Mi most a divatos, olcso/igenytelen webhost?

Van nehany szivessegbol hosztolt oldalam (99% Wordpress) szetszorva tobb szerveremen, aminek nem orulok, mert csak a baj van vele. Arra a kompromisszumra jutottam, hogy a belathato jovore nezve befizetem oket tulajdonosonkent egy-egy shared webhostra.

Mik mennek most, ami az arahoz kepest relative jol mukodik? Igenyeim gyakorlatilag nincsenek, legyen valami 98% koruli SLA, es megigerem, hogy nem basztatom az ugyfelszolgalatot, ha a rutinfeladatokat el lehet intezni online feluleten. Meg lehetoleg tudjon kezelni par email fiokot, mert egy-ket oldalhoz van olyan is.

Nagyon max brutto 1000/ho/user a keret, olyasmi kaliberu dolog kell mint itt az alapcsomag, esetleg viszonteladoi konstrukcio is erdekelne.

Viszont ezt a dzsunka PHP vilagot nem ismerem, nem tudom, mi szamit jonak ezen a piacon. Ertsd jol, van egy elkepzelesem rola, hogy mit fogok kapni havi egy ezresert, de ezek abszolut nem kritikus, alacsony forgalmu oldalak.

Hozzászólások

amit irtal az miert nem jo?

neked aztan fura humorod van...

Nem tudom, hogy nem jo-e. :)

Irtam, hogy nem ismerem ezt a piacot, hirtelen ezt talaltam, de fogalmam sincs, hogy jo-e. Amit latok, hogy olyanok vannak odairva, hogy pl. Python 2.6.6 (11 eve nem tamogatott!), vagy hogy MySQL 5.7 (1 eve nem tamogatott), es azert ez felvet nehany kerdest bennem.

Azert keresek olcso szolgaltatast, mert minimalis terhelest generalnak az oldalak, nem pedig azert, mert kifejezetten szart keresek. :)

Aránylag sok helyen lesz támogatásból kifutott cucc a webhosting-ban, és vagy van mellette friss is, vagy nincs.

Ugyanis elképesztően sok weboldal van frissítetlenül (pl. WP oldal is, holott annak elég jó az auto update funkciója), mert vagy nem érdekli a tulajt ("múköggy"), vagy bele van tákolva valami "extra" és nem merik frissíteni. Na, ezek miatt az elavult oldalak miatt nem lehet kidobni az elavult futtató környezeteket sem. Sajna van olyan kombináció, amit nem lehet egytütt feltenni, így olykor marad a régi.

A Rackforest (meg általában a frissen tartott cPanel-t használó tárhely szolgáltatók) rendszeresen frissítenek, így van támogatott háttér is, nem csak elavult.

https://www.dreamhost.com/wordpress/shared-wp-hosting/

Őket használtam hosszú évekig alapvetően teljesen elégedetten. Nagy USA-beli diszkont-szolgáltató.

kb. 1000 Ft-ra jön ki.

Ha a "néhány" az mondjuk 5+, akkor a Shared Unlimited érheti meg jobban.

A support is korrekt volt amúgy. Ha jól emlékszem, anno volt SSH a shared hostinghoz.

Az AWS elég népszerű, támogat Wordpress-t is alapból.

The world runs on Excel spreadsheets. (Dylan Beattie)

Van kb 10 user, ennyifele kene szetszedni az instance-okat, az ugy kapasbol kb 17000 per ho, ennel van jelenleg olcsobban berelt fizikai szerverem is, es akkor ez semennyire nem menedzselt workload, ha jol ertem, ergo ugyanugy ram szakad mindenfele uzemeltetesi feladat is.

Nézd, olcsót, népszerűt, igénytelent kértél, ezeknek a kritériumoknak az AWS megfelel, igényesnek legalábbis semmiképp nem mondanám. Árban attól függ, ja, hogy milyen csomagot választasz.

Ha szét kell szedned 10 felé, akkor kb. minden szolgáltatónál számolhatsz is kb. 10× árral, amit legfeljebb némi kedvezmény csökkenthet. Innen nézve az 1k/user is 10k-ra fog kijönni minimum.

