Tim Cook a "Made in America" chipjeikről tweetelt

Címkék

Tim Cook a Twitteren arról beszélt, hogy ők (Apple) lesznek a legnagyobb ügyfelei az Arizonában nyíló TSMC chipgyárának, így az Apple chipjei közül számosra hamarosan rányomhatják, hogy "Made in America" ... Részletek itt.

Hozzászólások

Kapcsolódó gyerekszáj:

Will these chips be made in Arizona, shipped to China or India or Vietnam, put into iPhones or iPads or Macs and those products then shipped to the purchaser?

Not a very environment friendly solution.

trey @ gépház

Ez szimplan a geopolitikai feszultseg miatt van. Az USA igyekszik ravenni minden strategiailag fontos gyartot, hogy biztonsagos (lehetoleg sajat) foldon is jelen legyen a legujabb technologiakkal. Taiwan nagyon nem biztonsagos, es egyre kevesbe lesz az.

A chipgyartok szimplan le vannak tiltva arrol, hogy kinai foldre telepitsek a legujabb technologiaval mukodo gyaraikat. Az exportkorlatozas is szigoru.

Az Apple most marketingelt egyet. Lehet, hogy kertek ra, de lehet szimplan csak az altalanos szoros TMSC kapcsolat miatt.

Hazafiasag? Muszaj volt az https://mashable.com/article/trump-trade-war-apple-watch-airpods

"Apple and Tim Cook have been attempting to persuade Trump for months that tariffs were bad for the company and American business. Last week, Apple submitted a letter to the U.S. Trade Representative objecting to the tariffs."

Épp ezt akartam én is írni. Épp úgy Kínában rakják össze, meg a többi nem tudom én hány chip (BT, Wifi, stb.) is ott készül még az összeszereléshez. Ez így eléggé csak politikai kampánynak tűnik.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

"Made in America." - KET fontos szo.

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

Mi is büszkén véshetjük a győri Audi autókra, hogy "Made in Hungary" csak hát valahol az mégiscsak egy német autó marad így is. 

Vajon az Intel miért nem képes arra Amerika földjén amire a TSMC igen? 

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Intel_manufacturing_sites

Hát van egy pár fabjuk az USA-ban, saját tulajdonú, nem úgy, mint a fabless Apple. Nem értem a problémádat.

Az USA-ban épp most építenek 20 milliárd dollárért még kettőt: https://www.intel.com/content/www/us/en/newsroom/news/intel-breaks-grou…

Van egy pár fab-juk technológiában lemaradva a TSMC-től. Vajon miért kellett arcvesztéssel az Intel-nek a TSMC-hez menni gyártatni a processzorai egy részét?! (költői kérdés) 

Tőzsdei értékben a TSMC több mint 3,5x értékesebb az Intelnél. (További érdekesség, hogy a fabless AMD behozta az Intel-t, és a szintén fabless Nvidia értékesebb mint az Intel+AMD együtt)

Szerkesztve: 2022. 12. 07., sze – 18:54

Az Apple amellett, hogy folyamatosan innovál, még az amerikai ipart is fél kézzel megmenti!

Nem semmi!

Ha elolvasod a linken a hírt, abban az van, hogy egy buzi kölcsönzi a hangját, de affektáltságot nem említenek. Az igazán gendersemleges hang az ilyen.

A pride pánt meg aztán tényleg ver mindent, főleg 23k forintért, reméljük az is made in U.S.A..

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)