Szentkirályi Alexandra, a magyar Annalena Baerbock és az izzócsere

Fórumok

A mi Annalena Baerbockunk, Szentkirályi Alexandra ismét megmutatta értelmi képességei legjavát.

Vannak ugye politikusok, akikre nem az eszük miatt szavaznak az emberek: fiatal, csinos, kevés agysejtje van, ez kell nekünk.  :)

 

https://www.tiktok.com/@alexandra.szentkiralyi/video/7355067916653464864

 

Szóval a cicamica megosztotta, hogy Karácsony Geri 3 dolgot nem tud: autót vezetni, angolul dumálni Andrew-val, meg izzót cserélni. A drágának sikerült áram alatt izzót cserélni. Mi, tapasztaltabb szakik már tudjuk, hogy az izzó fém része ha rosszul fogod megvág mint az állat, ezért szoktuk lekapcsolni a villanyt izzócsere előtt.

Szóval a videó nagy tanulsága: sem a jobboldali, sem a baloldali főpolgármesterjelölt sem tud szakszerűen izzót cserélni.

Hozzászólások

a video frappáns, a fenti izzadságszagú okoskodás kínos

ettől függetlenül el lehet ismerni, hogy frappáns a video

értem, hogy a tiéden úgy nézne ki, hogy elslattyog a kisautomatáig, meg beleközelít ncv-vel, mielőtt a gondosan sérülések után átkutatott lakossági ledszart betekeri, de ez nem az a formátum

30 évvel ezelőtt egy politikusnak volt kiállása, volt retorikája, volt mondanivalója. Még akkor is, ha hazudott.

Nem abból állt a politika, hogy faszságokat osztottak meg és közben a seggüket riszálták a főpolgármester jelöltek.

 

Demszky kiállt: tempó, metró, levegő. Mindenki tudta, hogy 10 éve folyamatosan építi a metrót, hogy egyre lassabban lehet haladni, meg hogy egyre rosszabb a főváros levegője.

Tisztában voltuk vele, hogy hazudik, de legalább értelmesnek tűnt a mondanivalója. Ennek az időszaknak vége.

Most arról szól a kampány, hogy Kari Geri nem tud autót vezetni (na és?), angolul se beszél (na és?), meg egy izzót sem bír betekerni (na és?).

 

Szentkirályi Alexandra meg választást nem tud nyerni. De legalább a faszságok mennek neki a tiktokon.

Arra célzol, hogy a PILF kategóriában versenyez? Szerintem egy LED-es izzót be lehet csavarni így is. És van abban valami, hogy azért autót vezetni meg körtét cserélni illik tudni.

A LED izzó kicsi. Van olyan LED izzó is, aminek leecsavarható a teteje, hogy megszerelhesd. Ebben az esetben a tető mögé kell nyúlnod, hogy kicsavarhasd. Ellenkező esetben körte helyett a tetejét fogod levenni, aztán simán megrázhat. Viszont ha a tető mögé nyúlsz, közel kerülsz a fém érintkezőmenethez, legutóbb ez meg is vágott.

 

Nem minden izzó esetén van gond. Viszont általánosságban az a helyes, ha áramtalanítasz. Az minden körte esetén működik.

Van olyan LED izzó is, aminek leecsavarható a teteje, hogy megszerelhesd

És ez olyan volt? Nem néztem a videót,mert nem érdekel.

Amiatt nyafogsz milyen már, hogy megváltozott a kampányolás. Mennyivel egyszerűbb lett volna, ha azt mondod : Nem szimpi ez a csaj!

Még pluszoztam is volna. De ez így egyszerű kötözködés.

A csaj kioktatja Kari Gerit, hogy egy villanykörtét sem tud becsavarni. Ezzel kezdődik a történet. Amire a válasz az, hogy te sem tudsz rendesen.

 

Rohadtul nem érdekel, hogy ki hogyan cserél körtét. Viszont Szentkirályi kioktatással kezd, amire kioktatás a válasz.

Nem válaszoltál, így rákényszerítettél, hogy meg nézzem ezt a tik-tokos szart.

Szóval a kötekedésedhez:

1.Ez a típus nem kicsi, könnyedén megfogható. Nem is értem miért hoztad fel példának a saját eseted. Az ilyen típust és se szoktam kismegszakító kilövése után cserélni.

