Falusi idill / nem könnyű az influenszerek élete

Hozzászólások

Valami gubanc van az emberrel. Tegnap Vályi Pista reagált egy hasonló kirohanására. Akkor a trollokat és fikázó kommentekre reagált erősen krvaanyázva (mármint Handras, Pista meg szúszázott). 

Teljes mértékben igaza van egyébként a fűkaszás balfaszokkal kapcsolatban. Ez az első alkalom btw, hogy HAndrással valamiben egyetértettem :D

@handras kiakad, mert vidéken megy a fűkasza. Sajnos a napelemek és a tesla után nem maradt pénz hangszigetelt nyílászáókra :(( poor boy

A reddites szövegértésből egyes balfaszt meg innen üdvözlöm: ha valaki a teraszon akar nyugodtan vacsorázni, azon nem segít a szigetelt nyílászáró.

trey @ gépház

Legyen egy ilyen szomszédod, aztán megtudod. :D :D :D

Azt tudod, hogy vannak olyan falvak, ahol rendeletileg szabályozzák, hogy mikor lehet ilyet csinálni?

A településeken a csendrendelet helyi, részletes szabályozása az önkormányzatok hatásköre. A helyi rendeletek általában napközben, munkaidőben engedélyeznek zajos tevékenységet, például építkezést, falfúrást, hétvégén fűnyírást. Városokban az önkormányzat előírásain a társasház házirendje szigoríthat, de a helyi rendeletnek nem mondhat ellent.

Ez a 22 órás izé a szocializmusban volt, rég nem érvényes.

trey @ gépház

Lényegtelen. Ehhez úgy kell hozzáállni, hogy:

"Szeretném-e az estéimet vinnyogó láncfűrészt hallgatva tölteni?"

Ha erre "nem" a válasz, akkor ne indíts másnak te se ilyen tevékenységet. Bármi is áll a rendeletben. Ez egyszerű belátás másokkal szemben. Amit nem kívánsz magadnak, azt ne tedd másnak se.

trey @ gépház

A fal viszi a hangot szoval a furas rosszabb. Ha nincs nyitva az ablak vagy nem a kertben vagy akkor nem hallani a funyirot (ha valakit ez annyira zavar arra a 20 percre be tudja csukni). Horonymaroztam en panelben este 6-kor is mert akkor estem haza melobol. Ez ilyen buli. Ha tehetem nyilvan olyankor csinalom amikor kevesbe zavaro. Hetvegen pl igyekszem nem csinalni semmi zajosat (99%-ban nem is vagyunk itthon)

Miben van igaza? Nyáron este hat és nyolc között miért ne lehetne füvet nyírni belsőégésű motorral szerelt fűkaszával? Az egy dolog, hogy felbaszta magát, mert a közösségi médiában kritikák érték és fejfájásra panaszkodva a hímringyója sem rakta seggbe, de ugyebár a hétköznapi ember általában kötött időben dolgozik, miközben a fű növekedése nem áll meg.

:)

Aki tehetős degeneráltakkal akar együtt lakni, ne vidékre (általánosságban) költözzön, hanem egy tehetős degeneráltaknak kialakított rezervátumba (gazdag negyed). Aki valóban tehetős, és nem igényli a tehetős degeneráltak szomszédságát, lakjon egy baszott nagy telken lévő házban.

:)

Nem a parizer az idegesítő, hanem az a többrészes eposz, ami a nyugodt parizerevés hiányából fakadt.

Egyesek dolgoznak nap közben, akit ez zavar, költözzön a többi influencer köré. Ha meg otthon maradok HO-ban, és ebédszünetben kaszálok, akkor az elsők között fogsz sípolni, hogy HO-ban kummantanak az emberek.

Hirtelen rákeresve nem találok "csendrendeletet" a győri önkormányzat honlapján, ennek hiányában a 27/2008. (XII. 3.) KvVM-EüM rendelet érvényes.

