750 GB webtárhely évi bruttó 30.000 Ft alatt.

Neten találtam, hogy egy cég tárhelyet hirdet:
750 GB webtárhely évi bruttó 30.000 Ft alatt.
Korlátlan: domain, aldomain és mail.

Nem tudom valaki feltette-e már ezt a kérdést, ha igen, akkor bocsi.
Hogy lehet ennyi pénzből hasznot termelni?
Egy 750 GB-os vinyó árát se futja ki az éves díj, vagy én gondolok valamit rosszul?
Hogy éri ez meg nekik?

Hozzászólások

" A vezérigazgató magyarázata szerint azért képződik veszteség a nagy forgalmú ügyfelek miatt, mert a szolgáltató a nagykereskedelemben forgalomkorlátos elszámolás alapján veszi a csomagokat, melyek átlagos, havi 3 gigabájtos forgalomra vannak optimalizálva"

Persze ... ezt a sz*rt akarják megetetni velünk? :D
Majd rögtön nekiállnak majd a BIX-ben is forgalmat mérni és korlátos csomagokat árulni, .... LoL
Sőőőt mivel a tulajdonukban van az Adatpark így sztem a legjelentősebb forgalom hálózaton belül marad, ...

Más kérdés persze, hogy értelmes és jogtiszta forgalommal eléggé nehéz megtölteni 150-200 gb-t.
Egyébként ki/mi lehet az, ahonnét/akitől még nekik is venni kell a "csomagokat"?
Ha emögött nem torrent / nem jogtiszta forgalom lenne, akkor most vért izzadna a tékom a bíróságon.

kötöjelkötöjel
//:wladek's world

1, BIX-be csatlakozás csak port sebesség van szabályozva/beállítva 100M/1G/10G semmi más, ...
2, Bárhonnan/bárkitől veszel bérelt vonalat ott garantálják a nap minden pillanatában, hogy a 1G vonaladon bármikor át tudj ennyit vinni, ha kell folyamatosan 100%-on kihasználva.
A "nagykereskedelemben" nincs forgalom korlát!!

Tehát ez egy "paraszt vakítás" azaz akik nem értenek hozzá azoknak be lehet vele fogni a száját.
Igazából nem túl nehéz jogtiszta forgalommal is ennyit leszedni, gondoljunk csak bele, ha bevásárolok egy 8M ADSL-t és online tv-t nézek webrádiót hallgatok (akár többen az egész család 3-4 félét) + a kis privát szerverem backupját is ezen keresztül itthonra szedem le, ... elég gyorsan össze jönne az a 200Gb, ...

Amugy van jó oldala is:
Ha valaki csak fél évre szerene internetet akkor 4. hónapban leszed 500Gb-ot és egy egyszerűsített felmondást el is intézett. Gondoljunk csak bele, hogy más cégeknél még könyörgés árán se lehet egy ilyen szerződést ingyen felbontani! :D

Gondolom a tapasztalataidat a saját internetszolgáltatódnál, vagy -rosszabb esetben- gigabites béreltvonalak nagyfelhasználójaként szerezted.
A bérelt vonalak sávszélességét a bérelt vonal két vége között szokás garantálni. Ha ezen a bérelt vonalon internetet érsz el, nincs dedikált csöved (azaz a nagy közösből best effort jelleggel kapsz) és jelentősen túlléped azt a forgalmat, amelyet a szolgáltató értelmesen ki tud szolgálni a díjból, akkor hidd el: előbb-utóbb fogsz kapni egy újabb árajánlatot, vagy lecsökken a kihasználható sávszélességed.

Az ADSL nagykereskedelemben forgalomkorlát lehet, hogy nincs, de forgalom alapú elszámolás van (bár ezt neked -hozzáértőnek- magyarázni nyilván hülyeség, hiszen te is tudod). Az átalánydíjas elszámolás lényege a nagyker szolgáltató részéről az, hogy kiszámolja az átlagos felhasználói szokással a várható sávszélességigényt, majd ez alapján méretezi az infrastruktúráját és a csomagok árait.
Annyiban tehát nem parasztvakítás, hogy ha az ISP átalánydíjas konstrukcióban veszi a szolgáltatótól a DSL-t, akkor neki vsz. nem keletkezik többletfizetési kötelezettsége -a nagyker felé, más irányban, pld. nemzetközi vsz. vastagon fizetni fog-, ha a userek felhasználói szokása megváltozik és az átlag havi forgalom mondjuk megduplázódik.
Ha viszont forgalom alapú elszámolás van közte és a nagyker között, ráadásul a kisker csomagjai nem forgalom alapúak, akkor te végfelhasználóként ugyanannyit fizetsz, az ISP viszont többet.
A nagykernek érdeke tehát, hogy forgalomalapú elszámolást végezzen, hiszen így jobban tervezhető a hálózat, a bevétel. Az ISP-nek a felhasználóitól függően jó, vagy nem jó ez a konstrukció.

