Video streaming szolgáltatóm 2022-ben a ...

Körülbelül két éve néztünk rá erre a szolgáltatói szegmensre, de azóta újabb, nagyobb szereplők léptek be a magyar piacra.

Amazon Prime Video
1% (15 szavazat)
Amazon Prime Video és még valami másik streaming szolgáltató
1% (15 szavazat)
Apple TV+
0% (3 szavazat)
Apple TV+ és még valami másik streaming szolgáltató
0% (4 szavazat)
Disney+
1% (14 szavazat)
HBO Max
7% (88 szavazat)
Netflix
16% (199 szavazat)
HBO Max + Disney+
1% (18 szavazat)
HBO Max + Netflix
12% (146 szavazat)
Netflix + Disney+
4% (43 szavazat)
Netflix + HBO Max + Disney+
11% (132 szavazat)
Egyéb, egyéb kombók, leírom.
3% (38 szavazat)
Nincs, nem érdekel, torrent huszár vagyok stb.
42% (510 szavazat)
Összes szavazat: 1225

Hozzászólások

Netflix előfizetésem volt sokáig, hébe-hóba Prime Video is bejátszott. tl;dr: nem volt rajtuk elég kontent ami igazán érdekelt volna, így maradt a Sonarr/Bazarr/Jacket kombó. Főleg sorozatokat nézek, kb. 5-6 szolgáltatásra kéne előfizetnem ha mindegyiket legálisan szeretném nézni és van olyan szolgáltató is közöttük ami talán még nem is elérhető nálunk.

Na igen a HBO nem változott. Úgy rémlik Sose halunk meg-et is rángatták már le a királyi tv-ről pár órával sugárzás előtt jogi gondok miatt.

Most meg beugrottam a kedvezményes előfizetésbe, néztem volna a Halálos fegyvert, meghallom a szinkront, lőttem is le a lejátszást. 

HBO Maxot a szolgáltató "ingyen" adja, így az a fix pont, a másikat váltogatom, attól függ, hol van éppen a kontent, ami érdekel. Most épp Disney+.

YouTube premium :) Sokkal többet nézem mint az összes többit, főleg maker videókat. De van Netflix, HBO Max, eddig volt Prime is de mivel az Amazon Primeal jött, azt most lemondtam. Disney+ kipróbálásán gondolkodom.

Ha már YT Premium...

Youtube Kids. A gyerek miatt éjjel-nappal az megy most :D Viszont tényleg jó. Szűrik a találatokat, jól be lehet állítani, kipöckölni ami nem jó és nincs benne reklám. Egyelőre ingyenes.

- Indítsd újra a gépet! - Az egészet? - Nem, a felét...

Amikor én legutóbb néztem (mondjuk sacc 1 éve), akkor a YT kids egy agyhalál volt. Tele volt olyan kontenttel, ami technikai értelemben rajzfilm de rohadtul nem gyereknek való. Meg ilyen AIval generált értelmetlen baromságok, mindenféle random rajzfilm szereplők minél idiótább helyzetekben, értelmetlen körítéssel. Azóta rá sem néztünk, gyereket nem engednék elé, pláne felügyelet nélkül. 

Nekem jók a tapasztalataim. Van tartalom, ami nem tetszik, pl. amikor fossa a szót és közben játszana, de annyira nem figyel a játékra, hogy a kárára válik.

De azt hiszem, eddig egyetlen film volt, amit jelentettem. Valami horror film volt megcsinálva legóból. Nem volt ugye semmi vér vagy ilyesmi benne, de mégis szorongós, rémisztő. Jeleztem, hogy szerintem rossz az életkor besorolása. Ovisoknak nem való, tiniknek meg gondolom mehetne simán.

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

"Valami horror film volt megcsinálva legóból."