Külső zajforrások (kertépítés, fűnyírás, stb.) vasárnap és munkaszüneti napokon nem végezhetőek, hétköznapokon 7-20 óra között végezhetők, szombaton pedig 9-12 óra, illetve 15-18 óra között.

illetve: https://agorasoftwares.com/hu/csendhaboritas/

Van az egésznek valami bája, amikor a nagyvárosi panellakó teszi szóvá, hogy a saját házukban zajonganak a büdös vidékiek, és szegény Handrást nem hagyják pihenni. De legalább most megoldási javaslat is van: vegyél fel rá valakit (mert ugye, ha a kertész kaszál, az nem jár zajjal!) vagy térkövezd le a kertet.

Ugyan nem panelban lakom idestova 8 éve, valószínűleg az zavarhat össze téged, hogy több panellakás tulajdonosa is vagyok, de nem értem, hogy hogyan jön ez ide? Nem jogos az igénye, hogy pihenni szeretne este 7-kor? Lakjon éppen panelban, lakásban, házban vagy akárhol?

trey @ gépház

Nem jogos az igénye, hogy pihenni szeretne este 7-kor?

Nem. Az ilyenekbol lesz a nyugdijas, akit zavar, hogy 15:27-kor a tinik gordeszkaznak. Meg aki fejelenti a szomszedjat, hogy hangos a WC lehuzoja. Aztan fel akarnak jelenteni egy hangosan kefelo part is a szomszedban, aminek kovetkezteben a par mindket tagja ezen trauma hatasara sorozatgyilkossa valik. :)

Nem voltal fiatal? Nem hallgattal hangosan zenet es szartal a szomszedokra? A motorod szerinted soha nem ebresztett fel senkit a "jogos pihenesebol"? :)

a panelban a szomszéd gyereke sír - a kertvárosban pedig a fűnyírója. Ha nem tetszik, ne költözz oda.
Aláírom, hogy minden normális ember napközben dolgozik (ebből még nem következik, hogy tellik neki banánra - akarom mondani kertészre - de az is lehet, hogy simán nincs, aki vállalná a kertészkedést - elérhető áron).
Térkő - ja, gyönyörű, amikor felépíti az ember a kertvárosban a házat aztán letérkövezi, mert a szomszéd nem viseli el a (két)hetente egyszeri fűnyírást.

Meg tudom érteni, amikor (nyaranta kb 2 alkalommal) a szomszéd reggel 5re kijön és 7ig nyírja a füvet - mert utána nem lehet megmaradni a kistraktoron...
Tőlem akár nyomhatná este 10ig is (no, nem fűkaszával). Ő sem fogja anyádat szídni - amikor éppen neked van olyan sürgős teendőd, ami éppen zavarja egy kicsit abban amit csinál.

Handrás b+ vedd elő a zajcsillapítós fülesedet és egyed a parizert borral azzal a füleden...

Látom megy a seggfájás a falusiaknál. :D Élvezzétek az idillit. Akárhány ismerősöm költözött falura, az a végén sípolni kezdett, hogy állandóan bassza az anyját valaki flexszel, fűnyíróval, ütvefúróval, betonkeverővel, KROSSZMOTORRAL (<- falusi redneck kedvenc szórakozása)  :D

trey @ gépház

Látom megy a seggfájás a falusiaknál. :D Élvezzétek az idillit.

Szerintem a sok vidéki jobbágy pont arról beszél, hogy a falu nem az az idilli helyszín, amit a városi panellakó elképzel.

Akárhány ismerősöm költözött falura, az a végén sípolni kezdett

Mert úgy költözött le falura, hogy fingja nem volt a falusi életről.

KROSSZMOTORRAL (<- falusi redneck kedvenc szórakozása)  :D

Jaja, a sok hangoskodó motoros engem is zavar, menjetek zárt pályára egymást szórakoztatni, ne minket, thx.