Nyilván te tudod, ha van ennél olcsóbb fizikai szervered máris, akkor maradj annál, attól olcsóbbat nem valószínű, hogy fogsz találni, és még akkor migrálnod is kéne. Ha találsz is olcsóbban, annak lesz valami sávszél, adminisztrációs korlátja, az tuti.

The world runs on Excel spreadsheets. (Dylan Beattie)

Viccet nem értitek. Én értem tökéletesen, hogy mikor igénytelent írt, akkor úgy gondolta, hogy kevés karbantartást igénylő, de én meg csak szivatom, hogy az AWS népszerű, de legalább nem is színvonalas, átlag felhős szutyok, nem a szívem csücske.

Tényleg viccen kívül azért ajánlottam, mert akit ismerem, és még üzemeltet ilyen magán webszarokat, az mindegyik AWS-en nyomja. Nekem sem szimpatikus, de ez ma a divat.

The world runs on Excel spreadsheets. (Dylan Beattie)

Nézd, olcsót, népszerűt, igénytelent kértél, ezeknek a kritériumoknak az AWS megfelel, igényesnek legalábbis semmiképp nem mondanám.

Ekkora marhasagot mar eleg regen olvastam, mondjuk nepszerunek nepszeru, abban igazad van.

Innen nézve az 1k/user is 10k-ra fog kijönni minimum.

Jah, csak a 10k az elvi maximum, amit erre a projektre szanok, es igy is majdnem fele annak, amit te javasoltal.

Van nehany szivessegbol hosztolt oldalam (99% Wordpress9)

Nem gondoltam volna, hogy ilyen faszságokkal foglalkozol ...

trey @ gépház

Tul sok melo nincs vele, ez kb az a kategoria, hogy a Rakosborzaszto-alsoi vadaszklub szeretett volna egy weboldalt a kepeknek, ezert kaptak egy WP-t ahova lehet toltogetni oket, azota gyakorlatilag megy magatol, nehany VM ide vagy oda nem szamit, az Ansible+PBS teszi a dolgat.

Csak hat most konszolidalnam a hobbiprojektjeim mindenfele compute resource-ait, es ha mar koltoztetni kell oket, akkor koltozzenek inkabb el tolem teljesen.

Az egyik hupos kolléga üzemelteti és olcsónak találtam, pont ilyen feladatra. Már 2 éve hibátlan. Elégedettek vagyunk vele awh.hu

“The basic tool for the manipulation of reality is the manipulation of words. If you can control the meaning of words, you can control the people who must use them.”

― Philip K. Dick

Az a baj, hogy a WP-t tutujgatni kell, hogy ne törjék fel. Ha nekem nem kell a macera meg az emberünk sem akarja mindig frissíteni, akkor a Publii statikus oldal generátor elég jó alternatíva. WP-ből tud konvertálni is.

"a WP-t tutujgatni kell, hogy ne törjék fel"

Attól függ. Eleve nem a WP-t szokás feltörni, hanem eleve trágya és később sem frissített plugineket. Én megvettem azokat, amiket használok. 2-3 darab, darabonként pártíz dodó. A WP is, és a pluginek is frissülnek automatikusan.

Viszont ennek ellenére - emellett - tényleg jó ötletnek tartom a statikus tartalom kigenerálását.

Erre is van plugin (már a generálásra), és úgy oldottam meg anno, hogy ha létezik a login cookie(*), akkor az "igazi", dinamikus oldalra dob a nginx (vagymi, a fene se tudja már), egyébként meg a statikus fájlokat szolgálja ki. Sajnos pár plugint eltör(het), tipikusan olyanokat, amik szeretnek folyamatosan visszabeszélni, ezeket elvileg szintén be lehet pöckölni a dinamikus részre, de akkor meg már minek az egész. Szóval én elfogadtam, hogy pár cicoma nem fog működni.

*) Távolról sem atombiztos megoldás, de a célnak megfelelt.

Miért kell oldalanként külön előfizetés? Én feltenném az összeset egyetlen VPS-re. Lehet, hogy azért nézem szögnek, mert ez a kapalácsom, nem nagyon értek hozzá. De a PHP olyan, hogy nem foglal RAM-ot amikor épp nem szolgál ki kérést: akármennyit lehet futtatni egy gépen, ha tényleg kicsi a forgalom.

Attól tartok, elég egy bot, ami rácuppan és úgy kipörgeti az ostobán összerakott WP adatbázist/skint, hogy széthajtja a CPU-t, megeszi a RAM-ot.

