"Gondolja, hogy jelenlegi iPhone-ja lassan töltődik?"

Címkék

Jött a visszatérő pletyka, hogy az iPhone 16 már akár(!) 40W-tal is tudhat majd vezetéken (a 27W helyett), és akár(!) 20W-tal vezeték nélkül (a 15W helyett) tölteni. Ennek apropóján az AppleInsider feltette az olvasóinak a kérdést:

Gondolja, hogy jelenlegi iPhone-ja lassan töltődik?
 

Bántóan lassan töltenek.
7% (43 szavazat)
Lassan töltenek.
7% (39 szavazat)
Elégséges gyorsan töltenek.
26% (153 szavazat)
Gyorsan töltenek.
10% (57 szavazat)
Supergyorsan töltenek!
2% (13 szavazat)
Nem érdekel / nincs iPhone-om / Sajt vagyok / Mi lesz ma a kaja?
49% (294 szavazat)
Összes szavazat: 599

Hozzászólások

Mindeközben a OnePlusnál: 100W

trey @ gépház

Ééés ez azért jó mert akkor cipelhetsz magaddal olyan keresztmetszetű kábelt ami nem ég el 100W-tól, meg egy fél kilós 100W-os tápot? Ez olyan mint az orosz mobil? Tök könnyű, csak az akku hátizsák ne lenne ilyen bazinehéz?

Életemben talán egyszer fordult elő, hogy félretettem a telefont éjszaka, és nem töltött. Annyira szomi lettem. Kénytelen voltam autóban feltölteni amíg beértem. Tiszta ciki volt. Nem is tudtam a kollégák szemébe nézni.

Tudod mi hiányzik még az iphone-ból? A floppy támogatás. Na az nagyon kellene. Van usb-s floppy-m, és nem megy. Mocsok apple. Pedig nem kerülne semmibe a driver.

Persze. Az sosem baj, ha valamit tud a teló, de nem használom. Múltkor konditeremben egyik srác telója 9%-on volt, ott szentségelt, h a kocsijából kirakta a töltőt, tulaj elment valamerre, el volt rakva ott is a töltő valahová, bekapcsoltam a vezeték nélküli töltés a telómon, összerfordítottuk, és igaz, h sok idő alatt, de kapott 10-15%-ot. Nem fájt, h tudja a teló.

(Megint az a fránya "választás lehetősége" ...)

 

Ha mar itt tartunk:

Android alatt hol lehet beallitani, hogy X amperral toltson? (0.5, 1,2,5,10,etc)

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Nekem nem ciki tölteni, mert köszönhetően a kurva gyors töltésnek, akkor töltök, amikor szükség van rá, nem pavlovi berögződéseim vannak arra, hogy "jaj, este 8, fel kell dugnom tölteni", amit keresztbe' hugyoz mondjuk egy esti nem tervezett program a haverokkal ...

Milyen töltőcipelésről hadoválsz? Van töltőm a munkahelyen, van otthon. Ez egy IT cég bazmeg, nem egy péküzem, ahol nincs töltő ... Itt a másik OnePlus töltőm. :D

trey @ gépház

Az adapter választáson múlik. Sajna a mai telók nem indulnak el 0.5A-es töltővel, de az 1A-est még sok megeszi. Én is azzal töltöm, esetleg 1.5A-essel, de azt meg a wireless töltőpad kapja, ami a veszteségek miatt tuti csak 5W.

Amúgy még tudsz csinálni speckó kábelt, ahol a táp kábelbe beteszel mondjuk 0.05Ohm ellenállást, régen nekem működött. Ellenállással lehet variálni, ki tudod mérni, h mennyivel tölt.

Az faszán hangzik. Viszont ilyen áramfelvételnél tuti gyorsan kinyírja az aksit. Az én androidos telóimon normál, lassú töltést használok, igen, lassú, de tovább tart az akku. Nem örökké, de több évet húz le, mint gyorstöltőkön.

The world runs on Excel spreadsheets. (Dylan Beattie)

2-3 évig használok egy telefont elsődleges telefonként, ahol ez valamit is számít.

Szerintem te keversz az iPhone huszárokkal. Azoknál - 6-7 évig terveznek állítólag,  meg is értem, hogy spórolni kell az akkuval (kopó-fogyó alkatrész). Főleg, amilyen szar akkukat szerelnek azokba (hint: batterygate perek).

trey @ gépház

(x) Egyeb

Nem tudom, milyen gyorsan tolt, mert alszom kozben. Gondolom lassan.

Az mindegy, vezetés közben is töltésre tudod tenni. Egyébként persze, értem én, kényelmes, ha gyorsan töltődik, ki ne szeretné azt, csak ugye azt kell érteni, hogy a töltés gyorsaságának ára van, így működik a fizika.

The world runs on Excel spreadsheets. (Dylan Beattie)

+1, fogalmam sincs, vagy este tölt fel vagy a kocsiban. Amióta megvan azóta sose volt olyan szitu hogy merülés para lett volna, amikor elmentem koncertre/eseményre és sokat telefonáltam/fényképeztem/videóztam/chateltem és oda/visszafele zenét hallgattam/neteztem tömegközlekedésen is 20% felett volt (nem szólt h low powerbe akarja rakni magát) mikor felraktam este töltőre úgy hogy reggel 7 körül szoktam levenni a töltőpadról.

Ettől függetlenül ha gyorsabban tölt az jó, csak ne csessze szét az aksit. 

Főleg vezeték nélkülin tölt lassan, és közben melegszik (de ez nem iPhone-specifikus, a Samsung is fűt rendesen). Autóban emiatt a töltő a szellőzőre van feltéve, ahol a légkondi hűti. Szánalmas, hogy egy egész autó kell a telefon melegedés féken tartására :-)

Biztos van akinek számít milyen gyorsan tölt a telefonja. Az enyém (iphone xr) 4+ év után is simán megy egy napot, alvás közben meg nem használom. Ráteszem a lapra amikor lefekszem, és tölt szépen lassan. Szerintem nincs 10W se, mert ez talán 7W-ot vesz fel qi-n, de lehet, hogy csak 5W. Az autó se tud 10W-nál többet adni usb-n. Van 2 xiaomi powerbank-om, azok lehet, hogy tudnak többet, de soha nem néztem. Jellemzően nem nekem kell hanem páromnak a samsung s22-höz.

Nem állítom, hogy nem létezik ember akinek probléma a töltési sebesség, csak én még nem találkoztam ilyennel. Az én életemben egy sor probléma nem merül fel ami másnak látszólag létkérdés. Aztán jövőre majd más lesz fontos ezeknek az embereknek. Az is fontos volt, hogy X csillió megapixel legyen a kamera. Aztán a képernyő átló is bazifontos volt. Valami mindig kell amivel lehet számháborúzni. Én meg tök jól elvoltam az se2016-tal. Csak azért vettem új telefont mert öregszem és romlik a szemem. Az is feltöltött éjszaka, a mostani is feltölt éjszaka. Az elmúlt 14 évben ugyanaz a 10W-os adapter van az ágyam mellett. Még az iphone 4-hez adták. Annyi változott, hogy mit dugok bele. Igazából AW-vel tök jól el lennék ha menne iphone nélkül.

Az apple is csinál egy csomó dolgot ami szerintem halál fölösleges. pl. apple tv helyett mi box-om van. Ultra pro mega-rambo változatot se veszek iphone-ból. Vision Pro is egy pár embernek biztosan jó. Azok meg is vették. Azért is verte egy csomó ember az asztalt. Oszt használja vagy 3.

A kérdést úgy is meg lehetne fogalmazni, hogy zavarna-e téged, ha az Apple telefonjait lehetne dupla olyan sebességgel tölteni, mint jelenleg? Azt remélem érted, hogy a dupla, tripla töltési sebesség nem kötelező, hanem egy további lehetőség a jelenlegi mellett.

trey @ gépház

Nem használnám ki, így számomra irreleváns a gyorsabb töltés léte. Mivel az XR-em 4+ évesen is általában 50% fölött megy az éjjeliszekrényre, így nyilvánvaló, hogy egy újabb gép még jobban bírná. Tehát nap közben nem kellene töltenem. Amikor alszom akkor meg nem használom. Azokra a kivételes alkalmakra amikor várható, hogy komolyabb igénybevételnek lesz kitéve ott van a powerbank ami most is bőven elég még egy hosszúhétvégre is konnektor nélkül. Igazából 2 powerbank van. Jelen élethelyzetemben nem tudom elképzelni mi lenne az amikor olyan szituációba kerülök, hogy nekem a gyári töltős gyorstöltés kell, de azonnal. A powerbank talán 15W-os töltése bőven elég szokott lenni, de még az autó 10W alattija is. Az elmúlt 15 évben nem volt olyan velem, hogy okostelefonnal ne 100%-on szálljak ki egy hosszú út után az autóból. Pedig az első okostelefonom még az android g1 volt, és annak zabálta az akkuját a navigáció.

