Linux-ra vált az új-zélandi tőzsde

Címkék

A New Zealand Stock Exchange (NZX) tőzsdei elszámolási és klíring rendszerét Linux-ra állítja át. A migráció során HP NonStop platformról történik a váltás. A váltás oka: a költségek csökkentése és a rugalmasság növelése.

Az átállás első szakaszára február végéig kerül sor, míg az egész rendszer várhatóan az év utolsó negyedére kerül élesben működő állapotba, mikoris leváltja a jelenleg működő rendszert. - mondta Stuart Turner, a NZX stratégiai- és projektvezetője.

Az NZX-hez csatlakozása előtt Turner korábban a Dubai International Financial Exchange (DIFX) piaci műveleteit igazgatta, aholis hasonló rendszert vezetett be, mint amilyet az új-zélandi tőzsdén terveznek.

Bővebben itt.

Hozzászólások

Nem tudom, ez a HP NonStop platform eredetileg mit takart, de a cikkben nem írták, hogy most csak a szervereket vagy a munkaállomásokat is migrálják?

"...
A váltás oka: a költségek csökkentése és a rugalmasság növelése.
...

Nemrégiben egy "fiatalarcú" M$ Senior Consultant-tal váltottam egypár emailt és azt találta írni, hogy a nyílt forrás TCO-ja magasabb mint a W$-é. Persze "a szokásos lemez"... Én csak 2 hírlinket küldtem mely szerint $ milliárdok takaríthatóak meg a nyílt forrással a Merill Lynch szerint, és a másik hír (a Netproject) szerint 35%-os megtakarítás érhető el Linuxszal.

Nyilvánvalóan ezért váltanak napról napra "itt" és "ott" is inkább a nyílt forrásra mint a W$-re.
Ezért jó alternartíva az Indiai iskoláknak is....