Milyen laptoptaskat?

Laptoptaskat szeretnek venni, es bar a Google a baratom, a 6874161 kulonbozo modell kozul nem tudok valasztani, jo lenne elso kezbol szerzett tapasztalatokat hallani.

Must have:

  • A laptop bohom nagy, 15.6" (38x25 cm kb.) de nagyjabol 2.5-3 cm vastag es 3 kilo. A tolto szinten nem kicsi.
  • Emellett bele kene fernie a standard laptopos bizbaszoknak, headset, eger, telefontolto (csak kabel), stb. Amellett, hogy ezeknek bele kell fernie, jo lenne nem omlesztve tarolni az eszkozoket.
  • Lehetoleg hatizsakformatum, esetleg convertible, de a suly miatt az esetek nagy reszeben ket vallon lenne hordva.
  • Vallalhatoan kell kineznie, leginkabb bukott meg a sajat kutatasom

Opcionalis:

  • Jo lenne, ha a fentiek nem tomnek ki 100%-ra a taskat, hatha alkalmankent meg valamit, pl. egy kisebb konyvet, vagy hasonlot bele kell meg preselni, de ez a mindennapokban nem jellemzo.
  • Jo lenne, ha valahogy ra lehetne applikalni egy borond kihuzott fogantyujara (pl.), de ez nem prioritas, es jellemzoen nem is kompatibilis a 
  • Penz nem kulonosebben szamit.

Amik pl. elsore erdekesek voltak: Thule Accent, Dell valami, stb.

Barmilyen otletet elore is koszonok!

Hozzászólások

Furi. Előző cégnél azokat használtuk, bár a hátizsák az 13-nál azért pár évvel idősebb lehet (talán ~16), ugyan évek óta porosodik, de elég sokáig használtam mindennap, including repülős utak, meg hosszabb kintlétek, ahol jellemzően rendesen meg volt pakolva minden szarral, kirándulásokat is kapott, szerintem nincs még baja belül sem. A sima oldal tasi az kicsit viseletesebb képet mutat (az is tíz felett van), némiképp fakult, illetve van rajta valami enyhe folt is (ez nyilván az én marhaságom lehetett), illetve nagyon hamar kifejlesztett a vállpánt karabinere egy rettenetesen idegesítő nyikorgást, amit nem lehetett kiírtani belőle.

Szerkesztve: 2023. 09. 21., cs – 16:53

én is dectachlonossal nyomom, de én bringázok és nem hátrány ha egy kisebb bevásárlás is befér a a laptop mellé, nekem ez a típus van több méret (nekem a legnagyobb van): https://www.decathlon.hu/p/turahatizsak-32-literes-nh-escape-500/_/R-p-…
van hozzá vízálló fényvisszaverő huzat meg mindenféle kiegészítő. Brutál strapabírónak érzem.

A hátánál van, érzésre valami vékony műanyag lap merevítés. Ami nekem szempont volt még hogy a laptop zseb és a táska allja között legyen távolság hogy amikor lerakom a "talpára" a laptop oldala ne érjen le és ebben van vagy 5cm, szal biztonságosan lebaszhatom nem koccan oda a noti :) 

Én Dell Adventure 17 Backpacket használok 2014 óta. Link: https://www.amazon.com/Dell-Adventure-Backpack-17-Inch-VDPX7/dp/B00FJRY…
Nem tudom, hogy gyártják-e még.

Bőrönd kihúzóra még sose próbáltam rátenni.
A fekete-narancs színkombináció miatt egyedi is. A belseje narancssárga, így könnyen megtalálod a benne lévő cuccokat. A legfelső kis rekesz és a 2 oldalsó rekesz fekete belül egyedül.

Szerkesztve: 2023. 09. 21., cs – 18:07

Nekem pár éve, hasonló igényrendszer mentén sok keresgélés után ez lett a megoldás:

https://rivacase.com/en/collections/lantau/8861-black-melange-macbook-p…

Azóta is nagyon szeretem, eddig az összes legitársaságnál belefért a cabin bag méretkorlátokba is. Fontos volt még, hogy ne nézzen ki se iskolatáskának, se sport, se túra hátizsáknak, vagy ezek keverékének. Ezt hozza jól.

Pont négy éve vettem, 15e volt. Most nem. :)

TARGUS Drifter Backpack 15.6" fekete-szürke

Nagyon szeretem, bár éppen kezdenek szétjönni a varrások belül, de ezek az én hibáim, amikor nem kezeltem az első kibukkanó szálat. Annyi zsebe van hogy néha azt sem tudom mit hova raktam. Komplett kis szervizt viszek magammal, szerszámok, kábelek, csatlakozók stb.

Hátránya, hogy nem merev a laptoptartó rész, de egyébként rossz szavam nem lehet rá. Ilyen lesz a következő is, hacsak nem übereli valaki itt egy jó ajánlattal.
Ja, és a füle acélsodronnyal merevített, az életben el nem szakad, gumírozott, nem repedezett meg, mint a bőrrel borítottak. Minden áldott nap hordom kézben, háton.

Pelican ProGear U vagy S100-at mondanám, ha még lehetne kapni.

Nekem valami ilyesmim van. Alapvetoen meg vagyok vele elegedve, de latszik rajta (foleg a belsejen) az ido mulasa (kb. 5 eves, es napi hasznalatban van).

Azert valasztottam anno (a gepet is), hogy a laptopom mindig nalam lehessen, ugy, hogy nem zavar, es nem kell rajta gondolkodnom, hogy most magammal vigyem-e. Ismerosoknel ezt problemanak lattam.

Tobb dologban valtozott az igenyem, ezert van olyan funkcioja, amit nem hasznalok ki. A hoszigetelt oldalso zseb jo ugyan, hasznaltam is tobbszor, de altalaban 1.5l-es palack van nalam, ami nem fer bele (kb. fel literesig jo). Az USB kivezetest nem hasznalom amiota a telefonom egyebkent is birja a napot. Ettol fuggetlenul nem baj, ha ott van az opcio. A tablettarto reszen a gephez tartozo kabeleket tartom, alatta a tap, eger szokott lenni. Szerszamok, ruhak, tea elfer benne, bevasarlasra viszont egy regebbit hasznalok (nem akarom mindig kipakolni). A laptoptarto reszen fixen ott tartom a gephez kapott tokot, de enelkul is jol parnazott.

A belso zsebeinek a boritasa viszonylag vekony anyagbol van, ami mar nem birja teljesen, van, ami szetment. Kiesni persze nem fog semmi, a kulso boritasa eleg massziv.

Ha most kellene valasztanom, valami hasonlot keresnek, bar azokbol az extrakbol engednek, amit nem hasznalok.

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

Szerkesztve: 2023. 09. 22., p – 09:17

Párom most mutatott egy cikket házilag horgolt laptoptáskákkal :D

Nekem ilyenem van: SAMSONITE Spectrolite 3.0 Laptop Backpack Expandable 15.6" fekete - iPon - hardver és szoftver hírek, tesztek, webshop, fórum

 

Nagyjából 1 hónapja teljesít nálam szolgálatot és nagyon elégedett vagyok vele.

Ami tetszik benne:

- Egy külső USB port található rajta, ezen keresztül tudod tölteni a telefonodat vagy bármelyik másik USB-s eszközödet. (Ez akkor van így, ha az külső USB port belső felére rákötsz egy power bank-ot.)

- A laptop tartó rekesz cipzárja fémből készült és lakatolható. (Egyébként a többi cipzár is fémből készült és a lakatot rájuk is lehet tenni, hiába nincs a húzókán kialakítás.)

- Furán hangzik, de annyi zseb van rajta amire az embernek szüksége van. (Nyilván ez mindenkinek egyéni ízlése, hogy tényleg így van e vagy sem.)

- Igaz erre a táskára nem jár világgarancia, de úgy olvastam, hogy a táska javítását a világon bármelyik Semsonite márkaboltban kérheted. Bevizsgálják és ha a javítás nem fér bele a garanciális keretek közé, egy bizonyos ár ellenében akkor is vállalják a termék javítását.

 

Ami nem tetszik benne:

- Első ránézésre kicsi. Volt egy hasonló táskám ami szintén 15,6" laptopot tudott fogadni és azt a táskát nagyobbnak találtam. Viszont annak sokkal rosszabb volt a kialakítása és a mostani táskámban is kényelmesen elférek tehát nem panaszkodom.