 

Ha nem kell többet fizetni érte akkor egyáltalán nem zavar ha ott egy feature amit nem használok. pl. telefonon nem használok pendrive-ot. De nem zavar, hogy van ilyen lehetőség. Ha emiatt többe kerül az nyilván zavar, de ebben az esetben rajtam áll, hogy alternatívát keresek, vagy többet fizetek. pl. most XR-em van ami legegyszerűbb modell volt. Ha most vennék, akkor megint nem foglalkoznék a pro modellekkel, mert nincs bennük semmi ami számomra nélkülözhetetlen. Ha egy árban lenne a sima és a pro akkor természetesen a jobbat választanám. 

A XR mindig is akkubajnok volt, szerintem még mindig a legnagyobb akkujú iPhone (talán a plusok tudnak hasonlót), szóval abból kiindulva az a megállapítás, hogy egy újabb gép még jobban bírná, nem feltétlenül állja meg a helyét. Én a mérete miatt nem vettem XR-t, emiatt nem veszek plus méretű iPhone-t sem.

Mikor már egy random android-os telefonnál is simán 65W? :D

Nagyszerű lesz.

"Sose a gép a hülye."

Hja, bezzeg a dumátok, hogy azért jó a kis iPhone (ugye, akkor még nem nagyon volt más) meg az Apple Watch :D, mert egy szál pólóban és rövidnadrágban nem húzza le a zsebed. Erre kiderül, hogy egy szál pólóban és rövidnadrágban neked van egy iPhone meg egy kibaszott powerbank :D

trey @ gépház

igen, van nálam hátizsák. abban tartom hétköznap a céges laptopom. túrázáskor is szoktam magammal vinni táskát, abban tartok vízet (gondolom te akkor se viszel magaddal csak egy telefont meg egy tárcát.) és ilyesmi egyéb baromságokat. (mint pl powerbank, sebtapasz stb, mind mind faszság)

mint említettem több droidos ismerősmnek segítettem az elmúlt hetekben hogy ne merüljenek egy-egy ilyen alkalommal fossá. úgy tűnik ha az emnber egy minimálisan megtervezi a napját akkor nem igazán kerül olyan helyzetbe hogy le legyen merülve a szarja.

ha meg nem tervezi meg akkor hiába az 5000mAh meg a 20 perc 0-100% töltés. ilyenkor jó ha a csicska szifonos ismerősnek van egy powerbank a táskájában. neked is szívesen adnék ha kitalálnánk hajnal 2kor hogy most azonnal menjünk sörözni. :) 

Túrára az ember vizet, vizet illetve vizet visz magával, eü. csomagot, és tájékozódási eszközt (térkép+tájoló és/vagy gps vagy telefon), illetve ha hosszabb távot tervezek, én akkor tartalék telefont és kábelt+powebank-ot is viszek. Illetve szokott nálam lenni USB átalakító, hogy a powerbank-ról mikrousb/usb-c/apple csatlakozós eszközt is lehessen tölteni.

"ha meg nem tervezi meg akkor hiába az 5000mAh meg a 20 perc 0-100% töltés. ilyenkor jó ha a csicska szifonos ismerősnek van egy powerbank a táskájában"

Láttam már lemerült hájpfónt, aminek én adtam delejt nem is egyszer... Úgy, hogy a delikvensnél kábel/átalakító sem volt, amivel a csicskasz@r :) csatlakozós drágaságát lehetne tölteni szabványos kábellel... (Nálam meg volt, mert én felkészültem erre is...)

Trey, ne legyél már ennyire balfasz. Képzeld, én is táskával + hátizsákkal járok mindenhová. Télen-nyáron. Tudod bedobom őket az autóba, elférnek ott. Ha meg elhagyom az autót (gyaloglás, szórakozás), akkor távolság függvényében van nálam legalább a táska. Olyan pilótatáska kinézetű.
Röhöghetsz. Mégis tőlem szoktak segítséget kérni, mert a táskámban kisebb fajta túlélő felszerelés van - nagyon lassan romló kaja, cukor, víz, esőkabát, izoterm mentőfólia, vércukor mérő, nagyító, csipeszek, bicska stb.

Hagyjuk már, felénk senki nem jár táskával szórakozni, sétálni. Az autóstáskák kora lejárt.

Látom, vannak modern követői.

Én vagyok balfasz, mert nem batyuscigányként megyek el meginni egy sört? 😄

Tegyél bele egy powerbankot is! Hátha legközelebb éppen arra lesz szükség! Defibrillátor! Autóemelő! EV-töltőkábel! Bicikligumi-javító készlet!

Mennyi hasznos dolog! Be velük!

trey @ gépház

Tehát, próbáljunk meg abban a témakörben maradni, amit említettem. Nem megyünk mindenhova táskával, tehát nagyszerű dolog, hogy ha úgy adódik, egy hirtelen jött program előtt felbaszom a telefont a töltőre és mire összekészülődök és a cipőmet felhúzom, feltolja csutkóra.

Engedjük el ezt a komplett hátizsákot hordok mindenhova balfasz terelést. Emberek ezreit látom az utcán mindenféle táska nélkül.

Még egyszer: pont itt volt érv felém, hogy

  • azért nem jók a nagy telefonok, mert lehúzzák a gatyát
  • azért jók az okosórák mert nem kell cipelni a telefont (se) fizetéshez

Erre most kisütjük, hogy hátizsákkal járunk mindenhova?!

trey @ gépház

hint: az a hulyeseg, hogy nem a teloban van by default a rendes meretu akkumulator. :) baszakodjon powerbankkal akinek hat anyja van, vagy egy hetre megy el turazni a semmi kozepere.
imadnivalo, h appl fanok egyik pillanatban a convenience hitterito papai, a kovetkezoben meg a budira is powerbankkal mennek, de azert megmagyarazzak az milyen kurvajo :D
siman beleferne a +30-40% akksi, akar olyan aron is, h a telefon 1-1.5mm-rel vastagabb, senkit nem erdekel, amugy is ott a gusztustalan camera bump...

az egész napomat kibírja a 15 pro. 20-80 között használva. van az irodába is töltőm, tudom mindkét autómba tölteni. évente egyszer van szükségem powerbankra. és ilyenkor nincs a közelben töltési lehetőségem, tehát konkrétan szart sem érnék ebben a szituban azzal ha 1000 wattos toltoje lenne a telefonomnak. 

a te logikád mentén viszont: ezek szerint neked ha van egy táskád amiben dolgokat hozol viszel úgy általában akkor te csak azzal jársz budira ? durva!

nem kell vedeni valamit ha az objektive szarabb valamiben, mint a konkurencia.

nem az a tema, az iphone jo termek vagy sem overall, nekem megfelel/mindegy a kontextusban, hanem, h kisporoljak belole az akkumulatort :) pont azt meseled, h neked 200g +- es egy telo meretu extra eszkoz cipelese sem szamit, akkor siman beleferne 20-30g meg 1-2mm es nem kell azon aggodni, h ejszaka nem toltottem, vagy szaladni kell 15 perc mulva valahova es uristen most mi lesz.

van. elfér. elmúlt 1 hétben 2 androidos ismerősnek segitettem vele. mert nem volt konnektor se töltő. 2 héttel ezelőtt szintúgy apple usbc-usbc kabellel adtam delejt egy ismerősnek akinek 5000mah xiaomi telefonja van. nekem továbbra is 3200mah. tehát a saját semmire se használható kis aksis szarfónommal töltöttem a szupergyors töltős nagyon nagy aksis szardroidot. mert amúgy lemerült volna és meg órákig nem volt töltési lehetőség. ilyen helyzetekben mire jó az 50-100 wattos töltő? nap fele kell tartani és elkezdi tölteni a telefont? 🤣🤣🤣 esetleg custom romot vagy új launchert kell telepíteni? esetleg egy uj ikon téma segít? 🤣🤣🤣

úgy tűnik ennyit ér a gyors töltő meg a nagy aksi: szart se. 

"úgy tűnik ennyit ér a gyors töltő meg a nagy aksi: szart se. "

Ha nincs ott a töltő meg a kábel, akkor valóban keveset ér, és a figyelmetlen user is "nagy kincs", ha lemerülés közeli aksit kell példának hozni. Csak épp ha 10%-on van a szifonod aksija, meg a sziamiau aksija, és előveszitek a  gyári töltőt+kábelt, akkor pár perc után már látszani fog a különbség - és nem, nem a 3200mAh-as aksi töltöttsége lesz nagyobb, hanem az 5000mAh-s sziamiau-é, a maga 67W-os töltése miatt. (Ha meg pro, akkor ugyan picit kisebb az aksi, de 120W-tal tolja a delejt a telefonba...)

