Megjelent az iOS 17

Címkék

Újdonságok az Apple weboldalán.

Hozzászólások

Nem tudom a dizájnért ki felel, de az új hívás közben megjelenő képernyő bűnranda lett. Meg úgy minden grafikai, UX módosítás amit az elmúlt pár évben csináltak csak teleszemetelt érzést hoz. Nem volt rendben Johnny Ive minimalizmus minden áron törekvése sem, de ez meg már a ló túloldala. Nekem személy szerint az "egyszerűbb", letisztultabb, clutter-free iOS sokkal megnyerőbb volt.

Éjfél után nem sokkal frissítettem a telefonon. Eddig teljesen jó.

Az egyik iPad-re most csurdogál, arra is kíváncsi leszek.

Majd ha a telefon szól hogy frissülni akar akkor este lefrissül a töltőn. Ismerve a mai szoftverek minőségét (gyártótól függetlenül) én inkább ráérősre veszem a figurát.

Na! Most nyitottad fel a szemem. A lefrissül miért került be a közbeszédbe? Lehet, hogy tudat alatt már érzékeljük, hogy az ún. frissítések után mindig egyre szarabb szoftvereket kapunk. És emiatt használjuk rá a lefrissítést, mert amit LEfrissítünk, az egyértelműen gyengébb, rosszabb lesz. 

Hónapok óta kerestem a megfelelő kifejezést az elterjedt "frissítés" helyett, a lefrissítés megfelelő.

Nekem egyelőre nem szólt, de ha bemegyek a szoftverfrissítéshez, akkor közli, hogy naprakész a rendszer, de egyébként meg rendelkezésre áll a szivárványos ikonú 17-es.

Egyelőre kivárom az első nagyobb botrányt, aztán majd a hibajavítás után átállok 17-re. Bár lehet, tableten már előbb telepítem, mert ott nincs semmi mission critical :-)

nemsok változást veszek észre

4 és fél éve csak vim-et használok. elsősorban azért, mert még nem jöttem rá, hogy kell kilépni belőle.

Nekem az egyik leghasznosabb feature hogy meg tudja keresni a TV taviranyitojat :)

Szerkesztve: 2023. 09. 19., k – 22:21

Frisítettem 2 iPhone-t és 1 iPadot. Minden nagyon rendben van.

Mindkét Tesla is napokban kapott frissítést, az is nagyon szupi.

No, már 17.1-nél járunk, de nálam egy probléma tovbbra is fennáll. Ha a töltőn 90 fokkal elforgatom, akkor halványpiros színnel kiteszi a naptárat, egy analóg órát, meg a töltöttséget (ez utóbbit zölddel, ami mögött nyilván nagyon sok designer kemény munkája van :-)) Ez akár még jó is lenne, csakhogy...

A naptár helyesen mutatja a dátumot, az óra viszont bármely napszakban 12 óra x percet mutat. A perc stimmel, az óra nem. Én vagyok béna? Be kell valahol valamit állítani? A telefonon természetesen minden más helyen pontosan mutatja az időt. Ja, iPhone 13-ról van szó.