppen mobilon akar csesztetni (/mobil), ilyenkor az a mervado, egyebkent a szerver dont.

De ha valaki lathatatlan, akkor a szerver ez alapjan nem tud iranyitani, es a pidgin ezert irja ki az eroforrast, mert kozvetlenul annak az eszkoznek kell visszacimeznie, ahonnan jon. Mivel a GTalk veletlenszeruen sorsolja ki az azonositokat - ez a vegen a hozzaadott hexadecimalis kod - ezert nem tudod jol megcimezni mig rad nem szol.

áá, köszönöm, ezt nem is tudtam. És megnéztem, és tényleg, akkor van csak ott ha webes feluletrol irogatnak, ha a gtalkkal akkor a nevet irja ki a usernek. megint okosabb lettem :)

Ha ezt az "izet" 376B82CC hexabol decimalisba atvaltugatjuk kettesevel jol, akkor lehet akar egy IP cim(55.107.130.204) is. Vagy ez mar paranoia? :)

Nálam nem jön ki sehogy se az ipcímem belőle, persze lehet, hogy van valami csavarás benne az átváltáson kívül is. Ki fog derülni ipv6-ra átállás után.. ha ez az ID is változik akkor IP cím volt :)

És igen, paranoia :)

--
40% of OpenBSD installs lead to shark attacks. It's their only standing security issue.

Hogy törnék el mindkét kezét annak, aki kitalálta, hogy lehessen im rendszerekben offline-ként fent lenni. Szvsz ez a gerinctelenség egy formája... :-(