"nap fele kell tartani és elkezdi tölteni a telefont" - A "rosszul tartod a telefont" magyarázkodás szerintem Apple kopirájtos :-D

"esetleg custom romot " - fogyasztásoptimalizálás miatt láttunk már (i)OS-frissítést, igen... Meg ejnyebejnyét amiatt, mert az aksi állapota alapjén csökkent a telefon teljesítménye (hogy a rendelkezésre állási időt tudja...)

"egy uj ikon téma" _nem, hanem az, hogy az ikonokat át lehet rendezni a képernyőn, odébb lehet húzni... Tudod, ami majd valamelyik következő iOS verzió nagy újítása lesz...

Szerkesztve: 2024. 07. 11., cs – 13:42

az jut eszembe errol, par evvel ezelottrol, mikor mar epp lehetett cikkek ala thumbnailnek elmegy tipusu fotokat loni, meg ut kozben netezgetni, az indexesek mondtak, hogy a szerkesztosegben legtobbet elhangzott kerdes a "van egy ajfon toltod?" volt. #urbanlegend #nincsujanapalatt #regenmindenjobbvo't :D
elso korben nem is a toltes sebesseget kene rendberakni imho, hanem rendes meretu akksit tenni a keszulekbe, hogy legyen mibe pumpalni a delejt? :) jahogy a dupla akkora akksi fele annyi toltesi ciklus azonos ido alatt? #M A G I C!

3 eves telo is ki kellene birjon 3-4 napot rohogve... https://i.imgur.com/GBPXgHa.png
pedig 33W-tal van toltve.

(amugy az ilyen 60-100W toltesnel azt szokas jatszani, mint a cybertruck is csinalja nem eleg magas feszkos tolto eseten, hogy "felezik" az akksit es a ket felet egyszerre toltik, hol tart a tudomany! :D)

figyelj, en harom-negy naponta toltom a telefonom. te a harmadik telefont/akksit fogod elhasznalni, mire en egyet. mikozben nem kell aggodnom ha aznap nem toltottem fel, ha meg szol, hogy ehes, 15 perc alatt belemegy ~50%, ami masfel napra eleg. :)
ha objektive azt szeretned mondani, hogy a <4Ah jobb, mint az 5+, azzal hadd ne kelljen vitaba szallni, legyszi! :D

és hány óra kijelző időd van naponta? csak mert nekem 4-5-6. nehogy kiderüljön hogy az én felhasználási szokasaimmal a te cuccod se bírna 2 napot se. wi-fi+bt+mobilnet folyamatosan be van kapcsolva és a fenyero automatikus. alkalmazásokból sem lépkedek ki. 

mennyit szeretnel? :D ha te 5-6 orat nyomkodod, az nem az en bajom :)

nem fogom 14 orat hasznalni egy huzamban, ha nem baj, mas mar letesztelte: "It can last 33 hours on a call, 17+ hours browsing online or 14+ hours on video playback."
Ezek alapjan a te hasznalati mododdal is kibir tobb, mint 2 napot :D #kigondoltavolna, hogy a nagyobb akksi tobbet tud... :D
es itt most egy 3 eve 65k HUF-os keszulekrol beszelgetunk, ha akartam volna, vettem volna 4-et egy iphone araert, csak minek :)

nem nyomkodom a telefont, minek. akkor hasznalom ha dolgom van vele, hivnak, vagy nem vagyok egy 100X akkora kijelzo elott.

tehat megegyszer, ha elvben tizensok orat kene menjen a telefonod nyomkodva es te bemondas alapjan 4-5-6 orat nyomkodod, akkor miert is kell naponta tolteni? :) gorbited a teret? vagy csak a szintetikus teszt ennyit er a valosagban? :D

hol a faszomba relevans normális info hogy neked 3 napot elmegy a telefonod? ha semmire se használom csak telefonálni akkor a 15 prom is elmegy 3 napot. (kipróbálva) tehát téged jól atbasztak azzal hogy eladtak egy optimalizalatlan fost 10.000mah aksival hogy bírjon annyit mint egy 3000mah iphone. 🤣🤣

ennek az adatnak csak akkor van haszna és csak akkor er valamit jelen esetben ha elmondod hogy ez naponta hány óra bekapcsolt kijelzővel jön össze. :D ne nekem kelljen már ezt elmondani egy szuper intelligens mindenkinél okosabb android fanatikusnak. 

tehát úgy megy el a telefonod 3 napot hogy napi 1 órát se hasznalod. hat így könnyű. :) 

informatikuskent tanuld meg hogy hiába a hardware ha a szoftver egy szar rá. a tied szar, hiszen dupla vagy tripla aksival képes ugyanarra mint egy iphone. = át lettél baszva. 

2 ora screen time, 83 notification, 18 unlock az elmult 48+ oraban, 42% left. :) boldog vagy? :D ha kell akkor innen 15 perc alatt 100%-on van. :) #szaradroid

tehat harmadszor:
ha elvben tizensok orat kene menjen a telefonod nyomkodva es te bemondas alapjan 4-5-6 orat nyomkodod, akkor miert is kell naponta tolteni? :)
szolj, ha nem erted a kerdest es akkor nem kerdezek, mer' minek :)

te tényleg hülye vagy. nem csodálom, hogy így át tudtak baszni egy feleslegesen nagy és nehéz aksival.

idézlek téged:

It can last 33 hours on a call, 17+ hours browsing online or 14+ hours on video playback."

segítek: ezt a saját telefonodra ami feltételezem 5000mah+ írtad be.

most néz meg szépen az iphone 15 pro 3200mah szintetikus tesztjét: ide kell kattintani, mert ez egy link

videoban pl az enyém jobb. :D nagyon sok videó megy rajta, így nekem köszi, de elég ami van. 

ráadásul én továbbra se bemondásra hanem konkrétan a telefont statisztikiát bemondva dumálok. te továbbra is titkolod a te statisztikád. valószínűleg nem véletlenül. vagy a fosod nem tudja? :D 

olvasni tudsz? :D

2 ora screen time, 83 notification, 18 unlock az elmult 48+ oraban, 42% left. :) boldog vagy? :D ha kell akkor innen 15 perc alatt 100%-on van. :) #szaradroid
+ 50 perc beszelgetes.
 

A kerdest pedig latom #tereled, nem erted. :) thxbye!

hagyd ugy a telefonod 2 napig, aztan visszajohetsz, h neked hogy alakult :) addig... #tereles. Kerdesre esetleg tudod a valaszt?
"most néz meg szépen az iphone 15 pro 3200mah szintetikus tesztjét: ide kell kattintani, mert ez egy link" > akkor miert kell naponta toltened 4-5-6 ora screen time-mal? :)

komolyan nem értem mi a faszt nem értesz. az egész napot kibírja reggel 7-től este 10ig a telefonom, közben pedig 4-5-6 óra használat van. tehát aktívan megy a kijelző és az nyomkodva is van, meg appokat is használok rajta. ekkor szoktam töltőre dugni 10-20% között. szóval szerinted miért? várjam meg ameddig lemerül a gecibe 0-ra?

mint láthatod a te telód 2 óra hívástól, kb 0 app használattól majdnem felére esik. tehát a napi 4-5-6 órámmal a szar ami nálad van is max 20%on lenne nálam. tehát töltenem kéne. nem bírna ki 3 napot, érted?

TEHÁT MÉG EGYSZER UTÓLJÁRA: a szarod azért bír 3 napot, mert nem használod semmire se. 