Ez a hangos motor azért probléma, mert engem is szóltak már meg érte (Honda XL 600 V Transalp), teljesen stock kidörgővel. Pedig én igyekszem kulturáltan közlekedni, de nem tehetek róla, hogy durrog, ha visszaengedem a gázt (karburátoros V2-k mind ilyenek állítólag). Aztán persze jön a paraszt az ezressel, aprókavics kipuff db killer nélkül és még zúgatja is, ha kell, ha nem. Helyette is én kapom meg.   

Hmm... Még nem tahóztak le soha. Voltam már vidéki, parasztgyerek, gombnyomogató (IT miatt), ember, férfi stb., de tahó még soha. Ezt is megéltem végre a 4. x után. Köszönöm! :)

Ha Oregon kifejtette volna, hogy mire is gondol pontosan, akkor nem tituláltam volna faszságnak az írását. Csak amikor valaki 1 mondatba akarja summázni az életbölcsességét, azt nagyon nem szeretem. Veszélyes a világot leegyszerűsíteni.

De hogy ízekre is szedjem a mondatot:
- "fővárosi kertváros olcsóbban": Ez nem feltétlenül igaz, egy mítosz. Sem az ingatlan árait tekintve, sem a felmerülő költségeket (pl: utazási lehetőségek, autóra költött pénzek, áruvásárlás megoldása stb.) nézve.
- "tahók": Eleddig a legtöbb tahóval a fővárosban és az agglomerációban találkoztam.

Szerintem se ennyire egyszerű a képlet, ahogy Oregon felvázolta. Faluja is válogatja, sőt, falun belül se mindegy.

Még nem tahóztak le soha.

Engem már igen, de nem a vidékiségem miatt (az miatt nekem is jött, ami neked is, a nagyvárosi tahóktól), hanem az miatt, hogy a tahó (és egyébként jogtalan) viselkedést szóvá tettem, sőt, rendőrt is hívtam. Te is próbáld meg egyszer, garantálom, IRL megkapod a hőn áhított jelzőt :)

Van egy ismerősöm aki kertvárosi. Felszedette a füvet az udvaron és műfüvet raktak le helyette. Mikor néztem ki bután a fejemből és kérdeztem tőle:
- De ezt most miért? :-O
- Mert nem kell nyírni, slaggal lehet mosni és nem szarik rá a szomszéd macska!

Hát bevallom ritkán fordul elő, de erre nem tudtam mit mondani :) Ja a macskás dolog nem jött be :D A macskaszar slaggal mosása is problémás, ahogy fröcsög, de nyírni tényleg nem kell :D:D:D

Talán javasolni kéne a fűkaszás probléma megoldására, az Andrásunknak :)

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Az ismerősöd nem aggódik a mikroműanyag miatt? A műfű csak a gyártó cégnek éri meg. Karbantartást, gondozást igényel - igaz, nyírni nem kell.

Ennek az András gyereknek meg ajánlanám egy birka (juh, nem politikai birka :)) beszerzését. De kecske is jó lehet - főleg, ha szereti a kecsketejet. Természetbarát megoldás, igazi vidéki életérzéssel megszórva. :)

Most egy erős ingerenciát érzek arra, hogy bekövessem ezt a nímandot.

Ideális trolling terepnek látszik...

Szerkesztve: 2023. 05. 24., sze – 14:15

Kölcsönadom a szomszédjának a gyöngytyúkjaim, akkor majd visszasírja a kaszát :D Meg a kutyáim, akik megsüketítéssel próbálkoztak a sündisznó ellen hajnali 3-kor, amikor fél centiről ordítottak a fülébe jobb híján :D

Nálunk a faluba volt egy ilyen idióta, azzal fárasztotta a jó népet, hogy ő 8-ig szokott aludni és azért költözött vidékre, hogy pihenjen, de nem tud a traktortól. Azt kérte a polgármestertől, hogy 8-ig ne használhassanak traktort :D Már nem lakik itt, fura, de élve kijutott a faluból :D

Ez a seggfej végzett valaha fizikai munkát? Menjen át a szomszédjához délben a tűző napon 30 fokban és nyírja le nála füvet, mert gondolom ő ráér a nagy influenszekedés közben. Meg esetleg talán a szomszéd akkor dolgozik.

Erről jut eszembe ez a vicc :D

- Te mivel foglalkozol?
- Influenszer vagyok.
- Aha, én sem értek semmihez...

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Vannak olyan települések, ahol nem lehet haszonállatot tartani. (Rendeletileg.)
Feltételezem, hogy HA ilyen helyen lakik. Így a gyöngytyúkjaid ott nem játszanak.
Minden normális helyen 7-20 óráig lehet hangoskodni, utána nem. Illetve vasárnap sem.

Kutyáknak üzenem, xarjanak sünt!

Én így tudom:

A haszonállatok tartását a magasabb rendű jogszabályok mellett a helyi viszonyokhoz igazodóan az önkormányzatok állattartási rendeletei szabályozták. A 2012. október elsején hatályba lépett változás szerint mezőgazdasági haszonállat tartása, a tartás körülményei, az állatok egyedszáma önkormányzati rendeletben nem korlátozható.

Nálunk normális a közösség. A gyöngytyúkok előtt megkérdeztem a szomszédokat, hogy mit szólnak hozzá. Mivel itt mindenkinél van kb minden, kiröhögtek.
Erdő mellet lakunk, az mondjuk kemény amikor jön éjjel egy ragadozó és a falu összes kutyája, kakasa, gúnárja neki akar menni. Az elég durva hanghatás, de ez van, cserébe nem nyírják ki hetente egy baromfim a helyi versenyzők, mint a kutyák előtt.

A sün miatt viszont nem kaptak dicséretet :D cipelhettem az erdőbe vissza éjjel, ráadásul az az idióta sün egymás után háromszor is megpróbált átjutni a területen, mire felfogta, hogy nem fog összejönni :)

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

A sün nálunk is játszik, a kutyám is szintén megakarja süketíteni(hangosan felröhögtem, mikor olvastalak)

Nem csak te vagy a hülye, én úgy oldom meg, hogy van egy vastag bőr (majdnem hegesztő) kesztyűm, az ki van készítve, plusz fejlámpa. S mikor hallom  éjjel, hogy akció van, akkor felkapom  a cuccot, kimegyek felkapom a sünt és át viszem a szomszédba. ( az egy elhanyagolt hosszú telek , kb 4 x olyan hosszú mint egy normális. Ott nem zavar senkit. Akkor vagyok ideg, mikor miután egyszer már 1-kor átraktam, kb. másfélóra múlva ismét ott van.(megismerem).:)

A legszebb amikor nagyon alszom, és nem reagálok elég gyorsan, akkor odajön a kutyám az ablak alá, s gyere már, felkiáltással, ott kezd el ugatni, s mikor kimegyek, fut megmutatni a sünt.

Mostanában viszont a sünök is lusták, már korán letudják a kódorgást, sötétedés után egy két órával már megjelennek, így akkor még nem alszom. Pár éve volt, hogy egy éjjel 3 (különböző) sünt is szállítottam a szomszédba.

Mondtam is az asszonynak, hogy ezek a sünök, megbeszélték, hogy .. Te, ha át akarsz menni a hosszútelekre, akkor ébreszd fel a kutyát, és akkor feltesznek egy charter járatra, ami le tesz a telken.

Mondtam is az asszonynak, hogy ezek a sünök, megbeszélték, hogy .. Te, ha át akarsz menni a hosszútelekre, akkor ébreszd fel a kutyát, és akkor feltesznek egy charter járatra, ami le tesz a telken.

