[POL] 2026-os országgyűlési választási kampány

Hozzászólások

Apaaaa, kezdődik! 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Már most rettegsz a következő 2/3 - tól? Korai még ilyen kétségbeesetten kapalozni, jaku! 

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Engem már hívogatnak a nem fideszes közvéleménykutatók,  de sokat nem tudnak velem kezdeni. Ha 4-es skálát használ, akkor a közömbös válasz a nem válasz.

Korrupció: közömbös

Árvíz: közömbös

Vendégmunkások: közömbös

Infláció: közömbös

 

Szegény Peti stábja! ;)

Egyrészt meg kell tanulni vitázni és érvelni ráadásul még nem vitázni és érvelni kell, hanem csak leírnod a listát. Később is mondhatod, hogy nem vitázol, mert DK-s vagyok (hmm, ilyet már mintha mondtak volna, meg valami topikot is nyitottak ilyen címmel, akkor ki is az, aki nem tud érvelni??? :-) )

 

és ne csak rám koncentrálj, vedd úgy, hogy a többiek is kíváncsiak rá.

 

De most tényleg, szerinted van így hitele, annak, amit állítasz? Vagy mi van?

Emlékeim szerint semmi olyat nem írtál itt a hup-on, amire igaz lenne az, hogy olyan pozitív stratégiai döntések, amelyek ellensúlyt képeznének a sok negatív cselekedetüknek.

 

De mindegy, ha tartasz tőle, hogy nem tudud megvédeni az álláspontodat, akkor ne mondd, ennyi.

Elég sok energiát belefektetsz abbe, hogy elkerüld, hogy ideírd azt a pár pontos listát. Elég hiteles vagy... :-)

 

Egyébként én amit a Fidesztől jónak gondolom, azt el szoktam ismerni, vissza is kereshető. Azért, mert rettentő károsnak tartom őket (a komcsikkal egy szinten), attól még voltak nagyon jó intézkedéseik.

 

Biztos tudnék hosszabb listát írni, de pl az online pénztárgépek, de általánosságban az sokkal hatékonyabb adóbeszedés, vagy az hogy egy csomó állami szolgáltatást neten elektronikusan el lehet érni vagy a közmunkaprogram is nagyon jó irány, intézkedés volt (és most tekintsünk el attól, hogy milyen más, helytelen módon használta fel a Fidesz a közmunkaprogramot)

Ha most vasárnap lennének választások Magyarországon, a listás szavazatok 43 százalékát kapná a kormánypárt, míg a Tisza 39 százalékot szerezne, derül ki a Medián friss kutatásából

Szóval 82 százalékot kapna a Fidesz?

Akkor jó úton jártok :D

Én azt gondolom, hogy a Fidesz aurája több helyen komoly sérülést szenvedett el. Ez volt az a varázs, ami megvédte attól, hogy megkérdőjelezzék az emberek, amit a Fidesz mond, tulajdonképpen ez most a "király meztelen" jelenség. Nyilván marad egy bégető tömegbázis de a Fidesz kapott egy erős kihívót is. Így most már csak egy lett az esélyesek között. 2026 még messze van, tekintettel az addig várható gazdasági helyzetre komoly esélye van annak, hogy a Tisza fog nyerni (és a választási rendszer miatt 2/3-dal). Bár én csak biztosra szeretek fogadni, ha mégis kellene, akkor egyértelműen a Tiszára tennék pénzt most.

Jósolni nehéz, különösen a jövőre vonatkozóan, szóval nyilván az is lehet, hogy Magyar Péter és a Tisza addigra megbukik.

Én kíváncsian várom, hogy mit fog megtenni a Fidesz azért, hogy megtartsa a hatalmat. Nem lehetünk naivak, a mostani győri polgármesteri hercehurca, a paksi pénzelvétel vagy pl az egyetemek alapítványba meg egy rakás dolog kiszervezése még csak kispálya, de az irányt mutatja.  Akár az is benne van, hogy Magyar addigra börtönbe kerül vagy kiesik egy ablakon.

Én abból indulok ki, hogy 2/3-dal bármit meg lehet csinálni és azt látom, hogy a Fideszben semmiféle erkölcsi gát nincs. Szerintem, ha veszélyben érzik a hatalmukat, elég messzire elmennek. Tapasztalatom szerint autokraták nem szokták rendben átadni a hatalmat.