2 ora screen time :) 2 ora beszelgetes. de latom, azt is tudod, hogy appokat sem hasznalok, csak nezem a home screent :D sot, NFC, wifi, 4G, dualsim sincs 7/24 bekapcsolva... jade :D
haver, hagyd abba, mert szanalom amit tolsz! :)
az, hogy en 3 nap alatt nyomkodok annyit, mint te egy alatt, szimplan #faszmeregetes. :)
azt linkelted az iment, hogy 20+ orakat kene birjon a telefonod, akkor miert kell napi szinten toltened? :D erre valaszoj, kerlek! :)

"most néz meg szépen az iphone 15 pro 3200mah szintetikus tesztjét: ide kell kattintani, mert ez egy link" > akkor miert kell naponta toltened 4-5-6 ora screen time-mal? :)
"active use score", 13h, az hat! :D
nalam a matek 3x4=12, tehat a szintetikus teszt alapjan 3 naponta kene toltened. ehhez kepest naponta kell. #kihazudik? :)

az e feletti kommentben te is szintetikus tesztet írtál, és én is szintetikus tesztet copyztam erre be.

tudod a vegyes használat nem egyenlő azzal ha leteszteled stopperrel hogy hány óra hívásban levés, vagy hány óra böngésző vagy hány óra folyamatos videó lejátszást tolsz. amiben a te szarod elvérzett az én szarommal szemben, pedig fele akkora aksim van. :D 

remélem most már érted mi a vegyes használat és a szintetikus teszt között! ma is tanultunk újat!

vagy nem. :) de ugye ezt is tudod latatlanban, mint azt, hogy en a home screent nezegetem, nem hasznalok appokat :)
az en 2 ora screnn time-om az a te napi hasznalatod fele. megis eltelt tobb, mint ket nap idle mindemellett, es meg mindig maradt 40%. #erdekes :)

nézd, a szememben akinek napi 1 óra screen timeja van, az nem használja ki az okostelefonját. ilyen használat mint a tied, az enyém is elmegy 3 napot simán 3200mah kapacitású akisval. tudom, mert próbáltam olyan hétvégén amikor hotelben voltam pihenni és nem akartam tudni a világról se.

szóval ennyit arról, hogy te jobban tudod hogy nekem szükségem van-e egy telefonra ami nehezebb és vastagabb mint a jelenlegi.

az nem használja ki az okostelefonját. > leirtam. fizetni is azzal fizetek. bankolni is ezen bankolok. az osszes 2fa is ezen van, ez a navi, ezzel lovom a megismetelhetetlen pillanatokrol a fotokat, ez az ad-hoc vizimertekem, meddig soroljam? :) az, hogy nem nyomkodom X orat naponta, nincs hozzanove a jobb tenyeremhez, az annyit tesz, hogy nem vagyok telefonfuggo, nem azt, hogy amikor a kezemben van a home screen-t nezegetem. #teccikerteni? :) meg mindig ott tartasz, hogy a tied nagyobb, mert #tobbetnyomkodod/day. aztan a valosagban meg :)

"tudod a vegyes használat nem egyenlő azzal ha leteszteled stopperrel hogy hány óra hívásban levés, vagy hány óra böngésző vagy hány óra folyamatos videó lejátszást tolsz. " > akkor miert is olyan erdekes? vagy csak akkor, ha a te igazad kene alatamasztani (tobbju'tu't tud a soc 720p-ben minimal fenyerovel LOL!), amikor meg a valos elet jon szembe, mert naponta toltogetned kell, akkor mar #nemer!!!!! :D hatjo :D

miért dobtál be szintetikus tesztet ha ennyire nem számít ? 

megsugom, attól fugg hogy melyik telefont mennyit megy el egy töltéssel hogy ki mire és mennyit használja. a te felhasznalosoddal iPhone Pro is elmegy 2-3 napot lazan.

nem minden a hardware. kell rá egy jó szoftver is amivel jól lehet azt kihasználni. allandoan ezt felejtitek ki a spec. waroknál. 

ezert: "és hány óra kijelző időd van naponta? csak mert nekem 4-5-6. nehogy kiderüljön hogy az én felhasználási szokasaimmal a te cuccod se bírna 2 napot se."
es latod, nalam kibir ennyit. a valosagban is, wifivel, nfc-vel, 2 SIM-mel... nem csak a hazugteszten, ahogyan senki nem hasznalja, kiveve a 20 fokra kalibralt faraday kalitkaban a robotok. :)
valahogy az iphone-os teszt sokkal kevesbe korrelal a valosaggal, konkretan fele-harmada, mint mikor te nyomkodod in real life. 13+h vs. 4-5-6 utan 10-20%... #vajonmiert :) hint: a fizikat nem lehet megeroszakolni, pedig sokan megprobaltak mar, de a nagyobb kapacitasu akkumulatorbol tobb aram gyun ki. :) a radiozgatashoz is nagysagrendileg ugyanannyi delej kell, tokmindegy, h a szoftver az iphone vagy android... es ezert van nalad is a powerbank :)

es, mint mondottam volt, egy alsokozepkategorias random 3 eves dzsunka telefonrol beszelgetunk :) ez van. ebbol az egesz csaladnak veszel 1-1-et es meg tartalekba kettot a szekrenybe, ha a kolok elhagyja/szettori. a gyari 33W-os tolto is benne figyelt a dobozaban :D #premiumeleterzes :D

de, ertem, a kulonbseg merteket viszont nem igazan :)

s hogy az eloiteletes felteveseid se legyenek megvalaszolatlanok, errefele a drei wetter taft meg mindig tart! :) csak nem akar a semmibe belehalni. elobb-utobb eljon, hogy szol, eletruk a 20%-ot, akkor majd meg is fogom etetni (az az iphone-nal ellentetben nem kell hozza 2+ ora :D), de az utobbi 4+ napban erre - adjunk halat az akkukapacitas isteneinek - nem volt szukseg. :) es ugyebar nem, nem airplane modban van nyaralason egy kisszekrenyen. nem 6 orat van a kezemben, hanem csak 1-2-t :) ha sporolosra vennem a figurat (dehat ugye miert tennek ilyet :D), meglenne az 5-6 nap is. az iphone 3-ja helyett. #teccikerteni (nem, nem ketszer olyan nehez, mint a 15 pro, ha ezzel a kartyaval hozakodnal elo... konkretan 28g a kulonbseg ugy, hogy a kijelzo is fel inccsel nagyobb :))

de. mivel te azt mondogattad az iment, hogy ha semmit se csinalsz, nalad akkor birja 3 napot. ha meg hasznalod, akkor toltened kell mar aznap. :)

azota telefonaltam meg messzendzsertavsegitettem hanghivasban 10-10 percet, jott par ertesites, megneztem, hogy tovabbra is qrvameleg van, volt egy kis 2FA, befizettem a Zinternetet -summa 20 perc screen time-, 22%-nal jarunk :)
este fel is rakom tolteni, hogy lehessen fotozni majd a vizparton a naplementet, fenyeket es a koncertet.

"milyen telefon egyébként?"
poco x3 nfc. 7db kijon egy i15 pro arabol :D habar kurvajol birja a hardver, lassan le fogom cserelni, mert lejart a szoftvertamogatas sajnos. kukaba nem kerul, "masra lesz jo" :)
nem kizart, h x6 pro-ra, valahol azt mondtak 4 ev SW tamogatasa van. meglatom, h tudja-e amit elvarok tole, vagy mas fele kell keresgelni.

nem, a lofasz az egy patas nemi szerve. inkonzisztens vagy, most akkor nem hasznalod (csak telefonalsz) es 3 nap, vagy hasznalod? :)
majd ha te is megmutatod a szifon napi 1-2 ora hasznalattal meddig ment el, bekapcsolt wifi/2 sim/nfc/stb-vel, auto fenyeron, atlagos, nem telefonfuggo nyomkoraszassal, 50-100 notificationnel, akkor majd visszaterhetunk erre a kerdesre :)
egyelore ott tartunk - meg mindig - hogy este toltened kell 4-5 ora utan 10-20%-rol, holott a teszt dupla-tripla ennyit hazudik :) valo eletben meg a 36%-kal nagyobb akksis promax is feladja 9 ora hasznalat utan. #fizika

"de, ertem, a kulonbseg merteket viszont nem igazan :)"

amit te nem ertesz, hogy a 36%-kal nagyobb akksi hozazavetolegesen 36%-kal tobb uzemidot ad. pont. :) es mivel kevesebbet kell tolteni, kevesebb ciklus, hosszabb elettartam, kevesebb degradacio. :) mar reg nem a nikkelakksik korat eljuk, ahol figyelgetni kelljen, hogy 20-80% kozt legyek, jajjuristen, lassantoltsuk, mert felrobban! :D kiveve persze ha ajfonod van es kisporoltak a kapacitast es a toltesi sebesseget. akkor igy jartal :)

:D pont errol beszelek, radiozashoz ugyanannyi enerdzsi kell. a fizikat nem tudod megeroszakolni. ha fenyt akarsz a kijelzobol elocsalni, ahhoz ugyanannyi enerdzsi kell, hint: aapl nem gyart kijelzot, veszi azt. :) a soc meg ugyanott keszul, mint a random qualcomm is, ugyanazon litografiaval. :)

tudod, a gyors toltes meg a nagy akksi pont ugyanaz a kategoria, mint a powerbankod. lehet egy evben csak ketszer jon jol, akkor viszont nagyon. az osszes tobbi napon senkit se erdekel, mindossze kenyelmes. nem kell +200g-t, kabelt, tokomtudjat cipelni, nem kell powerbankot eletben tartani. a nagyobb akksi sem esik ki a telefonbol. erdemben pedig ugyanannyit nyom egy 5+Ah-s telo is 200-230g, mint a promax a 4.x-evel. Tehetne bele nagyobbat aapl, gyorstoltest is, de nem teszi, inkabb baszakszik a titan-buzzworddel. :D Pedig a tech nem draga es ezer eve letezik. :)

tehát azt mondod hogy a poco x3 minden egyes hardware eleme pont ugyanannyit fogyaszt mint az iphone 15 pro? ez most komoly?

