16 éve érkezett meg az első Androidot futtató okostelefon

Címkék

HTC Dream, avagy T-Mobile G1. Korabeli HUP cikk az első reakciókra mutató linkekkel itt.

Hozzászólások

Akkor nekem ez ~15 éve van bent a fiókomban. Jó fiók.

Akkoriban nagyon nézegettem a HTC-t, amikor a Galaxy S még hírben sem volt.

Ugyan ez a modell nem volt meg nekem, de emlékszem, hogy 2008-as az Android. Én úgy emlékezem ezekre, mintha tegnap lett volna, és az ilyen hírek döbbentenek rá, hogy 16-20 éve voltak ezek. Öregedés jele.

Egyébként meg az Android az elején volt jó, aztán ugyanaz a lekorlátozott trágyahalom lett, mint az iOS, miután azt másolták mindenben.

The world runs on Excel spreadsheets. (Dylan Beattie)

A mai napig fenntartom, hogy ennek a billentyűzete volt a legjobb klaviatúra, amit valaha mobiltelefonra raktak.
Emlékszem, amikor még az Android Store minden alkalmazása fent volt a telefonomon. (mind a 11 app)

Nagy Péter

Az Xperian az egész egész billentyűzet kisebb volt, hiányzott fentről a dedikált sor a számoknak, és az eltolás sem volt a két sor között a betűknél, mint amihez egy hagyományos billentyűzetnél szokva vagyunk. Az enter pedig pontosan ugyanakkora volt, mint a többi gomb rajta, tapintásra pedig egyik gombról sem lehetett megmondani, hogy melyik az. (A T-mobile G1-en pl. volt kis fizikai jelzés az F és a J billentyűkön, ahogy egy hagyományos klaviatúrán megszokott)
Volt Motorola Droidom is (1 és 2 is), illetve nem saját telefon volt, de kb. egy hónapig használtam az Xperia Mini Pro2-t is. A Motorolákon a gombok közelsége volt kicsit zavaró, az Xperian meg az, hogy tapintásra pont ugyanolyan volt az enter, mint a backspace felette. Nem mondom, hogy ezek rosszak lettek volna (a Droid 2 évekig megvolt), de a G1 után mindegyik visszalépésnek érződött.

Nagy Péter

Szerkesztve: 2024. 09. 25., sze – 14:35

A HTC Desire (2013) minoseget es hsznalhatosagat kellene ujra elerni :D