Mennyi pénzt kereshet egy magyar informatikus külföldön távmunkával?

Címkék

A rövid beszélgetés részlet a HWSW free! meetup-sorozat 2022. november 16-i IT KARRIER tematikájú állomásán hangzott el.

A HWSW kerekasztal-beszélgetést szervezett a hazai informatikai munkaerőpiacról és a konkrét bérekről, melynek keretein belül szó esett arról is, hogy itthonról távmunkában milyen fizetésért lehet külföldre dolgozni, és azt jellemzően milyen konstrukcióban szokás leadózni.

Hozzászólások

Érdekes volt, vajon a teljes videó is elérhető lesz valamikor?

hat, az utobbi idoben csak nagyon korlatozottan publikalunk az esemenyekrol, mert rontja az elo reszveteli aranyt, meg a regisztraciohoz kotott "exkluzivitast". ez a kerekasztal most bo 2 oras lett, az lett a mondas hazon belul, hogy csak par erdekesebb kivagott reszletet publikalunk. ez is egy ilyen kis 13 perces etűd. még valszeg 2 darabka lesz. az egyik az it-s lanyok negativ/pozitiv diszkriminaciojarol szolo reszlet, a harmadik talan a hays bérszamok helyes ertelmezeserol lesz.

figyelembe veve, hogy ez a karrier tema volt az eddig legsikeresebb hwsw free, tobb mint 1100-an regeltek, valszeg jovore egy onallo rendezveny/podacst sororzat lesz belole heti rendszeres adasokkal, es levalasztjuk a freerol.

Szerkesztve: 2022. 12. 07., sze – 22:32

Meg jó lenne tisztázni a közvéleményben, hogy amikor kimondják, hogy hiány van informatikusból, akkor a szoftverfejlesztőkre gondolnak.

Tudod, ott kell adoznod, ahol 185 napnal tobbet tartozkodsz eletvitelszeruen. EU-s szabalyozas. Mindenhol nincs jelen a ceg. Pl az osztrakoktol mar lehetne, mert van bejegyzett ceg ott is. 
Vagy masik problema amugy a ceges balesetbiztositas. Pl munkaidoben tortenik veled valami es te epp nem a munkahoz kotheto dolgot muveltel. Ettol alapvetoen tartozkodnak.

zolo