senki nem mondta hogy ne legyen gyorsabb a töltés az iphoneba, vagy hogy az rossz. de ne tegyünk már úgy mintha 30 perc alatt ne menne minden mai okostelefonba annyi kraft hogy a következő 8 órát ne bírja ki. 

a powerbank a mező közepen és áramszünet esetén is működik. a gyorstöltőt ilyenkor feldughatod magadnak. 

tehát azt mondod hogy a poco x3 minden egyes hardware eleme pont ugyanannyit fogyaszt mint az iphone 15 pro? > nem, nem ezt mondtam, itt most egy 3+ eves soc-rol beszelgetunk, az ujabb kevesebbet fogyaszt, mert modernebb waferre keszul a foto :) a tobbi qualcomm chip is nyert 10-20-30%-ot azota.
de ne tegyünk már úgy mintha 30 perc alatt ne menne minden mai okostelefonba annyi kraft hogy a következő 8 órát ne bírja ki.  > nekem 30 perc toltes eleg 3 napra. \o/ annyi alatt kb. megvan a 20-80+%.
a powerbank a mező közepen és áramszünet esetén is működik. > a nagyobb akksi ugyanezt tudja, csak nem kell vele kulon baszakodni \o/
persze, ertem en, hogy jobb biznisz eladni par gramm titan-t 200k HUF-ert :) ilyen ez az aapl-biznisz.

ismerősöm 5000mah telefonja mégis megköszönte hogy rádugtuk arra a powerbankra! érdekes! sajnos tölteni nem tudta mert nem volt hova bedugni a töltőt ami nála se volt. xD de akkor a leírásod alapján ez inkább egy szenvedés volt neki, jobban tettem volna ha hagyom lemerülten!

persze, ertem en, hogy jobb biznisz eladni par gramm titan-t 200k HUF-ert :) ilyen ez az aapl-biznisz.

szóval azt állítod, hogy 2 telefon között mindössze annyi a különbség, hogy az enyémnek titán kerete van? nem gyorsabb és fejlettebb mindene? nem jobb minőségűek benne a kamerák és a szenzorok? nem jobb a mikrofonja meg a hangszórója? nincs benne jobb cpu, gyorsabb háttértár meg több ram? durva!

mit kell ezen a videón nézni? 

egyiket se mondtam, a te telefonod pedig meg sosem kellett powerbankrol tolteni! :)
a kerdes inkabb az, hogy a tied 7* olyan szep kepeket csinal, 7* olyan gyors-e stb. :) mert az arabol ez kellene kovetkezzen! azt mar tudjuk, hogy akksival nem birja olyan sokaig :)

https://youtu.be/S_W73ouKtjU

erre az iphone is képes. :( > mondtam mar, teszteld le, mutasd meg! en megtettem, megmutattam. #a drei wetter taft meg mindig tart! ha hagynam 10%-ig merulni, holnap ilyenkor is tartana, ha 0-ra, akkor meg.... :) napi 1-2 ora hasznalattal. 3 evesen. gyorstoltve. :) hetedaron. egyeb kerdes? :)

mit kell itt nézni? :D > azt az 1mm-es femcsikot amiert 200k felarat kell fizetni a kasszanal? :) #gyakorlati haszna: 0 :)

megintcsak nem allitottam ilyet :) ne legyel hajbi, nem all jol, ne azzal probalj vitazni, ami a fejedben van. :)

azt viszont allitom, hogy a haszontalan, 1mm-es titancsik arabol 3.5 ilyen telefont tudtal volna venni. #fast charger included! erted mar? :)

és miért jó nekem ha 3.5 olyan telefonom van ami nem kell a helyett ami igen? hogy jön ki jól a matek így? rühellem az olyan okostojásokat akik megmondják, hogy mit kezdjek a pénzemmel, vagy hogy mit kezdhettem volna vele. mi a fasz közöd van hozzá?

tudtál róla, hogy egy telefon annál íazért többet tud hogy mekkora aksi és milyen gyors töltő van hozzá? mi van ha nekem az életvitelemből fakadóan pont leszarom kategória hogy 1 óra 20 perc alatt tölt fel vagy 30 perc alatt?

"a tied 7* olyan szep kepeket csinal, 7* olyan gyors-e stb"

Ezen a 7x áron rugózni kb pont olyan hülyeség, mintha azt mondanád, hogy a 2nd gen Swift 1.0 is elvisz A-ből B-be 90-nel, úgyhogy minek bármi mást venni többszörös áron. A poco meg a szifon (pláne 15 pro) között azért van csillió különbség a gyorstöltésen kívül, kezdve mondjuk a kamerákkal, a 450nit LCD vs 2000nit amoled kijelzőig. Ésakkor a szoftverről meg támogatásról még nem beszéltünk.

 

ugyanazt mondjuk. kar rajta rugozni, hiszen sem hasznalati ertekben sem teljesitmenyben nem hetszeres a kulonbseg. csak az arban. :) persze megmagyarazni lehet, hogy megeri az 1mm-es hasztalan titancsik is a 200k HUF-ot (bar az en szememben ez minden csak epp nem innovacio. parasztvakitas.) es az "eleterzes" meg a lassu toltes es kis akksi... :D
es ez nem csak iphone-ra igaz.
az osszehasonlitasod pedig ott santit, h az x3 rohadtul nem a 30 eves legalja swift kategoria a telefonok kozott :) vannak/voltak fele annyiert is telefonok. hint: ar-teljesitmeny, hasznalati ertek.
ha dupla aron lenne, mint a "budget flagship"-ek, el is gondolkoznek rajta. de igy :)

van erre valami linked?
iPhone 15 Pro – 512 GB – natúr titán
649 990 Ft

iPhone 14 Pro Modell 512 GB
499 990 Ft

Jabocs, 14 pro-t mar nem vehetsz, mert nem jutott ra usb-c? :)

+-50k egy iphone eseten nem telel ugyse :) cserebe kapsz par gramm femlemezcsikot :D

a poco x3 és az iphone 15 pro között ennyi a különbség ? egy 1 mm titán csík? a többi komponens egy és ugyanaz? > ne legyel hajbi, nem all jol :)

de hol jön ki a 200 ezer forint amiről folyamatosan pampogsz?

miert hasonlítasz nem újkori árat újkorival? ha itthon én emelkedtek az árak az max a forint romlása miatt lehetett. te teljesen fogalmatlanul kommentelsz. 

szóval tudsz linket mutatni ra hogy az apple 200 ezer forintra áraz be 1mm titánt? annyira hajtod, gondolom komolyan vehető valaki vagy aki tudja is miről ugat. 

iphone 14 pro 512gb ara mikor megjelent: 1299 usd. 

iphone 15 pro ára most és akkor amikor megjelent: 1299 usd. 

1299-1299=0. 

mikor a 14 pro megjelent nem létezett a 15 pro. a 15 pro 1 évvel a 14 pro után jelent meg. ha igazad lenne akkor 5-600 dollarral több lenne a 15 pro. de sajnos pontosan annyiba kerül mint a 14 pro került. :( kezded már lassan érteni? 

most menj és szépen keresd meg az apple.com-on a 14 pro jelenlegi árát. 

sajnos veled nehéz mit kezdeni, de hidd el nem mindenki dzsunka gsm-ből vásárol adócsalt fost. 

az a baj faszsagokat beszélsz össze vissza. mondjuk nem tudom mire számítok valakitől aki szerint a poco x3 és a 15 pro között egy 1mm-és titán csík a különbség. 🤣 aztán jössz teljesen irreleváns árakkal. 🤣🤣🤣  

aztan meglepődsz hogy nincs értelme évente flagship telefont váltani. talán android vonalon van? 🤣🤣🤣

értelmes ember a megjelenés napján vásárol iphone-t. nalam a matek azt hozza ki hogy mindkét telefon ugyanannyiba kerül. 14 prot már a faszom se vesz mikor van 15 pro. a kifutó modell pedig értelemszerűen olcsóbb lett a viszonteladóknál akik még eladják a maradék készletet. évente egyik flagship között sincs már hatalmas ugrás. nem fog megváltozni az eleted akkor se ha S23-ról S24-re valtasz mert a mai napig elég jó az S23 is. (próbálok android példát hozni, hátha ezt jobban be tudod illeszteni a buborekodba amiben szerinted minden ugy van jól ahogy te csinalod) 

az olcsó fosok amikre meg itt vered már akkor is elavultnak számítanak amikor kijönnek. valami mindenképpen egy gagyi szar benne. sajnos ilyen áron ez van. 

van aki jól elvan ezekkel is (mint pl te) van aki pedig szereti az új aktuális csúcskategóriát választani. én személyszerint 13 pro-rol váltottam 15 pro-ra. még ennek a váltásnak se volt sok értelme technológiai újítás szempontjából. 11-12 szeriarol már több értelme van. ez viszont az én döntésem es az én pénztárcám. neked ehhez mi a fasz közöd van?