:D:D

A fejlámpa, bőrkesztyű páros nálam is az ajtó mellett alap egy fokossal együtt, biztos ami biztos :D

Nálam még az is program, bár szerencsére ritka, hogy a kutyák teljes erőből ugatják az erdőt. Ilyenkor jöhet ez éjszakai séta :)

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Ez van mikor néhány városi ficsúr keveri az üdülőövezetet a faluval és kiköltözik mert csendre vágyik és nyugalomra. Hát megtévedt egy kicsit. A szomszédjai helyében én odaállítanék sarlóval és kaszával, hogy választhatsz Andriskám. Ilyenek miatt van az, hogy néhol be akarják tiltani a harangszót és a kakaskukorékolást is. A falu soha nem csendről és a nyugalomról szólt, hanem arról, hogy el kell végezni dolgokat. Nem hiszem, hogy a falusiaknak kellene alkalmazkodni néhány ficsúrhoz. Bár igaz, egyre többen folytatnak falun is városi életmódot.

Egyébként is saját bevallása szerint gyűlöli az embereket. Az ilyen húzzon el az emberek közül és ne influenszerként ossza az észt, és főleg ne hülyeséget.

„Az összeomlás elkerülhetetlen, a katasztrófa valószínű, a kihalás lehetséges.” (Jem Bendell)

Az már egymás közt legyen az ű dóguk.

Az biztos ha közelembe költözne egy ilyen ficsúr félóránként 'beszélgetnék' a libáimmal, éjszaka is. Ahogy fentebb írták gyöngytyúkkal kapcsolatban - visszasírná a benzines fűkaszát vagy láncfűrészt vagy akármit.

Két városi család is költözött mostanság a közelembe, mindkettő elfogadta a viszonyokat, ha olyan dolog van megbeszéljük, közösen csináljuk stb. Aztán voltak itt svájci és francia bevándorlók. Az egyik füstölőt akarta betiltatni, a másik a harangszót. Már nem laknak itt.

„Az összeomlás elkerülhetetlen, a katasztrófa valószínű, a kihalás lehetséges.” (Jem Bendell)

Szerkesztve: 2023. 05. 24., sze – 15:58

És még én vagyok türelmetlen a HUP-on :D :D :D

HAndras-nál 6 év után gurult el a gyógyszer? Mit mondjak én? 20+ évvel a hátam mögött és még egy jóízűt nem is kurvaanyáztam :D :D :D :D

Hiába na! Gyenge idegekkel ne kezdjen bele ilyesmibe senki :D

trey @ gépház

Ide vezet a Mac és a villanyautó imádat. Még bebaszva sincs, nem is iszik rendesen. Biztos alkoholmentes bort iszik.

par napja lattam ehhez egy jo vicces szoveget (mar nem emlekszem pontosan de valahogy igy szolt):

 Ha zavar a hetvegi funyitas, gyere at hetkoznap es nyird le a fuvet, amig en dolgozom!

A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

Ó, jaj! A TikTok-ről levették a videót :D Dekár!

trey @ gépház

Ha az ilyen "szabadságra"  vágyó ember azt akarja, hogy senki ne zavarja se pihenésében, se semmiben, tudom javasolni a sivatagot, de úgy, hogy 100 km körzetben senki. No akkor tényleg senki nem zavarja. Persze hamar belehalna az ilyen kísérletbe. Ha meg szüksége van más emberekre, akkor vegye tudomásul, el is kell őket viselnie. Az nem működik, hogy csak az előnyök.

Talán Londonban nem egyértelmű, de ha kapsz egy elektromos láncfűrészt a belsőégésű motoros helyett, attól a fűkaszád meghajtása és egyéb paraméterei nem változnak. A másik meg az, hogy ha tényleg elektromos fűkaszát akarna venni a delikvensnek, akkor rendelne valamelyik neves gyártótól egyet pár combos akkuval, és rávenné a szomszédot a cserére. Esetleg még videó is készülhetne a gépről valamelyik villanyos haverja YouTube-csatornájára. A gazdag értelmiségi ne felbaszódjon, hanem konstruktív megoldásokkal járjon elöl.

:)

Így kezdődik az oldal:

PRO akkumulátoros szegélynyírók

Majd:

A STIHL akkumulátoros szegélynyírói tökéletesen alkalmasak a fűnyírás után a szegélyek nyírására, pl. kerítések, utak mellett, illetve kisebb területek nyírására. Meggyőző teljesítmény, vezeték- és füstgáz mentes használat, csendes üzem.

Nagyjából minden kasza aminél ez a három egyszerre teljesül:

  • az ergonómiája és a műszaki kialakítása hosszan tartó, folyamatos használatot/működést tesz lehetővé
  • damillal legalább kb. 40 cm szélességben vág
  • 1 kW körüli vagy nagyobb teljesítményű motorja van

:)

Igen, és ebből következik, hogy fűkaszának ökörszarv markolata van. És nagyon egyértelműen eldönthető a használt damil vastagsága alapján, hogy fogkefe, vagy fűkasza.

A szegélyvágó 1,3.....1,6 mm, a fűkasza 2-3 mm, de láttam már felette is.

Damil azon tulajdonságát használja ki, hogy rugalmas alakváltozásra képes. Viszont a merev késsel még nyilt terepen is kihívás kaszálni, mert egy kavicsot is úgy odavág néha a lábamhoz, hogy sírva bexarok.

Amúgy szerintem minden fűkasza tud szegélyvágó lenni, és minden szegélyvágóval lehet kaszálni is. Mondom szerintem, de lehet más a véleménye.

Szerintem sok mindennel tele lehetett a hócipője, és a szomszéd fűrészelése volt a végső lökés az agyfaszhoz. Kb. mindenkivel megesik. Ahogy az is, hogy rossz eszközt választ az ingerültsége levezetéséhez. Megértem őt, bár a viselkedését nem helyeslem (nem is ítélem el miatta).

:)

persze, megesett velem is egyszer, 9 éve, minden tekintetben a mélyponton (munka, magánélet lecsóba ment) és akkor a szomszéd faszi elkezdett egy vasárnap délután az ablakunk alatt, a kerítés túloldalán flexelni. Elküldtem a francba, mondtam valamit a normális viselkedés elemi szabályairól, 2 hétig hűvös volt a viszony, aztán ennyi. De egy ilyen kirohanás a nyilvánosság előtt az gáz.

Vegyetek robot fűnyírót, időzíthető.

Vegyen az, akit zavar a kaszálás, és adja kölcsön.

Fát meg cigánnyal apríttassatok a fatelepen, hozza házhoz hasogatva, ahogy azt rendes ember teszi.

Szóval a kivágott fát szállíttassam el valahova, vágassam össze ott valakivel, aztán szállíttassam vissza. Értem.

Azt már kitárgyaltuk, hogy az elektromos sehol nincs a benzineshez képest. És ezt is ilyen magas lóról kell előadnia, hogy veszek neked bazmeg bármit, csak hozz valami hangosat ide, hogy tudjam zavarni a szomszédot bosszúból. Ki az aki erre reagálva odaadja a láncfűrészét? Nincs benne semmi büszkeség? Az lesz a vége, hogy el fogják üldözni onnét HAndrást, meglássátok!

Ez a flúgos almás kofa még megvan?

Halál minden kakasra! Vannak még további vetélytársak is: mindent megugató kutyák, bagzó macskák, tücskök, békák, turbékoló galambok, hápogó kacsák, károgó varjak, visító disznók... A kárókatonáról, harkályról. rigóról nem is beszélek. A fácánkakas is idegesítő tud lenni.

Tizen sok éve volt egy barátnőm, egyik reggel arra ébredtem hogy kajakra beb*szta az ablakot (nyár volt)
kérzdetem: mibajod?
válasz: azok a k*rva madarak!

aztán amikor náluk voltunk panelban akkor meg kb én ugrottam ki az ágyból mert a szomszéd reggel 8 kor elkezde a vésést a szomszédban(vasárnap).