Sávszélességben meg ne csak a BIX csatlakozásban gondolkodj, az lényegében ingyen van. Ami viszont súlyos pénzekbe kerül, az a nemzetközi sávszélesség, illetve maga a felhordó infrastruktúra, meg az, amit belekötsz (a hozzád menő drót). Ez kerül sokba és ezzel nehezebb követni a drasztikus forgalomnövekedést, főleg, ha be vagy ragadva egy átalánydíjas konstrukcióba (mint nagyker), ahol az egyre csökkenő nyereségedet (rossz esetben veszteséget, de eddig nyilván nem hagyják elfajulni a dolgot) te nyögöd, nem pedig a kiskerek.

http://www.magyartelekom.hu/szolgaltatasok/nagykereskedelem/termekek/na…

ui: próbáld meg végiggondolni a helyzetet, mint szolgáltató (félretéve a buzi matáv beidegződéseket). Te hogy alakítanád ki az áraidat? Átalánydíjas alapon, amivel te szopsz, ha változnak a felhasználói szokások, vagy használati díj alapon, ahol ha valaki többet fogyaszt, többet is fizet? (értelemszerűen aki kevesebbet fogyaszt, kevesebbet is fizet)

Kicsit eltértünk a topik témájától de nem baj. :D

Tehát igazad van, a bérelt vonal != internet.

De a kedves T-online és T-com é stb... saját rendszeren megy, tehát azért már nem kell fizetni, már 10 éve ott a telefonvonal és központ.
Csak az internetet veszi a BIX-ből, és külföldi szolgáltatóktól optikán és nem forgalom arányosan hanem port sebesség alapján.

Tudod mi történik amikor valakinek felmondják az ADSL szerződését?
Kötnek pl externettel és ugyan azon a telefon vonalon, DSLAM-on, optikai kábelen megy minden, annyi különbséggel, hogy a router nem a T-online hanem externet.

De ha kell neked 1G belföld garantált 99,99%-os rendelkezésreállással a Victor Hugoban akkor kb. havi 70eFt nettoért már kapsz, külföldöt pedig 1M/10eFt, de minnél többet veszel annál ocsóbbra jön ki.
És itt nem a forgalom után fizetsz!

:D

Mindenkinek megvan a maga igaza természetesen. Én csak azt útálom ha egy ekkora cég akinek ez a 50-100 előfizető semmit gondot nem okoz, csak úgy felbontják velük a szeződést. Ezzel inkább pédát akarnak statuálni, egy fajta megfélemlítés.
Még az is furcsa, hogy ha azt nézzük a T-onlinnál a legdrágább az ADSL, amíg máshol olcsóbb és nem is érdekli őket a torrent, stb...

Anno dolgoztam egy Wlanos szolgáltatónál és ott meg tudtam érteni, hogy ha egy faluba átlőttek 16Mbitet és pár nagy letöltő nekiesett akkor rossz szemmel nézték a dolgot, DE nem bontottak szerződést. Pont ez a cég mostanság már Kábelnetel is nyomul nem kis sávokkal, jó rendszerrel (Teleste ETTH) és rohadtul nem érdekli őket, hogy ki mennyire használja, mert sokan alig használják!
Ha kell akkor bővítik a betápot és kész, megéri rohadtul még ugy is.
Gondoljunk csak bele, egy X sávszélességű internet betáp 10x-ét el lehet adni jó áron, akkor nincs miről beszélni. Biztos vannak olyanok akik bele látnak a netszolgáltatásba és azok most értik, aki nem az majd fogja. :D

Miért lenne az? Nincs nagy tapasztalatom large scale ISP ügyekben. Szerintem inkább az a mókás, amikor ezt valaki otthonról a DSL végéről próbálja meg kitalálni, zéró gyakorlati/elméleti tapasztalattal. :)
Vannak itt olyanok, akik ezt csinálják, de az ő véleményük általában más is, mint a plebsé. :)

A központba azért csak kell DSLAM-ot tenni, odáig el kell vinni a hálózatot, és ezek mind pénzbe kerülnek, nincsenek ott tíz éve (de ha ott is lennének, akkor sem lennének ingyen ugye).
Az, hogy az uplinket egy ilyen szolgáltató milyen konstrukcióban veszi majdnem lényegtelen a témánk szempontjából. A lényeg, hogy ha nagyobb igénnyel lépnek a fel userek, bővíteni kell, az meg pénzbe kerül.