Nem tudom, van-e bárkinek is jó tapasztalata a WP-vel, de nekem csak rossz. Tartalom alig, még is zabálja a CPU-t, ha keresőbotok kóstolgatják. Elég egy hanyagul összerakott skin, képes nagyságrendekkel belassítani. Aztán egy modul ami olyan külső erőforrásra hivatkozik, ami nem érhető el vagy lassan válaszol, curl time out persze nincs meghatározva így vagy belassul az egész oldal vagy be sem tölt.

Aztán ott az xmlrpc, amit folyamatosan buzerálnak. Az is csak a CPU-t pörgeti.
Persze, ha átmegyünk a top10 baromság kivédésén, valamelyest kezelhetőbb, de a lassú betöltés (DB, skin) probléma még akkor is ott van.
Újabban PHP-nél is 256, 512 MB RAM-ot kér a PHP memory_limit opcónál. Azért arra rákattannak, jó lesz fentebbi fastcginél vagy apache szinten megfogni a szálak számát, ami nem szabad, hogy olyan sok legyen egy néhány GB RAM-os vasnál. Pedig...kis forgalmú oldalnál nem is indokolna néhány GB RAM-nál többet.

"Aztán ott az xmlrpc, amit folyamatosan buzerálnak. Az is csak a CPU-t pörgeti."

 

epp a minap olvasgattam utana, kb. mar a wordpress oldalak 99% -a nemhasznalja, ugyhogy bevagtam az apache konfigba, hogy

 

<Files "xmlrpc.php">
        <RequireAll>
            <RequireAny>
                require ip 127.0.0.0/24
                require ip < ide net feloli ip jon >/32
            </RequireAny>
            require all granted
        </RequireAll>
</Files>

még nem panaszkodott senki, hogy valami nem mukodik a wpjen.

HUP te Zsiga !

Miért kell oldalanként külön előfizetés?

"Ugyfelenkent" kell, vagy hat erted, minden ingyenelo havernak kell kulon egy. :)

Ha van egy VPS azzal effektive ugyanott vagyok, hogy en uzemeltetek valamilyen infrat mindenkinek, ezt az allapotot kellene megszuntetni. De amugy technikai szempontbol igazad van, egy otdollaros VPS elvinne az egesz kocerajt.

Nálam az a haveri policy, hogy csak statikus oldalakkal foglalkozom szívességből, megy fel gitlabra, onnan Cloudflare Pages, és nincs vele dolgom.

Amiben van kopó alkatrész, az üzleti alapon megy. Ha ez valakinek nem tetszik, inkább elengedem a kezét, mert ha én ajánlok neki valamit és "csak összerakom" az elején, hiába nem én támogatom, úgyis engem fog hívni, ha valami geb*sz van. Inkább az elején elvágom ezt a szálat.

Rakj fel egy ISPConfig-ot valami netcup root-server-re, 10--20 euró körül vannak jók, akciós alkalmakon meg mégjobbak.

Eddig még nem találták be a haveromét. Házi shared hosting-ot akart üzemeltetni, felraktam neki ezt a cuccot, erős jelszavak, csak kulcsos SSH auth és naprakész WordPress. Ezutóbbit megtanulta, amikor nem frissítette hónapokig és scam-et terjesztettek róla, a Contabo meg szépen nullroutolta a gépét... A Contabo-t viszont nem javaslom, amikor az 1--2 Mbps-os IO-t produkáló és 80-as steal-t mutató erőforráshiányt jeleztem nekik, a megoldásuk az volt, hogy valamilyen hákolással raktak még egy réteg virtualizációt a VPS-re, így a steal mindig 0 volt, de valahogy még is alig élt a gép... Ez volt az a húzásuk, hogy ment az egész mindenség a netcup-hoz.

TheAdam

Szerkesztve: 2024. 09. 25., sze – 16:50

Van nehany szivessegbol hosztolt oldalam (99% Wordpress) szetszorva tobb szerveremen, aminek nem orulok, mert csak a baj van vele.

Ha amúgy is Wordpress, akkor miért nem wordpress.com? Kb. bruttó 1000 pénz a personal, emlékem szerint... megnéztem, nettó 1000 lett: https://wordpress.com/pricing/