[pol] Apuka formában

- ahogy Trombitás Kristóf mondaná

Kedves Zsuzsa!
Te sem gondolhatod komolyan, hogy húsz év közös munka után rasszizmussal vádolj engem. Te tudod a legjobban, hogy Magyarországon az antiszemitizmus és a rasszizmus ügyében kormányom a zéró tolerancia politikáját követi.

Ezer éve ismerjük egymást. Tudhatod, hogy a fölfogásom szerint a Jóisten minden embert a saját képmására teremtett. Ezért a magamfajták esetében a rasszizmus ab ovo ki van zárva.

Nos, ha valaki egy pillantást vet  Zsuzsára - hát az sem kizárt, h rögvest sóbálvánnyá változik, de ha mégsem,  - akkor nyilvánvalóvá válik számára, hogy inkább 5000 évről kéne szólni! :-D 

Hozzászólások

Szerkesztve: 2022. 07. 26., k – 19:16

Ennél árnyaltabban nem is fogalmazhattál volna!

Ebben minden benne van.

Hű, rájöttem, hogy idézet az eleje, de a dicséret a második részre vonatkozik :)

+sok

Tegnap még ne keveredjenek a fajok, ma már a rasszizmus ab ovo. 
Tegnapelőtt még megvédjük a rezsicsökkentést. Tegnap már sajnos fenntarthatatlan. Ma már szerencsére meg tudtuk védeni a rezsicsökkentést.

Meddig lehetne folytatni? Ha mindenki csak egy sort írna hozzá, akkor is a leghosszabb thread lenne a hup-on.

Tegnap még ne keveredjenek a fajok, ma már a rasszizmus ab ovo. 
Tegnapelőtt még megvédjük a rezsicsökkentést. Tegnap már sajnos fenntarthatatlan. Ma már szerencsére meg tudtuk védeni a rezsicsökkentést.

Meddig lehetne folytatni? Ha mindenki csak egy sort írna hozzá, akkor is a leghosszabb thread lenne a hup-on.

A kritikat megfogalmazo kinezetevel indoklod, a mondandoja tartalma baromsag? 

Szerkesztve: 2022. 07. 26., k – 19:15

trey, hát POL!^^ van delete ! :) Amúgy más kinézetén röhögni / felhozni / sértésként alkalmazni már eléggé retro dolog + egészen undorító. Sokat elárul arról aki ezt teszi.

A trey-es történet csak egy hands up volt. Mert ugye Trey jelentette ki hogy no POL*  Ez erre volt egy reflektálás. Nem akartam én senkit se feldobni, tőlem itt maradthat ez a blog időtlen időkig.

A második része pedig az hogy valakit kinézete alapján szapulunk az számomra gusztustalan és elfogadhatatlan (kapok egy libernyák jelzőt nemsokára szerintem...) . És ez szerintem független attól, hogy az illető közszereplő-e vagy se. Ízléstelen sz.r az egész és még mindig azt minősíti aki leírta. Általánosba + szakközép suliba sok ilyen ember volt, csak ők valahogy továbbléptek, OPnak nem sikerült.

Fórumban kéne egy pol kateg (ha a flameben nem fér el) és oda kéne ezeket a szarjaitokat hányni. 

Most szűköl  a főni. Megszűnnek a POL-ok.

most miért ne lehetne egy rasszista beszéd után egy rasszista faszt rasszizmussal vádolni (akárhány év után)?

“Any book worth banning is a book worth reading.”

A rasszizmus mint valós, a különböző emberi társadalmakban mindenütt létező jelenség nem száműzhető a fejekből. Még a történelem előtti időkre nyúlik vissza, - a személyes érdek és egzisztencia védelméről szól, - és ahogyan az ember régen is, és egyre rafináltabban ma is gyilkol, úgy rasszistának is megmarad. A Földön az utolsó emberig létezni fog, ellene harcolni olyan mint felhőt gereblyézni. Az ember mint közösségi lény funkcionál, az emberi agy ezen belül is mér és folyamatosan tesz különbségeket. (Értelmetlen még a szóhasználat is, felesleges szájtépés!) Bár a tartalma folyamatosan mozog, alaptulajdonságként leginkább azoknál érhető tetten, aki másra gyakran használja ezt a fogalmat.

Még a történelem előtti időkre nyúlik vissza, - a személyes érdek és egzisztencia védelméről szól, - és ahogyan az ember régen is, és egyre rafináltabban ma is gyilkol, úgy rasszistának is megmarad. A Földön az utolsó emberig létezni fog, ellene harcolni olyan mint felhőt gereblyézni. 

Ez alapján kétséges, hogy tudod mi az a "rasszizmus". Egyrészt a rasszizmus nem egyéni, hanem társadalmi kérdés és a hovatartozás valamint az emberi megjelenési/viselkedési tulajdonságok megkülönböztetése hozta létre. Az, hogy te megkülönböztetsz a külső jegyei vagy vélt/valós belső értékei alapján egy népcsoportot(rasszt) és azok közt _hierarchiát_  (gyk.: felé/alá rendeltségi viszonyt) állítasz fel az nem egzisztencia vagy érdekvédelem, hanem sima önámítás és gyűlölet. Az pedig, hogy valami rossz ellen küzdeni nem érdemes, azt nem tudom értelmezni, értékkészleten kívül van. 

