A túlnépesedésről ...

... amire nem lesz gond, ha a termékenységi ráta trend így folytatódik ...

Hozzászólások

Szerkesztve: 2024. 09. 24., k – 13:53

Szerintem ezeket az ábrákat mutogatják majd a maradék világ értelmes emberei, mikor megbeszélik, hogy miért szűnt meg a civilizációnk. (mondjuk 100 év múlva)

Most ebből levonható-e az a következtetés, h összeségében jobb Afrikában élni, mint Európában? Mert h az elsődleges markere az élet "jóságának" a szaporulat lenne, ugye.

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Nem szar/jó kérdése, mert az relatív. A népességnövekedését az adott terület eltartó képessége határozza meg. Jelenleg nem lehet azt megállapítani, hogy hol lesz a népesség maximuma, mert ha az eltartó képesség változik, úgy változik a létszám is.

Szerkesztve: 2024. 09. 24., k – 14:36

Attól, hogy lassul, még lehet sok. Ahogy hiába lassítunk gyorshajtásnál, ha még épp beleszaladunk+30kmh-val a traffiba. Amúgy meg MZP-t idézve, Csád :D , még itt 5 alá esik náluk a szorzó, ha nem segítünk nekik :D

Ha nem a népességi ráta, akkor a hatalmas energia igény fog kicsinálni minket.

Konklúzió: Előbb-utóbb mind meghalunk!

...

Bár én örülnék a legjobban, ha lenne valami fentartható és olcsó és zöld energiaforrás ami nagy hatásfokú.

Kétlem, hogy mind meghalnánk. Inkább arról van szó, hogy egy bazi nagy inga kileng. Asszem olyan 2-300 éve indult meg ez a gyorsított ütemű benépesedése a bolygónak, aztán majd visszaesünk a 200 (akkor már: 400) évvel ezelőtti lakosságszámra. Szerintem sokminden egyszerűbbé válik. Én várom azt az időszakot.

Blog | @hron84

valahol egy üzemeltetőmaci most mérgesen toppant a lábával 

via @snq-

Valamikor Jordan Petersen azt mondta, hogy a szociológusok szerint kb 14 milliárd körül lesz a max népesség, ha jól emlékszem a számra.

Igen, biztos. Szerintem elég egyértelmű a jelenség háttere. Jelenleg példátlan kényelemben élünk, bármilyen egzisztenciális küzdelem nélkül. A kényelem pedig mint egy brutálisan destruktív drog. Még arra is képtelenné teszi az embereket, hogy az alapvető ösztöneiket kielégítsék.

Ebből a szempontból igazad van. Ugyanakkor ökológiai szempontból túlnépesedtünk, az emberiség hatalmas környezeti terhelést jelent a bolygónak, így tulajdonképpen az, hogy csökken a népességi ráta, nem rossz dolog.

Blog | @hron84

valahol egy üzemeltetőmaci most mérgesen toppant a lábával 

via @snq-