Az /usr/games eltávolításra került az OpenBSD alapértelmezett elérési útvonalából

Címkék

Az OpenBSD -current ágát futtatók ha egy kis tetris-re stb. vágynak, teljes elérési útvonalat kell majd /usr/games alatt található játékaikhoz megadni. Egy friss commit nyomán ugyanis a /usr/games kikerült az alapértelmezett $PATH-ból. Az ok: a games akatt nagyon régi és bugos kódokból álló játékok találhatók:

CVSROOT:	/cvs
Module name:	src
Changes by:	tb@cvs.openbsd.org	2022/08/10 01:40:37

Modified files:
	etc/skel       : dot.cshrc dot.profile 

Log message:
Remove games from the default $PATH in /etc/skel

The games are a playground for developers. Their code is very old and full
of bugs.

ok deraadt kn

Hozzászólások

ez így egy workaround, a felelősség kizárása. ha tudja hogy bugos, akkor ne terjessze addig amíg nincs kijavítva.

nincs aláírásom

Így van. Ezek a játékok amúgy sem jók semmire, feleslegesen mellékelik a telepítőmédiába. Még bugmentesen sem, nem hogy bugosan. Félre ne értsetek, oda vagyok ezekért a terminálos játékokért, tetszik a minimalizmusuk, nekem is van fent néha vi-billentyűs pasziánsz, admirális, aknakereső, 2048, stb., néha még Crafty-vel sakkot is nyomok CLI-ben. Gondolom a BSD-sek nosztalgiából tartották meg ezeket a játékokat, de akinek ilyen kell, lehúzza a netről csomag formájában.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

Persze, hogy lehet OpenBSD-n is normálisabb játékokkal játszani, lásd ezen a videón Open Morrowind, de megy az 0ad, meg egy csomó minden, pl. a legtöbb retró emulátor is, azokban is lehet sok jó játékkal játszani, illetve általában azok az OpenGL-es játékok is, amiknek van opensource natív linuxos portja (Quake-en kívül még Quake2, Doom3, stb.). Nyilván, a Linuxtól is durván elmarad a választék, sőt, még a FreeBSD-től is, nem hogy a Windowstól, de hát ez van, aki OpenBSD-t használ fő rendszernek, annak nem szokott a játék fő prioritás lenni, nem azért teszi fel.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

Az asszony nem ember, a sör nem ital, az OpenBSD pedig nem játék!

A Slackware-ben a Y könyvtárban vannak a BSD játékok, na kíváncsi leszek.