Ami súlyosabb és megengedhetetlenebb hiba a beszédben az a faj és a fajta kifejezés keverése. A rasszizmus alapja az angol race azaz faj szó, ami abból az idejétmúlt koncepcióból építkezett, hogy az eltérő kinézetű emberek, eltérő fajokat alkotnak. Az emberiség egy faj. Tagjai származási helytől függetlenül képesekbszaporodóképes utódokat létrehozni. Az amit raszokként szoktak defíniálni, az az adott környzethez való adoptációs eltérések megjelenése és mint ilyenek fajtajellegek. 

További probléma, hogy biológiai, morfológiai eltérések alapján próbál különbséget tenni társadalomtudományi kérdésekben. Mert a probléma gyökere nem az adott személyek eltérő megjelenésében, hanem kulturális normáikban van. Viszont ez sehol nem kerül kimondásra, mert a jobboldal az egybites követőit egyszerűbb fajtajellegek mentén hergelni, mint elmagyarázni nekik, hogy nem a barna színnel van a gond, hanem azzal, hogy asszony állatként való tartása és a torokelvágás normálisnak számít. A baloldal, meg inkább a rasszista lemezt tolja, mert így elhallgathatja, hogy a nagy, mindenkit megmentő, lózung semmi másról nem szól mint a klasszikus nyugati értékrend és kultúra elbontásával, egy gyökértelen, mindent elfogadó, könnyen irányítható és kizsákmányolható társadalmat akar létrehozni.

"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Összefoglalva, Orbán Viktor egy populista balfasz, nagyon rég az. . Elvárható lenne tőle, így 16 év aktív kormányzási tapasztalat mellet, hogy a  tusványosi dzsemborin (ahol azért nagyrészt nem az egybitesek jelennek meg ugye) is miniszterelnökként  viselkedjen és ne pártelnökként. Ehhez mérten fogalmazza meg az üzeneteit. 

Azonban ez a paci már elügetett rég, a párt egy az országgal a párt egy a vezetővel, kérdés mi lesz ha nélküle kell majd megfejteni. Illetve mennyi olyan ember van ott elnyomva akik egyszer majd ledobják a láncot mint jelen esetben. Hogy fogja ez a politikai maffiát átszervezni?

Ki a liberális baloldal Orbán Viktora? Ha elfogadhatatlan Orbán személye és politikája akkor a balliberális oldalon kire, kikre lehet odafigyelni? Mi az amit kínálnak? 

Számomra teljesen elfogadható ha valaki Thürmer Gyulában, Toroczkaiban, Gyurcsányban, Orbánban, Akárkiben stb perspektívát lát magának csak sorolja fel az érveket mellette és ne az legyen az érték, hogy ők lehetnek azok akik felszámolják a neki elfogadhatatlannak számító, éppen hatalmon lévőket. 

Willy, tele van a HUP a kritikáiddal, ha úgy adódik belerúgsz abba akinek megfelel a jelenlegi kormány. Tedd meg légy szíves, hogy leírod azoknak a politikusoknak a nevét akik számodra értéket képviselnek valamint, hogy miért tartod a politikájukat jónak. Köszi! 

Willy, tele van a HUP a kritikáiddal, ha úgy adódik belerúgsz abba akinek megfelel a jelenlegi kormány.

A "bolond"-on kívül ilyen hozzászólást tőlem nem látsz. Nem szokásom emberekkel személyeskedni. Ha valóban olvasod amit írok ezt látod. Ha nem, akkor ezen én nem tudok segíteni. Szóval nem tudom mit látsz ennek, de miden esetben azt kritizálom *amit ír*.

Egyébként válaszul, a politikusokat a legaljább embereknek tartom. Ez is egy szakma persze lehet jól meg rosszul csinálni. Az aktuális politikai erő már 12 éve űzi az ipart és látom ahogy tönkreteszik az országot azzal, hogy a kicsinyes rövid távú célokért eladják az ország jövőjét. Előtte is rövidlátó vezetés volt néhány kivételes mozzanat kivételével, ami a mostaniban nagyon nem tetszik a pofátlanság mértéke.

Ezek szerint nincs olyan politikus vagy párt amely megfelelne neked, a jelenlegi hatalom pofátlansága pedig oly mértékben frusztrál, hogy itt vezeted le az ebből gerjedt feszültségedet. 

Én nem sokat várok a politikusainktól, ha nagyon nagy böszmeséget csinálnának max négy éven belül lapátra tehetők. Szóval nyugi, ez az ország elég sokmindent kibírt nem lehet tartósan padlóra küldeni, felesleges emiatt befeszülni. 

>  Mert a probléma gyökere nem az adott személyek eltérő megjelenésében, hanem kulturális normáikban van

A kettő közti kapcsolat megléte tapasztalatilag és statisztikailag megerősített. A zsidókat pl. már ezer évek óta mindenhol utálják ahova csak azok betették a lábukat. Be ne magyarázzák már, h a hiba másokban van! Nevetséges! 
Na most itt problémájuk narratívája valójában az, hogy ők, a zsidók nem kevert faj ~ ergo nem tekinthetők magyaroknak a miniszterelnöki beszéd szerint. Identitásuk és felháborodásuk forrása ugyan az, ami meglehetősen paradox helyzetet eredményez, és teljes mértékben hitelteleníti az álláspontjukat.  Azt meg h az ilyen Zsuzsa fajták mi faszt keresnek kormányzati pozícióban végképp nem értettem. De ha egy-egy beszéd után sajtónyilvános távozással takarodnak el, akkor én vállalom, h az összes beszédet egyfolytában végighallgatom és tapsolok is hozzá! :-D