Az egyetlen, ami határt szab az jelenleg az EU, mármint hogy vállaltuk, hogy bizonyos szabályok, törvények EU kompatibilisek. Ha ez nem lenne, már Oroszország lennénk.

Oroszország egy jó minta nekünk, az évek során sok szabályt, ötletet onnan vettünk át, emiatt látszik, hogy merre megyünk jelenleg és tulajdonképpen láthatjuk a saját jövőnket is, mert ők előrébb járnak csak ott nincs olyan korlát, mint nekünk az EU.

Az EU jelenleg mindössze megkötéseket, pereket és birsagokat jelent. Bár mondható, hogy ezek a magyarok érdekeit tartják szem előtt, de a valóság az, hogy az emberek szopnak a politikusok helyett. Ha pedig az ember ezt látja, akkor vajmi kevés ingere lesz arra, hogy úgy gondolja, ahogy te. Én pl nem érzem magam az EU polgáranak. Az EU sem tekint egyenrangú félként a magyarokra. Erre még rajon a kormánypropaganda, amit a fentiek alapján az EU még alá is támaszt és máris kész a következő 2/3.

Mert ugye lehet lölövel jönni, stb, de a végén soha nem indítottak vele szemben semmilyen eljárást. Tehát vagy nem tett semmit, ami miatt lehetett volna a kozbeszerzest megtamadni sikeresen - ez nyilván nem igaz - vagy az EU csak fatökű imbecil keretének gyülekezete, az ep-vel az élen. 

Aki rabasz, az a kisember, az EU pedig direktben meg adta is a kormány alá a lovat. 

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Lölö téma:
Nálunk a korrupció már rég a rendszer része vagyis törvényes lett. Ha már 26-os választás, akkor pl MP volt az, aki emlékeim szerint nem bódította a népet, hanem utalt rá, hogy amit elloptak, azt nem lehet visszavenni, mert ma a lopás törvényes és csodát ő sem tud tenni.

 

EU téma:
Az EU nem jótékonysági intézmény. A mi képességeinken is múlik, hogy mit hozunk ki belőle. Olyan ez, mintha elmész egy buliba, akkor a te hozzáállásodon is múlik, hogy milyen jó lesz a buli. Mi addig lavíroztunk, hogy a buli összes többi résztvevőjével súlyosan összevesztünk annyira, hogy a többiek már azt szeretnék, hogy takarodjunk. Nincs senki barátunk már. Azt mondták a többiek, hogy pénzt nem kapunk és mivel most 5 évig a sertések jólétével kapcsolatos területek képviseletét (vagy valami hasonlóan "fontos" dolgot) kaptuk meg és már senki szövetségesünk sincs, az érdekeink le vannak szarva, nem fogjuk tudni képviselni őket. De ezt magunknak köszönhetjük.

Hogy visszakanyarodjunk: Ez a mostani állapot ideális lenne Orbánnak, mert ő kilépne pikkpakk, csak ő is tudja, hogy ettől a gazdaság olyan padlót fogna, hogy még őt is elsöpörné a népharag.

 

De igazából ez mindegy. 26-ig szerintem nem fog jönni EU pénz, ráadásul ezen pénz elég nagy része örökre elveszik, mert határidőhöz van kötve. Az Orbán rendszer legitimitásának elég nagy részét az életszínvonal emelkedése adta, amely most megakadt a hibás gazdaságpolitikai döntések és az EU pénz hiánya miatt. Ezek hatása évekig fog tartani, emiatt van esély a Messiás győzelmére (mert az autokráciák nem az ellenzék jóságától dőlnek meg, hanem valami nagyon nagy, többnyire gazdasági, hiba miatt, amit a hatalom elkövet) .

 

Írtam, hogy kíváncsi vagyok, hogy próbálják majd bebetonozni magukat, emellett érdekes lehet, hogy 26-ra milyen pénzosztást terveznek, ami megint csak súlyos gazdasági problémákat fog okozni.

De nyilván ez nem számít, mert ha nyernek, akkor kit érdekel, majd megint találnak valami témát, mint a szuverenitás vagy a gyerekvédelem vagy a migránsok, az emberek elég sokáig tudnak ezekről beszélni és akkor nem arról van szó, hogy mennyibe kerül egy kg kenyér..