Na ilyenekről -is- beszélek. Én egy csomó ilyesmibe belefutottam, és ez még csak a jéghegy csúcsa. Keress rá, hogy creepy yt kids videos. Lehet azóta változott a helyzet, vagy jobban odafigyelnek és törlik ezeket, de pár éve simán felbukkantak egészen hajmeresztő dolgok a gyerekeknek szóló tartalmak között. Meg rogyásig van ilyen egy kaptafára készült végtelen mennyiségű videóval, mellesleg ezek között is vannak tök ijesztők (mindamellett, hogy full értelmetlen és gagyi mind). Szerintem agybaj. Nekem nagyon negatív volt, gyakorlatilag pár kattintás után el lehetett jutni az ijesztő vackokig (persze mindenféle kids song meg hasonló címekkel). Aki felületesen nézi észre sem veszi: színes, mozog, "aranyos" figurák, énekel -> jó a gyereknek. 

Ahogy írtam, nekem eddig pozitív a tapasztalatom: egyetlen egy olyan filmet láttam, amit nem akartam, hogy a gyerekek lássanak többet.

A mi esetünkben az jó, hogy a gyerekek vagy a nappaliban a TV-n, vagy az autóban néznek YT Kids-en filmeket. Jellemzően valaki ott van velük a nappaliban és az autóban is, szóval ha valami olyasmit néznének, ami gáz, azt jó eséllyel hallanánk.

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

A Disney+ működik Linux alól? Nem találtam erről hivatalos infókat.

A tv előfizetéshez járó RTL most pluszt-t használom a tévére telepített KODI addonból, és nézem/néztem a Mi kis falunkat szombat reggel 8-tól, nem pedig este. De ennyi.

Hosszabb filmeket nem tudok otthon megnézni kisgyermekeim miatt.

Netflix + AppleTv + Disney

Alapvetően csak Netflix volt, az AppleTV+ "ingyen jár" egy iCloud csomaghoz, a Disney+ meg jelenleg kipróbálás alatt van (de szerintem végül menni fog 1-2 hónap után, ha a gyerekek kinézték az összes mesét, ami érdekli őket).

 

Netflix volt. Most HBO Max van és Youtube Premium. Gondolkozom a Disney+ előfizetésen.

Megnézem a kínálatból ami érdekel, aztán lemondom, mert elfogy.

 Netflix + Apple TV+ + Prime Video + HBO Max + Disney+

 

8.7.3

Torrent. Annyira keves streaming tartalmat nezek (evente kb 2-3 sorozat), hogy nem erzem magam tolvajnak emiatt.

+ amikor ezek sorba megjelentek, elore lattam, hogy a szerzoi jogos jogaszok addig ugyeskednek majd, hogy muszaj lesz a hardcore content fogyaszto mindegyikre is elofizetni

Nem hitte el nekem senki, hogy a kezdeti szep vilaga ezeknek csak beetetesi idoszak, hogy leszokj a torrentrol es tonkremenjenek a videotekak. De mint kiderult, az volt. :)

HBO Max és Netflix. volt apple TV is, mert készülékekhez mindig kapok. de az egyáltalán nem tud lekötni. egyébként egy plexi szerverem van, ha valami nem lenne meg, akkor oda letöltöm.

4 és fél éve csak vim-et használok. elsősorban azért, mert még nem jöttem rá, hogy kell kilépni belőle.

 Netflix , Prime Video, HBO Max, Disney+ (bonusz a Direct One app, "TV-nek". Hanyomanyos belterink nincs is, csak egy Chromecast with Google TV, arrol fut minden, app-kent)

Nagyon kevés filmet nézek, azok régebbiek általában, sorozatokat nullát, szóval sok értelme így nincs ezeknek.

Szerkesztve: 2022. 06. 27., h – 11:48

Nem fogyasztok filmet/sorozatot mert untat.

Ami nem interaktív szórakozás az egyszerűen nem köt le, a fenti szolgáltatók számomra tökéletesen irrelevánsak.

Egyedüli streaming előfizetésem a spotify, de az kb egész nap megy a háttérben/úton.

?

Létezik ám más módja is a szórakozásnak, nálam pl a játék az. Egyszerűen az hogy leüljek a képernyő elé és rátapadjak egy filmre/sorozatra nálam nem működik, ásítozom, unatkozom, nem köt le.

Ellenben egy játékkal hosszú órákra le tudom foglalni magam. Ha párom nem tart rá igényt akkor TV-m se lenne (nem is volt ~10 évig amíg össze nem költöztünk).

Amúgy ez a virág/madár kombó honnan jött?

YouTube Premium + Netflix

A youtube mobilon is reklámok és hekkelés nélkül tökjó. Családi előfizum van rá, lányom is élvezi.

Amazon Prime Video + Netflix + Disney+

kb. 60% - 30% - 10% lehet a megoszlás

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

Szerkesztve: 2022. 06. 27., h – 13:08

Netflix + Twitch

Oké a Twitch kicsit kakukktojás, de hát a steamerek is egyfajta műsorszolgáltatást adnak. 
Amikor itthon vagyunk, akkor a háttérben mindig megy valakinek a streamje.

egylevegővel
Nagy várakozással tekintünk az idei Kvék Európa Kupa (KEK) selejtező mérkőzése elé, a jövő nagy reménysége ámbár még kezdőnek számító versenyző ügyesen indul meg a pályán és áthalad több fontos objektumon is, így jutván több olyan fegyverhez aminek hamarosan hasznát veszi. Van már kése, iránytűje, sebkötöző pakkja, pisztolya, kötele és csákánya is, lássuk mire megy vele. Edzője azt nyilatkozta a felkészülés során minden gyakorlatot többször átvettek.
elhalkuló hangon
Óvatos lopakodásba kezd, ugyanakkor türelmetlenül várja az ellenség felbukkanását, hogy bizonyíthassa rátermettségét. Feszült figyelemmel mered a monitorra, bármilyen apró mozdulat végzetes lehet ilyen kiélezett helyzetben. Hoppá, mi mellett ment el? Talán nem a tapasztaltabb játékosok által jól ismert távcsövest rejtő akna fedele fölött? De igen! Sebaj, nézzük hogy halad tovább, bár ennek a játék későbbi szakaszában még meglehet a böjtje.
még halkabban
A képernyőn nem látszik semmi gyanús se közel se távol, laza mozdulattal kinéz a sarok mögül, mintegy a terepet felderítendő.
ordítva
BáMM, LELŐTTÉK, hát LE-LŐTT-TTÉK, a zannya köcsögit ha nem figyelek nem hiszem el, -lelőtték!-, hogy nem tud figyelni, tiszta tűpontos fejlövés az ellenfél részéről! Micsoda meglepetés rögtön a játék korai szakaszban, pedig minden esélye meglett volna a továbbjutásra erre egy ilyen pitiáner hiba vet véget az egésznek. A közönség felugrik, a játékos földhöz vágja fejhallgatóját majd csalódottan ballag edzőjéhez átbeszélni mit ronthattak el.

clickety.