Igen, jó eséllyel az van, amit mondasz, annyi különbséggel, hogy a router sem a T-Online-é (de ez mellékes, és most, hogy már a T-Com és a T-Online is egy cég, mindegy is), meg hogy T-Online esetben a PPP sessionödet a T-Com terminálja (és az ő nemzetközi és belföldi kapcsolatain forgalmazol), míg az Externetnél ez utóbbi routerében végződsz és az ő kapcsolatait használod.

De ebből a szempontból igazad van: az alapinfrastruktúrát ugyanúgy terheli, nem véletlenül akarja a T-Com minden ISP-re ráerőltetni a forgalom alapú elszámolást (nem követem, pár éve már megy ez a móka)...

Akkor ha jól értem ez úgy megy, hogy a Magyar Telekom a nagyker, amely eladja a T-Online -nak és emiatt papíron veszteség keletkezik, amely alapon már fel lehet mondani az előnytelen szerződéseket, miközben valójában csak a cégcsoport egyik cége számláz a másiknak?
Nem kötözködés, csak nem értem. Nem vagyok gazdasági szakember (sem).

kötöjelkötöjel
//:wladek's world

150-200 gigát egy géppel tényleg nehezen hozol össze legálisan, de mostanság egy családban több gép is szokott lenni. Félre ne érts, a havi netforgalmam 40 giga alatt van. (Ez volt a T-Online korábbi kisbetűs korlátja a korlátlan nethez.)

Egyébként nálam kb. napi átlag 6-12 órát megy a DI.fm Chillout csatornája 96 kbittel. Ez havi szinten úgy kb. 15 gigabájt - és akkor még nem is említettem az olyan webes rádiókat, ahol 128 vagy 160 kbittel nyomják.
Ehhez jön még egy kis IMAP, egy kis ssh, egy kis web, néha be-becsúszik egy kis vod.niif.hu, de azt hiszem nem kell sorolni.

Aki tényleg használja a netet, az legális dolgokkal is jócskán túlcsúszhat a 3 gigán. Azt meg ugye nem is említettem, hogy a torrent nem csak illegális forgalmat takarhat. Nem egy olyan opensource cuccról tudok, ami csak torrenten elérhető. Persze ez tényleg a kisebbség.

"Minden polgárjogi szerződésben szerepel a rendes felmondás fogalma, a cég ebben az esetben ezzel a jogával élt"

Vajon az előfizető miért nem élhet ezen jogával egyoldalúan, ha pl. az ADSL-e folyamatosan ámde nehezen bizonyíthatóan a meghírdetett sávszélesség töredékén megy?

Azt is nehéz bizonyítani (és a 64kbps-re gondoltam most itt, nem a 8Mbps-re) hogy a vállaltakat nem teljesítik, mert nincs hiteles mérési lehetőséged, vagy mert alapvetően úgy kezelik az ÜF-et mint az ellenségüket aki mindíg lop, csal, hazudik. Ha nekem nincs meg a 64Kbps 3 héten keresztül, akkor mit tudok tenni? Max. hülyét csinálni magamból ha felhívom Őket, és tiszteletköröket róni a fogyasztóvédelemnél, és az NHH-nál. Pont erre az esetekre kellene az azonnali felmondás általánosan elfogadottá tenni, és egyszer mindenkorra a hűségnyilatkozatot elfelejtemi. Abból kéne kiindulni hogy ha megfelelő a szolgáltatás színvonala, akkor az ÜF úgysem mond fel még több év után sem!
Mondjuk szerencsére Én már soha nem futok bele semmiféle hűségnyilatkozatba -pedig ki vannak rakva a csapdáik mindenhol- márcsak azért sem mert nem vagyok hajlandó a "száraz apróbetűs" baromságaikat végigolvasni.

asszem itt a hupon is olvastam, hogy vkinek folyamatosan szarakodott a netje. erre fogta magat, osszerakott egy gepet, és folyamatosan rogzitette smnp-n keresztul a modem adatait (jelszintek, stb)

ha a szerzodesben vallalt minimum ala ment (mind sebesseg, mind idoben) ment automatikusan a level nhh-nek és a szolgaltatonak. meg is van vhol a szkript, majd megkeresem neked.