Ha meg vesztenek, akkor MP-nek kell eltakarítani a szart, amit ott hagynak és neki kell majd magyaráznia, hogy miért kell még nagyobb megszorítást csinálnia és miért lesz akkora az infláció. Szóval a fidesz gondolkozásmódját követve nem kérdés, hogy lesz-e megint felelőtlen pénzszórás, majd aztán felpörgő infláció és gazdasági visszaesés.

 

És ahogy nem is tudom ki mondta: (a Fidesz elhasználódása abból is látszik, hogy) Egyre nagyobb energiát kell a fidesznek befektetnie abba, hogy nyerjen, szóval ezek a huplik csak egyre rosszabbak lesznek. Ez a Putyin rendszer esetében is szépen látszott.

Szerintem ez az egész sokkal jobban áll az ellenzéken. A véleményem az, hogy az embereknek edesmindegy, ki fog lopni. Több / más kell a változáshoz. Az emberek okkal nem az ellenzékre szavaznak. Ugyanis nem a Fidesszel elégedettek, hanem az ellenzéktől hánynak. 

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Melyik ellenzékre gondolsz? Mert a DK, LMP és hasonlóknak vége van. 0-3%-ra mérik őket. Itt már csak a Tisza van, a többi "ellenzéki" pártnak vége.

 

A lopást nem arra írtam, hogy ez döntő tényező lenne egy választásnál, hanem írtad a Lölőt és én csak erre reagáltam. A magyar embereket addig nem érdekli a lopás, amíg ők jobban élnek. Ez persze azért van, mert nem értjük, hogy ha nem lopnának, akkor még jobban élnénk. De ez mindegy, nem erre akartam kihegyezni, csak reagáltam rád, de ez mellékes szál.

 

Azt próbáltam hangsúlyozni, hogy eddig csak egy erő rendelkezett azzal a képességgel, hogy az emberek elhitték róla, hogy győzhet, ez a Fidesz volt. Most viszont két ilyen erő van, bejött a Tisza és ez óriási változás és lehetőség, ráadásul a gazdasági környezet támogatja őket.

> keverik a jogot a morállal

Elöször is nem keverik, olyan értelemben, h ezek felcserélhető fogalmak lennének, hanem úgy gondolják a jog nem állhat ellentétben az erkölccsel, etikával, morállal , [továbbá] ha ez mégis megtörténne az olyan hiba, ami a jogot megfosztja minden hatókörétől.  Az ilyen jog nem jog. Az ilyen jog által leplezett lopás, valóban lopás.  

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Az a baj ezzel az "elittel", hogy ami látszik belőle az nagyrészt a seggnyalás és a korrupció miatt gyarapodik és ez az ország kárára megy. Ennek Lölö a legjobb példája.

Találkoztam már személyesen is ilyen "elit" taggal és megtapasztaltam, amit (az egyébként rettentő naiv) Pesty László mondott: Ezek nem NER lovagok, ezek orkok.

Nem az a fő baj, hogy lopnak. Nálunk a polgármester volt már FIDESZ-es és DK-s is, de mindig megnyeri a választást.

Tudja mindenki, hogy lop.

 

Miért nem zavar?

  • lop is, marad is a lakosságnak
  • csak lop és nem hatalmaskodik, nem zsarol, nem provokál kisebbségeket
  • együtt él békében a lakossággal

Tudod mekkora érték, ha egy városvezető csak lop?

 

Balekszandra kampánya 7/24-ben a másik oldal provokálásáról szólt. Ilyen itt nincs. Volt a polgármester már komcsi is, fideszes is, miért is provokálna bárkit?

Jaja, azért az lejött eddig is, hogy azért lopnak, mert az emberek egy részét - mint pl te - ez valamiért nem zavarja. Külön érdekes lenne, hogy miért, de most ezt hagyjuk. Az általad leírt polgármesternél már csak egy jobb van, aki a leírtak mellett nem is lop.

A korrupcióval az a baj, hogy ezek összegezve iszonyat nagy kárt adnak ki, ezermilliárdokat húzunk le a wc-n, amikből lehetne pl normális vasút, vagy paks4 vagy jobb egészségügy vagy jobb utak, jobb oktatás, jobb kormányzati szolgáltatások, államadósság csökkentés vagy akármi. De nem akarok vitázni, megértettem, hogy téged ez nem zavar.