Kapcsoljunk át a SztárKraft Világbajnokság elődöntőjének közvetítésére a kommentátor Pali és segédje Berci, aki adáson kívül sercint.
- Kedves hölgyeim és mondanom sem kell hogy inkább uraim, mert valljuk ez a férfiak sportja, nincs itt semmi megkülönböztetés, csak a hagyomány így alakította. Rögtön csapjunk is a közepébe, igaz Berci?
- A..
- Nem érdekes, igazad van mondom is tovább miről van szó, az amerikai fiú nyerte az időmérőt, neki vannak a legnagyobb esélyei, a legnagyobb büdzsé, a legjobb edző, 4-es pálya amit akartok.
- Elmondnám a számítógép adatait..
- Jó ötlet lenne, de erre most nincs idő azonnal indul a menet, mutassuk be az ellenfelet. Höhö, de jó rím.
- Haha, Pali uram, igaz jól megaszontad.
- Persze hogy megaszontam én vagyok a Pali! Haha! Fiatal mindössze 17 éves a kihívó, de ez ebben a versenyszámban előfordul ha jó tehetsége van valakinek, igaz a gyakorlással töltött éveket nem biztos hogy ez ki tudja váltani. Nem is szaporítanám a szót, csak még annyit aki nem tudná Pokióból jelentkezünk, a legjobb hotelszobám van, kilátással.
- És az a minibár..
- Jajj már csitt, ne légy kicsinyes Berci, kis Berceg a foga alatt mit serceg? Haha, ha-haladjunk, színre lép a Tádzsik Temüdzsin, elfoglalja a helyét a páston, edzője folyamatosan masszírozza az egérfogó kezét, úgy látszik kicsit megkéstek a bemelegítéssel. Szúrós szemmel méregeti az amerikait, ahogy említettem a hóna alól is csúcstechnika folyik, vitaminok, energiaital, baseball sapka, hányaveti lazaság. Azonban mi volt az amit megláthatott, csak nem a bluetoothos csúcsegér?! De az! Hajjaj, ebből még gond lehet. De lássuk indul a verseny.
- Elmondanám, hogy az ilyen egér jelle..
- Cssst, elindult az óra! Az amerikai bevett mozdulatokkal húzza fel egymás után az épületeket, míg a tádzsik nem tudni mire készül. Mintha sok kis zerget látnék készülődni, hm, Berci, mit szólsz hozzá?
- Ha azok egyszer megi...
- UGYANMÁR, hagyjuk ezt nézzük inkább hogy alakul a sorrend, nem is értem az amerikai miért nem küld felderítőket, ennyire magabiztos? Már a második épületet húzza fel amikor egyszer csak a semmiből óriási horda tűnik fel, nem is tudom hogy ez szabályos-e, ez ilyen sztyeppei tempó, a verseny után meg is nézem a szabálykönyvben mert emiatt akár óvni is lehet.
- Észreveszi?
- HOGY NE VENNÉészre nemlátodmicsinál, már védekező manővereket hajt végre, térül fordul, amaz meg közelít távolodik, aha, ez a híres hun taktika..
- Hun?
- Hun Berci, a jobb felső sarokban!
- Te Pali, a magyarok nem ezt csinálták?
- Ugyan az még a honfoglalás előtt volt, mongol ősei lehetnek ennek a tádzsiknak mert most már könyörtelen hevességgel támad, hiba a védekezés, pillanatok alatt áttör a védők gyűrűjén majd az amerikai nem tehet mást mint feladja a versenyt. Micsoda végjáték, legyőzték a favoritot, 128 ponttal vezet a LokiTek istálló, de ezzel a győzelemmel 127 ponttal második helyre ugrott az Asuai csapat.
- Istálló? Nem mondtad az egeret Pali.
- Ejj a kutyafáját, pedig biztos az volt az oka, technikai hibát vétett a patinás csapat, a jól bevált farkasegér helyett új technikával kísérleteztek és ez lett az eredmény.

- Gyorsinterjúban kérdezném az első helyen befutó versenyzőt, tágra nyitja-e a szemét a következő versenyen?
- Nem.
- Jólvan, menjünk a kövekező helyezetthez, mit gondol a vereségről?
- A csomag nem működött, félidőben próbáltam szólni a mérnökömnek, de lemerült a fülesem is, de hát ez bármikor benne vagy hogy megtréfál a technika, legközelebb jobban felkészülünk.

- Kezdődne a pezsgőbontás, de Temüdzsin nem iszik (me' még gyerek bémeg), úgyhogy inkább mindenki sompolyogjon haza, viszlát a képernyők előtt a következő héten is.
- Jövő héten szüne...
- Ne MAGYARÁZZ már bele, majd a stúdióban összecsapunk valami esélylatolgató előzetest a meghívott vendégekkel, na csumi.

nincs aláírásom

Probaltam mar focit nezni, de nem ereztem az izgalmat. Probaltam a magyar focit is, de az sem emelte meg a pulzusom.

