Időpontfoglalás budapesti Kormányablakba

Próbált mostanában ügyet intézni Kormányablakban!?

Lejárt a gyereknek személyi igazolványa. Próbálok időpontot foglalni a központi időpontfoglalón keresztül. A II. kerület Attila út 12-re a legközelebbi szabad időpont 2024. április 18 10:30!

Normális az, hogy 11 éves gyereknek a kib.szott személyi igazolványt kell csináltatni (minek?) és 2 hónapra adnak időpontot 10:30-ra (iskolai tanítási időben)? Persze jogos: azt mondták a MÁK-ban, a jogosítványt is elfogadják... B+!

Hozzászólások

Szerkesztve: 2024. 02. 26., h – 16:54

Adóbevallás söralátéten! Mi? Na persze a digitalizációt meg megzabálta a bürokrácia!

Tíz éve voltam így, próbáltam neten időpontot foglalni, és nekem is hónapokra előre adta.

gondoltam magamban ezek hülyék

 

Aztán megkérdeztem ismerőst, és rájöttem én vagyok a hülye, mert túl egyszerűnek láttam ezt.

A megoldás akkor az volt hogy multi-queue volt náluk.

 

ha neten kéred a queue jó előre betáblázva, mert csak pl szerdára adnak neten, az meg be volt telve rendesen

ha telefonon akkor már kevésbé, de akkor csütörtökre 2 hét múlva

ha ügyfélfogadási napon mész kedden akkor meg 1 óra alatt kész voltam, helyi sorszám húzással ha nem reggel 8-ra mész, vagy du 3-ra

Nekem 60 nappal korabban jott email, ki volt centizve, de lehetett meg lejarat elottre foglalni.

Budapesti lakosként az agglomerációban dolgozom, ott sokkal rövidebb határidőre tudtam időpontot foglalni, mint külvárosi kerületemben.

Nekem elveszett a személyim, szerencsére kaptam egy közeli időpontot (X. kerület). Aztán ott láttam, hogy van, aki foglalással jön, van, aki anélkül, és ugyanúgy sorszámot húz, és bekerül. Szóval itt nyugodtan be lehet esni időpontfoglalás nélkül is, nem zavarnak haza.

Egyébként igaz, személyit, útlevelet bármely kormányablakban lehet intézni, nem csak a lakóhely szerintiben.

Egyik ismerossel nem sokkal Karacsony elott csinaltattuk, mert az ove is lejart, meg az enyem is (nem foglalkoztam vele, utlevelet zsebre vagtam, az meg ervenyes). Ami nem volt feltuntetve sehol: az elozo szemelyit le kell adni (korabban nem kellett, ez valtozott), emiatt vissza kellett mennem, mert nem vittem magammal. Amugy eleg gyorsan elinteztek a dolgot, ha jol emlekszem masnap este mar nalam volt az uj, frissen aktivalt digitalis alairassal. (a kozpontiba kertem, hozzam eleg kozel van)

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

Utlevelnel azert csinaltak, mert ha vizum van benne, akkor annak lejarata es ervenyessege nem kotott ahhoz az utlevelhez amibe bepecseteltek. Vitted mind a kettot magaddal. Nekem volt ilyen.

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.

Az a helyzet, hogy időpontfoglalás nélkül ez egyszerűbb sajna :\

Ami különösen bosszant, hogy nem lehet szabad időpontok szerint sorbarakni, hogy „mindegy hova megyek a belvárosban, de legyen a legkorábbi időpont”. :\ 

> Az a helyzet, hogy időpontfoglalás nélkül ez egyszerűbb sajna :\

 

Engem elkuldtek idopont nelkul.

Sot mas ugyet se engedtek intezni, csak amire foglaltam. Igy vissza kellett menni 2 ora mulva, amikor a masik ugy foglalasa volt.

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Normális az, hogy 11 éves gyereknek a kib.szott személyi igazolványt kell csináltatni (minek?)