- Van rajta egy kereszt pánt ami összekapcsolható, ez előny és állítható, viszont mivel én magas vagyok és ráadásul nagyobb termetű, néha ez a pánt túl közel van a nyakamhoz és zavar. Ez egyébként a vállpánt állításával nagyjából orvosolható.

Szerkesztve: 2023. 09. 22., p – 10:47

Én rendeltem egy MS (nem Microsoft) márkájú hátizsákot az Aquaból 6000 forintért. 2 rekeszes + 1 nagyobb cipzárazható zseb + 2 kisebb cipzárazható zseb (egy külső és egy az egyik rekeszben), egy Microsoft Surface Laptop 3 lakik benne. 

Táska általános tartalma: Laptop, töltő, mindenféle USB-C adapterek, telefontöltő kábel, power bank, vezetéknélküli egér, tollak, szemüvegtörlő kendők (ezeknek van zseb az egyik rekeszben), badge, lakáskulcs, vezetékes és vezetéknélküli headsetek, a shakerem, ételhordó doboz, innivaló (akár 1,5 literes), napszemüveg, pénztárca és még millió egyéb apró sz.rság.

Pro: 

- Az egérnek van külön szütyő a táskában

- Van egy lekapcsolható kulcskarika (mondjuk ez nálam nem az évszázad fícsöre)

- Nagyobb, vastagabb laptop is elfér benne, vagy ultrabookból akár kettő

- Csomagrögzítő hevederek

- USB kivezetés a táskán kívülre

- Kompakt méret (elfér a motorom túradobozában)

- Vizálló cipzárak (nem teszteltem)

- Gurulós bőrönd teleszkópos fogantyúján rögzíthető

Con:

- Az USB csak valami nagyon minimális ampert tud

- A notebook tároló rekesz alja nincs kipárnázva, így óvatosan kell lerakni (mondjuk az az előző táskában sem volt kipárnázva

Ár/érték: 10/10

Egyik-masik eleg jo tipp, koszi, megnezegetem oket!

Szerkesztve: 2023. 09. 22., p – 11:08

Nem tudom volt e már (nem kattingattam végig) de nekem ilyen van most már jó régóta. (talán 5 éve is már) Lenovo Y Gaming Armored B8270 (GX40L16533)

https://laptop-taska-hatizsak.arukereso.hu/lenovo/y-gaming-armored-b827…

Nagyon bevált, eszement jó zseb/rekeszei vannak, nagyon jó kipárnázott, simán belefért nekem két laptop is, mikor olykor azt kellett vinni. Évek óta napi szinten ezzel mászkálok ebben a macbook, meg minden xirszar kábelektől kezdve a fésüig, fejfájás csillapító, papírok, toll, meg ami irodába is kell (urban túlélő szettem :D ) és kényelmes. Ahhoz képest az ára is vállalható.

És ami a lényeg, hogy sok év alatt sem esett szét. 

(update: most látom már pont ezt  nem nagyon kapni. De hasonlót viszont igen tőlük. )

-42-

Második Transceptoromat nyúzom.

Igazi notebook is belefér, plusz, bevásárolni is tudok mellette úgy, hogy nem kell aggódni mit lapitok szét véletlenül.

Teherbírása jó, 20 kilóig tesztelve. Előző négy évet bírt ki nálam.

Mondjuk, én igénytelen vagyok és nem közvetlenül emberekkel dolgozok.

Nem tudom mire gondolsz "igaz notebook" alatt, amikor azt mondtam volt, hogy két lapos volt benne az egyik egy 15-ös thinkpad a másik egy mbp. A hátsó rekeszében kényelmesen elvoltak.

17-es mérettel nem teszteltem, de a 15-ös TP mellé simán befért a kezem, szóval élek a gyanúperrel, hogy a 17 is belefér :)

Kilóra nem mértem le mennyit bír, de volt, hogy erősen feszült és marha nehéznek éreztem, szóval egy 15 kiló biztos sima ügy neki :)

-42-

Szerkesztve: 2023. 09. 22., p – 15:20

Nekem ez boven megfelelo. Elfer benne minden ami kell, ara sem veszelyes (34k) es turhetoen is nez ki. Ugyanebbol a markabol vannak kisebbek es nagyobbak (3rekeszes Flagship pl) is termeszetesen.

I don't run often, but when I do, I run as administrator.