Amúgy meg ne legyen senkinek kétsége afelől, h ez egy központilag irányított akció apuka ellen, amiben Zsuzsát um. beáldozták, egyszersmind a MAZSIHISZ elnöke (már mennyire röhejes h egy állítólagos vallási szervezetnek elnöke meg ügyvezető igazgatója van, utóbbi börtönviselt volt bankár) szintén sajtónyilvánosan  kér kihallgatást apukától - mán h majd ő kérdőre vonja. Hát beszarok, mit megengednek maguknak! 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Jelzem, hogy a "megengedhetetlen" kifejezést nem töltötted meg tartalommal a hozzászólásodban. Egyébként hány "megengedhetetlen" kijelentése volt már Orbán Viktornak, és jelenleg hogy hívják Magyarország miniszterelnökét?

Szomorú, hogy te is mintha kezdenél szókiforgató, és a kiforgatott szavakat magyarázó "haladóvá" válni.

Nem tudom, Orbán mit akar létrehozni, de ha te meg a "progresszív" nagyokosok így folytatjátok, akkor azt hoz létre, amit csak akar.

:)

Megengedhetetlen, hogy egy politikus a nyilatkozataiban általános iskolás fogalmakat keverjen össze. Siralmas, hogy így a 21. században a politikai közbeszéd 100-130 éves ezerszer túllépett és idejétmúlt lózungokat mantráz, siralmas kórképet festve a hatalmon lévő és hatalomra ácsingózók szellemi felkészültségéről. Értem, hogy a kijárt cipő már kényelmes, nem töri a szavazók lábát. Mégis, szomorú, mert a politikusaink rettegnek új igazságok kimondásától. Nem azok tartalmától, hanem az idejétmúlt
ideológiákkal való támadhatósága miatt.
Orbán már elérte amit akart, egy szilárd hatalmi bázist magának és a családjának és egy inkompetens ellenzéket. Szeretik diktátornak beállítani, de a diktatúrához egy kemény, megkerülhetetlen, megalkuvást nem ismerő ellenzék bedarálásán keresztül vezet az út. A valóság, hogy a magyar baloldal, bármennyire is szeretné annak beállítani, nem az. Korrupt, megalkuvó, szervilis, megélhetési, gumigerincűek gyülekezete. Ideálisak a demokrácia látszatának a fenntartására, leeresztő szelepként csökkentik a társadalmi feszültségeket, üres hittel és reménnyel töltve el az elégedetlenkedőket.

"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

(Bidennek sokkal többet engednek meg, pedig ő a "világ" "vezetője".) Én azt valószínűsítem, hogy nem keverte össze, hanem ahogy te is utalsz rá lejjebb, a megélhetési szemétréteg számára adott a szintjüknek megfelelő feladatot.

Kérlek, sorolj fel legalább öt "új igazságot".

Neked és a többi okosnak kéne az "ellenzéknek" lenni. Az átlagból kiemelkedő tudással és készségekkel felelősség is jár. Amíg ezt nem vállaljátok, addig nem lesz jelentős pozitív változás.

:)

Bidennek pontosan azért van több megengedve, mert egy báb egy világhatalmi gépezet tetején. Nincs tétje, nincs értéke a  beszédének, mert bármit is mond két perc alatt le lehet telefonálni a dolgot. Európa köpőcsészéje közepén lézengő kisországban kicsit más a képlet. Probléma, hogy amíg a szemetet etetgeti a Viktor, addig nem lesz előrelépés, mert szarból nem lehet várat építeni.

Nincsenek speciális emberek csak társadalmilag hasznosak és haszontalanok.
Nincs szükség minden emberre.
A kultúrák nem egyenértékűek.
A változtatás vágya csak belülről fakadhat.
Az ember változhat de nem megváltoztatható.

Tessék gondolkodj ezeken. És ez még csak a bemelegítő kör.

Miből gondolod, hogy számodra vagy bárkinek pozitív változást szeretnék? 

"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Európa köpőcsészéje közepén lézengő kisországban kicsit más a képlet. Probléma, hogy amíg a szemetet etetgeti a Viktor, addig nem lesz előrelépés, mert szarból nem lehet várat építeni.

Ez milyen összefüggésben áll azzal, hogy "Orbán már elérte amit akart"?

Nincsenek speciális emberek csak társadalmilag hasznosak és haszontalanok.

"Az anya nő, az apa férfi", és ha a szója latte megfosat, a mellékhelyiség megválasztásakor tessék figyelembe venni, hogy a harmadik klotyó a mozgáskorlátozottaké. Lehet, hogy Orbán és/vagy az emberei nem pont így fogalmaztak, de szerintem érted a lényeget, és nem kell pontos idézeteket keresgélnem (nem fogok).

Amúgy mit értesz társadalmi hasznosság alatt? Azt, amit a valóságtól elszakadva, szó szerint jelent, vagy a vezető elit számára való hasznosságot, vagy a kettő reális egyvelegét, vagy mit?

Ez egyébként nem "új igazság". Ld. Tajgetosz vagy náci németek.

Nincs szükség minden emberre.

Az ellenzék évek óta ilyesmivel vádolja Orbán kormányzását. Meg biztos előtted is felsejlik, hogy az éjszakai műszak után fáradtan a szállása felé battyogó ukrán vendégmunkás bepillant a belpesti romkocsmába, ahol szója lattét szürcsölő migránsok sötét képzavara rajzolódik ki előtte, miközben egy Londonba tartó bölcsész halad el mellette, gumikesztyűkkel teletömött bőröndöt húzva maga után nyikorogva.