Magyarországon igen. A haladó nyugaton még ennyi bürokráciára se fussa. :P

... és 2 hónapra adnak időpontot

Magyarországon igen. De Németországban pl. fűtés sem volt télen, meg is fagytak mind. :P Egyébként valóban katasztrofális a helyzet mind az időpontok terén, mind az időpontfoglaló alkalmazás maga. Másfél hónapnál korábbi időpont nekem sem lett volna (Az, hogy nem is a legkorábbi kellett volna, az nem mentség.), ráadásul csak egyhetes időtartamokban lehet időpontot keresni. Ha ez sem lenne elég, nálam az első 3-4 keresésnél egy perc körüliek voltak a várakozási idők, így végül a ~7 hét egyenkénti végigpróbálása 5+ percig tartott. (Ugye, minek is olyan keresési lehetőség, hogy "időpontok január 5. és február 28. között", az túl egyszerű és észszerű lenne, ráadásul a renCert is túlterhelné, juj.)

ez mar valtozott? regen az idopont foglalas csak azt jelentette hogy a queue elejere kerultel. nemvolt dedikalt ugyintezo aki vart rad.

asszem jogsit kellett cserelni: besetaltam az oktogon melletti KA-ba, "huztam" sorszamot, kivartam az elottem allokat (2+1 idorejovo), es negyed ora alatt megvoltam.

A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

Én úgy jártam, hogy foglaltam időpontot. Útlevélre. Más meg foglalt személyire. Harmadik meg jogsira.

Három külön téma, mér ne lenne ugyanaz az időpont... Csak éppen egy fényképes ügyintéző van. Egymásra vártunk a szép kis időpontunkkal.

"Normális ember már nem kommentel sehol." (c) Poli

regen az idopont foglalas csak azt jelentette hogy a queue elejere kerultel. nemvolt dedikalt ugyintezo aki vart rad.

Regen sem ezt jelentette, vagy legalabbis nem ugyanazt ertjuk "regen" alatt. :)

Amikor utoljara voltam, akkor valoban nem volt dedikalt ugyintezo, de a workflow kb. az volt, hogy idopontfoglalaskor megkaptad a 0-kezdetu sorszamot, amit a foglalt idopont utani elso (kompatibilis) ugyintezo behivott.

Valaha én is hittem az időpontfoglalásban. Kapsz időpontot 11:53-ra, odamész 11:50-re, és 3 perc után szólítanak. Nem. Eleve csak hetekkel, hónapokkal előre van szabad időpont. És az időpont birtokában ugyanúgy várni kell. Mostanában ha kell valami, odamegyek délelőtt vagy kora délután, viszek olvasnivalót, és elintézem. A rekord eddig 10 perc volt.

Vidéken bármikor bemegyek bármelyik okmanyirodaba es legrosszabb esetben fél óra múlva sorra kerülök de inkabb 15 perc.

Viszont vidéken nincs semmi. Cserébe okmányt azt tudsz intézni 

Ha van rá lehetőséged, próbáld meg Budapesten kívül intézni. Bárhol lehet, nem függ a lakóhelytől. Illetve ezen az oldalon összehasonlíthatod az okmányirodák foglaltságát, bár szerintem nem teljesen megbízható, talán segít.

lejárt személyit lehet intézni időpont nélkül is

4 és fél éve csak vim-et használok. elsősorban azért, mert még nem jöttem rá, hogy kell kilépni belőle.

Évekkel ezelőtt harminc perces osztású időablakok voltak. Ez azt jelenti, hogy napi 8 órás ügyfélfogadás mellett 16 időpont foglalási lehetőség adódott.

Mondjuk nem tudom, minek időpont, mikor anélkül is maximum fél óra múlva már az ügyintézőnél vagy. Valahogy csak kibír veled ennyi időt a gyerek.

:)

Szerintem semmi baj nincs az idopontfoglalassal, noveli annak eselyet, hogy tenylegesen 30 percen belul vegezz.

Viszont nem arra talaltak ki, hogy hagyod az okmanyodat lejarni, aztan amikor mar nem ervenyes, akkor masnapra kersz egy idopontot. A szemelyi igazolvany lejarati datuma majdnem egy evtizedre elore ismert, boven lehet idopontot foglalni joval a lejarat elott.

A masik lehetoseg, hogy addig is hasznalsz helyette olyan igazolvanyt, ami kivaltja (utlevel/jogsi, ami epp van).

Most mar amugy ugy csinaljak, hogy a szuletesnapodon jar le. Azt a legtobb ember nem szokta elfelejteni.

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

Szerkesztve: 2024. 02. 27., k – 06:00

[whataboutism]

Ilyen nekem is volt az elmúlt hónapokban, több is. Útlevél csere két gyereknek is, személyi okiratok nekem, egy irat hitelesítés. Egyiknél sem sikerült két hónapnál előbb időpontot kapni. Szerencsére mindegyik ráért, úgyhogy szépen kivártuk. Egyedül egy okirathitelesítési dolog volt, amit jegyzővel kellett megcsináltatni, ami azonnal kellett (lányom külföldi utazásához), és nem várhatott. Na, ott csak 200 kilométerrel odébb találtam másnapra szabad időpontot, de hát ha muszáj, akkor felül az ember a vonatra/beül a kocsiba, és megy ahová kell. 

