Németország - Magyarország 0 - 1

Fórumok

Mit mondhatnék óriási !

Nézte valaki ?

Group 3:
Hungary 10
Italy          8
Germany   6
England     2

Hozzászólások

Szerkesztve: 2022. 09. 24., szo – 20:14

World Football Elo Ratings alapján a 16. helyen van a magyar válogatott, 1986 óta ez a legjobb eredmény.

Pár grafikon a pontszám és a helyezés alakulásáról.

2014 óta a szövetségi kapitányok:

  • 2013.12-től Pintér Attila
  • 2014.09-től Dárdai Pál
  • 2015.07-től Bernd Storck
  • 2017.10-től Szélesi Zoltán
  • 2017.11-től Georges Leekens
  • 2018.06-tól Marco Rossi

Nézte valaki ?

Sajnos csak a 60. perctől, de néztem. 

Ez azért nem rossz, azok után, hogy az angolokat megvertük a nyáron. Német fejek csalódottak voltak, ahogy ballagtak ki a stadionból.

trey @ gépház

Na ugye.

Kommunista Gyurcsány és bandája szétverte illetve leszarta a focit Dr miniszterelnök Úrnak tizenevbe tellett ....

Aki másnak vermet ás, az stack pointer.

A gól Puskás-díj gyanús. Tudatos, nemzetközi tétmeccsen lőtt, nagy technikai tudást igénylő, hibátlanul kivitelezett, gyönyörű és mindenek előtt: győztes gól.

> Sol omnibus lucet.

Group 3:
Hungary 10
Italy          8
Germany   6
England     2

Ezt azért bármelyik vitrinbe ki lehetne tenni! 

trey @ gépház

\o/ Szép volt, fiúk! Sajnos nem láttam a gólt élőben.

Jó lenne, mert a tegnapi teljesítmény gyér volt. Az olaszok első gólját kb. mi rúgtuk magunknak (azt az amatőrséget, amit elkövettünk, ezen a szinten nem lehet csinálni).

Ettől eltekintve, pozitívum, hogy sok helyzetünk volt, de azokat be kéne azért rúgni. Itt, a befejezésben is, azért van még mint fejlődni.

trey @ gépház

Szerkesztve: 2022. 09. 27., k – 09:07

jaj de jó, megint nem lehet hármat görgetni, hogy az ember ne fusson bele fociba. FB-n is minden harmadik poszt ez :S
Na de kiestünk már? Vége van? Visszahozták a stadionok a beleölt pénzt? 

Klasszikus kérdésem (úgy általában sok mindenre), de most még inkább aktuális kérdés: oké szép (tényleg!), és ettől most olcsóbb lesz a kenyér? :]

A klasszikus mondat jelentése kb annyi, hogy mit ad nekünk mindez? Miért lesz nekünk jó?

Nem fejtettem ki, mert hosszúra nyúlik ez a téma, de tudjuk jól: aránytalanul sok pénz ömlik a fociba, ahhoz képest, ami gazdasági előnyt ad.
De akár csak más sportágakhoz képest is aránytalan az egész foci támogatása és ahhoz képest több sikeresebb sportágunk van. Kicsit feneketlen kút benyomást ad így az egész.

Nem lehet focizni kevesebb pénztből? Régen ill. ma is sok helyen megy anélkül is.

Nem a foci létét vitatom, ne magyarázz bele feleslegesen ilyen dolgokat. Az aránytalan ráköltést kifogásolom. Ne mondd nekem, hogy normális az ami bejön (pénz) és kijön: eredmény. Azok a gigantikus beruházások és üzemeltetési költségek normáls dolgok? Napszemüveggel nézelődsz?
Jelenleg, meg úgy már jó ideje sokkal fontosabb dolgok vannak, mint hogy épp hova húzzunk fel stadiont és a füvet fűtsük meg zöldre locsoljuk a legmelegebb nyáron.
Nem érzem arányosnak a többihez mérten.
Ha a marshall piramis alapvető lfokai teljesülnek, lehet _erőn_felül_költeni ilyenekre, addig úri huncutságnak tűnik és még finoman fogalmazok. (EÜ, oktatás, közbiztonság, bármilyen hatékonyságot növelő beruházás bármelyik területen, stb, jó hosszú a lista)

Ez sokkal bonyolultabb, de lásd, én hogy én mire gondolok:

- Sokkal nagyobb szociológiai hatása van, mint hiszed:

a fiataloknak , rosszabb sorsúaknak  a sport/foci egy kitörési lehetőség - lásd Brazilok c. magyar film.

Edzésre járni, sport/verseny szellem - csapatjáték stb. ezek olyan készségek - ami felnőtkorban igen előnyre válik - persze nem lesz mindenki válogatott tag - de ha nincsenek sztárok, akkor a gyerekeknek nincs példaképük - motiváció! Hány gyerek kezdett azért focizni, mert Dzsudzsáknak Bentley-e volt.