Ez sem "új igazság". Bár az igaz, hogy kimondani nem szokták, főleg nem újraválasztásukban érdekelt politikusok. Helyette inkább arról beszélnek, hogy mennyire szomorú, hogy milliók halnak meg Afrikában.

A kultúrák nem egyenértékűek.

Szerintem ezt Orbán 2015 óta többször is kimondta.

Nem "új igazság". Így kimondani persze nem szokták, de pl. vastagon árad a nyugati vezetőkből és a sajtójukból, meg az önkéntes/fizetett felszopóikból.

A változtatás vágya csak belülről fakadhat.

Én látok némi párhuzamot azzal, amikor Orbán azt mondja, hogy Brüsszel a szerződések adta lehetőségein felül ne akarjon belepofázni abba, mit csináljanak a magyarok Magyarországon. Vagy ez nem elég nyílt? Mintha a múltkor Oregon vagy ki által belinkelt gazdasági fórumos beszédben konkrétan azt mondta volna Orbán, hogy nekünk kell akarni jobbá válni. Bár nem sok beszédét hallottam (biztosan kevesebbet, mint az ún. "libsik":), de emlékeim szerint visszatérő elem, hogy a magyarok sorsa a magyarok kezében van (persze hozzá szokta tenni azt is, hogy más országok mennyire megpróbálják elnyomni az ambícióinkat, és hogy az ő kormánya milyen faszán küzd ellene).

Nem "új igazság". Olyannyira nem, hogy egy pillanatra azt hittem, hogy az NLC-n Coelho idézetet olvasok (sosem történt ilyen;).

Az ember változhat de nem megváltoztatható.

Úgy vélem, ez is elhangzott a migránshelyzet kapcsán Orbán szájából, mert hogy gyakorlatilag ez az egyik alapja a nyugati migránsintegrációval kapcsolatban megfogalmazott kritikáinak.

Egyébként ez sem "új igazság", hiszen pl. kutatók, statisztikusok és kóklerek jó ideje tudományos és tudománytalan alapokon vizsgálják és tárgyalják az ember viselkedését. De igazságnak csak féligazság, attól függően, hogy mit értünk "ember" alatt, személyt, lényt, személyiséggel rendelkező lényt, vagy pl. igát húzó szavazópolgárt a statisztikában.

Tessék gondolkodj ezeken. És ez még csak a bemelegítő kör.

Kérlek, az ilyen szart tartogasd másoknak.

Miből gondolod, hogy számodra vagy bárkinek pozitív változást szeretnék?

Írtam, hogy ezt gondolom, vagy olyasmivel próbálkozol, amivel nem lenne illendő?

:)

Nem vártam, hogy ennyire ráharapsz a sipolós gumicsontra, de legalább az Orbáncod vagy Orbáni becsípődéseidet előhozta. És bizony erősen beakadhatott az úriember, ha neked már mindenről ő jut az eszedbe. Most próbáld kicsit kivenni őt a képből és ugyanezen mondatokat alkalmazni általánosan a magyar viszonyokra.  

Hogy mi Orbán célja és mi lenne az ország célja az két halmaz aminek nem biztos, hogy van metszése. Hogy valaki államfő, még nem jelentheti, hogy nem személyes haszonszerzés vezérli. Ehhez hiányoznak a demokratikus renszerekben az ösztönzők (pl. a ciklus végi fejlövés).

Bárki írhat generikus új igazságokat, míg az átlagpolgárok egy történelemből tanulni képtelen, 6 hónapos memóriájú aranyhalak. Mert mindig lesz új. És az új mint fogalom is lehet többértelmű. Lehet valami korábban nem létező új, lehet valami az általánosan elfogadotthoz képes új, vagy épp csak egy ciklus új kezdete. Sőt, az újnak még nem is kell újnak lennie, elég csak újnak, forradalminak kikiáltani. 

A világ és a társadalom túlhaladott az illendőségen. Kérdés, képes lesz-e felismerni, hogy csakis önmaga csúcsragadozójaként lesz képes fejlődni és fennmaradni.
 

"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Nem vártam, hogy ennyire ráharapsz a sipolós gumicsontra, de legalább az Orbáncod vagy Orbáni becsípődéseidet előhozta. És bizony erősen beakadhatott az úriember, ha neked már mindenről ő jut az eszedbe.

Régen nem voltál annyira gyopár agyilag, hogy ne védd le az irányokat, ahonnan visszahullhat rád a felköpött turhád. Gyk. te vetetted fel, hogy "a politikusaink rettegnek új igazságok kimondásától", majd írtál öt gyenge/szar példát. Eredetileg Orbánról volt szó (lényegében a topik is róla ill. a lehetséges szándékairól szól), szóval nem kellett volna ennyire lemenned kutyába.

Most próbáld kicsit kivenni őt a képből és ugyanezen mondatokat alkalmazni általánosan a magyar viszonyokra.

Politikusok általi "új igazságok" kimondásáról volt szó egy orbános topikban. A magyarok nagy része nem politikus, és mint mondtam, a hozzád hasonlók sem igazán vesznek részt az eszükhöz méltó mértékben a demokráciában. A többi politikust meg kiveséztük már feljebb.