>  lehetne [...] jobb egészségügy vagy jobb utak, jobb oktatás, jobb kormányzati szolgáltatások vagy akármi

 

Másként viszonyulunk a dologhoz. Megnézték, hogy ha adnak egy embernek 10 millió forintot, akkor mi lesz a vége.

A lakosság jelentős része 10 millió forintból 10 millió hitelt csinálna, anélkül, hogy egy büdös petákja megmaradna belőle.

Ezek az emberek jobban járnak, ha pénz helyett a középső ujjadat kapják tőled. Ez a valóság.

 

Nálunk a városban a Budapest-Belgrád miatt nincs vasút, az észlények meg a HÉV-et is feldúlták volna, csak elfogyott a pénz.

Két kötött pálya ment keresztül a városon és mindkettőt a levegőbe repítették volna nyugdíjas koromig. Mert ugye 5-10 évig a Budapest-Belgráddal is el fognak szórakozni.

Az, hogy legalább 1 kötöttpálya megmaradt a kettőből, annak köszönhető, hogy elfogyott a pénz és nem tudtak baromságot csinálni.

 

Pont ugyanez a helyzet az egészségüggyel is. Minél több pénzt öntesz bele, annál nagyobb bajt csinálsz, mert magával az irányvonallal van a baj.

Jobban járunk ha a polgármester lenyúlja a lóvét és nem csinál semmit, mintha a bozótba vezetné belőle az egész várost.

Ha sok pénz lenne: menne a táskaátvilágítás az iskolába, hogy ellenőrizzék nem rejtegetsz-e mobilt a zsákban. Ennél a polgármester sikkasztása is jobb.

 

Komplett csőd az egész, amerre tartunk.

"Jobban járunk ha a polgármester lenyúlja a lóvét"

Hát azt látom, hogy téged elég jól meggyőztek erről. Kicsit olyan Stockholm-szindrómás ez a helyzet, amit bemutatsz.

 

Mondhatnám azt is, hogy döbbenetes (nem sértegetni akarlak). Tényleg az.

Ez a valóság. Kiadták a jelszót, hogy az egészségügyben a megelőzésen van a hangsúly és jóelőre leépítenék az összes orvosi ellátást.

De nem tudják, mert nincs rá pénz. Ha lenne, tömegesen zárnák be az egészségügyi intézményeket, mert Ceci néni jótanácsai után már nem lesz szükség rájuk.

Multiplikációs hatás: ha X forint többletet beteszel a rendszerbe, akkor mekkora Y hozzáadott értéket produkálsz.

Az élet nagyon sok területén jelenleg negatív a szorzó előjele, tehát többlet pénzből lerontod a meglévő szolgáltatásokat is.

Erdőbe megyünk befelé, több pénzből gyorsabban haladunk a zsákutcában.

Ha hozzá nem értők menedzselnek valamit, akkor igen, szokott ilyen hatás lenni. Nálunk többnyire a nagyobb állami rendszereket seggnyaló hülyék igazgatják, mert ahogy már ezerszer írtam, nem a képességek, hanem a seggnyalás meg ideológia alapján választódnak ki. Erre nagyon szép példa volt a Kásler, ha már az egészségügyet említetted. Amíg a választóknak ez megfelel, addig ez így is marad.

 

Ezerszer leírtam, hogy ez a jelenlegi rendszer legnagyobb baja és bűne, hogy nincs verseny a minőségben, hanem ideológiai hovatartozás és seggnyalás dönt. Emiatt biztos hosszú távon a lemaradásunk, mert vannak országok, ahol nagyobb részben nyernek azok, akik minőséget állítanak elő. Ott a szorzók előjele megfelelő, mert bár ott is hibáznak, de hosszabb távon jobb döntéseket hoznak, mert jobban értenek hozzá. Ilyen egyszerű ez a dolog.

 

Te szoktál külföldön járni és egy ország működését, az emberek gondolkozásmódját figyelni és próbálni megérteni?

Nem Magyarország a legdurvább. Kennedy-t érdemes olvasni: csillagászati pénzből tartanak fenn a magyarral megegyező színvonalú rendszert az USA-ban.