és mivel rendes logokkal, meg mindennel lépett fel, tobbszor is megbuntettek ez alapjan a szolgaltato.

Ebben igazad van, de alapvetően nem innen kéne megközeleíteni a dolgot sem a fogyasztónak sem az ISP-nek.

Szerintem abban mindenki egyetért hogy ha tisztességes szolgáltatást kap a fogyasztó akkor nem fogja felmondani a szerződését még akkor sem ha nem köti a hűségnyilatkozat! Engem nem érdekel a T-com nyeresége és/vagy vesztesége sem, úgy ahogy a T-t sem érdekli az hogy nekem mennyire éri meg fizetni a szolgáltatást.

Nem egyre gondoltunk, lásd feljebb. Találkoztam bizony ADSL-el az ismerettségi körben, akinek a garantált sem volt meg, és csak süketeltünk az ügyfélszolgálattal a következő szinten: "Nem megy az internet -> A szolgáltatás hibátlan -> De nem -> Nézze meg Win hibakódot -> De itt éppen Linux megy. -> Az nem ok ide Win hibakód kell! -> Dehát csak a net nem megyeget, csak 46kbps-el ... pff."

Amúgy van már a hivatalos állásfoglalás az elméleti és garantált sávszélesség/reklám anomáliáról is. Amúgy az ezeknek az ASZF-nek a baja, hogy az ISP mindenre felkészített jogászai mennek neki az amúgy teljesen értelmes de nem "jogászvégzettségű" felhasználóknak. Azt hiszem nem kell ecsetelnem az esélyegyenlőtlenséget.

Én láttam olyan helyet ahol valóban adnak ehhez hasonló méretű tárhelyet, de ott ha nem több éves a hűségnyilatkozatod akkor kiépítési díjat is fizetned kell magyarul a vinyót, ...
De ott sztem ahol valóban ekkora tárhelyet adnak nem hinném, hogy napi-heti-havi backup lenne, ...
Mivel az nem kevés tárterület, eltart egy ideig amíg akár enek az 1 ügyfélnek a cuccát átmásolják, sőőt ha tömörítik is, akkor megizzad a szerver rendesen, ....
Amugy nem lehetetlen teli pakolni, láttam már olyat amikor valaki egy szerver host céghez bezúzott egy mobil rackel és a konzolgépről felnyomott 200gb-ot egy gépre, .... tehát semmi sem lehetetlen, de én vigyáznék az ilyen web tárhelyet áruló cégekkel, ...

Nekem a siteground.com -nál van hasonló csomagom és bizony FTP-ni csak 10kbps -al tudok. Meg is mondom Őszintén, 1 napig nem használtam soha, csak kifizettem, aztán hagytam az egészet... A pénzvisszafizetés sem működik, mert úgysem fogok repülőreszálni, és kiutazni verni az asztalt.

:D
Háát igen, ez már valami. De ahogy az egyik ismim is mondta, jó ha a fele is igaz abból a számokból. Mesélte, hogy van olyan pillanat amikor kijön a full sáv, de csúcsidőben nem, de még akkor is jön vagy 10M-val.
Kíváncsi lennék az eszközeikre és a hálózat felépítésére. :D

Ez a DigiTV az igazi parasztvakítás. Beleolvastam az ÁSZF-be:

"Garantált sávszélesség a maximális fel- és letöltési sebesség 20 %-a."

Vagyis a hirdetett 2560 kB/s (20 Mb/s) helyett kapott 512 kB/s még teljesen megfelel a szerződésnek.
(Gyanítom, hogy gyorsabb nem is lenne soha.)

Sokan szidják joggal, vagy jog nélkül, de nekem a chello dolgozónetem 7290 Ft-ért stabilan szolgáltatja a 1380 kB/s-et. (Ja, mert sumákban megint gyorsítottak.)

Nekem már elérhető lenne a DigiTV, de a garantált 20% elriaszt.