- extraszűz olivaolaj
- friss bazsalikomlevelek
- bacon szalonna
- 40 dkg pulykamell
- spagetti tészta
- négy-öt gerezd fokhagyma
- sajt
- só, bors
A tésztát feltesszük főni. Bő vízben, kis só, egy cseppnyi olaj a vízbe, hogy ne ragadjon a tészta össze. Ha a víz forr, mehet bele a tészta. Addig főzzük, hogy se kemény, se túl puha ne legyen. Közben egy serpenyőben felhevítjük az olivaolajat (én a sima helyett Provanszi olajat használok, mert az már magában ízesített fokhagymával). A megtisztított fokhagymagerezdeket fokhagymanyomón lepréseljük. A frissen tépett bazsalikomleveleket apróra felaprítjuk (cserepes bazsalikomot lehet kapni minden nagyobb szupermarketben, ha az ember öntözi, hosszú ideig hasznos tartozéka a konyhának). A bacon szalonnát felkockázzuk. Ha az olaj már elég forró, akkor a felkockázott bacon mehet bele. Megpirítjuk, vigyázva, hogy meg ne égjen. Amikor már szép, akkor mellétesszük a lenyomott fokhagymát és a felaprított friss bazsalikomleveleket. Nagyszámú olasz étel alapja az oliva, fokhagyma, bazsalikom hármas. Kiváló illata van, amikor az ember készíti.
Ha ez megvan, akkor mehet bele az előzetesen előkészített és felaprított pulykamell. A pulykamellet érdemes egy kicsit nagyobb darabokra vágni, mert a sütéskor egy kissé összeesik. A pulykamellet minden oldaláról jól megsütjük, hogy a benne levő nedvességet magába zárja, és ne száradjon ki. Közben borssal fűszerezzük. A sóval vigyázzunk, számítsuk rá, hogy a bacon szalonna sót tartalmaz, nehogy elsózzuk. Az egészet addig hagyjuk a tűzön, amíg a pulykamell meg nem puhul.
Közben a tészta elkészült, szedjük ki, csepegtessük el, majd tegyük egy nagy tálba. Ha a raguszerűség is kész (a pulykamell puha), az egészet öntsük rá a tésztára, majd óvatosan forgassuk össze.
25 perc alatt elkészíthető.
Tálaláskor reszelt keménysajttal (vagy akármilyen sajttal) kínáljuk. Diszítésnek a tetejére egész bazsalikomlevelet tehetünk.
Jó étványat!
- trey blogja
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
- 5426 megtekintés
Hozzászólások
Gyilkosan jól hangzik. Bookmarkra vele :D
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Finom is :) A család most zabált be belőle. Ilyen melegben jó hideg sört kell rá gurítani (olaszok nem tudom, hogy mit szólnának hozzá, de nem is érdekel :))
--
trey @ gépház
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Összetevők alapján egy könnyű fehérborral lehet lekésztetni. :D
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
most hétvégén egyedül voltam, barátnőm hazament. úgyhogy én is főzni akartam. de tegnap végül étteremben kötöttem ki, ma meg már hoz kaját. megúsztam. Én is tudok ezt azt, de valahogy nem leszek már éhes mire készen vagyok a kajával, úgyhogy inkább nem főzők, illetve amit főzők rögtön megeszem és aztán kezdhetem elölről.
üdv, sne
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Snee! Csak a "full illegal" party-k mennek mi? Kéne már valamit összehozni. :D
--
trey @ gépház
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
jaja kene, csak az a baj h sokat dolgozom. meg minden masodik heten tanfolyamra jarok augusztus vegeig. Jovo heten Aix: performance tuningra. Aztan meg le akarok vizsgazni, ha tul leszek hacmp tanfolyamokon.
De azert valamikor nyomhatunk egy partit. De ugy hogy igno is jojjon, meg a cuccos haverod :-)
sne
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Nyammmm :)
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
na én nem sok minsent tudok, de szeretem wokos kajákat. Pl ezt : http://www.itsyourturntocook.com/big-eats/curry-coconut-chicken-stir-fr…
---
otom sprau kana ticuana sanduo pagnoseresmee
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Hogy vágod a pulykamellet? Kis kocka, csík?
pch
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Hát inkább csík, de azt mondanám, hogy olyan ujjpercnyi darabokra. Annyira nagyra, hogy a sütés / pirítás után ne legyen túl kicsi.
--
trey @ gépház
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni