Képernyő tükrözés windowsról okostévére?

Sziasztok!

Meglévő laptopban nincs intel videokártya így a gyári windows megoldással nem tudom tükrözni lanon a web os tvre a képet.

Milyen programmal tudom ezt a miracast vagy mit megvalósítani?

Köszönöm.

R

Hozzászólások

AZ igen, de én a tv beépítettjére gondolok. Androidos telefon gond nélkül tükröz akkor a windows 2022ben miért nem tudja?

A Miracast műkődéséhez azt kifejezetten támogató videókártya, WiFi kártya, valamint videókártya driver és WiFi driver szükséges. (Mind a négy, egyszerre!)

Ha jól értem a topicnyitót, neki az a baja, hogy ebből a négy feltételből valamelyik nem teljesül.

Futottunk bele olyanba, hogy pl. az Intel szándékosan kivette az 5 évnél idősebb videókártya drájveréből a Miracast támogatást - tehát, korábban működött, majd egy frissítéssel elmúlt a működés, merthogy már nem támogatott az 5+ éves hardver, vegyél újabbat...

A megoldás persze a driver downgrade volt, csakhogy a régebbi drájverek beszerzése/letöltése szinte lehetetlen, meg aztán trükközni kell a Windows Update-tel is, hogy ne csempéssze vissza az újabb verziót.

Androidos telefon gond nélkül tükröz

Ehhez azért tegyük hozzá, hogy a Google a az újabb stock Android buildekben letiltotta a Miracastot, hogy piacot nyisson a saját Chromecast eszközének. Hogy egy friss Androidon megy-e a Miracast, az attól függ, hogy a vendor volt-e olyan jófej, hogy visszakapcsolta az alapból letiltott opciót.

Szerkesztve: 2022. 11. 29., k – 22:01

>Képernyő tükrözés windowsról okostévére?

Ha nem kapcsolod be a TV-t, lekapcsolsz minden más fényforrást a monitoron kívül és az okostévé elé teszed, akkor konfiguráció nélkül is wireless kapcsolatba lépnek egymással és megjelenik a képernyő tükörképe a TV-n! Bocs! :-)

Szerkesztve: 2022. 11. 30., sze – 07:57

Mindig végül LG -t választok a nappali nagy tévének. Elsősorban a remek képminősége miatt. A webos viszont teljesen felejtős. A VoD appokon kívül semmilyen értelmes dologra nem lehet használni. Böngészésre is nagyon körülményes használni. Így mindig kerül alá egy Android box, azzal már valóban "okostévé".  Továbbá billentyűzetért és egérért sem kell többszörös felárat fizeni, sőt ha van usb port az Android box-on a kék-tóth sem kell. Androidon válogatni lehet a remote desktop alkalmazások között. Chrome remote desktop, Steam Link és minden igény ki van elégítve. Chrome remote desktop elsősorban desktop típusú felhasználásra, már a Windows login screenen is elérhető a PC bejelentkezés előtt. Admin jogú appokkal sem veszti el a kontrollt. Linuxon kell némi expert config, hogy a PC desktopját "tükrözze" és ne egy külön indított desktopot ami a default, bár annak is van előnye. Steam Link előnye a minimális látencia, nem véletlenül, remote játékra készül. Ha a ház két tévéjén szól ugyanaz a csatorna, akkor nincs csúszás közöttük, ami szerintem baromi zavaró. Admin userrel futó appnál viszont a Steam Link viszont elveszti a kontrollt, illetve másik hibája, hogy az ékezetes betűket duplán írja ki minden szoftveres Steam Link klienssel (RPi, Android, másik PC) és nagyon nem akarják javítani ezt a hibát, pedig hardveres Steam Linkkel ez is jól működik. Linuxon pont ugyanúgy működik mint Windowson. 

Én a Parsec-et (https://parsec.app) használom remote játékra, régebbi AMD videokátryával ez a cucc hozta a legkisebb késleltetést (jobbat, mint a Steam Link), illeve a controller támogatása is zökkenőmentes. Ez is tud "admin" módban is működni, van kliens minden OS-re.

Szerkesztve: 2022. 11. 30., sze – 10:50

van bárkinek jó linkje a különböző *cast-ok közötti technológiai különbségekről? Android vs. apple vs. desktop PC+windows kombóban milyen alternatívák vannak? TV-nek mit kell tudnia? Wifi pl. kell a TV-n, nem elég ha wired hálózaton van? Egy jutub az android telefonról a TV-re kasztolás esetén milyen IP streamek mennek milyen SRC és DST címmel? Azaz alapvetően nem értem ezeket a cast technológiákat. Gugli meg kihoz 600 ezer találatot, első 20 oldal totál barom indiaiak karattyolását kellene végignézni vagy végighallgatni, a deep dive meg elmarad.

https://letmegooglethat.com/?q=Chromecast

Ha jútyúb videók "cast"-olsz telefonról, marhára nem a telefon fog streamelni a tévének, hanem a tévé közvetlen a jútyúbról játszik le, a telefon ilyenkor csak control point. Eléggé nagy hülyeség lenne, ha a telefon a saját képét tolná át a tévére ilyenkor, nem?

Ez az egész Chromcast nyavaja a gugli saját, proprietary megoldása UPnP helyett.

Van lehetőség persze a mobil képernyő tévére tükrözésére is, például Miracast (illetve a Chromecast is tud ilyen módot). Ahogy írod videóknál nincs sok értelme, ráadásul amióta a mobilok képernyőarányai elhagyták a 16/9 -et két fekete csík is megjelenik tévén ilyenkor. Miracast továbbá igen rondán tömörít, csúnya képminőség az eredmény. Magyarországon híres (hírhedt?) nagy online boltokban is rendszeresek a Chromecast hamisítványok, amik valójában csak sima miracast eszközök. Emag például egy ilyen bolt.