Hogy valaki államfő, még nem jelentheti, hogy nem személyes haszonszerzés vezérli. Ehhez hiányoznak a demokratikus renszerekben az ösztönzők (pl. a ciklus végi fejlövés).

A fejlövés lehetősége mindig adott. Legfeljebb az okaid vagy a tökeid hiányoznak hozzá.

Bárki írhat generikus új igazságokat, míg az átlagpolgárok egy történelemből tanulni képtelen, 6 hónapos memóriájú aranyhalak. Mert mindig lesz új. És az új mint fogalom is lehet többértelmű. Lehet valami korábban nem létező új, lehet valami az általánosan elfogadotthoz képes új, vagy épp csak egy ciklus új kezdete. Sőt, az újnak még nem is kell újnak lennie, elég csak újnak, forradalminak kikiáltani.

Ellentmondásosnak tűnik, hogy bármi lehet új igazság, és a politikusaink mégis "rettegnek új igazságok kimondásától". Kérlek, oldd fel.

A világ és a társadalom túlhaladott az illendőségen. Kérdés, képes lesz-e felismerni, hogy csakis önmaga csúcsragadozójaként lesz képes fejlődni és fennmaradni.

Nem tudom, ez honnan jött, de nincs benne semmi releváns, sem új. Az illendőség mindig is egy máz volt a ragadozás felett. A kettő közti arányokat a lehetőségek és az erőviszonyok határozták és határozzák meg.

:)

Látod, ez a fajta csőlátás ami a problémát okozza. Hogy állandóan csak egy-egy politikai fókuszpontot képesek az emberek észrevenni, és bármilyen generizálás esetén. mint valami mágnes vonzza vissza ezekhez a beszédet. Kértél öt példát, írtam öt generikus példát, utána azt is elmagyaráztam, hogy a szar példáim miért régiek és újak, és miért non-konformok.

Nem. A fejlövés csakis társadalmilag szentesített formában működik. Erről is szól a megváltozás és változtatás kérdésköre. Megpróbálhatsz megváltoztatni egyénként egy ország hatalmi összetételét, és ebben sikeres is lehetsz, de a változást nem tudsz elérni, csak ha a társadalom is akarj a változást amit te akarsz. A magyar társadalomnál pont ez ami hiányzik.  Megy a vinnyogás, görcsölés, de senki nem akar igazi változást. Azt akarják, hogy a tolvajok takarodjanak el, de csak azért, hogy Ők lophassanak. Nézd meg a KATAs vergődést. Nem az átlag van kinn az utcán, hogy ugyanakkora terhük legyen, mint a KATAsoknak, hanem azok akik élvezték a rendszert.

Az átlag politikus, nem elhivatottságból politizál, hanem megélhetésből. Neki nem célja a társadalom, a társadalmi viták előremozdítása, sőt sok esetben a társadalmi problémák és feszültségek feloldása sem célja, mert azzal saját magát vágná ki a fát. Azok az régi/új igazságok, amik meggyorsítanák és gyökeresen rendeznék át a társadalmat politikai öngyilkossággal egyenértékűek. Lehet kerülgetni a témát, de direkt, egyenes kimondása elképzelhetetlen.

 

"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Nem. A fejlövés csakis társadalmilag szentesített formában működik. Erről is szól a megváltozás és változtatás kérdésköre. Megpróbálhatsz megváltoztatni egyénként egy ország hatalmi összetételét, és ebben sikeres is lehetsz, de a változást nem tudsz elérni, csak ha a társadalom is akarj a változást amit te akarsz. A magyar társadalomnál pont ez ami hiányzik.

Én is ezt mondtam: az emberek nem akarnak részt venni a demokráciában (tágabb értelemben a politikában). Ráadásul nincs előttük túl sok jó példa sem, mert a hozzád hasonló, ~mindent tudó emberek sem akarnak részt venni a közösség életének felelős alakításában. A másik, hogy szerintem a magyarok nagyjából elégedettek a magyar életszínvonallal. Az értékes politizálással járó munka és felelősség terhét nem éri meg magukra venniük, mert elég jól élnek. Ezért fontos az az "új igazság" :D, hogy az értelmiségnek fel kellene ismernie az ország jövőbeni sorsával kapcsolatban játszott szerepét.

Nézd meg a KATAs vergődést. Nem az átlag van kinn az utcán, hogy ugyanakkora terhük legyen, mint a KATAsoknak, hanem azok akik élvezték a rendszert.

Szerintem azok sincsenek kint. Vagy rosszul látom? Lényegében vergődés sincs, mert a jellemzően vergődő csoportok vergődését már megszoktuk, más meg nem vergődik.

Az átlag politikus, nem elhivatottságból politizál, hanem megélhetésből. Neki nem célja a társadalom, a társadalmi viták előremozdítása, sőt sok esetben a társadalmi problémák és feszültségek feloldása sem célja, mert azzal saját magát vágná ki a fát. Azok az régi/új igazságok, amik meggyorsítanák és gyökeresen rendeznék át a társadalmat politikai öngyilkossággal egyenértékűek. Lehet kerülgetni a témát, de direkt, egyenes kimondása elképzelhetetlen.

A társadalom vágyik a gyökeres átrendeződésre? Az előző bekezdésben mintha azt írtad volna, hogy nem. Ez is egy újabb feloldandó ellentmondásnak tűnik, miközben az előzőt sem oldottad fel, avagy nem derült ki, mi különbözteti meg az új igazságot mint narratívát a valódi új igazságtól.