Nem kovetem a divatot, azt sem tudom mitol hipszteres vagy sem, mindig a praktikussagot helyezem eloterbe. Keresgeltem, nezegettem egy darabig mire emellett dontottem. Azert vettem ilyet, mert egyszeruen nez ki mint a faek, egyszinu, es nagyon jol pakolhato, mindenem kenyelmesen belefer.
Csak azert nem a Flagship lett a valasztas, mert abba belefer meg egy fel iroda 3 napi hidegelelemmel egyutt, ergo nekem tul nagy lett volna.

I don't run often, but when I do, I run as administrator.

Nekem egy Donau márkájú laptophátizsák volt a kedvencem. A fő rekeszt lehetetlen volt kinyitni ha a hátamon volt, ugyanis a vállpánt ehhez a rekeszhez volt erősítve, nem pedig a zsák hátamnál levő - egyébként erősen kipárnázott - részéhez. (Sajnos néhány éve eléggé viseltessé vált, és még képet se találok róla - meg azt is hallottam, hogy ezt a fajtát mgszüntették).

Azóta se láttam semelyik cég kínálatában hasonló megvalósítást.

Ha nagyon esik az eso, rahuzok egy zacsit.

En vagy 10 eve turahatizsakot hasznalok (kissebbet, nagyobbat eppen amilyen kell) amit hasznalok turara is meg masra is.
A laptopjaimhoz meg mindig vettem egy egyszeru kis cipzaros tokot. A tokba beleteszem a laptopot, aztan az egesz megy bele a strapabiro akarmilyen hatizsakba

Hali!

 

Felélesztem kissé a thread-et:D

 

Kettő közt agyalok. Az egyik a Targus Drifter 15.6" a másik pedig a Targus Classic 15.6" CN600.

 

Egy Latitude 5490-et szállítanék benne, plusz töltő, pár kábel, egy 3 dugaszos kis hosszabbító. Illetve megadta az utolsó lökést a palackvisszaváltó rendszer, hogy egy két liter körüli kulacsba is beleinvesztáljak.

 

Ezek vajon beleférnének a kisebbbe, a CN600-asba, vagy jobb volna a nagyobb? Az is szempont, hogy tömegközlekedéssel járok, így bírnia kell az esőt és azért nem lenne hátrány elférni vele a buszon:D

TheAdam

Megszólítva érzem magam. Elég sokat jártam vele tömegközlekedési eszközön, ha szellősen voltak magamon hagytam, egyébként levettem, mert sok helyet foglaltunk el ketten. :)
Vízlepergetős az anyaga - lehet pluszban impregnálni, mint a cipőt - , de zuhét nem bíztam volna rá. Az sem kizárt, hogy kaptam hozzá esőzsákot, de sosem használtam. Mivel nem divatozok, ezért ha kellene, akkor inkább dobok rá egy dekás zsákot.
Nézem az oldalát, hogy ott mekkora palack férne el, de kétliteres az nem. Kipróbáltam, egy másfelest bele tudok erőszakolni, de kinyírná nagyon gyorsan a hálós oldalzsebet. Az olyan 0,5-0,75-ös palacknak max.
Remélem tudtam segíteni.

Köszi! Írtad, hogy kezdenek szétjönni a varrások és ezt nem kezelted az első szálnál. Itt a kezelés alatt mit kell érteni pontosan?

 

Az esővédő jó ötlet. Én most egy promóajándékként kapott nejlon esőkabátot szoktam ráhúzni a mostani táskámra, de ennek egész jó a vízvédelme, de az előnyei itt kimerülnek. Törő műanyagmerevítés, gyenge anyaghasználat, gyárilag is feltűnő belerejtett hibák. Valami Bestlife a márkája, de nagyon nem best. Heti néhány alkalommal van hordva és akkor sem sokat. Előtte valami fogalmam sincs, milyen márkájú táskám volt (ajándék volt és egyszerűen sehol nem találom ráírva), na az bírta az akármilyen cibálást, több, mint 10 év után adta meg magát, pedig abban hordtam néha 3 Elitebook 8470P-t is, igaz, akkor majd' leszakadt a hátam:D

 

A palackot szerintem a belső zsebbe fogom rakni, ezeket az oldalzsebeket nem szeretem. A mostani táskámon pont nincs is, de az előzőkön sem raktam bele soha semmit, nekem nagyon kilóg. Jobban szeretem, ha kívülről csak a zsák látszik, és az ér hozzá bármihez mögöttem.

