Megsavanyodott a citrom, avagy fizetős lesz a Citromail

https://www.hwsw.hu/hirek/65737/citromail-fjordmail-email-elofizetes-ha…

 

Az egyik legfontosabb változás, hogy a szolgáltatás a tavasztól előfizetéses rendszerűvé válik (a havi díj 1999 Ft lesz negyedéves vagy éves előfizetés választása esetén)

Szép...

Hozzászólások

Had töröljék :) úgy is kamuregnek használtam már ki tudja mihez...

Ez van, ha a wish-rol veszel email szolgaltatast, aztan valakin megprobalod bevasalni az arat :)

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

en arra lennek kivancsi, mennyiert adtak el tavaly a citromailt ezeknek...

Illetve hogy utananeztek -e a domain renomejanak. Még az ismerosom 70+ eves anyukaja is tudja, hogy a citromail szar, es azt o mar nem hasznalja.

 

Apropo: indamail, vipmail is ugyanez az infrastruktura azt hiszem, azokkal vajon mi van?

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Indamail-t tavaly ősszel vette meg a Fjordmail:

Ezúton tájékoztatunk, hogy az általad használt Indamail e-mail-szolgáltatást a Port.hu Kft. átadta a Fjordmail International AS részére. A Fjordmail International AS nagy nemzetközi szolgáltatóként több országban üzemeltet levelező szolgáltatásokat. A Fjordmail International azért fektet e-mail-szolgáltatásokba, hogy felhasználóinak modern elektronikus levelezési megoldást tudjon biztosítani a jövőre nézve is. A két fél közötti megállapodás értelmében az Indamail-szolgáltatáshoz kapcsolódó valamennyi jog 2022. szeptember 20-ával kerül át a Fjordmailhez.

 

Mindez nincs semmilyen hatással a fiókodra. Az átadás-átvétel lezárásával az indamailes e-mail-címed és a hozzá tartozó szolgáltatások változatlanul rendelkezésedre állnak. A szolgáltatás napi üzemeltetésével járó feladatokat továbbra is az Info2007 Kft. látja el, amely eddig is biztosította az Indamail működését.

 

Nyilván ugyanaz a sors vár rá, mint a citromail-re.

Mi lehet az ötlet itt? hogy olyanok használják már csak, akik nem tudnak megcsinálni egy email fiók migrálást és inkább fizetnek, hogy meglegyenek a régi leveleik? Szóval ilyen zsarolóvírus előfizetés féle? :D

Mert ha jól értem, amúgy semmi extra szolgáltatás nincs. Míg mondjuk ha előfizet valaki protonmailre, akkor ott az extra security.

Ettől savanyodott volna meg? Nem így emlékszem. 

Szerkesztve: 2023. 02. 07., k – 15:04

Citromail ~= 5.07 euró per hó

Teljes G Suite levelezéssel, mindenféle bizbasszal = 5.20 euró per hó

Van humorérzéke a srácoknak, na. Tény, hogy elegánsabb így megadni neki a kegyelemdöfést, mint egyszerűen bejelenteni, hogy holnaptól off.

Amíg kicsi a fiók, addig jó, de a cached mode egy kalap ... ha már van 10+GByte levelezésed. Tudom, ne legyen akkora, de mondhatom én itt azoknak, akik elvárják hogy lassan évtizedekre visszamenőleg meglegyen minden frinc-franc levél és ne keljen külön keresni az archívumban, mert kényelmetlen.

sose gondoltam, volna, hogy ÉN fogok MS terméket/szolgáltatás ajánlani:

  • Microsoft 365 Vállalati alapverzió

    €5.10  felhasználó/hó

     

    MicrosoftWord, MicrosoftExcel, MicrosoftPowerPoint, MicrosoftTeams, MicrosoftOutlook, MicrosoftExchange, MicrosoftOneDrive, MicrosoftSharePoint

For Whites Only meeting room!

Vállalti Teams-t telepítheted.

2450,- Ft ért veszel hozzá Microsoft Office 2019 Professional Plus -t és akkor mindent alkalmazásod telepítve lesz.

Outlook + Online Exchange + Teams - cégeknek ideális.

 

Több cégnek, könyvelő irodáknak, ügyvédeknek csináltam - teljesen használható és olcsó megoldás. 

For Whites Only meeting room!

Havi 1990Ft 10Gb tárhelyet nyújtó levelező szolgáltatásért...