:)

Mert a kerdes lenyegtelen. Mindenki tudja.
Nade, mielott most piedesztara emeled, mint Simicskat, elotte mit csinalt a neni? Ket honappal ezelott mit gondolt vajon? Minden okes, szupcsi a fonok? Es aztan jott a posvanyosi megvilagosodas es rajott, hogy a fonok csunya bacsi?
Errol mintha nem irna a 444. Meg az Origo. Meg senki.
Egyaltalan: semmilyen tanacsadot sehova! Aki nem birja tanacsadok nelkul, az menjen kapalni. Karacsony is, Orban is, Marki-Zay is.

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

 a közmédia minőségéről és működéséről van itt szó, ahogy a kellemetlen dolgok ott egyszerűen nem történnek meg...

a konkrét ember, akiről pont most szó van, nem lényeges, holnap másikkal játszák el ugyanezt.

Ha már felhoztad Simicskát, emlékszel még, hogy egy időben róla sem szabadott írni a fideszmédiában, mintha nem is létezne?

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Hogyne emlékeznék. De ez és a szénné szolizott roma néni is csak figyelemelterelés. Az is egy jó gumicsont, amit a kozmedia tesz. Sokkal nagyobb dolgok mennek a háttérben. A rezsicsökkentés csökkentés pl egyszerűen arról szól, hogy ha a tulfogyasztók visszaállnak a határok alá, akkor megvan a meg nem szavazott 15% fogyasztás csökkentés. A roma néni eljatssza a szerepét, és nem ezzel fogsz foglalkozni... A Fidesz média és a lélegeztetőn tartott ellenzék és a mediajuk pedig habzó szájjal asszisztalnak ehhez. Még ezzel is a Fidesz alá dolgoznak. Ailes sírva fakadt volna, ha ezt láthatja.

Nem fura, hogy minden nagyobb elégedetlenséget kivaltó botrány egy, vagy több (pl. KATA) mubotrannyal jön együtt? Divide et impera - alternatív felfogásban. 

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Kik ezek az emberek? Mi ez az idézet? Miről van szó? Link? Nekem ez így semmit nem mond, és azt sem tudom mire keressek rá.

Trombitás Kristóf - műsorvezető korábban az M5-ön vitte társszerkesztőként az Ez itt kérdés c. műsort, míg ki nem rakták onnan mert asszem lebuzizott valamit. Azóta Pesti tv, Megafon, Védett Társadalom aktivistája, és aki Orbánt csak apuka-ként szokta emlegetni, monarchista, Habsburgista. 

Ez a bizonyos Zsuzsa (Hegedűs Zsuzsa) valahogy Franciaországból keveredett ide vissza és kapott kormányzatban "feladatot" - cigánysimogatást. Felzárkoztatási biztos/tanácsadó v. mi? Az volt itt nagy heuréka, h cigányoknak nem segélyt kell adni, hanem vetőmagot és palántát és majd azok szépen gondozzák azokat és minden termőre fordul.  Az ilyen ötleteket felzárkóztatási programnak átallják nevezni, sőt nagyon sikeres programnak szociológusul, ami annyit tesz, hogy lehet belőle gyártani adatokat, meg több előadásra való dicshimnuszt, valójában senki nem tudja mit csinált 20 évig, már azon kívül h kutyáival együtt furikáztatta magát a szolgálati SuperB-vel "le vidékre" vetőmagot meg naposcsibét osztogatni a cigányoknak. Hogy ki a fene tette kormányzat közelébe, meg mivel kényszertették Orbánt h odavegye, azt nem tudni. Amúgy kb egy alkoholista benyomását kelti pár perc hallgatás után. Teljesen zizi az illető. És nem mellékesen zsidó is. 

Orbán azt találta mondani hétvégi beszédében h a magyar nép kevert fajú nép. Nos erre a külföldi faj- és elvtársaiktól megkapták az ukázt a hazai zsidóság jeles képviselői, hogy elő kell venni a fasiszta meg antiszemita kártyákat a kelléktárból és ki kell játszani azokat. Kedves Zsuzsánknak meg kellett válnia pozíciójától tiltakozás képen, hogy ilyen focista fasiszta emberrel nem tud együtt működni. Tulképp itt nyer magyarázatot, h az ilyen alvó ügynököket mi mindenre lehet felhasználni. A 20 évnyi együttdolgozás meg kormányzati struktúrában a pozíció ezzel a megtagadással nyerte el értelmét. Maga az áldozat, hogy ilyen hosszú idő után mond fel dagasztja faj szó használatának skandalumát. Hogy Zsuzsa mennyire volt boldog valójában h neki ilyen áldozatszerepet osztottak ki ebben a lejárató komédiában arról nem szólt a fáma, de ha magashelytől megjött az ukáz h fel kell mondania akkor nem volt mit mást tennie már.  De ne úgy képzeld el ám, h szépen megírta a felmondását és beadta a munkaügyi osztályon - ahogy ez általában szokás. Hát úgy nem lett volna értelme! Megírta és a sajtónak küldte el. Ezzel egy időben más zsidó prominensek is kinyitották a szájukat. pl a MAZSIHISZPISZI csávó kihallgatást kért Orbántól, mert h magyarázatot vár az elhangzottakra tőle. Na az is sajtónak küldte ezt.  Ez ám a pimaszság netovábbja! Én bugrist úgy vágattam volna szájon a TEKkel, h vihették volna Telavivba összevarrni! Hát mi az h ő majd itt kérdőre vonja apukát? 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Már megint ez a süket médiás agymosás. - "Gyűlölködés"!!! - miért gondolod, hogy bárkinek is eszébe jut a témával kapcsolatban a "magas C"? (Talán ahhoz palesztin kisgyermeknek kéne felnőnie, aki a testvéreit, családját elvesztette, meg esetleg fél lábát is egy izraeli bombázás kapcsán, - nem magyarként a HUP-on kommentelni.)

