1500 kilométert utazott a gémer, hogy megtámadja játékostársát

Címkék

Egy online játék vitája odáig fajult, hogy a 20 éves elkövető NewArk-ból (New Jersey) a floridai Jacksonville-be repült, majd ott vásárolt egy kalapácsot és azzal éjjel megtámadta otthonában a sértettet, aki súlyos, de nem életveszélyes fejsérüléseket szenvedett. Az elkövető és a sértett sosem találkoztak élőben, kizárólag online, az ArcheAge játékkal kapcsolatban. Az elkövető azt mondta a hatóságoknak, hogy az áldozat "online rossz ember" ...

Részletek itt.

Hozzászólások

Szerkesztve: 2024. 06. 26., sze – 12:34

Nem ártana valami pszichológiai vizsgálathoz kötni a netezést is. Tele az internet pszichopatákkal :D

Mennyire kell gyenge elméjűnek/gyenge idegrendszerűnek lenni ahhoz, hogy valaki egy kibaszott, 1500 kilométeres út alatt se jöjjön rá, hogy egy balfasz, aki balfaszságot szándékozik elkövetni? :D

trey @ gépház

Itthon bezzeg senki nem akar kimozdulni. :D Nem egy neten fenyegetőző hülyének írtam már, hogy ne kommentben legyen erős, hanem akkor jöjjön ide, aztán lássuk mit tud. Eddig egy sem volt rá képes. Jöttek a kifogások, a legjobb amikor azzal jött, hogy most házi őrizetben van és azért nem tud jönni. Lolek  Ez a gyerek legalább elszánt, ez tisztelendő. ;)

Mitől? 25 év alatt kb. két-három olyan szerencsétlen volt, amelyik beígérte, hogy idejön és lepálmáz (jelentsen ez bármit is, munkatársakkal találgatjuk azóta is, hogy le akart szívni, vagy el akart ültetni vagy mit akart, aki tudja, egy 20 éves rejtélyt fejthet meg, ne kíméljen :D), vagy ez lesz, az lesz, de természetesen egy se jött. Na, most ha ez a két-három eltűnne (szerintem már el is tűntek), attól miért ürülne ki a HUP? :D

trey @ gépház

javitsatok ki ha tevedek de csak Amerikaban olheted meg a betorot a lakasodban

Magyarorszagon ha onvedelemnek tekintik (es nem volt mashogy kivedheto) akkor az lakason kivul is igy van, de ha nem fogadja el a biro hogy es elkerulhetetlen volt, akkor a sajat lakasodban is rabasztal

Kicsit bonyolult a dolog (mint általában a jog) de pár éve változott meg egyértelműen itthon is abba az irányba, hogy a jogos védelem kategóriáját kiterjesztették, és élet kioltására irányulónak lehet tekinteni egyértelműen az éjjel vagy fegyveresen vagy csoportosan elkövetett (magán)lakásba való behatolást is. (Tehát innentől nem kell arányosnak lenned a támadóval szemben.)

Egyébként a "rábasztál" enélkül a módosítás nélkül is kicsit leegyszerűsítése a témának, mert szerintem mindezek előtt is hivatkozhattál arra, hogy felindultságból vagy félelemből lépted át az arányosságot - aztán persze a bíróság majd eldönti.

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Az Btk. törvényi indokolás szerint: "A törvény a súlyos, erőszakos bűncselekmények elleni hatékonyabb fellépés biztosítására a jogos védelmi helyzetet kiszélesíti, és törvényi vélelmet állít fel arra, miszerint vannak esetek, amikor a jogtalan támadás oly módon történik, hogy a megtámadott joggal feltételezheti, hogy a támadás az élete ellen irányult, és ilyenkor már a jogtalan támadás körülményei megteremtik a lehetőséget a védekezés szükséges mértékének a túllépésére. Ezekben az esetekben a bíróságnak nem kell vizsgálnia a szükséges mérték kérdését. A törvény úgy rendelkezik, hogy az a személy, akit éjjel támadnak meg, vagy akire fegyverrel támadnak, alappal gondolhatja, hogy a támadás az élete kioltására irányul, és ennek megfelelően választhatja meg a védekezés módját. Ezt a feltételezést a támadók számbeli fölénye is megalapozhatja."

