Efika nagyuzem #5 (kepekben)

Mult pentekre vegre osszeallt az Efikam, leven mar billentyuzet is volt hozza, igy ugy dontottem, leviszem az Amiga Klubba, had lassa akit erdekel. A klubban aztan Csipi baratomnak koszonhetoen keszult nehany kep is a geprol, a sok pofazas utan most tehat vizualis blog kovetkezik.

Igy nez ki tehat a gep vegso allapotaban, osszerakva:


(Katt a kepekre a nagyobb verziohoz!)

Ezutan szetkaptuk a gepet, hogy az egybegyultek megtekinthessek a belsejet, valamint az altalam applikalt "zsenialis" kartonpapir hackot a mini-ITX hazba. Efika tehat szedszedve, oldalrol:

Ugyanez felulrol. Jol latszik hogy a low-profile Radeon hosszabb, mint az alaplap.

Belulrol. A winyo a Radeon alatt lakik. A winyo alatt meg a processzor, meg a RAM-ok. Szendvics. Jo sok hutes kell am neki... ;)

Es vegul hatulrol, a szinten "szenzacios" kartonpapir hatlap, by me. Egyebkent egy Zyxel Prestige 202 router dobozanak maradekabol keszult... :) Ha valaki tud kulturalt es olcso lehetoseget, hogy hol lehet ehhez hasonlot gyartani pl. muanyagbol, ne fogja vissza magat.

Vegul az Efika, a sotet lo, remek kontrasztot alkot az oreg 12"-os G3-as iBookommal.

Kezdem komolyan szeretni a kis gepet. Foleg azota, miota Ratman baratomnak koszonhetoen (aki biztositotta a szukseges USB-s eszkoztarat), vasarnap este sikerult felkuzdeni ra a MorphOS internal (azaz nem publikus) betat... Kicsit nyogvenyelos mutatvany volt, de nem veletlenul internal beta meg... A vegeredmeny viszont sokmindenert karpotolt. De ez mar egy kovetkezo tortenet lesz. :)

Hozzászólások

ez nekem nagyon teccik, csak az ati nem kene :)

Mondani akartam eppen, hogy ha mar Amiga klubba viszed le, miert linux fut rajta, de latom, hogy mar van MorphOS is. :)

Update: Ez a post tetszett a Genesi vezetoinek, Bill Bucknak es Raquel Velasconak, ezert kiraktak a blogjukba. :)

-=- Mire a programozó: "Na és szerintetek ki csinálta a káoszt?" -=-

egy darab nyák-ból szépen kireszelheted magadnak a hátlapot...

A billentyueetem nekem is ilyen szurkeben, es nemet kiosztasban :) Fajdalom, hogy nem lehet egy ilyent kapni US-ben, nagyon kellene, mert kenyelmes cucc. Mondjuk ezt mas Dell cuccrol potyogom, de akkor is :) Jo kis gep lett belole, gratula hozza. Gondolom teljesitmenyben nem is szagol hozza a Pegahoz?
---
Hey! Where'd my terminal go?

Gondolom teljesitmenyben nem is szagol hozza a Pegahoz?

Nem, de nem is az a feladata. Azert boven kellemes sebessege van, es alig fogyaszt aramot. Es (PPC-s hardverhez kepest) pofatlanul olcso, es ez csak kevesebb lesz. Ha bevalik persze, uzletileg, es lesz. Remeljuk igen. :)

-=- Mire a programozó: "Na és szerintetek ki csinálta a káoszt?" -=-

érdekes lenne beépíteni egy efikat notebookházba is. majdnem minden pozitívum adott, kis méret, kis fogyasztás, minimális hőtermelés.
a probléma pedig, minden bizonnyal sehogyan sem illeszkedik a notebookházba az efika, és mivel nincs rá integrálva grafikus kártya, csak nagyon körülményesen lehet úgy elhelyezni egy ati kártyát, hogy az még beférjen egy notebook méretbe. a csatlakozókkal is gondok lehetnek, de azt még össze lehet barkácsolni.
egyébként idális notebook lehetne belőle, akár sok óra akkumulátoros üzemidővel, köröket verve a legújatt centrino csodákra is.

Nos igen. Egyebkent nem te vagy az elso akinek ez eszebe jut, a Genesi egy idoben igert egy MPC5200B alapu subnotebookot is, de egyelore ugy tunik, abbol nem lesz semmi. Azert sohase mond, hogy sohasem. :)

-=- Mire a programozó: "Na és szerintetek ki csinálta a káoszt?" -=-