Az egészségügy olyan, mint egy fejőstehén. Bevezetnek hatástalan kezeléseket, amik az adófizetők csilliárdjaiba kerülnek, ezzel szívják kifelé a pénzt.

 

Afrikába dollármilliárdokat költöttek egészségügyi célra, viszont a várható élettartam érdemben nem nőtt, sőt bizonyos országokban csökkent is. Nem véletlen, hogy a COVID alatt Afrika kirúgta ezeket a fenébe. Van tapasztalat, évtizedeken át ezt csinálták arrafelé, most rájöttek, hogy Magyarország is lehetne kísérleti nyuszi, ha már Afrika végleg elzavarta őket.

 

A "megelőzés" lényege pont ugyanez: az adófizetői pénzeket értelmetlen szarságokra pazarolják el, miközben a valós, valódi életmentő rendszerektől elveszik a forrásokat. Ennek az eredménye, hogy egyes gyógyszergyárakat degeszre tömnek pénzzel, az állampolgár meg megdöglik.

Hogy jobban értsd: itthon meghal évente 5.000 ember vastagbélrákban a 120.000 halálozásból (4%).

Mi sem egyszerűbb, a lakosságot kétévente kötelező szűrővizsgálatnak alávetni kormányközeli cégekkel székletvizsgálatra és kiszívni a pénzt.

Látható, hogy ha 100%-os javulást okoznának, akkor is 115.000 ember halna meg évente, ami marginális.

 

Őrült pénzeket fognak kiszipolyozni, amit valódi életmentő kezelések árából fedeznek, a várólisták nőnek, a polgár meg elpatkol.

Ez a recept.

Bingó: :-) Pont nemrég adtam le mintát, bár én nem az államiba, hanem egy szolgáltatónál. Az államit nem tudom, ki csinálja, de nyilván NER cég vizsgálja még a sz@rt is :-) Ami nem NER, az vagy nem marad talpon, vagy elveszi a NER.

Amíg egy Kásler meg a Nünüke néni ilyen helyen szereplő lehet, addig nem tudom, hogy érdemes-e számonkérni a hatékonyságot.

De ha téged az zavar igazán, hogy bevezették ezeket a "kötelező" szűrővizsgálatokat és erről akarsz beszélni, akkor ahhoz nem tudok és nem akarok hozzászólni (nem megsérteni akarlak, de totál nem vagyok képben). Nincs elég információm a mögöttes számokról, de a kis naiv gondolatommal jó iránynak tartom és én küldöm majd a mintát, akár a NER-nek is vizsgálják csak :-)

Nem kell. Megértettem, hogy ha ha lenne mit és akarnád is, akkor se menne. Elfogadom.

 

De tényleg, én voltam a buta, fideszéknél nincsenek érvek, ott az van, amit kiad a Röfi malac, azt kell visszamondan. Elég megnézni az M1-et vagy most a mandineren azt a "riportert"(?), akivel Orbán Balázs beszélgetett arról, hogy a szuverenitásunkat sutba kellene dobni.  Ráadásul még betanult szöveggel is felsültek, mert még így is végül az jött ki, hogy milyen hülyék... Kellemetlen.

Majd, ha Peti megmagyaráz bármit is, lehet én is kényszert fogok érezni. Talán. :)

 

Inkább beszéljünk arról TFH: Jucit gáz, Evelin gáz,... de könyörgöm! Őket egy olyan ember választotta, aki az ország vezetésére készül! muhahahaha .. persze minden nőt Tóni küld!

Nem kell félni az érveléstől, képzeld még én is szoktam tévedni, pedig állítólag DK-s vagyok...

 

Női kérdés:

Erre már én is gondoltam, hogy nem jó jel, hogy az ismert női kapcsolatainak elég nagy százaléka nem lett sikeres. Bár nem tudom, hogy ez ténylegesen mennyire befolyásolja az egyéb, számunkra fontosabb képességeit (nem felmenteni szeretném, tényleg nem tudom), ráadásul az eddigi minták alapján akár még az előnyére is fordíthatja. De Tóni majd csak kitalál valamit, ne aggódj!