Gyűlölködés szó más dimenziót jelöl. Azt te nem kérheted számon senkin, ha valakiben kialakult. Mert annak súlyos oka van. (Nem csak egy "hallott valakit, valamit egyén".)

Legfeljebb utálkozik(!). Ez lenne a megfelelő szó. (És ha arra gondolnál, hogy magától a "zsidó faj" váltja ki benne, ennél nagyobb böszmeséget nem hallottam! - Mert egyszerűen az eljárás módja, az ami kiváltja. Ha pápua bennszülött lenne, aki így és alapvetően erkölcstelenül viselkedik, ilyeneket tesz, az is ugyanezt érdemelné. A duma önmagában ehhez kevés.)

A zsidózás, (cigányozás is,) konkrétumok nélkül folytatva bennem is kivált utálkozást, - de itt kikerülhetetlen konkrét személyekről van szó. A "fajta megjelölés" ebben az esetben releváns, lényegi része a történetnek.)

"Hogy ki a fene tette kormányzat közelébe, meg mivel kényszertették Orbánt h odavegye"

Marha érdekes, ahogy így komplett meséket találsz ki, csak hogy ne kelljen elfogadnod a valóságot (az egész sztori, a 20 éves alvó ügynökkel aki csak erre várt (hatalmas terv!), meg Orbán kényszerítésével hogy felvegye (ez is zseniális ötlet) akár megfilmesítésre is érdemes lenne :) )... 

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Hallottad már ezt a nőt beszélni? Aki önszántából alkalmazza az nem komplett! Továbbá emlékeztetnélek h volt például a Hit Gyülekezetének (tudod ez az a szekta, aholNémeth práter vezető jelenlétében gyógyítják a szinpadon kézrátétellel ha valakinek rövidebb az egyik lába a másiknál)   protezsálásával is helyettes-államtikári pozícióban egy 22 éves leányka. Az is kellett biztos Orbánnak mint sántának a púp a hátára és nem egy kényszerült helyzet következménye volt ám! Az ilyen pozicióknak nem az érdemi munka, hanem épp az a lényege, h támogató, nyomásgyakorló el tudja helyezni az emberét közel a kormányzati fazékhoz, meg döntésekhez. És mint ilyen nem az én ötletem, hanem a demokratikus berendezkedés sajátja - sajnálatosan. Így pezsegnek ott  a zsidók lásd Slomó féle brigád, meg Schmidt Maca szabadkőművesei is meg ki tudja még miféle háttértársaságok aktorai, ügynökei. 

Sőt biztos Lázártól is nagyon boldog ám, h miniszternek kellett kineveznie. Pedig már egyszer sikerült tőle megszabadulnia, de az visszamászptt az ablakon valahogy!

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Lazarral mi a problema? 

  • Nem szereti a stadionokat, vasarhelyen pl. egyaltalan nem epult, mig a komcsi Botka szegeden tapsikolt a katolikus focistadionnak
  • Lölö helyett/mellett a strabagot is helyzetbe hozta a tramtrain epitesenel
  • Neki koszonheto, hogy a nyomorult nyerogepek eltuntek a kocsmakbol
  • Az egyetlen a Fideszbol, aki kotraproduktivnak erezte a Mi Hazanknak dobott varmegye es foispan nevu csontokat.

A legvallalhatobb ember a Fideszben. En akkor is bizalmat szavaznek neki, ha mas partban politizalna.
De mondok valamit: Marki-Zay Kubatov segitsegevel lett az, aki. ( ugye a szerencsetlent csaladostol a vasahelyi Fidesz csempeszte haza, mert annyi penze sem volt 2010 kornyeken, hogy visszakullogjon - ebből lett a RÖMÉNY )

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Magam részéről az egyik legirritálóbb politikusnak tartom - ki nem állhatom: gátlástalan, csörtető senkiházi. De Orbánt kéne megkérdezned h miért tette ki a szűrét a kormányból! Révész Máriusz pl kifejezetten szimpatikus - ha már az a kérdés h ki vállalható a Fideszből. 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Sajat tapasztalatom van a csavoval, Te talan kivulrol latod. Nem minden fekete es feher sajnos. A negativ dolgokbol nekem a dohanyboltos tema ugrik be.
Egyebkent valoban gatlastalan es torteto - de mondj egy politikust, akire ez nem igaz...

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Addig, amig nem lesz belole politikus... Marmint "politikus" politikus.

Ezek mind fergek, eloskodnek a nyakunkon es a hatteralkuikkal tartjak fenn a helyzetet, hogy soha ne kelljen dolgozniuk, meglegyen a zse mindenre, par generacioval kesobb is, s soha ne kerulhessenek az igazsagszolgaltatas ele. Kovacs is ilyen, csak meg nem latszik. 
Nezd meg a Momentumot, ha az MKKP jovoje erdekel...