Kemény ez a csapat. 

A kérdés az, hogy vajon mennyi igaz a cikkből(!) mert én egyik citromos fiókban sem találok ilyen üzenetet...

Szerkesztve: 2023. 02. 07., k – 16:33

A ProtonMail meg 4 EUR (~1550 Ft), és az 15 GB-ot ad. (plusz drive + naptár + vpn is a csomagban van)

Kíváncsi lennék, honnan számolták ki, hogy ez az ár reális.
De abban szinte biztos vagyok, hogy ezen az áron csak olyanok fognak előfizetni, akik nem hallgattak a józan észre, és ezt regisztrálták be céges e-mail címnek, aztán már kiosztottak a címmel 1 millió szórólapot, meg van még 1 millió a raktárban.

Amúgy meg érdekes, hogy az ezt üzemeltető Fjordmail 15 GB-os csomagot kínál a saját márkaneve alatt + mindenféle prémium szolgáltatást, és mindezért havi 1 dollárnál kevesebbet kér.

Nagy Péter

Szerintem viszonylag gyorsan fog megjelenni majd a hír, mondjuk pár hónap után, hogy beintegrálják a Fjordmail-be a Citromail-t. Árcsökkenés, több szolgáltatás és a Fjord-nak biztosan lesz pár olyan plusz ügyfele, aki addig-addig vekeng a váltáson, hogy a havi <1$ összeg bele fog férni a félévente látogatott mail-fiók csekkolgatására. A Fjord-nak meg tök jó, kis erőforrást igénylő plusz ügyfelek. Azt persze nem tudom, ez volt-e a motiváció az üzlet nyélbeütésekor, de mint menekülő terv én el tudom képzelni.

TheAdam

Akkor se használnám, ha ők fizetnének érte havi 2ezer forintot. :)
Remélhetőleg végleg kihal. Követhetné a freemail is.

Mondjuk az engem is érdekelne, hogy mennyiért és hogyan sikerült túladni rajta.
Aki eladta, azt meg szívesen felvenném üzletkötőnek. :)

Komolytalan. Levelek nem érkeznek meg bele, plusz X idő után törlik a leveleidet. Néhány évvel ezelőttig még https-t se tudott. Mostanság azért elmegy, de még mindig komolytalan. Nekem is van ott egy régi fiókom, amiben néhány olyan régi reg maradt, amit az adott oldal nem enged átmódosítani más e-mailfiókra, így a freemail-en ragadtam, de nagyon ritkán használom, fél-egy évente egyszer.

A citromail mindig is egy vicc volt, nem értem, hogy miért népszerű annyira. Talán mert magyarul van?

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

https? Szerintem az imap4, pop3, smtp a levelező protokollok, a https egészen más, azt nem is kell tudnia. Nem értem, miért komolytalan. Itt feladom, ott megérkezik. Ott feladják, itt megérkezik. Pontosan ennyit várok egy levelező szolgáltatástól.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Na az a "megérkezik" volt khm. érdekes a freemail esetében. És lehet, hogy te plaintext protokollokat szeretsz, de ssl-es imap/pop3 illetve smtp (starttls) az úgy az alja annak, amit tudni kell ilyen körben - UX szempontból meg a webmail az "must have" - a felhasználók döntő többsége ugyanis nem egy szál vastagklienssel használja a levelezését, hanem több eszközön, böngészőből.

A legtöbben webes formában használják a freemailt is. Majdnem két évtizedig titkosítatlanul közlekedett a user/pass páros, mikor valaki bejelentkezett. Tudomásom szerint IMAP, POP, SMTP esetén sem tudott titkosítást nagyon-nagyon sokáig.

Persze, nagy baj nincs vele, ha kielégíti az igényeidet, és ingyenes a szolgáltatás, reklamálni akkor nem lehet, de érted, már ingyenes mailfiókoknál ezek a hiányok már sokkal korábban pótolva voltak, meg ma már a biztonság fontosabb, mióta mindenki nonstop a neten van, mindenkit támadnak mindenféle csatornán keresztül. Egyszerűen csak nem egy komoly szolgáltató a freemail se, és a citromail meg ilyen se volt.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

ingyenes a szolgáltatás, reklamálni akkor nem lehet, 

Akkor is kötelező a törvényi megfeleltetés, ha nonprofit formában nyujtasz valamit - ráadásul ezek soha nem voltak ingyenesek, mindig is forprofit vállalkozások voltak, ahol te voltál az áru.