Látom, hogy írsz, de nem értem! A pénz látod, hogy nem sokat ér, ha nincs olyan jogi, és politikai környezet, ahol tisztességesen lehetne fejlődnie az országnak. Csak 1 példa: a mindent behálózó korrupció, az esélyt sem ad a gazdasági fejlődéshez. Az oktatás, egészségügy, a K+F lezüllesztése egyenes út a jelen állapotokhoz. 

gondolom, kitalálod, mi a válaszom forrása, ráadásul már Orbán is emlegette a chatgpt-t, szóval egy szavad sem lehet:

"Lenyűgöző az a magabiztosság, amivel a térdelést ilyen jól ismered. Érezhetően sok tapasztalat van mögötte. De amíg te a sportág elméletét boncolgatod, én inkább maradok az érvek pályáján. Próbáld ki, egész szórakoztató!"

Korai még, korai még,
korai még a konty nekem,
korai még... bűn lenne ám,
ha elcsavarná a fejem.

.

.

.

Süvít a szél és lombtalan,
tar ágakat csupál, uram;
de hogyha nyáron erre jár,
idősebb leszek már, uram.

Ruszkik baloldali átrendezôdése 1905- ben elkezdôdött, és azóta is stabilan tart.  Nálunk a baloldali beidegzôdések lebontása 2026- ban kezdôdhet majd el.

MP már beszantotta a balos pártokat, miről beszélsz? 

Amúgy meg vicces, hogy ezt írod, mivel Petya nerlovag. Az is volt és az is marad. Az addigi ellenzéket eltaposta, 26-ban meg csodálatos módon alulmarad. És meg is van a 3/3, úgy hogy még tapsikolsz is hozzá! :D

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Besegeri után ki következik ott a konzervatív oldalon!?

Azért hamarosan tuntikezni fogtok a hősök terén. Nektek már az is jó, ha valaki kibukik a NER holdudvarbol, jelképezi a naaaagy ellenzéki kiállást "az elesettek mellett". 

A nyomi messias és bese között is sok idő telt el. Közben csak egy kis nevegyetekelatelefont tünci jutott. Megertem az igényed ezekre a nyomorult pöcsköszörűkre, meg ebben az évben kapni fogtok még egyet. Kiváló arra, hogy az emberek figyelmét elterelje a lényeges dolgokról. A tiéd is! 

A propaganda éppúgy megszólít téged is. Te mocskosfideszezhetsz, a Fidesz szimpatizánsok meg a saját gumicsontjukat. 

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Értelek.

Valami nem hagy nyugodni: nekem továbbra is az a véleményem, hogy a csávó a Fidesz generált ellenzeke. És ez a legrosszabb forgatókönyv. Ha valami van, ami miatt biztos nem szavaznék a Fideszre, az ez. És sok jel utal erre...

Ne legyen igazam, mert az lesz az igazi pofon a demokrácianak. 

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Semmi ténybeli és konkrét dolog nem bizonyítja ezt. Akár az olyan kis részletek, mint a mostani Kéri-s partizános interjú sem, ahol őt megemlítik.

 

A fidesz által generált ellenzék elképzelés szerintem olyasmi jelenség, mint amikor az ember próbál megmagyarázni és jelentést látni olyan dolgok között, aminek a működését nem látja, nem érti. Ebből lesznek az összeesküvéselméletek, aura látók meg a vallások.

 

De ha mégis generált ellenzék lenne, akkor meg már úgy is mindegy, mert a mostani ellenzéknek annyi, és amúgy sem győzték volna le a Fideszt soha. Nincs és nem volt veszteni való. Én az eszemmel már elfogadtam, hogy bármi is lesz, a fidesz károkozásának hatása érezhető lesz az életem végéig (ahogy a kommunisták hatása sem 5 év alatt múlik el...).

Ne haragudj, állítólag elég sok energiát fogyaszt a chatgpt-nek, hogy választ generáljon, nem akarok már ennyit pazarolni. Vedd úgy a jövőben, hogy mindegyik hasonló hozzászólásod alá odaírtam valami frappáns chatgpt-s választ. Természetesen, ha valami értelmeset írsz, én is igyekszem értelmesen válaszolni.