100% biztos vagyok benne hogy a te életedben en is találnék valamit amit én sokkal olcsóbban oldok meg. neked pl van saját autod?

nem mondtal semmi objektiv ervet, de azt hosszan.
értelmes ember a megjelenés napján vásárol iphone-t > fail. ertelmes ember akkor veszi meg, amikor kijottek a 3rd party objektiv tesztek rola. a fanboyok vesznek megjeleneskor _barmit_. :)
van aki pedig szereti az új aktuális csúcskategóriát választani. > mas pedig nem szorja a penzt es ar/teljesitmeny alapon nyitogatja apenztarcajat, nem 0 day igeretek alapjan :)
van aki jól elvan ezekkel is > ja, ugy hivjuk oket, hogy "a tobbseg".

ez viszont az én döntésem es az én pénztárcám. neked ehhez mi a fasz közöd van? > #Alzheimer kollega segit!
100% biztos vagyok benne > en is!

es ezzel itt le is zarhatjuk a temat, mert keptelen vagy erdemben ervelni, es olyankor csak #terelsz. :)

meg mindig arra keressük a választ hogy az 1400 dolláros iphone 14 pro és az 1400 dolláros iphone 15 pro között hol van a 200 ezer forintos felár amit korábban a pokemonfón és a 15 pro között kerestél. 

lehet hogy a te kinai vackaidnál kell várni pár honapot meg pár revet mire jo lesz, ezt nem tudom. 2012 óta iphoneozok, 1x volt garanciális ügyem. 🤷‍♂️ de te biztosan jobban tudod a 100 ezer forintos kategóriából. 🤣🤣

hint: az peldazza a fanboy statusod, hogy bemondasra hiszed el amit az aapl mond, tesztek helyett. :)
ezt nem tudom. > de azert megszakerted! :) sokadjara. is.
egyebkent ervelhetnel is persze, de sajnos nem megy.
1x volt garanciális ügyem > 1:0 \o/

az elmúlt 20 évben nem csalódtam egyetlen egy apple termekben se amit vásároltam magamnak. mindegyik azt hozta amit ígért az apple. ennek a saját tapasztalatnak nagyobb súlya van nalam mint annak akinek sose volt iphoneja és egy redvas pocophone mögül hiszi azt hogy túljárt mindenki eszén és heted áron vett ugyanolyan tudású és támogatottságú készüléket mint azok akik valamilyen csúcskategóriás készüléket vettek. az ilyeneket nevezem igénytelennek. személyesen kerülöm is az ilyen embert mint te, mert nem vagyok kiváncsi az allando okoskodasra hogy te mit mennyiért vettel és hogy nekem mennyiért kellett volna mit vennem. 

kerülöm is az ilyen embert mint te > nem ugy tunik, egyszer mar ezt hazudtad :)

a kerdest pedig konkretan ujfent #terelted.

tovabbra is a fejedben levo faszsagokkal vitazol. olyat probalsz a szamba adni, amiket nem mondtam :)
a szemelyeskedest pedig tovabbra is probald meg ervekre cserelni! elorebb leszunk!

érveltem már neked eleget. elmagyaráztam éppen miért faszsag amiről beszélsz. továbbra se látszik hol ker el az apple 200 ezer forintot 1 mm titán csikért. en nem láttam ilyen termeket naluk a webshopban. 🤷‍♂️

tovabbra se érted hogy a kutyát nem érdekli az áfa csalt zug gsm ára ahol csak egy balfasz vesz telefont. senki nem lepődik meg azon se hogy a kifutó vagy tavalyi modell olcsóbbá válik. egyedül neked újdonság mindez. 

hol ker el az apple 200 ezer forintot 1 mm titán csikért. > a ket telefon kozt 0 erdemi kulonbseg van, ezt mar megbeszeltuk, tenmagad is elismerted. :) cserebe 150k arkulonbaseg (igen, lehetett venni egyszerre mindkettot, mostmar a webshopbol elfogyott, csak viszonteladonal van... so life)

egyedül neked újdonság mindez.  > nem.
tovabbra se érted hogy a kutyát nem érdekli az áfa csalt zug gsm ára > lementel kutyaba? :D
ahol csak egy balfasz vesz telefont. > tehat a vilag 99%-a balfasz, mert nem az aapl webshopbol vasarol! :D
senki nem lepődik meg azon se hogy a kifutó vagy tavalyi modell olcsóbbá válik. > pontosan errol pofazok miota is? :D igaz, ott sem sikerult felfognod :)

amikor kijott a 15, a 14-ert 150k-val kevesebbet kert. hatha igy megerted. :) hint: a sajat kategoriajan beluli sajat ket szinte identikus kepessegekkel megaldott termeket arazta be igy. toluk kene kerdezned, hogy mi alapjan, erre markez is a'szonta, h a legnagyobb diff koztuk az usb-c (gondolom nem az kerult ennyibe, marad a titankeret) :) #nementehetekerrol

van sok más ami különbözik mindössze nem változtatja meg az eleted egy 14 pro után. nem mintha az usbc nagy megváltás lenne… erre megoldás hogy nem veszel évente újat. megveszed az aktualisat ami megfelel az igényeidnek aztán hasznalod boldogan 5 évig. remelem tudtam segíteni. 

akkor sajat magadnak is ellentmondasz? :) hogy jon ki a matek? :)
#vizetpredikal :D
el kene vegre donteni melyik hang az igazi odabent? :D
mert ha ezek utan azzal jossz, hogy en ne mondjam meg, hat most te jol megmondtad, csak betartani nem sikerult! :D #epicfail 2=5 :)
igy mondjuk mar ertheto a matek is hol santit nalad :)

"szóval szerinted tudatos lett volna 13 pro-rol 14 prora váltani ? 🤣"

iPhone 13 Pro / 13 Pro Max iOS 15.0

September 24, 2021

iPhone 15 Pro / 15 Pro Max iOS 17.0 September 22, 2023

#leszarommirekoltod

en tisztelem, ha valaki kepes az onironiara! :) respekt!

Eleve nem tudom milyen 7x különbségről beszélünk, mikor az x3 egy 2020-as modell. Az akkori árát hasonlítod a szifon mostani árához, vagy hogy jön ez ki? Nézd meg most mennyibe kerül egy ilyen wannabe flagship modell. Egy Poco x6 pro 8/256 140e Ft. Hol van itt 7x szorzó ha most telefont veszel? Xiomikról ne is beszéljünk, 200 körül indul a kurrens kínálat alja.

"sem hasznalati ertekben"

Mármint a te preferenciáid szerint. A használati értéket az határozza meg, hogy Te mire akarod használni. Akinek pl a kamera, videós képességek fontosak, annak az x3 (de még az új x6-is) egy nulla, nem opció. És ha csak egy pro szifonnal vagy egy galaxy s24 ultrával kapja meg azokat a videós képességeket amikre szüksége van, akkor tökmindegy hogy ennek mekkora a felára valamihez képest, ami meg sem üti az elvárt szintet.

"sem teljesitmenyben nem hetszeres a kulonbseg."

https://browser.geekbench.com/v6/cpu/6897472
https://browser.geekbench.com/v6/cpu/4908685
https://browser.geekbench.com/v6/cpu/6897651

Bármelyik bechhmarkban sokszoros a különbség egy 15pro meg egy x3 között, de nem is ez a lényeg. Ismét előveszem a kamerát: nemhogy az x3, de a poco x6 _sem_ tud még mindig (így 2024-ben) 4K60FPS videót rögzíteni (nemhogy szerkeszteni). Ezt már a 11pro-m is tudta, ami már 5(!) éves modell. És a kamera csak egy dolog.