Így van, én se görcsöltem rajta. Csak mint tényt írtam le. Sokat nem tudott vele kezdeni a freemail(en keresztül Matáv meg amik utána lettek)
Aktívan addig használtam, míg a azanlóg modem/isdn ment, aztán kb. 2001/2002-tól már ADSL és leszoktam róla, inkább saját levszerver.
De van gmailes  címem is - ott se hat meg, hogy milyen adatokat gyűjt róla a google ( de ha feldob pl egy olcsóbb ruhaboltot, nem fogom bánni :)

http://www.micros~1
Rekurzió: lásd rekurzió.

Így van. Ami ilyen ingyenes-netes szolgáltatás, ott a user az adataival fizet. Lassan már a fizetősöknél is az adatokkal is fizetnek, lásd Windows, MacOS-nél a telemetriák, reklámok, stb.. Magyarán a Google meg a többi ingyenesnek látszó termék, szolgáltatás sincs ingyen.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

Ha már volt a kezed alatt nagyobb forgalmú hazai mta, és láttad a queuban csücsülő freemailes levél hegyeket amiket a freemail mx-ek nem vesznek át, vagy mert valamilyen soft errort dobnak, vagy simán csak nem működnek, akkor eszedbe nem jutna még a közelébe se menni.

Még szebb, amikor nincs a queue-ban, mert freemail szépen átvette. Csak az átvétel és a kézbesítés között a mail valahogy elszublimált.

Ekkor hívnak téged, hogy az ügyfél pénzért regelt, és nem kapott regisztrációs kódot.
Csalással vádolják a céget.
Meg kérdezed freemail-t, hogy wtf? Semmi válasz. Lehet hogy a te leveled is úgy végezte mint az ügyfélé? Megpróbálod újra. Semmi.

Ekkor az egyetlen működő work around: regisztrációnál freemail, vipmail, citromail ... stb. végű mail cím nem támogatott. Ügyfél használjon működőt, vagy viszlát!

 

A fenti persze egy többkörös történet több panasszal, mire jött a freemail (és tsi) letiltása a regisztrációról.
Úgy vettem észre, hogy ez a módszer több helyen is működik.  :)

"A megoldásra kell koncentrálni nem a problémára."

Mondjuk az engem is érdekelne, hogy mennyiért és hogyan sikerült túladni rajta.
Aki eladta, azt meg szívesen felvenném üzletkötőnek. :)

A legnagyobb zseni itt tenyleg az volt, aki elerte, hogy a magyar piacot nem ismero norveg "befekteto" adjon ezert a kozepes meretu, de gyakorlatban inaktiv userbase-ert penzt. :D Pofatlan, de a jeg hatan is megelne hazudozasbol, eladna az eszkimoknak a meghibasodott hutoszekrenyt is. :D

Minel jobban elkepzelem a felvasarlas koruli targyalasokat, annal nagyobb rohogogorcs fog el. :D

Azta, még van citromail? Több mint egy évtizede néztem rá, azt hittem, hogy rég megszűnt.

Szerkesztve: 2023. 02. 07., k – 20:49

Nem értem, hol itt a probléma. Van, aki csomagolt levegőt ad el pénzért - és megveszik. Pedig a levegő ingyen van. Na, ezzel az üzleti modellel bizonyára a fizetős Citromail is óriási siker lesz :-)

Lesznek üzleti körök, ahol nem iPhone-nal meg Apple okosórával virítanak majd a managerek, hanem aranyozott, dombornyomott névjegykártyákon osztogatják a citroméles címüket.

Ámitástechnika! A legtöbb informatikai vállalkozás alapvetően valami  szélhámosság elfedésére van kitalálva: a termék korlátlanul szaporítható, nem kell raktározni, szállítani - ideális terep a csaláshoz. 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Nem a mezőn, hanem inkább a felhőben! 
Te talán érted h miért érte meg felvásárolni egy olyan szolgáltatást, amit aztán életképtelen feltételekkel akarnak üzemeltetni? Mert erősen úgy tűnik, h nem komplett aki ilyet tesz! Hacsak nem valami disznóság van a dolog mögött! 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Felhő=más valaki számítógépe. Egyébként a kupi a felhőben is kupi, ahogy azt egy tanult kolléga megfogalmazta...
Az, hogy anno amikor megvették a komplett "csomagot", aminek része a citromos levelezés is, milyen üzleti tervvel, ilyen milyen megtérüléssel számoltak, az _akkor_ volt releváns, azóta igen sok bit lefolyt a BIX-en, úgy a bérek, mint az infrastruktúra vagy épp az energia költsége is jelentősen változott, és a reklámpiac sem maradt a régi. És ha belegondolok, ezeknek a nagyobbik része nem igazán volt előre látható, vagy maximum a "legrosszabb, amire számíthatunk" részben, "még elfogadható üzleti kockázat"-ként szerepelt.

