Samsung smart tag

Sziasztok!

Ismeri valaki a samsung smart tag pontos működését?
Tegnap sikeresen elhagytunk egy kulcsot - amin volt ilyen tag - és nem találjuk.
Az megvan, ahol még megvolt - az is amikor már biztosan nem, és a kulcs gazdája végig is kerékpározott a nyomvonalon - de továbbra sincs.

Esetleg külső szereplőket (értsd: arra sétálókat) is rá lehet venni, h bejelezzék az esetleges találalot?
Milyen időközönkét poll-ozza a tag-et a telefon? Mennyire pontos a "kikerült a hatókörből" ?

Előre is köszönöm!

Hozzászólások

BLE-vel kommunikál, kell legyen egy Samsung eszköz a közelében (10-50-100 méter, sok mindentől függ). Mások nem tudnak semmit kezdeni vele, de ha bárki Samsung eszköze "látja", akkor meg fog jelenni a térképen.

Eleg keves lehet az ilyen kepessegu (vagy ennyire uj) samsumg keszulek ahhoz hogy mukodjon ez a mesh halozat.

Apple airtag is szerintem csaknforgalmas helyeken mukodik napon beluli talalattal. 

anyámnak akartam ilyet venni, mert mindenét elhagyja. végül neki is apple lett. azóta kétszer találta meg.

4 és fél éve csak vim-et használok. elsősorban azért, mert még nem jöttem rá, hogy kell kilépni belőle.

Az alkalmazásban van egy kereső, ami segít az irányt belőni, ha elég közel van hozzá valaki, és mint egy tájoló szerűen jelzi hogy merre kell menni, és közelebb vagy távolabb kerül tőle a telo. Hivatalosan kb 100 m-re tud kommunkálni vele a teló.

Meg meg is lehet csöngetni, ha már kommunikációs távolságban van.

Én néztem reptéren hogy egy elég rövid transzfer időnél vajon a csomagunkat fel tudták-e tenni a gépre, és láttuk hogy a gépen van a csomag (benne a Smart Tag).

Jalos

Szerkesztve: 2024. 07. 14., v – 11:51

Azt tippelném, hogy az elhagyás útvonalán való 1x végigbringázás túl gyors ahhoz, hogy meglegyen. Nem hinném, hogy megállás nélkül tolná magából a jelet a tag, mert akkor nem tudna évekig működni elemről.

Nem tudom milyen gyakori de nem lepődnék meg, ha 30-60 mp-ig legalább a hatókörében kell maradni, hogy biztosan észrevegye egy telefon. Emiatt lehet, hogy inkább az útvonalon való végigsétálás segitene.

Nem ad állandóan, BLE-n csak figyel és ha "lát" megfelelő Samsung eszközt, akkor ad időnként életjelet magáról. GPS sincs benne alapvetően, onnan lehet tudni a pozícióját, hogy a telefon, amivel utoljára kommunikált, hol volt, amikor kommunikáltak. Másképp nem is bírna másfél-két évet.

Arra talaltak ki, hogy megtalalj egy elhagyott dolgot lakott kornyezetben, ahol surun lat maga korul vele kompatibilis eszkozt.

Ilyen az USA-ban (sok szifon) az AAPL hasonlo kutyuje. Meg valoszinuleg ilyen lesz a Guglie mindenhol mashol - ha tobb eves kesessel elterjed.

Nem arra van, hogy elejted a Szaharaban, es arra szamitasz, hogy valaki epp arra jar.

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

Van aktív kütyü is, SIM kártyával és/vagy LoRa hálózattal és GPS pozícióval, csak sokkal több pénzért és gyakrabban kell tölteni. Ezek arra jók, hogy az arra "járó" telefonok által kitolt "ping" jelre válaszolnak, ezzel felkerül a cucc a térképre, illetve a társított telefonról meg lehet csipogtatni, ha közel vannak egymáshoz.

Ja, mindenre van már minden megoldás, csak azt kell eldönteni, hogy mennyire éri meg a beruházást az adott cucc védelme - de ha csak ennyire, hogy vagy megtalálom vele vagy sem, akkor arra az 50%- esélyre nem feltétlenül éri meg beruházni.

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Köszönöm a hozzászólásokat. Azt sikerült megtudni, hogy 100-120m a hatósugara a tag-nek (nyílt terepen) - ez alapján bringával (5-6m/s) azért talán meg lehet fogni, ha aktív keresésre lehet állítani a programot.

A kocsi tetejére volt feltéve a kulcs, gyakorlatilag 2 település között esett le félúton - és földet éréskor elhalálozott a tag. Nagy mázlival másnap előkerült...

Tehát igen: arra kiváló lehet, hogy otthon/irodában hol tehetted le - minden másra ott a mastercard...

Letezik meg ez a koncepcio? Utoljara a 90-es evekben volt ilyenhez szerencsem.

(ok, mikrofonnal, muveleti erositovel meg ATTINY-val +csipogoval ossze tudom rakni, de nem lesz olyan kompakt, mint a gyari)

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

Amikor legutoljára láttam (80's évek), egy piezzo volt a mikrofon/hangszóró, és egy fekete műgyanta csepp alatt volt egy minimál elektronika, 1db gombelem pedig a táp. Kb. 2 fillér lehetett a bekerülési költség, ahhoz képest pedig nagyon jó találati arányt képviselt.

--

https://a.aliexpress.com/_ExXDFDNh

https://a.aliexpress.com/_EIGY0un

https://a.aliexpress.com/_EGzVvo3

https://a.aliexpress.com/_EzzQ72r

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Nem feltétlen kell fütyülni, tapsolni is lehet, hirtelen nagy hangerejű hangra reagál (fentebb linkelve pár tipus, ezek gyakorlatilag filléres cuccok a fancy airtaghez képest, még a telefonos app-al rendelkező is sokkal olcsóbb, és szerintem ugyanazt tudja)

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Mi a szempont - ha a megkereshetőség, akkor ugyanolyan eséllyel indul, mint a Samsung szarja. Ha egy olyan helyen kell megkeresni a kulcsot (a rajta lévő eszközön keresztül), ahol több példány is létezik ebből, akkor a legrosszabb esetben megnézed és megállapítod, hogy az a tiéd vagy sem. Ha nem a tiéd, akkor keresel tovább. Ennyi. :)

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

En vettem mar tobb "utangyartott" verziot (hivatalosat es nem hivatalosat is), de UWB kereses egyikben sem volt. Te tudsz olyat, amiben az is benne van? Pl. akik hivatalosan gyartanak az Apple Find My-hoz cuccokat (pl. Ankerek Eufy trackere: https://www.eufy.com/products/t87b0011?variant=41983301288122), azokban nincs UWB.

A Samsung megoldasat nem ismerem, csak az Apple fele Find My-t, de ott nem fogsz messze kerulni az elhagyasi helyszintol, mert ha nem kapcsoltad ki, jelezni fog a telefonod, hogy xyz was left behind, last seen itt-ott-amott-2-3-5-perccel-ezelott. Ha elindulsz visszafele es UWB tavolsagba ersz, akkor atvalt a kijelzes tavolsag-irany kombinaciora, igy akar fuben/gazban is megtalalod, akkor is, ha nem hallod futtyogve a kulcstarto csipogasat.