Illetve, bocs egyszer, amikor még a tényleg izzó verzió úgy besült a foglalatba, hogy még rongy segítségével se tudtam kicsavarni (mielőtt kérdeznéd a rongy azért kellett, ha véletlenül összeroppanna, ne vágja szét  kezem). Így aztán, búra le, kismegszakító ki, kalapács, izzó összetör, csőfogó.

Szerk: továbbra is, ez a részedről kioktatás, legalább annyira gyenge, mit a csajé.

Biztos vagyok nagyon könnyen lehetne találni olyat, ami tényleg gáz a csajszi esetében. Ez nem az.

A fém részét rosszul fogod és megráz az áram? Setít vagy tesó, nagyon setít. Hogy néz ki az a foglalat és melyik részében van áram, el tudod mondani, vagy a DK szektakörben arról nem beszélünk?

A DK és a Fidesz színtársulata ugyanattól a színigazgatótól kapja a pénzt egy szerep eljátszásáért.

Ettől a hibbant lotyótól már elgurult a gyógyszerem egy párszor. Kari Gerit is utálom, de ennyire azért nem irrititáló a személyisége.

Egyikre sem szavaznék, sem jobb, sem bal. Bár ugyanaz mindkettő, csak Kari Geri pofája talán elviselhetőbb hosszútávon. De Vitézyvel sincs gondom. Egyikre sem szavaznék.

Legutóbb a lányom kérdezte, hogy a mi városunk polgármestere is hülye?

Mondom, hogy azt sem tudom hogy kicsoda. Biztos jól végzi a dolgát, ha a nép a nevét sem jegyzi meg. Senki nem akarja agyoncsapni, nincsenek tüntetések, nem provokál senkit,... Ennél jobbat kívánni sem lehetne.

:)

Svájcban valami valamiféle ilyen vezetés, hogy évenkénti forgásban vannak a miniszterelnökök, nem is kell a nevüket megjegyezni, mert _dolgoznak_ és nem személyi kultuszt építenek. De majd kijavít egy svájci :)

 

OP: ezt a jobboldali-baloldali maszlagot ne együk már meg, ne terjesszük már. Orbán nem jobboldali, Gyurcsány nem baloldali (ideológiailag) Régen már csak a pénz imádata megy, ideológia nélkül. Igazából anarchisták, de annak se a klasszikus baloldali értelmezésében. Csak a szó hétköznapi értelmében igaz, vagy megközelítő.  Nincsen erre valami jó név, definíció?

Off: az jó dolog, hogy ha lekapcsoljuk a lámpát, mielőtt szereljük, az kevésbé jó, hogy ha a kapcsoló nem a fázist szakítja meg hanem a földet, mert így egycsapásra semmivel lesz sem kisebb az áramütés esélye. (Saját mérési adat.)

Ha rákötöd a fázist a hűtőre/korlátra/kilincsre/vízcsőre attól is meg lehet halni.

A villanyszerelők a fázist szakítják meg, a balfékek meg a nullt. Ennyire egyszerű. Az elektronikai rendszer nem ment meg téged a hülyeségtől.

Bevallom villanykapcsolóban kék vezetéket még nem láttam.

áram alatt

Nem feszültség alatt?

az izzó fém része ha rosszul fogod megvág mint az állat

És miért fognád rosszul? Demencia okán? Eleve a belső pontra kötik a fázist, kívülre a nullát éppen ezért. Ha fordítva van bekötve, s fázis potenciálra kerülsz, folyik rajtad egy picike kapacitív áram, ami bizsergő érzésnél többet nem okoz. Akkor van baj, ha emellett még kapaszkodsz a fűtéscsőbe is másik kézzel, vagy egyszerre érsz a foglalat és a lámpatest fém részéhez is. Azért ez már a hülyeség és ostobaság minősített esete. Táp alatt lehet lámpát cserélni, ha ésszel csinálja az ember. Éppen úgy, ahogyan úttesten is úgy érdemes átkelni, hogy nem ütteted el magad.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Az E27 foglalatnak ket resze van: a kulso, meg a kozepe. Ugye normalis esetben a fazis a kozepere megy egy kapcsolon keresztul, szoval ha a kapcsolot lekapcsolod, nyugodtan cserelheted. Ebben a videoban valamilyen asztali lampa lehet, amit tipikusan nem kotnek be fixen, valoszinuleg egy villasdugo van a masik vegen. Szoval - ha nem merte ki elotte - 50% esely, hogy a fazis van kivul, ahol konnyebben hozza lehet erni.