 

Mivel két napja induláskor konstatáltam, hogy szétszakadt a pántnál a mostani hátizsákom, naná, hogy ott, ahol kb. a legnagyobb terhelést kapja, így mindenképp kell rendelni valamit, 1--2 napot még talán kihúzok vele, de sokat nem akarom húzkodni az oroszlán bajszát, ha rosszkor szakad tovább, nem leszek boldog...

 

@pattomi: Köszi, ez a 16 liter elég kevéske, de amúgy tetszetős.

 

@prion: Köszi! Volt ilyenem, amin véletlenül kinyílt a cipzár, soha többet:D mindig a legkellemetlenebb helyzetekben nyílt ki. A másik a súly, azzal szintén volt gondom, üresen is nyomott vagy két kilót. Szóval ezt off-olom, noha azóta azért nőttem.

TheAdam

Itt a kezelés alatt mit kell érteni pontosan?

Ha megvarrom pár öltéssel, nem feslik fel tovább. Utána már rojtosodik a belső bélés széle és szakember tudná csak megoldani.
Holnap teszek fel fotókat.
Upssz, még egy dolog jutott eszembe! Ahol dupla zippzárkocsi(elhúzó?) van, nem volt szabad a tetején hagyni összehúzás után, mert a mozgástól szétcsúsztak, olyan lágyan járnak. Volt, hogy egy óra tömegközlekedés után vettem észre, hogy a a táska fele lóg le hátrafelé és egy ember sem szólt, hogy te marha tárva nyitva a táskád. :((
Azt követően már csak úgy húzom be, hogy mind a kettő zippzárkocsi alsó végpontban legyen.

Ugyanakkor nagyon szeretem, komplett műhelyt tudok vele vinni, ha a párom megpróbálja odébb tenni csak azt kérdezi mi a fene van ebben!? :D

Hali!

 

Ma megérkezett a táska, Bestmarkt-ból rendeltem GLS csomagpontra.

 

Köszi az ajánlást, gyors pakolás és gyaloglás próba után nagyon tetszik. Decathlon helyett Hervis-es táskavédővel is kipróbáltam (Decathlon továbbra sincs készleten), mint ha erre találták volna ki:D.

Nagyon csalóka a kinézete, ahogy hazasétáltam vele konstatáltam, hogy olyan nagyon nem nagyobb, mint az előző, 20 liter körüli zsák és hát tényleg nem, csak sokkal optimálisabb a helykihasználása, tényleg kb. mindent elnyel. Tetszik, hogy a laptoptartó középen van és a mellette lévő kis zsebbe a hátamhoz pont belefér a töltő meg laposabb dolgok, míg a távolabbi zseb kifejezetten tágas, oda mehet kb. válogatás nélkül minden.

A rengeteg zseb is nagyon optimálisan kihasználható, végre van rendesen hová rakni a mobilhotspotot és a kisebb-nagyobb eszközöket, kábeleket.

Szóval összességében nagyon tetszik. Ami feltűnt, hogy csendes szobában nagyon csilingelnek a cipzárok, bár gondolom az utcán ez nem lesz olyan feltűnő. Ha még is, akkor gondolkodtam rajta, hogy valami kis madzaggal megkötöm és akkor az nem engedi összeütődni őket, de talán ez nem lesz vészes ha már van egy kis zaj.

TheAdam

Nekem egy North face van. Nagyon szuper, összvissz tök szeretem és szerintem jól néz ki. Amit nem szeretek benne két dolog:

- nehéz üresen is a táska

- nem egészen vízálló. Szóval komolyabb/hosszabb esőben beszivároghat a víz a cipzárón (emiatt szokott bent lenni nálam valami szemeteszsák szerű)

- eleve e cipzárak, ha nem kötöm össze őket kitudnak nyílni, főleg ha dugig tele van.

Ha pénz nem számít, akkor esetleg egy ilyen(én egy 10k-ért vettem a north facet, szóval ezt a lentit ezt nem szívesen fizetném ki, mert nem érzem racionálisnak):

https://www.gossamergear.com/products/vagabond-jet