USA -ban a sport középiskolában és egyetemen mekkora szerepet tölt be ?? Ott is költhetnének a szociális egészségügyre..

Sokkal bonyolultam a társadalmi hatása, mint hogy szembe állítsd mással pl EÜ vagy oktatással - mert nem lehet.

Mindet ki kell maxolni - oktatást, sportot, EÜ-t - akkor már a közbiztonságra sokkal kevesebbet kell költeni. Az EÜ -re is kevesebbet kell majd költeni, mert aki gyermekkorában sportolt felnőt korában sem fogja hanyagolni -> egészségesebb lesz..

For Whites Only meeting room!

Nem a pénz léte, hanem annak felhasználása fontos. Én úgy érzem, jelenleg nincs olyan habzsi-dőzsi az országban, hogy a focira ennyit kellene költeni, mint jelenleg költünk. Elég végignézni a szalagcímeken, EÜ összeomlás, hogy csak a hetiből említsek egyet.
 

Nem, de pár órára néhány százezer (akár milló) ember elfelejthette, hogy mennyibe kerül a kenyér.

Ez hasonló kérdés, mint miért küld a NASA robotokat a Marsra, miért nem a földi problémákra költi azt a pénzt. A NASA költségvetése eltörpül az amerikai kormány egyéb kiadásai mellett, ahogy a sport kiadásai is eltörpülnek az egyéb kiadások mellett hazánkban. Itt meg lehet találni, 2023-ra a kiadás összesen 33 425,8 Mrd Ft, a sporttal kapcsolatos kiadások (Összesen → Állami szervek kiadásai → Honvédelmi Minisztérium → Sporttal kapcsolatos kiadások, abba ne menjünk bele, hogy miért a HM-hez tartozik) 174,2 Mrd Ft. Ez a teljes költségvetés 0,52%-a, és ebben nem csak a foci van benne. Egyébként ez alapján a teljes költségvetés 3,7%-a megy szórakoztatás, kultúra és vallás kiadásokra, aminek a sport is része.

Ha onnan nézed, hogy hány embert érdekelnek a különböző sportágak, akkor talán nem is annyira aránytalan a focira költött pénz. Pl. a hétfői meccsen hivatalosan 67000 szurkoló vett részt, a budapesti női vízilabda vb döntőt 6000 néző látta. Ne sportként tekints rá, hanem szórakoztatóiparként. A stadionok, sportcsarnokok, uszodák is elsősorban a közönségnek épülnek, a sportolókra csak a teljes költség egy kis része jut. Arról már nem is beszébeszélve, hogy a válogatott játékosok többsége küföldön játszik, ők szintén nem sokat profitálnak abból, amit a kormány a focira költ.

Ahoz azért nincs esze. A huszár lépést biztosan nem érti Ő sem!? Meg hát az arab számok után egy arab játék sem illik a választási kampányába bele!

Most is tanácsot kér néptől, hogy miként lehetne az energiárakat csökkenteni? Lehet ötletelni!

Egy szóval nem állítottam, hogy nem így van. Csak arra akarom felhívni a figyelmet, hogy nem ez a pár száz milliárd hiányzik az egészségügyből, nem emiatt nincs rendes fizetése a tanároknak, stb.

Ez utóbbit kiszámoltam, ha a teljes összeget hozzácsapnák a pedagógusok fizetéséhez, akkor fejenként kb. 87 500 Ft-tal emelkedne a fizetésük. Ez mondjuk lehet, hogy nekik elég lenne, de akkor el lehet felejteni nem csak a csapatsportokat, de az egyéni profi sportolókat, tömegsportot, mindent.

> de akkor el lehet felejteni ... tömegsportot

Arra mondjuk nagyon kiváncsi lennék, hogy ha nem kellene stadion a focihoz csak egy közepes minőségű pálya és egy öltöző, akkor az vajon mennyibe kerülne önfinanszírozva? Vannak ismerőseim akik kispályás focihoz bérelnek helyet maguknak és egyáltalán nem megrázó összeg.

Nem erre gondolok, hanem a sportesemények, sportklubok támogatására. Pl. itt körüljárják egy maraton költségvetését, nem olcsó dolog. Persze lehet mindent piaci alapon csinálni 0 állami támogatással, volt is ilyen időszak Magyarországon. Pont annak az eredménye lett a stadionépítési láz, mert az infrastrukturális fejlesztések elmaradtak, mert nem volt rá pénz. Lehet, hogy jobb lett volna hagyni a gazdaságilag veszteséges klubokat, sportlétesítményeket csődbe menni a természetes szelekció jegyében. Csak akkor ne siránkozzon senki, hogy miért épül pláza a helyi sportpálya helyén, vagy miért nem tudja beíratni a gyerekét edzésre, vagy miért rúgja egy félmeztelen nő a kezdőrúgást egy válogatott focimeccsen.

Olaszorszag - Magyarorszag topic nem lesz? :D