Eredetileg egyebkent azert nem volt ajanlatos izzot igy cserelni, mert az izzo tenyleg hamar felmelegedett, es nem jo erzes forro targyakat tekergetni. Fenycsonel szinten elofordult, LED-nel mar nem.

Van meg egy: tekeres kozben szikrazhat, ami szepen lassan karosithatja a foglalatot. Ez normalis felhasznalas eseten nem problema, de pl. az EDM (electric discharge machining) pont ezt a jelenseget hasznalja ki. Ott szikrakkal forgacsolnak vezeto anyagot, es az erdekessege, hogy a szikrat nem erdekli az anyag kemenysege, akar edzes utan is mukodik. Raadasul nagyon pontos, ha jol csinaljak. (legutobbi munkahelyemen nekunk is volt a muhelyben huzalszikra meg tombszikra is)

Persze szoktak - esszel - feszultseg alatt is szerelni. Tipikusan a halozatos dolgokat, amit nem akarnak lekapcsolni ideiglenesen sem.

Egyebkent honnan vette, hogy Geri nem kepes erre?

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

Vakvágány.

 

Általában a konnektoron a fázis a baloldalon van, de néhány szaki szentül hiszi, hogy jobbról kell bekötni. Nálunk a szaki általában balra rakta, de megesett, hogy jobbra került.

Nem veszik túlzottan komolyan a szerelők. Nem annyira erős szabály, mint mondjuk az, hogy védőföldelésre nem raksz fázist.

Általában a lámpát, amit Szandi is tekerget, lefelé lógó csatival szoktak bedugni a konnektorba, de néhány esztéta simán gondolhatja azt, hogy jobb, ha a kábel fölfelé lóg és már meg is fordította a fázist és a nullt.

 

Nem tudom, hogy a lámpa gyártója mennyire veszi komolyan, hogy a külső foglalatra ne kerüljön fázis és figyel arra, hogy a dugvilla melyik része hová kerül. Ha Szandi áramelosztót is használt, hát ott már végképp meg nem mondja senki, hogy jó irányból dugta-e be a lámpáját, vagy ellentétes irányból.

Azt gondolni, hogy nincs fázis az izzó külső részén hatalmas vakmerőség.

>>Általában a lámpát, amit Szandi is tekerget, lefelé lógó csatival szoktak bedugni a konnektorba,

nem tudom mi az a "lefele lógó csati", de ezek az lámpák szinte kizárólag földeletlen dugvillával és 1ák/2áll lámpakapcsolóval érkeznek, így a fáziselhelyezési háziszabványod tökéletesen irreleváns itt

Már megint a budapestiekkel akarnak ki...ni.

Szerkesztve: 2024. 04. 22., h – 11:58

Politikát kivéve az egyenletből én mindig azzal kezdem, hogy főkapcsoló le és fázisceruzát dugok még a macska s*ggébe is, hogy megbizonyosodjak arról, hogy nem folyik benne delej.

Nekem volt már olyan, hogy biztos voltam benne, hogy a drótban nincsen áram, de amolyan szegény ember fázisceruzájaként összeérintettem a kettőt, és fényjelenséggel jelezte, hogy volt benne... Tényleg ésszerű mindent lekapcsolni. A feleségem amikor lámpát akar cserélni, akkor mondom is neki, hogy hosszú téli estéken lenne időm villanyt szerelni, de sötétben már nem állok neki.

Visszafelé is igaz. Azt gondolod, hogy van áram, közben nincs.

Otthon abban a meggyőződésben éltem, hogy a lépcső mellett mennek fel dobozok, amik a biztosítószekrény mellől indulnak, tehát logikus következtetés, hogy a felső szint onnan kapja az áramot.

Leéltem 16 évet a lakásban, a múlt héten szerelni kellett. Kibontom a dobozt és se kép, se hang.

Nem láttam átmenő vezetékeket és az egészet nem értettem. Utána megvilágosodtam, hogy a házban az alsó-felső szint elosztó gégecsövei másfelé futnak.

A dobozban még rendes fázis sem volt, csak egy lámpa kapcsolható vezetéke, meg 3 vezeték egy váltókapcsolóhoz.

Nem volt fáziskábel sem behúzva. Kizárólag kapcsolókat és lámpákat működtetett a doboz.

:)

Szerkesztve: 2024. 04. 22., h – 15:32

angolul dumálni Andrew-val

Lehet nincs Andrew nevű barátja. A nőket szereti az a gané!? Bezzeg Szájer Joe! :D