Hidd el, lesz olyan fegyver, ami az illető "magával hozott" ... ;)

Szituációs jogos védelem

(2) A jogtalan támadást úgy kell tekinteni, mintha az a védekező életének kioltására is irányult volna, ha
a) azt személy ellen
aa) éjjel,
ab) fegyveresen,
ac) felfegyverkezve vagy
ad) csoportosan
követik el,
b) az a lakásba
ba) éjjel,
bb) fegyveresen,
bc) felfegyverkezve vagy
bd) csoportosan
történő jogtalan behatolás, vagy
c) az a lakáshoz tartozó bekerített helyre fegyveresen történő jogtalan behatolás.

Mikor minősül éjjel elkövetettnek a bűncselekmény,

Éjjel fogalmát a bírói gyakorlat munkálta ki. Az éjjel Budapesten és nagyvárosokban 23 és 5 óra közötti, míg vidéken általában 10 és 5 óra közötti időszakot öleli fel. Ez nem más, mint az az időtartam, amikor a megtámadott nehezebben kérhet és kaphat segítséget, mivel a pihenő időszak alatt az utcákon rendőrt nehezen találni, más személy segítségül hívása amúgy is kétséges. A sötétedés nehezen felismerhetővé teszi a támadót, de magát a támadást is, ide értve azt is, hogy a támadó milyen eszközzel lép fel a sértettel szemben. Ebben az időszakban a védekezés segítség kérésével elnehezül vagy lehetetlenné válik, még tovább növelve a támadó erőfölényét a megtámadottal szemben.

trey @ gépház

Mondj egy életszerű példát arra a toxicitásra, hogy mit kéne ahhoz tenned, hogy elbasszak erre több napot, több száz dollárt, majd a végén leüljek a börtönben adott esetben 10+ évet.

El nem tudom képzelni :D Lehet, hogy csak azért nem, mert nem vagyok pszichopata :D
 

trey @ gépház

Nem gondolom, hogy a te esetedben lenne erre példa.

Hősünknél már más a helyzet. Ismerek pár hasonló kocka arcot, a következőek csak fel vetések, de szerintem kb. így nézhet ki a srác élete.

Napi 10+ órát MMO-zik, valaki még is eltartja. Szabadideje mint a tenger.

Szvsz neki nem számított a több nap, se rendes munkája, se családja. A pénzt amit erre elköltött szerintem nem ő kereste meg, így nem is nagyon zavarta hogy mennyi a repjegy.

A 10+ év börtön meg meg se fordult a fejében.

Gyanítom a másik fél is hasonló időtt töltött a gép előtt.

Szóval itt nem arról van hogy pszicopata-e az illető, ami szerinte teljesen másdolog mint ami történt.
Sokkal inkább arról, hogy neki az idő és anyagi veszteség nem számított annyit mint neked vagy nekem.

Nem, de lehetne.

Egyre több helyen kell KYC, inluencerek/gamerek terméket csinálnak az életükből aztán meg ez van.
Azért az nem semmi hogy valaki ennyire mentálisan instabil legyen és ez ne bukjon ki valahol, elképesztő; ugyanakkor lehet zaklatásról van szó (cikkből ez jön le) és pszihoterrorral sokmindent el lehet érni.

Nem kell ám mindennek bedőlni,  csávó előre megfontoltan ment, az anyjának azt hazudta, hogy egy havert látogat, leszállt a repülőről, bement az útba eső Praktikerbe, vett egy kalapácsot, illetéktelenül behatolt a házba .... és közben 1500 kilométert is megtet.

El nem tudom képzelni, hogy nem egy tróger a támadó.

Vagy szefós, de keményen.

trey @ gépház

Nem is emlékeztem rá, hogy az ArcheAge támogatja az AR pvp módot.

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Az áldozat lehet, hogy online rossz ember, de az elkövető a valüó életben egy idióta.

Bevonni az internet előfizetését egy életre!

 

Mondjuk érdekelne, honnan tudta meg a lakcímét az embernek.

ezért nem játszottam soha se számítógépen, se konzolon

4 és fél éve csak vim-et használok. elsősorban azért, mert még nem jöttem rá, hogy kell kilépni belőle.

tegye fel a kezét aki még nem álmodozott ilyenről