ennek az online konyvnek letoltese hogyan?

hello

van egy online konyv:

http://vallaj.realweb.hu/

Ezt szeretnem lementeni, es offline-kent olvasgatni, vagy legjobb lenne pdf-et varazsolni belole.
Probalkoztam wget-tel, de nem sikerult, bar lehet en voltam bena.
Hogy mukodik az ilyen oldal? Adatbazisbol tala?

(Mielott meg barki barmi rosszat gondol, a konyv arrol a falurol irodott, ahonnan szarmazom. Csaladfa kutatas soran akadtam ra, es szeretnem a hosszu heti vonatozgatasaim alatt is olvasgatni a laptopomon)

Tudtok segiteni?

Hozzászólások

Például:


#!/usr/bin/perl

for ($x=1;$x<=208;$x++) {
$oldal="http://vallaj.realweb.hu/vallaj/nn4/vallaj_".$x.".htm";
`wget "$oldal"`;
}

Ja... Hogy itt van a kutya elesve...
Figyelj: indítsd el a böngésződet, kattints rá az egyik linkre, majd jobb egérgombbal a jobboldali részre, ahol a szöveg van. (Az egy frame.) A keret megnyitása külön ablakban vagy oldalon opció hatásásra teljes képernyőssé válik az adott lap. Ekkor már tisztán látható a címsormezőben, hogy mi az oldal linkje.
Tisztán látszik, hogy az első oldal elérése: http://vallaj.realweb.hu/vallaj/nn4/vallaj_1.htm, az utolsóé pedig: http://vallaj.realweb.hu/vallaj/nn4/vallaj_288.htm.

Nincs semmi ördöngősség ebben. A baloldali frame egy java szkript segítségével hívja meg a jobb oldali keretben megjelenő lapokat.

No, érthető?

OSZK, http://www.oszk.hu/mnbwww/K/0702/S.HTML#550

Kardos Dezső (1941-)
Vállaj község története / Kardos Dezső ; kiad. Vállaj Önkormányzata. - Vállaj : Önkormányzat, 2000. - 202, [5] p., [12] t. : ill., részben színes ; 21 cm + mell.
Bibliogr.: p. [204-205].
ISBN 963-00-6270-4 * kötött : ár nélkül
Vállaj
943.9-2Vállaj
[AN 803265]

Update: wikipedia-ra is felkerült a hivatkozás.

Annyi +-t had tegyek hozzá, hogy az a könyv egy opensource pdf2html programmal készült, így biztos, hogy létezik belőle pdf változat. Meg kellene keresni, hogy ki készítette az oldalt, és elkérni tőle a pdf-et. :)

Meg egy uccso kerdes.
Amikor megprobaltam "wget -r"-rel letolteni a http://vallaj.realweb.hu -t, akkor miert van az, hogy nem tudtam letolteni mindent?

Mert ugye, ahogy latom, akkor le kellett volna toltenie az osszes alkonyvtarat, benne az oldalakkal, nem?

A wget -r a linkeket követi, semmit nem tud az alkönyvtárakról (mint ahogy te sem tudod kilistázni az alkönyvtárak tartalmát).

A gond az, hogy ez az oldal a "Page X" linkeket javascripttel generálja (http://vallaj.realweb.hu/vallaj/css/index.js initialize() fv.), amit a wget nyilván nem futtat le...

"...handing C++ to the average programmer seems roughly comparable to handing a loaded .45 to a chimpanzee."
-- Ted Ts'o