[/whataboutism]

[on]

Ja igen, ezek mind finnországi ügyek voltak, nem magyar. A magyar okiratokhoz a helsinki konzulátuson eddig nekem még mindig volt a következő hétre időpont.

[/on]

Csaba

Szerkesztve: 2024. 02. 27., k – 06:55

Covid kozepe ota nem jutott eszembe foglalni idopontot, alig vartam, hogy ujra csak be lehessen setalni.

Besetalva meg mindig villamsebesseggel kiszolgalnak. De lockdown alatt az idopont foglalos rendszert anno nagyon szidtam.

Szerkesztve: 2024. 02. 27., k – 09:36

2022-s sztori: Pest megyéből, Veresegyházi kistérségből gyorsabb volt elmennem egy Nógrád megyei városba (Pásztó), mint időpontot kérni vagy kivárni a sorom a "kedves és gyors" veresegyházi okmányirodában. Szépen megcsinálták a 21-s utat (2x2 sáv), kényelmesen lehetett rajta haladni. Legközelebb megnézem Vácon vagy Gödöllőn is.

Szerkesztve: 2024. 02. 27., k – 10:13

Esetleg javaslom a kormányablak nevű mobilappot kipróbálásra. Térképen mutatja a kormányablakokban a várható várakozási időt, ügytípusonként. Eddig bejött, lehet ennek a segítségével dönteni, hogy a helyibe vagy a szomszéd településre megyek.

Némelyik helyen és ügytípusban az alkalmazásból is lehet sorszámot húzni (pl. ha közel laksz, már otthon húzol, ilyesmi)

Szerk.: jelenleg az Attila úton 15 percnél kevesebb várakozást ír... mondjuk munkaidő van

11. ker Bocskai uton huszonakarhany ugyintezo van. Ketszer voltam ott mostanaban delutan 2-3 ora korul, nem kellett sokat varni. Ne kerjel idopontot.

Tavaly kemény 2x3 perc volt az egész. Jah és még az ügyintézők is rendesek voltak, második alkalomnál negyed órával az időpontom előtt hívtak.

Nem kell foglalni. Besétálsz, számot húzol, megoldod.

Nekem ez múltkor működött, ebédidőben, belvárosi (munkahely közeli) kormányablakban.

Leteszteltem a gyakorlatban is, Bp. XVII. kerület, szerda, autó átiratás.

Besétáltam, a bizti őr csak nézett hogy ki az a merész... Mondom sorszám, csókolom! Kizavart, hogy a kint várakozók is arra várnak, 11-kor nyitnak... Ja. Ok ezt nem tudtam, én csak úgy jöttem, feltételeztem hogy így lassan ebédidőben már azért van élet. :D Kimegyek, ránézek az órámra, 11:00 pont. Na ezért érdemes volt kizavarnia... Kb 20 másodperc várakozás után be is engedték az embereket. Szépen megvártam a sorom, húztam, 1308. Hatalmas matematikai tudásommal kiszámoltam, hogy valszeg 7-en vannak előttem.

Úgy 40 percet kellett várnom, majd 10 perc ügyintézés, és siker. 

Szerkesztve: 2024. 02. 27., k – 16:50

Összefoglalva: Van kapacitás de online nem foglalható. Miért? Mert nem!

Kérdés, hogy minek időpont-foglalási rendszer, mikor csak besétálsz, és rövid időn belül elintézed az ügyed. Ha meg olyan kurva fontos ember vagy, akinek minden másodperce milliókat ér, úgyis egy meghatalmazottadat küldöd oda. Mivel a rendszer köztudomásúan korrupt, ezért a személyes megjelenést igénylő esetekben is a csatlósodat küldöd. Tehát adófizetői pénzt lehetne spórolni azzal, hogy az időpont-foglalási infrastruktúrát nem üzemeltetik tovább. ;)

:)

Dehat van idopontfoglalo rendszer.

  • Nem surgos => foglalsz idopontot kesobbre => idopontra behivnak, gyorsan megvagy
  • Surgos => bemehetsz mar aznap => sorra kerulsz, amikor sorra kerulsz
  • Surgos, es nem vagy funkcionalis analfabeta => kersz egy sorszamot a mobilappban => odamesz, amikorra varhatoan sorra kerulsz (ha veletlenul elobb kerulnel sorra, meg kesleltetest is kerhetsz!)