Több véleményvezér is tudni véli: szeptember elején azért jöttünk elő a Bese Gergő-történettel, hogy eltereljük a figyelmet a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye egyes papjainak zaklatási és pedofilügyeiről, illetve az érintettek és a lehetséges tanúk nagypolitikai kapcsolatairól. Minthogy ebből egy szó sem igaz, most kifejezetten rátereljük a figyelmet az állam és az egyház összeépülésének ezen árnyoldalaira. Például arra, hogy a szexuális visszaélések elkövetői a világi védettség, a sérthetetlenség tudatában létezhettek. A ma már vádlott Rónaszéki Gábor a Pázmány-rektorral közös tanyáján politikusokat fogadott „nem politikusi minőségükben”. A frissen leleplezett Hatházi Róbert mentorát a kormány–egyház-kapcsolat kulcsfigurájaként jegyzik. A nagy túlélő Mészáros István pedig nem más, mint a vadászlobbi főpapja. (Frissítés: Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek írásunkat is érintő közleménye a cikk végén olvasható.)

https://www.valaszonline.hu/2024/09/24/r-gabor-kiskunfelegyhaza-papsag-…

 

pl ilyenek vannak benne:

 

"A most hétfőn bíróság elé vezetett Rónaszéki Gábor nem egyszerű explébános. Nem csupán arról híres, hogy szolgált Foktőn, Jánoshalmán, Kiskunfélegyházán, majd végül felfüggesztéséig Nagybaracskán. Néhány éve még a 30-40 legbefolyásosabb magyar egyházi személyiség közé sorolták (...). Főnöke, a papnevelde vezetője ebben az időszakban Kuminetz Géza – a Pázmány Péter Katolikus Egyetem jelenlegi rektora – volt, akive(...) egyházi körökben; sokan tudni vélték, hogy

a két pap közös „relaxációs” tanyát tart fenn Jánoshalma határában, ahol olyan politikusvendégek is megfordultak, mint a térség fideszes parlamenti képviselője, Bányai Gábor, illetve a korábban kalocsai – majd országos listás – mandátummal rendelkező Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes."

 

(...)

 

"Előkerült bizonyítékként egy, az idősebb fél által írt szerelmeslevél, amelyben a mai prépost-kanonok nyíltan beszél vágyairól és a közösen átélt élményekről. A szöveg eredetiségét soha nem vitatta senki, viszont ugyanez a Mészáros István jelenleg az Országos Magyar Vadászkamara Bács-Kiskun vármegyei szervezete etikai bizottságának elnöke. Ez a klub állandó együttműködésben áll a Semjén Zsolt vezette Országos Magyar Vadászati Védegylettel – és persze előfordul, hogy a közös „Hubertus-szentmisét” és az új vadászok fogadalomtételét Mészáros celebrálja. "

 

Bár igazából manapság eléggé megszokott hír az ilyen, a katolikus egyház lejtmenetben van, szóval lépjünk is tovább :-)

Szerkesztve: 2024. 09. 26., cs – 18:59

Orbán Balázs elmondta, hogy valójában orosz érdekeket szolgál.

Pont 56-ból kiindulva mi valószínűleg nem csináltuk volna azt, amit Zelenszkij elnök csinált 2,5 évvel ezelőtt, mert felelőtlenség, mert látszik, hogy belevitte egy háborús védekezésbe az országát, ennyi ember halt meg, ennyi területet vesztett, mondom még egyszer, az ő joguk, szuverén döntésük, megtehették, de ha minket megkérdeztek volna, akkor mi nem tanácsoltuk volna, azért, mert 56-ban az lett, ami lett. Mert megtanultuk, hogy itt óvatosnak kell lenni, és óvatosan kell bánni a nagyon értékes magyar életekkel. Azokat nem lehet csak úgy odadobni mások elé.

[...]

A háborús propagandasajtó vonatán nincs megállás. Magyarország álláspontja világos: nem látjuk értelmet a több mint két és fél éve zajló ukrán-orosz háborúnak, amiben több százezer ember meghalt, több százezer négyzetkilométer terület elveszett és egy ország megsemmisült. Hogy miért? A semmiért. A háborúnak nem szabadott volna elkezdődnie, illetve diplomáciai úton mielőbb véget kellett volna vetni neki. Mindenki sokkal jobban járt volna. 1956 magyar hőseit ezen mostani magyar állásponttal szembeállítani a külföldi finanszírozású propagandasajtó és a háborúpárti politikusok bevett módszere, amit felháborítónak tartok és minden alkalommal visszautasítok - ahogy az a mostani beszélgetésben is elhangzott! Jó lenne, ha végre vége lenne a háborúnak és a háborúpárti hazudozásnak!