Az akkori árát hasonlítod a szifon mostani árához > mert most nincs neki :)
hogy jön ez ki? > szorzas/osztas, alt. isk. 2. osztaly.
200 körül indul a kurrens kínálat alja. > most akkor 140 vagy 200? oh wait... :)
Akinek pl a kamera, videós képességek fontosak > az vesz egy kamerat. mar ha kicsit is komolyan gondolja a dolgot es nem csak hobbifotoz a csaladi albumba.
btw mar reg nem ott tartunk, hogy csak aapl tud szenszort tenni a telefonba :)
Bármelyik bechhmarkban sokszoros a különbség > hanyszors? :) mar fentebb meg lett targyalva, hogy nem szamit a szintetikus bencsmark. akkor most mar szamit? :D (hint: hany emailre tudsz valaszolni 10 perc alatt a ket keszulekkel? hany cikket tudsz veluk elolvasni? hany helyre tudsz jobban elnavigalni? hany nfc-s fizetest tudsz a boltban lezavarni? ez a hasznalati ertek.)
4K60FPS videót rögzíteni > az ajfon nem tud 8k-ban felvenni? szegyengyalazat! :D szerintem minden ajfonos 7/24 ezt teszi. janem :) az emberek napi hany 4k60fps videot lonek az ajfonjaikon atlagban? :) ha neked ez kell, akkor aszerint valasztasz keszuleket. full retegigeny :) (egyekent a 4k es a 60 fps onmagaban lofaszt nem mond, olyan, mint a megapixel. mi a bitrata/szinmelyseg/elesseg/kontraszt...?)
És a kamera csak egy dolog. > persze, lehetne beszelgetni pl az akksirol is :) ahogy a kerdes elhangzott a pollban.

te teljesen hülye vagy ehhez a témához. szerintem ne eroltesd. 

továbbra se érthető honnan szopod ki a 200k 1mm titán csíkot, de mindegy. 

Akinek pl a kamera, videós képességek fontosak > az vesz egy kamerat. 

LOL. 1 kilós kamera vs 200gramm telefon ami a zsebedben van. 🤣🤣🤣 mennyire kell komolyan gondolni? hobbi szinten komolyan gondolni? ha komolyan gondolod a fotózást akkor az a szakmad és pénzt is keresel vele nem? 

a linkelt telefon 8k 24fps-t tud, valszeg stabilizálás nélkül. mondjuk szerintem te kevés vagy ahhoz hogy értsd hogy ez miért gond. 

nekem 4k60fps a default beallitasom. 

aksirol már beszelgettunk. csúnyán szarra égtél a témában. 3 napot elmegy a telefon nálad töltés nélkül napi 1 óra használat mellett. HŰHA. 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

te teljesen hülye vagy ehhez a témához. > lehet ervelni.
továbbra se érthető honnan szopod ki a 200k 1mm titán csíkot, de mindegy. > matek megvolt? :)
mennyire kell komolyan gondolni? > ti lovagoltok rajta :) tesztet amugy meg teccett-e nezni? > #mindenkimashelikopter
a linkelt telefon 8k 24fps-t tud > az ajfon hany fps-t tud 8k-ban? :)
nekem 4k60fps a default beallitasom. > es naponta hany ilyen vidot csinalsz?
aksirol már beszelgettunk. > es az lett a konkluzio, hogy a gyorsabb toltes lehetosege es a nagyobb kapacitasu akksi objektive jobb :)

a tobbire meg meg mindig basztal valaszolni, csak tereltel egyet #ugyanazaspeccsak150k-valdragabb!!!

nem en mondom, h gyakorlatilag nincs erdemi kulonbseg, a legnagyobb dolog pedig az usb-c, hanem ez az ismeretlen hozza nem erto kokler csavo a videoban. :)

engem rohadtul nem lep meg. kar, hogy jobban tudod, mint en! :)
hint: a szemelyeskedes helyett ervelhetsz is! felteve, hogy mar nincs szajzarad, hogy #bancsakazapplt :)
pont arrol pofazok, hogy te voltal, aki latatlanban hajtottal az uj modellre, mikozben az elozot megkaphattad volna olcsobban. :) \o/

nem az a baj hogy bántod az applet. bántsad csak. tudom én is bántani. csak az a baj hogy annyira nem vagy képben a témával mivel sose használtad, hogy értelmetlen agyatlan faszaagokat hajtasz.

de engem nem érdekel az előző. nem érted látom. megint ott vagyunk hogy mi a faszt kepzelsz te magadról hogy másnak meg mondd hogy mit kellene vennie. ki a fasz vagy te? mikor béreltelek fel vagyonkezelőnek?

ja igen, és volt Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G nalam 2 hetig. használtam. kurvara semmiben nem tudta egy iphone szintjét hozni. 120hz is hiába ha laggol mert gyenge alatta a hw. akadt, laggolt, mindenben sokkal szarabb volt. én ilyen fost nem használnék. egészségére annak aki elvan ezzel is. a hivas minőség is kuka volt, még telefonálni se volt jó vele. 

"mert most nincs neki "
Ettől még nem lesz valid a sokéves árat hasonlítgatni. Nézd azt, hogy most mit tudsz venni az adott kategóriában.

"200 körül indul a kurrens kínálat alja. > most akkor 140 vagy 200? oh wait... :)"
Ez egy redmi, ráadásul akciós valami sufni boltban. Én a xiaomikra írtam, hogy 200 körül kezdődnek. (Tudom-tudom, a redmi is Xiaomi, de mégis 2 külön brand) És ugyanebben a sufni boltban szifon 15pro is van akciósan 362-ért. Még mindig nem jön ki a matek.

"Akinek pl a kamera, videós képességek fontosak > az vesz egy kamerat. mar ha kicsit is komolyan gondolja a dolgot es nem csak hobbifotoz a csaladi albumba."
Majd én eldöntöm, hogy mit veszek, köszi. Volt több komoly kamerám, egy mikro4/3-os panasonic még mindig itt figyel a szekrényben objektívekkel együtt. Mégis régóta csak telefont használok a családi kirándulásokon. Meguntam, hogy egy komplett külön táskát kell cipelni, egy telefon erre a célra nekem minden igényt kielégít és az egyébként is mindig nálam van. Nem profi fotós/videós vagyok, de szeretnék a lehetőségekhez képest jó végeredményt és vannak alapvetések, amikből nem akarok engedni. Ezeket kb a Samu S flagshipek meg a Pro szifonok tudják. 
 

"ez a hasznalati ertek"
Neked igen, mert te nem csinálsz vele mást. Másnak meg a videózás, megint másnak meg pl a játék adja a használati értéket, mondjuk az, hogy egyáltalán elfut a telefonján egy  Resident Evil Village.

"4K60FPS videót rögzíteni > az ajfon nem tud 8k-ban felvenni? szegyengyalazat!"

Sikerült belinkelned egy tipikus példát a kínai fosra. Igen, a fő kamerájával számháborúznak (kell a specifikációba), az tud 8K 24FPS-t aminek zéró értelme van így önmagában. A többi kamera meg lóf*sz a köbön. A kamera _rendszerrel_ nem tutsz 4K60FPS-t, de még 1080p 60FPS-t _sem_ felvenni, mert az ultraszéles kamera csak 1080p 30FPS-t tud. Erre vagy korlátozva, ha az ultraszéles látószöget is használni akarod. Tele kamerája nincs, a 2MPx-es harmadik makró vicckameráról meg ne is beszéljünk:

"The ultrawide video is hard to recommend. It's capped at 1080p@30fps, dynamic range is abysmal with crushed shadows, there's noise in some areas, lacks fine detail and it's extremely soft."

Ezen tovább is léphetünk. 

"ha neked ez kell, akkor aszerint valasztasz keszuleket. :) "
Hát épp erről beszéltem, örülök, hogy megértetted, hogy nem csak az akku méret vagy a gyorstöltés lehet szempont. Neked az. Nekem nem. Pont leszarom, hogy 30 perc alatt mennyit tölt, vagy hogy alig használva elmegy neked 3 napot. Máshogy használom és mások a prioritások és elvárások. Nem csak a hw, kamera, hanem a szoftver téren is pl, de ez már megint messzire vezet.

"egyekent a 4k es a 60 fps onmagaban lofaszt nem mond, olyan, mint a megapixel. mi a bitrata/szinmelyseg/elesseg/kontraszt"
Nézz utána szifon videós képességeinek (kulcsszavak HDR, DolbyVision, ProRes, Log), esetleg nézz meg pár YT videót a témában. A bitráta önmagában megint nem érdekes. Hogy van tömörítve? Választhatok HEVC-et (HDR), H264-et, vagy akár ProRes-t. ProRes-ben egy percnyi 4K60FPS videó 12GB. Elég lesz? 
 