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Mint a mellékelt ábra mutatja a globalo vezénylésre egyszerre mozdul  többi zsidó prominenssel, meg a külföldi beszélő fejekkel - ebben a pörben teljesen mellékes körülmény h ép eszű ember nem is alkalmazná.  Itt a vád: (mondjuk úgy) boszorkányság! 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Nem muszáj alvó ügynökről beszélni. Náluk az is elég, ha valakinek valakije. Aki elég kapcsolati tőkével rendelkezik az ilyen magas szintű nyomásgyakorláshoz. Másrészt, ha senki nem ajánlja be, akkor is, ha elég okos a vezér-politikus, saját maga "humánerőforrás gazdálkodik" az ellenfelek prominenseiből a jövőbeni támadások megelőzésére, kivédésére. (Mert ha pénzbe kerül is, de még mindig olcsóbb erre előre gondolni, mint utóbb.)

Pedig de: ügynök. Vezényelték és egyszerre "lépett" a többi fajtival meg külföldiekkel, meg füttyügő osztrák nyugdíjas kórussal. Az ilyesmi hálózatot, alá-fölé rendeltséget feltételez. Spontán nem alakul ki. 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Az nagyobb rohej, amikor az embereknek nem esik le, hogy a neni valoszinuleg csak a fonoknek segitett krealni egy gumicsontot, amin a hoborgok ragozhatnak. Es ezt csont nelkul be is vette mindenki. Az ellenzeki media, vagy mi a szar azonnal elkezdett a nenivel foglalkozni. Minden mas intenzitasa meg csokkent... csak ugye az atlagmagyar egysegsugaru: talalnak egy wannabe simicskautanzatot, raugranak, mint gyongytyuk a takonyra. "Ezzazz! O1G ellen fordult a puszipajtasa!44! Majd mostan jol megdoncsuk O1G -t!444!!!!" Kozben a lenyeges dolgok elsikkadnak.
Ez a rohej. Vagy inkabb szanalmas.

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Nem igazan. Vannak olyan dolgok, amiket nagyon nehez talalni az embereknek. Rezsicsokkentes-csokkentes, KATA kivezetes, etc.
Latszott, hogy az nem hatja meg az embereket, hogy az ezeket most vedelmebe vevo ellenzek amugy egyiket sem tamogatta a bevezetes idejeben.
Lepni kellett. Botrany kell ahhoz, hogy a kozvelemeny massal foglalkozzon. Ha ez kifulladna, akkor vigyuk be a jatekba a "fonok baratja beragott a fonokre" jelenetet. Ez utobbi csititotta a kedelyeket. Olyannyira, hogy most mar mindenutt rola beszelnek.
En igy gondolom.

A szuletesszam zuhanasa lenyegtelen. A magyar ember onsorsronto. "Szuljek ebbe az orszagba?" in effect.  A II. vh utani idoszak meg biztos kanaan volt...

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Vannak olyan dolgok, amiket nagyon nehez talalni az embereknek. Rezsicsokkentes-csokkentes

Derült égből villámként csapott le!!!

KATA kivezetes

Az állam pénzt akar. Micsoda meglepetés!!! Sosem gondoltam volna!!!

Latszott, hogy az nem hatja meg az embereket, hogy az ezeket most vedelmebe vevo ellenzek amugy egyiket sem tamogatta a bevezetes idejeben.

Jah, sokkoló :))) tüntetések sora rázta meg az ország összes városát, de még a falvakat is.

:)

KATA kivezetes

Az állam pénzt akar. Micsoda meglepetés!!! Sosem gondoltam volna!!!

Ja ezért dob ki 75 milliárdot kommunikációra pluszban, de végül is az az extra kb 100 milliárd ami ebből max becsoroghat fedezi. Összehasonlításul, ha csak 25eFt-al emeli a mostani fizetendő adót a mostani KATA-soknak havi szinten az 135 milliárd :) Pont ez volt az első fontos intézkedés közvetlenül a vármegyék után. Hasznosságában is közelit. "de legalább kormányozni tudnak"

Valószínűleg valami olyan dolog volt ennek a "vihar a biliben" dolognak a hátterében valójában ami a bécsi megbeszélésen fordult meg - gondolom a szankciók, energia politika jöhet szóba elsődlegesen. És a rasszistázás nem öncélú, hanem nyomásgyakorlás volt. Dolog haszna, h alig tagadhatóan lelepleződött pár ügynök. Remélem ezt a szukát tüzesvassal kergeti ezek után az országhatárig! 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Bogár prof elemzése:

Hegedűs a háztetőn, avagy egy „csinált” világbotrány anatómiája

Orbán Viktor Tusványoson elmondott beszéde mindig nagy érdeklődésre tarthat számon, és nem volt ez másképp most sem. És az is mindig nyilvánvaló, hogy a globális uralkodó elbeszélési mód hívei számára mindig felháborító, amit a miniszterelnök előad. Ilyen dimenziójú „világbotrány” azonban, mint most, eddig egyszer sem volt, és ennek oka, hogy az előadásban háromszor is szerepel a „faj” kifejezés, az, hogy a magyar társadalom nem kíván „kevert fajú” országgá válni, szemben a nyugat európai országokkal. Ahogy az várható volt láncreakcióként futott végig a liberális világon a felháborodás. Lemondott Hegedűs Zsuzsa Orbán Viktor főtanácsadója, aki liberális közhelyeken kívül nem nagyon adott „főtanácsot” a miniszterelnöknek, de teátrális látvány-technikával megrendezett távozása fontos eleme a globális színjátéknak. De mi történt valójában? Félreérthető fogalmazás vagy valami egészen más, és ha más, mi volna az?

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"