LG 22MK430H-B LED monitor hiba

Sziasztok

Adott egy LG 22MK430H-B LED monitor, 4 évig jó szolgálatomban volt de keveset ment, mert nem sokat voltam itthon. 

Vasárnap egyszer csak 3 fele vágta a képet, függőlegesen, majd kikapcsolt, visszakapcsolás után bejön egy matt fehér kép, háttévilágítás is megy, majd Függőleges csík jelenik meg 3 db. és egy rózsaszínes beütés körben a kép körül.

Szétszedve , nem láttam sehol égést, sajnos elektromosságban nem vagyok jártas, főleg nem méricskélni hol lehet a hiba.

Valakinek van valami ötlete javítható-e, ha igen mennyiért? Garancia sajnos 1 éve lejárt...

Hozzászólások

Szerkesztve: 2022. 11. 30., sze – 10:33

Szia

a tápnak nincs ciripelő hangja? mert ha van akkor az lesz a ludas, van benne egy kondenzátor ami hajlamos  elpusztulni,  ami a szépséghibája a tokozást szét kell szedni, ragasztott, kicsit macerás, vagy új táp esetleg kölcsön egy táp ismerőstől, hibabehatárolásra.

25V 680uf ha jól csal az emlékezetem, én már 3ban cseréltem, azóta is teszik a dolgukat jellemzően hasonló korúak mint a te  monitorod.

Nincs a világon se jó, se rossz. A gondolkodás teszi azzá... (W. Shakespeare)

19 voltos külső adapterje van + ott is kell valaminek lenni mert van a végén nagy kerek kondiféleség burkoltan vagy zajszűrő, szétszedtem, vannak ott békebeli tranyók meg mindenféle smd ellenálások. 

Sajnos nemtudom hogy induljak neki, kéne nekem egy villanyász vagy elektro műszerész . Sajnos most pihen a szekrényen, pedig még mindig árulják, 35 ropi újjan, de kétlem hogy valaha LGt veszek. Üzemórája sem volt sok.

Nézd meg aliexpressen hogy nincs e olcsón másik elektronikai panel hozzá például, bár valsz nem éri meg. 

Nálam meg egy samsung s24d330 van, ami egy idő után megbolondul és folyton lekapcsolgat. Az külső tápos és csak egy minimál board van benne, amin valami meghibásodhatott, már nem az első. Bár 10 évesek.

2018. Decemberben vettem, és 2018 augusztusban szerelték össze kínában az a vicc. :)

És alig voltam itthon, alig ment, és ennyit róla nagyon dühítő. 

Keresek egy régi tv szerelő ismerőst hátha megoldja, de nem sok reményt fűzök hozzá, sajnos lejár garancia, +1 év dobd ki vegyél másikat ezek az új elektronikai vackok :(