Fontos! Felkiáltójel! Mindenhova! Mert úgy értelmes! Úgy jó! Úgy hatásos!

Aki még mindig citromailt használ, az nem biztos hogy boldogulni fog az online kifizetéssel, szóval lehet itt a vég ... :)

The worst or stupidest ideas are always the most popular.

Akkoriban 20-30 évvel ezelőtt - szerintem brahiból - több ilyen levelező szolgáltató is alakult: drótposta, citromail, upcmail, ilyen-olyan online.hu, posta.net, galamb.net, aramszu.net. Csak azt bánom, hogy miért is nem indítottam én is egyet az IBM AT286-os PC-men, akkor most azt vennék meg a norvégok.

upcmail es t-online.hu meg axelero.hu es tarsai a netszolgaltatoke voltak, amit adtak az elofizeteshez...

(aztan a juzer nagyon csodalkozott, hogy szolgaltatovaltaskor elmult az email cime is)

freemail meg emlekeim szerint a Soros-fele C3 halozatbol notte ki magat a 2000-es evek korul

Fizetni fognak, hogy használja valaki?

remélem, küldenek sárgacsekket. mert azok az ismerőseim, akik citromailt használnak, csak így tudnak valamit is befizetni

4 és fél éve csak vim-et használok. elsősorban azért, mert még nem jöttem rá, hogy kell kilépni belőle.

Nos, ha még a freemail is fizetősé válna, akkor jelentősen egyszerűsödne sokak élete :) De kezdetnek ez sem rossz... :))

üdv: pomm

A 852-es kídlap telepötúsa sikeresen befejezádétt

Persze, de nem vagyok rendszergazda, nem vagyok meggyőződve arról, hogyha kitennék egy mailszervert a netre, azt biztonságosan üzemeltetném. Ráadásul nem ismerem a ma szokásos technológiákat, authentikációs trendeket, szóval inkább nem.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Ok, értem.. de van gmail.hu, euromail.hu, mailbox.hu, stb., stb.stb...
Amúgy tényleg egy saját domain + vps + debian + ispconfig - kb. 20 perc és kész...Nem kell ehhez rendszergazdai ismeret. Az ispconfig tényleg hülyebiztos....:)

üdv: pomm

A 852-es kídlap telepötúsa sikeresen befejezádétt

Nem erre gondoltam. A Google felhasználási feltételei, a kliens elvárt authentikációs metódusa - tehát a szerveré lényegében - túl gyakran változik, ami nem jó nekem. Megváltam a Gmailtől, nekem nem vált be. Freemaillel nincs bajom.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Mondjuk az tény, hogy a google ezzel a tököm külön jelszavas hülyeségével bezavart egy-két általam felügyelt helyen is, ahol nem a webes felületen akarnak belépni vagy egyéb szoftver igényli a gmail-es címet.
Az meg, hogy pl. egy magyar orvosi szoftverben az egyetlen lehetőség a gmail-es cím beállítása (mást nem lehet) tovább szívatja az érintetteket. Mondjuk a freemail-esnek sem örülnék...

üdv: pomm

A 852-es kídlap telepötúsa sikeresen befejezádétt

Nos, ez a fejlesztőknek valamiért nem jött át. Aztán lehet szívni vele... Arról nem szólva, hogy bizonyos -esetleg szenzitív- egészségügyi adatok jó eséllyel más földrészen (is) vannak, aminek nem kellene örülni...

üdv: pomm

A 852-es kídlap telepötúsa sikeresen befejezádétt

Semmi. Ott már van e-mail fiókom és működik. Nem változtatják félévente a szolgáltatás feltételeit, mint tette ezt a Google, nem kell állandóan átvariálni a mail kliensemet, hogy működjön, s nem a világ legagresszívebb országának egyik fedőcége üzemelteti.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE