Publikus felhős szolgáltatás terjesztése howto

Fórumok

Sziasztok!

Tervezem Azure alapú szolgáltatás indítását. Mi a módja ennek a terjesztésére, kereshetővé tételére? Fizetős szolgáltatásként futna, díjcsomagok használatával.

Hozzászólások

Fontos az hogy "azure alapú"? Akkor azure marketplace.
Ha nem fontos / nem ez a legfontosabb akkor bármi más, a megcélzott szegmensnek "való" marketinget kell elkezdeni.

Gyakorlatilag nulla információt adtál, ez alapján nehéz bármit is mondani.

Gábriel Ákos

Szerkesztve: 2024. 05. 21., k – 10:06

Ez engem is érdekelne, van e erre valami jó módszer, de gyanítom, hogy annyi a megoldás, hogy csinálsz egy jó oldalt neki ahol tudsz prezentálni, pár demo service-t demo loginnal, pár videót a használatról, aztán a célközönségnek tolod a marketinget.

Ha a célközönség átlagusereket jelent, tehát sok van belülük és kicsit, akkor google hirdetés, facebook videós hirdetés, jutub hirdetés.

 

Ha a célközönség közepes-nagyobb cégek, akkor szerintem csak a konkrét megkeresések működhetnek. Azaz kapcsolatot építesz több céggel és eléred valahogy, hogy az egyikük elkezdje használni. Én amondóvagyok, hogy ilyen zsír új szolgáltatásoknál az is megérheti ha egy időre ingyen rendelkezésre bocsájtod a szoftvert valakinek, aki lényegében segít kitesztelni is, illetve észrevételeket tesz neked, pl feature igények irányába.

Aztán lehet megkeresni másokat is. Idővel talán ők keresnek téged.

Egy ismerősöm kb így fejleszt most épp szoftvert. Kijárt rendezvényekre is ahol tudta promotálni a rendszerét.

 

De persze lehet ennél sokkal jobb is, engem is érdekel, csak tapogatózom, egyelőre én nem tartok ilyen szinten semmivel, hogy ezzel kéne foglalkoznom. Szóval ne ugasson le senki, hogy rosszul mondok valamit, hanem akkor javítson ki, köszi :)

 

U.I.: egyébként itt részletkérdés, hogy mi a platform. Én amúgy inkább több platformra törekednék idővel.

Arra gondoltam, hogy részletkérdés, hogy Azure marketplace vagy Digital Ocean marketplace vagy Amazon (ha van neki olyan, biztos van), vagy egyéb. A marketinges része ugyanaz lesz.

 

Gyanítom, hogy Azure akatt készült el egyelőre a kérdezp cucca. Bár nem mondom, hogy nem lehetséges, hogy csak azzal kompatibilis.

+1, nekem sem tiszta, hogy ez egy SaaS (ami most éppen Azure-ön fut), vagy egy PaaS, ami Azure-ön igénybevehető?

Hátha segít tisztázni OPnek: előbbi lehet bármilyen weboldal (ahol az ügyfelet nem is érdekli, hogy hol fut), utóbbi meg a bitnami-szerű, launch wordpress on azure gombos megoldások.

Szerkesztve: 2024. 05. 21., k – 11:09

Minden minden más, amit a világban el akarsz adni:

  • igény felmérés
  • poc, validálás
  • első ügyfelek nehezen, google hirdetés, facebook hirdetés, landing page, hirlevél feliratkozók, hirlevelek írása, szakmai fórumok, saját discord csatorna, rászoktatás, elsőre olcsó csomagok (is)
  • technikailag: könnyű elérhetőség, regisztráció googleAcc-cal, chrome plugin
  • kézről-kézre adják, beszélgetnek róla
  • nagy vagyon