Ahhoz kepest, hogy "nem birtak osszerakni" egy rendszert, eleg sok opciod van, egeszen nyugat-europai ugyfelelmennyel.

Milyen mobilappban!? A magyarorszag.hu azonosítás után feldob egy időpontot április közepére!?

Fogalmam sincs, mirol beszelsz. Nekem van mobilapp is, es 15 perc mulva sorra is kerulnek.

https://ibb.co/LZvQfwS

Arra bevallom, nem emlekszem, hogy kellett-e magam azonositani, miutan telepitettem az appot. Szerintem nem.

Legfeljebb annyi időpont van, ahányszor adott ügykörre becsült ügyintézési idő belefér egy napba. Ahogy látom 15 perces felbontással számolnak, vagyis a leggyorsabban intézhető ügykörre 8 óra alatt legfeljebb 32, 30 perces ügykörre legfeljebb 16 időpont jut.

Feltételezem gyűjtenek metrikát arról, hogy valójában mennyi ideig tart az ügyintézés, ez alapján lehetne az ügyintézési idő az elmúlt x hónap k-adik percentilise (k-th percentile), pl. elmúlt 3 hónap 95. percentilise. Biztos vagyok benne, hogy ezzel többszörösére lehetne növelni az időpontok számát.

Újíttattam meg pár hónapja jogsit és ha már arra jártam, személyit is. Eszembe sem jutott, hogy időpontot foglaljak, amikor csak sorszámot kell húzni helyben. Az útlevélhez talán foglaltam, de az már rég volt és az nem normál okmányiroda.

Én a lányomat időpont nélkül vittem, kellett a feleségem beleegyező nyilatkozata az ügyintézéshez. Ennyi volt a meló, 20 percen belül sorra kerültünk. Sőt.. mivel látták, hogy az enyém is le fog járni fasztudja mennyi múlva azt mondták essünk túl rajta, intézzük nekem is. Ha tudom legalább megborotválkozom, mert a fotóm alapján 10 év szigorított, vagy kötél.. életfogytig :)

Vortex Rikers NC114-85EKLS

Én gyakorlatiasabb voltam. Kovid közepén jó szőrösen odamegyek, megújítani a jogsimat. Még érvényes lett volna a veszélyhelyzet miatt, de gondoltam jobb a békesség, később úgyis el fogom felejteni. Tehát tudtam h. azért megyek, és h. akkor ott azt akarom megcsináltatni. Mikor sorra kerülök és épp veszik fel az adataimat, homokórázás közben elpillantottam oldalra, meglátom a fényképész boxot. Na akkor jött a felismerés h. bazz, ez fénykép készítéssel is jár. Én meg kinézek ahogy éppen kibújtam az odumból. 10 évig ezt a jól sikerült képet fogom még bámulni.

2x voltam januarban, 1x idopontra, 1x idopont nelkul, mindketto flottan ment. idopont nelkul talan ha 5-7 percet vartam a kozponti okmanyirodaban pesten.

Ebbe én is belefutottam, az online időpontfoglaló nagyon távoli időpontot dobott csak ki. Bementem személyesen időpont nélkül, és 5 perc múlva sorra kerültem.

Nekem konkrétan tartózkodási hely bejelentés miatt kellett bemennem. Kizárólag papír alapon lehet, a recepción vannak kitéve a nyomtatványok, sehol máshol nem érhető el. Szigorúan papíron kell kitölteni és beadni. Sehol nem találtam meg digitálisan (önkormányzat).

Ennyit a digitalizációról. Se időpontot nem lehet foglalni online, se elektronikusan nem lehet elintézni.

Magyarorszag.hu-n keresni tudni kell! Komolyan mondom. A régi egy mégnagyobb katasztrófa volt. Ha tudtam hogy valóban létezik a konkrét dolog amit akarok, tudtam hogy mi a bürokratabeszèlül a megnevezése, és véletlenül még a pontos full url is megvolt, na akkor megtaláltam. Máskülönben nagyjából esélytelen volt sok témában.

Mert az a kibaszott keresője hogy soha nem találta meg amit az ember akart, na az fix. Csak holmi ezer éves híreket amikben 1x szerepelt az a kulcsszó. Az ügyintézős al-oldalt nem, ahol "csak" 300x fordult elő az a keresett szó.

Megfogadtam a tanácsokat, ide jöttem 11:37-re az aszódi kormányhivatalba. Most 15:50-kor még várok… Többet a huposokra nem hallgatok!