Ettől még nem lesz valid a sokéves árat hasonlítgatni. > akkor vettem. annyiert. udv a valosagban :)
Én a xiaomikra írtam, hogy 200 körül kezdődnek. > ajfonbol is van olcso... oszt' akko' az nem ajfon? :D lehet ehhez is hasonlitgatni dolgokat, ha mar ezen lovagolsz, aztan meglatjuk meddig jutunk :) lesz-e sok provision meg 4k60 ralove a lelegzetelallito 64G tarhelyre :) "egy percnyi 4K60FPS videó 12GB."
ha viszont a 200k-s kategoria erdekel, ott a ggl pixel8. objektive jobb az objektive :) pun intended. #majdjonavalaszhogyaznem15!!! :) ugyanaz a kamera, mint a 14... innentol hasonlitgasd te, ahogy/ahol akarod.
Nézd azt, hogy most mit tudsz venni az adott kategóriában. > pl. ezt. allokepben nehezen mondanam, h a 15pro 5X jobbat lone, de izles kerdese, azon nem vitazunk :D a csaladi albumba amugy is whatever, pixelvadaszkodasig kell menni a kulonbsegekert :)
Ezeket kb a Samu S flagshipek meg a Pro szifonok tudják. > aha :D csak a vakteszt hazudik! #mindenkimashelikopter
Még mindig nem jön ki a matek. > ahogy a szintetikus tesztbol sem jott ki, pedig kerdeztem mennyi az annyi :) es relevans-e
Majd én eldöntöm, hogy mit veszek, köszi. > amen! szoval nem mondtam mit vegyel! :) feltunt? pont leszarom.
Mégis régóta csak telefont használok a családi kirándulásokon. > tehat kocafotos vagy a csaladi albumba. ahhoz nem kell ajfon! :)
Resident Evil Village. > sikerult egy ios only valamit idecitalni, hatjo :)
Sikerült belinkelned egy tipikus példát a kínai fosra. > te kezdted a szamhaborut, mostmeg mar faj :) so life.
Ezen tovább is léphetünk. > amen!
örülök, hogy megértetted, hogy nem csak az akku méret vagy a gyorstöltés lehet szempont. > kar, h en mondtam meg a tutit elotte xD egyebkent nem mondtam ilyet, mr. obvious! :) lehet azzal vitazni amit igen!
Nézz utána szifon videós képességeinek (kulcsszavak HDR, DolbyVision, ProRes, Log), esetleg nézz meg pár YT videót a témában. > vo'tma' :) hogy milyen buzzwordok miatt fenylik szerencsetlen csavo, mint a salamon toke az iphone-os videon, #whatever. :D
meg mindig nem arrol beszelgetunk, h az iphone egy szar, hanem, hogy mar reg elmult, hogy azt kellene venned, nincs mas opciod, ha ertelmezheto (vagy akar jobb) kepeket/videokat szeretnel lovoldozni a mobiloddal :) es ezt nem en allitom, hanem a vakteszt eredmenye.

"akkor vettem. annyiert. udv a valosagban :)"
Azt én értem, hogy 2 random számot össze lehet, csak azt nem, hogy mi értelme így hasonlítani? Mit árul el ,hogy 4 éve egy telefon sokkal olcsóbb volt mint most egy másik telefon? Alma és köre, ráadásul 4 év eltéréssel. 

"ajfonbol is van olcso... oszt' akko' az nem ajfon? :D lehet ehhez is hasonlitgatni dolgokat," 
ne haragudj, de kezdem elveszteni a fonalat, hogy mit akarsz mondani és miért szedsz elő egy 5 éves szifon modellt? Akkor még nem volt ProRes támogatás, a non Pro modellekben még ma sincs. Amiben van, ott meg van nagy tárhely opció és/vagy külső SSD támogatás is.

"ha viszont a 200k-s kategoria erdekel, ott a ggl pixel8. objektive jobb az objektive :) pun intended."
Még mindig nem érted, hogy a kamera összességében nem csak a nagyító alatti abszolút képminőséget jelenti, hanem pl a használhatóságot is. Én pontosan tudom, hogy van olyan, ami egy gsmarena lab testen a 400%-ra nagyított pixeleket lesve lehet akár "jobb" is. A GPixelek képalkotása (HDR+ algoritmus) nagyon jó. A probléma hogy ezt meg egyrészt csak a pixel tudja (a GCam-es hekkelésekkel cumiztam eleget, az nem ugyanaz, mint amikor mindig minden működik). Másrészt magával a pixellel (8 pro) meg az a baj, hogy gyenge a vas. Beletették az 50mpx szenzort és a RAW képességet, de ha RAW-ban lősz, akkor 5 másodpercig matekozik, addig ki kell tartani a telefont stabilan, különben bemozdul. Itt olvashatsz errőlTop-quality shots are slow on the Pixel 8 Pro fejezetben. Már android vonalon sem ezt venném. 

"tehat kocafotos vagy a csaladi albumba" - ez egy hobbi. Egy hobbi horgásznak is magyarázhatod, hogy ár-érték arányban jobb egy mogyoróvessző, mint a szénszálas spicc bot meg a milliós felszerelés :) Legfeljebb kiröhög.

"meg mindig nem arrol beszelgetunk, h az iphone egy szar, hanem, hogy mar reg elmult, hogy azt kellene venned, nincs mas opciod, ha ertelmezheto (vagy akar jobb) kepeket/videokat szeretnel lovoldozni a mobiloddal :)"

Az a kérdés, hogy kinek mi ez az értelmezhető szint. 

nem haragszom :)
tudom csak akkor rugozol az aron, ha a narrativadba epp az illik. tudsz venni ma is uj olcso iphone-t a boltbol, es az olyan is.
ezercsillio opciod van, ha ignoralod az objektiv vaktesztet es a kepminoseg csak addig lenyeg, amig az iphone jobb, arrol meg en nem tehetek. :)

Szerkesztve: 2024. 07. 11., cs – 16:47

Ez a szavazás így hülyeség. Kb. így lenne helyes:
Mennyivel fizetnél többet (felár) egy iPhone 16-ért, hogy
- vezetékesen 27 W helyett 40 W-tal lehessen tölteni
- vezeték nélkül 15 W helyett 20 W-tal lehessen tölteni

Opciók:
- Semennyivel.
- 1-5 %-kal
- 6-20 %-kal
- 21-50 %-kal
- Nekem bármennyit megérne (>51%)
- Nincs iPhone-om.
- Nem érdekel / nem érint a töltési teljesítmény.

Apple témájú oldal ilyent nem kérdez, mert nem merül fel a gyártóban, hogy kérdezzen az ügyféltől, vagy ilyen opciókat biztosítson a vásárlásnál.

A valóságban ez úgy lesz, hogy "Az ájfón 16-tal megérkezett az AppleCharge (R), ami világra szóló újítás, ilyen senki másnál nincs, amivel ultra gyorsan, akár 40W-tal is töltheti telefonját (ha jó helyen fogja, és a kiválasztott bolygók is együtt állnak). Sajnos emiatt átlagosan 50 USD-vel többe kerülnek a készülékek, valamint - ahogy azt megszokhatták - a telefon dobozában nincs mellékelve sem a klasszikus, sem a 40W-os töltő, azt külön veheti meg a classic töltő árának nagyjából duplájáért.".

Elégséges

Éppen csak nem bukás ...

trey @ gépház

First world problem

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Nincs szifonom, nem is kell, nekem mindegy mekkora teljesitmennyel tolt.

A sajatomnak van gyorstolto modja, de eleg ritkan hasznalom, mert nagyon felmelegiti. 9600 mAh-as akku van benne, amikor azt 80-90%-ra feltolja, azt megerzi. :D
Altalaban a kimeles miatt inkabb felteszem estere a simara, 8 ora alatt kb. 5W is feltolja maximumra. 2-3 napot siman kibir, de eleg sokat szoktam hasznalni. Plusz - ha mar amugy is van benne - nem szoktam foglalkozni a kulonbozo dolgok (wifi, bt, stb.) kikapcsolgatasaval. Egyebkent nem a kepernyoido a legenergiaigenyesebb. Amikor egesz nap megy a GPS tracking, vagy amikor a telefonrol osztom a netet a laptopnak, az jobban le tudja szivni. Ehhez kepest amikor bekapcsolva hagyom a kepernyot az ora miatt, vagy ha pl. kajat rendelek, es ugy teszem le a telefont a laptop melle, hogy lassam a visszaszamlalot tippre kevesebbet fogyaszt.

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

A töltés gyorsasága miért érdekes? Inkább az lesz a jó, ha az Apple feltalálja a kapacitást sosem vesztő akkumulátort.

2 éves kínai vackom (Xioami) 67W kábel, 50W wireless. Este nem is szoktam feltenni már töltőre, mert reggel amíg összeszedem magam, simán feltölti :)
A cégnél van egy 15W-os vezeték nélküli, a maradékot általában ott pótoljuk, de csak kb. 80-ig szoktam tölteni.

- Indítsd újra a gépet! - Az egészet? - Nem, a felét...

Én se szoktam. Este lefekvés előtt dugom be. Ha kimarad és nagyon kéne, akkor reggel be tudom dugni, 10 perc alatt tölt kb. 15%-ot. Az irodában meg simán lerakom az asztalra, és a gépre van dugva USB-n, az meg kb. ilyen 5V/1A-rel csepptöltés. :)

"Sose a gép a hülye."

Töltök  ájfost és szardroidot is. Egyiknél sem a töltéssel van a probléma.