A benzin ára beeshet 480 forint alá

Persze az igen magas forint-euró árfolyam keresztbe tehet a trendnek, és úgy lesz recesszió hogy magasan marad az üzemanyagár.

Hozzászólások

Szerkesztve: 2022. 09. 20., k – 10:14

Micsoda dolgok folynak itt, először lokális átmeneti készlethiány van a piactorzítóan alacsony fix ár miatt, és már a kutya is kocsival jár, aztán a recesszió miatt bezuhan a kereslet és hirtelen olcsó lesz magától is.

Jó sok baleset lesz amikor az emberek elkezdenek benzinégőt kendácsolni mindenhová. :-) Volt ebből virális videó, ahol apuka felgyújtotta anyukát a konyhában, csak sajos nem találom.

Gyorsan utánanéztem, fűtőértékben 1m3 gáz kb 1 kg benzinnek felel meg, az 1 kg pedig 1.4liter. A mostani árakon tehát a rezsicsökkentett limit felett is a gáz az olcsóbb. Ha feltesszük, hogy hatósági áras gázolajjal vagy benzinnel tudunk fűteni (macera de élelmes a nép!!!!), akkor már nagyon közel van a kettő. Nem számoltam végig pontosan csak saccra.

A mostani helyzetet nézve nem is volna teljesen elképzelhetetlen az az állapot, hogy a benzinkútról olcsóbban fűtsünk. De nem tudom elképzelni, hogy ha ez előállna, akkor ne avatkozna be az állam, mert ez egy csomó problémát okozna.

Sajnos anyámék szerintem már kidobták az olajkályhát (valami ilyen), helyette hőtárolós villannyal (és hőszigeteléssel) tolják, ők mondjuk nem igazán rajongtak érte. A mai modernebbek már jobbak, csak Magyarországon én max társasházban láttam ilyet.

De remélem, nem jönnek rá az emberek, hogy benzinnel lehet, hogy olcsóbb, mert abból csak a bajok lesznek.