ő városi volt én meg falusi.
végülis ez feloldhatatlan probléma lett,igy szakitottunk....

Egyébként itt a faluban ahol élek a környékemen kb 8-10 luxus forma ház épül. KÍváncsi leszek, hogy hogy lesz feloldva a probléma, mert itt tényleg kukorékol a kakas, megy a traktor, bőg a tehén, és még trágyaszag is van. Az út egyik oldala külterület, a másik meg belterület. a külterületen tényleg gazdálkodás folyik gyümölcsösökkel szőlővel kukoricással állattartással.
Igazábol a panoráma miatt kapták fel a helyet, multkor egy leendő vásárló egyezkedett velem, hogy vágjam már ki a gesztenyefámat a panoráma miatt, akkor elgondolkozna ,hogy megvegyék e szemben lévő házat.

"hogy lesz feloldva a probléma" - egyetlen megoldás van - ami egészen egyszerű is: megveszik a külterületi telket is.

Ugye van az a mondás, hogy a szomszédot nem tudod megválogatni - hát dehogynem! Nem adod el a melletted lévő telket bárkinek...
(nyilván van egy apró függőség: meg kell venni a környékbeli telkeket is :-)

Szerkesztve: 2023. 05. 26., p – 09:43

Most magyarázkodik a rádióban (Rádió 1), hogy csak azért volt ennyire gyök, hogy megmutassa a TikTok mekkora szar stb. Szerintem villog a beszarásdetektor.

Vortex Rikers NC114-85EKLS

András mindig is egy ideggyenge figyelemkurva volt. Nagyon ritka pillanat volt, hogy egy platformra kerültünk :D

Itt a másik, amiben maximálisan egyetértek vele:

https://www.tiktok.com/@handras/video/7227837690748882203?is_from_webapp=1&sender_device=pc&web_id=7183259894266414597

trey @ gépház

Üzenem a hőzöngő ismerőseidnek, hogy mielőtt kiköltöznek nézzék meg hogy hova költöznek! Mert a fűkaszás, fával fűtő és szmogot termelő, kakast tartó emberke lehet már generációk óta ott él.

Legjobb amikor egy ezeréve meglévő üzem vagy intézmény közelében lakóparkot építenek, aztán elkezdik az ott lévő gyárat csesztetni. Pl. a Ferihegyi reptér környékére költözők is kifogásolják a reptér működését.

Nincs falusi idill!
Most (19:35) kint ülök a teraszon és hallom hogy megy a kasza.
a múltkor az egyik szomszéd este 11-kor kapálógépezett fejlámpával. --monduk az már beteg dololg volt :D---
És a multhéten, már nyitott ablakkal aludtunk, és feltűnt, hogy a közeli gazdaságban eresztheti a levegőt a kompresszor, mert kb 40 percenként bekapcsolt.. Reggel átmentem szoltam nekik tisztelettudóan. Azóta vagy megjavitották, vagy kikapcsolják éjszakára.
 

Na a másik eset, amikor ideköltöznek a városiak, és lassan már minden nap bulika van.

Nyáron ugye éjjel lehet frankón szellőztetni, ablak nyitva, és a tücsök helyett a tuc-tuc szól.

Tegnap szombat reggel 8-kor gyanúsan csend volt nálunk a faluban, be is indítottam a makita elektromos fűnyírót. Kb 20 perccel később az egész falu zúgott, gondolom az első hülyére vártak 😂

Most viszont a 9 órás harangra várok a fűkaszával, mégiscsak vasárnap van.

Én TUDOM, hogy igazam van. És ha nincs is, akkor is NEKEM van igazam, mert én vagyok az Admin. Ennyi!

:D

Ezt is elküldhetjük az emberünk szomszédjának V8-as fúrógép : https://youtu.be/eHHmYgwi3QA?t=411

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.