Python fejleszői állást keresek

Fórumok

Sziasztok!

 

Python fejlesztői állást keresek.

 

Kisebb megszakításokkal 10 éve foglalkozom pythonnal, gyakran Django keretrendszerrel együtt.

FrontEnd ismereteim minimálisak, inkább backend-del foglalkoztam.

Ez így nagyon summás, de részleteket telefonon / emailben szívesen megosztok.

 

Email: konglopter@gmail.com

Hozzászólások

Szerkesztve: 2023. 06. 22., cs – 15:27

Ennyire szar a munkaerőpiac jelenleg hogy nem találnak meg seniorokat sem?

Mind szar kontraktor meló, főleg Londonba Belgiumba, és elsőre nagy pénznek tűnik. Aztán kiderül h. a felét lenyúlja a dzsipszi, és a maradék meg lófaszra se lesz elég a drága nyugaton, ha albérlet meg a megélhetés elviszi a nagy részét. Illetve bizonytalan időre szól (belengetik h. 1 év, de a szerződés szerint bármikor elküldhetnek akár félidőnél is), bizonytalan indulás (1 héttel előtte kiderül h. lelőtték a projectet indulás előtt, mikorra te már mindent leszerveztél stb.).

Ezért nem nagy buli ám itthagyni egy már felépített megszerzett egzisztenciát. Na ilyen fasza offerekből jön orbitális mennyiség heti szinten ha nem tiltod a fajtájukat azonnal. Főleg h. a dzsipszi arra se veszi a fáradtsagot, h. leszűrje a te skilljeidre a melót, kapsz mindent amihez köze lehet az IT iparnak.

Felvenni kontaktnak csak az értelmesebb fejvadászokat szabad, mert mindegyiknek csak arra kellesz h. az Accept-el megkapja a kapcsolati hálódat aztán az ismetőseidet bombázza tovább a szar melóival.

Engem egyszer találtak be, jó pénz, jó projekt.

Aztán kiderült, hogy náluk az fejlesztés, ha írsz egy powershellt, ami SQL Server-t "migrál" verziók között. 

Aztán a pénz minden interjúnál egyre kevesebb lett, temérdek sok körön keresztül a nettóból bruttó lett, majd azt is elosztották a sorban kettővel. 

Aztán szembe állítva őket a valósággal nem értették, hogy hirtelen miért visszakozok. 

én is írok annyit. privát repókba sokkal többet. van pár floss projekt, ahova tolok issue-kat, vagy pr-eket. sőt csinálok libeket is. írtak is, hogy miért nincs a profilomon sponsorship leheőség. visszaírtam, hogy hogy köszönöm, jól esik, de nem akarnék emiatt a könyvelőmnél plusz köröket futni. hála a Jóatyának megvagyok enélkül is.

én csak azt mondom, ebből is meg lehet élni, nem csak az onlyfansből.

amúgy olyan helyre nem is mennék dolgozni, ahol nem értékelik, hogy floss projektekbe nem dolgozom bele. benne is van a szerződésemben, hogy dolgozhatok. ha közel van a cég profiljához, akkor megegyezés alapján kell eljárnom.

szeretek olyan helyen dolgozni, ahol támogatják, hogy a közös jóba betolok valami.

4 és fél éve csak vim-et használok. elsősorban azért, mert még nem jöttem rá, hogy kell kilépni belőle.

mondjuk nem hiszem, hogy ennyi kodbol nincs egy open-sourceolhato lib.

alapvetoen a cegnek is erdeke, ahol dolgozol, hogy lassak a jelentkezo dev-ek, hogy ott vannak coolos fejlesztesek. nalam pl. egy ilyen sokat nyom a latban, hogy tudom, profikkal leszek egyutt, akiktol neadjisten tanulhatok is valamit.

Így-így! Egyik nap rászántam 1 órát és kigyomláltam őket, azóta pedig egy füstösképűt sem igazolok vissza. Szemét valamennyivel kevesebb jön, és elég dolgom volt a rövid kis életem során az indiánokkal már. Soha többet még csak egy email-t se akarok egyikkel se váltani, kivéve ha muszáj vagy garantáltan fizetnek érte annyit, amennyit elégnek gondolok.

Ez van. Lehet utálni, megbotránkozni.

hat webre py-t nem nagyon hasznalnak manapsag, backend inkabb vagy nodejs vagy php a projektek nagy reszeben, az enterprise projekteknel meg inkabb java esetleg C#.

python inkabb adatbanyaszat, AI stb temaban megy nagyot, abban mennyire vagy otthon?

Ez általában nem fordítva szokott lenni?

Hogy: Fejlesztői állást keresek, elsősorban Python nyelven készülő projektek érdekelnek.

Szerintem olyan nincs is, hogy Python fejlesztő. Olyan van, hogy fejlesztő, és jól ismeri a Python-t és csatolmányait. De ha fejlesztő, akkor csak több-kevesebb idő kérdése, hogy bármi más nyelven dolgozzon.

A programozás nem programnyelvek ismeretét jelenti. hanem gondolkodásmódot, megoldóképességet, az algoritmizálás képességét, rendszerszemléletet. Az, hogy milyen nyelven készül el egy szoftver, csak különböző szempontok alapján döntés kérdése.

Igen és nem. Inkább nem. A gondolkodásmód, megoldóképesség nagyon fontosak egy fejlesztőnek.

Mindazonáltal a fejlesztésen belül is fontos, hogy mivel (C vs Java vs Python),  mi (backend vs frontend), kinek (ügyviteli program vs erősen matekra épülő program) készül a fejlesztés. Lehet valaki nagyon jó (senior) fejlesztő X környezetben, Y-ban pedig kezdő. Ezt pedig nem árt előre tisztázni mindkét félnek.
Sajnos sokan hiszik azt, hogy fejlesztő1 = fejlesztő2. Súlyos tévedés. Üzemeltetési oldalon is ez helyzet.

Egyik egykori évfolyamtársam egy amerikai cégnek távmunkázott, ahol Python és Django volt. Vannak ilyen cégek, de általában ķülföldi hírdetések között kell keresgélni.

De ahogy elnézem, most is lehet találni ilyeneket:
    https://www.upwork.com/freelance-jobs/django-framework/
    https://www.indeed.com/q-django-jobs.html
Aztán lehet távmunkázni.

Szerkesztve: 2023. 06. 22., cs – 22:38

Ne limitald magad django-ra. Legyel nyitott flaskra is. Meg olyanokra, akik csak ugy felhuztak a werkzeugot egy jinjaval meg egy sqlalchemy-vel. Es akkor meg microservice iranyba meg el se mentem: kulon py backendek amik kidobnak jsont es frontendre meg valaki bonyolultabb js dependency hellben ragasztozza ossze az eppen aktualis pszeudonyelvet, ami html-t general: ujabban ez a divat, de nem a kedvenc megkozelitesem nekem sem. Erteni azert kell, ettol meg lehet orulni egy djangos monolitikus jovonek is. :)

Szerkesztve: 2023. 06. 25., v – 14:51

Én is keresek állást.

Tyúkól takarítás érdekel.