VLC több verzió Linuxon és Windowson

Fórumok

Hogyan lehet több verziót is tartani VLC-ből? Linuxszon és Windowson is érdekel a legkézenfekvőbb megoldás. 

Az ok: sajnos az új VLC verziók az új funkciókkal elvesztenek régebbi fontos funkciókat. Például az .avi fájlok kezelése csapnivaló a legújabb VLC-ben. Deinterlace már sok verzió óta nem működik. Ezért kellene állandóan egy régi verzió is a mostani mellé. 

Elméleti okfejtések helyett a valós tapasztalatokra lennék kíváncsi, ha valaki hasonló okból telepített már több VLC verziót. 

Hozzászólások

Windows-on letöltötd a ZIP változatot és kicsomagolod egy jó helyre, nem kell telepíteni. Gondolom, Linux alatt is megoldható hasonlóan.

Linuxon a függőséggel vannak problémák, amire statikusan fordított VLC lenne a megoldás old-school megközelítéssel, vagy egy flatpak csomag újabb megközelítéssel, amit soha sem frissítünk. 

Windowson szépen működik egyébként valóban kicsomagolva a korábbi verziós VLC. 

Linuxon nem csak Flatpak-ként van VLC, hanem Appimage-ként is, vagy ha nagyon mazohista vagy, akkor Snap. Elvileg még konténerben is futtathatod, bár olyanban még nem használtam GUI alkalmazást.

Esetleg a VLC-t le is fordíthatod forráskódból, úgy, hogy statikus linkelésű legyen.

A legegyszerűbb lenne mégis a VLC-t dobnod, és helyette áttérni mpv-re. Egyszerűbb, kisebb hardverigényű. Nem GUI, de van grafikus-OSD-s kijelzés rajta, bármit lejátszik, avi-knál is tökéletesen viszi a deinterlacinget, legegzotikusabb feliratokat, stb..

The world runs on Excel spreadsheets. (Dylan Beattie)

Mivel VLC 2.2.8 itt nem található meg így nekem kell megcsinálnom az AppImaget. Mivel Appimage Builder még nem volt Az Ubuntu 16.04-ben amiben a VLC2-es ág volt így manuálisan kell megcsinálnom appimagetool-lal

Az ötlet viszont, hogy AppImage segítségével legyen több verzió az jó. Köszi! 

Szerkesztve: 2024. 10. 04., p – 13:39

Deinterlace már sok verzió óta nem működik. ? https://i.imgur.com/EAWA0NR.png
up2date 3.0.21
disclaimer: fingom sincs mit csinal, nincsenek interlaced videoim :)

Innen leszedtem a 2022-es 3.0.16-ot, a szerdai 3.0.21-6-ot és a mai 4.0.0-át.

Mind elindult (MX-21 (debian 11.2)).

Sajnos az már nem jó. Nagyjából egy időben tört el több régi videókhoz kapcsolódó feature Kodi18-al és a VLC3-mal, azóta sem javították meg. Kodi legalább AVI videókat jól kezeli még, de a VLC indexet épít nem sérült API videónál is, de beletekerni azután sem lehet. Interlace mindkettőben rossz.

Szerkesztve: 2024. 10. 06., v – 16:00

"Hogyan lehet több verziót is tartani VLC-ből? Linuxszon és Windowson is érdekel a legkézenfekvőbb megoldás. "

Windows esetén, app managerrel, ami frissíti az összes appot: https://portableapps.com/

Vagy csak a VLC, ez is frissíti magát: https://portableapps.com/apps/music_video/vlc_portable

Mappában fut, lehet bármennyi mappád. Megy pendriveról is. Akár egyidőben is tud több futni, ha oda tesztel egy .ini -t, Firefox esetén biztosan megy.