Ellenben a youtube -on a Falcon Paladin fele SC2 cheese compilation egesz mokas tud lenni, az bejon.

Focibol a Zenra csapatat szerettem nezni egyedul, igaz, rajuk csak festve van a ruha, es mind lanyok. Szerintem sokkal egeszsegesebb a latvanyuk mint ket tucat izzadt faszi, akik a fuben kergetik egymast. Nekem az egy kicsit buzis, hogy barmelyikuknek is huhogjak, hogy gyerunk, gyerunk, gyorsabban, vagy mittudomen, hogy mit szokas orditani.

Amugy Carbot rulez.

Mennek, de ritkán nézünk gamplay streamet. 

Van egy pasi aki maketteket készít hulladékból. Streamben csinálja, közben megy a beszélgetés a chattel. Tök jó nyugis hangulat van, semmi PewDiePie! :)

De szoktunk nézni JustDance-es csajokat is. Ott tök jó zenék szoktak menni, közben lehet szörnyülködni a botlábú csajokon! :D

Mennek még ezek a "valaki játszik valamit, közben faszságokat ordibál, amit ezrek néznek az interneten keresztül" baromságok?

Az én gyerekeim pl. youtube-on nézik ezeket az ordibálós hülyéket.

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

Vannak ám tök jó játékos streamek és youtube videók is. Sorolok párat, amiből szoktam nézni, youtube-on megtaláljátok őket név alapján:

- ColdBeer --> litván csávó, "melyik játék az olcsó a Steam-en" dolgokról, meg ananászos krumplisalátáról, péniszméretekről és vodkáról szokott beszélni, vicces

- Cracking The Cryptic --> két angol csávó sudoku-kat és egyéb rejtvényeket old meg

- KenseiTV --> német kolléga a They Are Billions nevű játékkal játszik, sokkal jobban, mint pl. én, tök jó nézni

- Mortismal Gaming --> amerikai, RPG játékokat maxol ki, és utána mond róla véleményt, az ízlése nagyon hasonlít az enyémre, így tök releváns, amiket mond

- Karl Jobst --> ausztrál, speedrun-okkal (játsszuk végig a Mariot úgy, hogy 3 frame-mel gyorsabban a végére érünk!) kapcsolatos videóik vannak, tök érdekes, hogy milyen kihívásokkal lehet találkozni ebben a műfajban

- Alex Diener --> amerikai, általában logikai és/vagy indie játékokkal játszik, egész jó fej, a játékok meg érdekesek

- CohhCarnage --> kanadai, mindenféléket játszik, bele lehet nézni abba, hogy hogy van 1-1 játék

Nyilván mindenkinek lehet más ízlése, de nekem tök jó agykikapcs este megnézni ezekből egy-két videót.

Nem szoktam ilyeneket nézni, legfeljebb egyszer-egyszer egy konkrét esemény kapcsán, úgyhogy kicsit elvi kérdés, de pont annyira látom értelmét, mint bármi más közvetítésnek, ahol emberek profi szinten olyan dolgokat csinálnak, amire egyébként egy tízéves is képes lenne. Focit sem nézek, de teljesen megértem, mi a jó abban, hogy élsportolókat nézel dolgozni, hiába tudok én is bénázni valamit egy labdával.

A PewDiePie-féle ripacskodás persze irritáló, nyilván nem ezekről beszéltem. Van pl. olyan rendezvény, ahol speedrunnerek streamelnek valami épp aktuális fundraising célból, és mondjuk 18 perc alatt végigjátszanak (glitch nélkül) olyan játékokat, amire gyerekként ráment egy hétvégém fulltime. 

Netflix - HBO Max - Disney+ - AppleTV+ és Amazon prime video

Desktop: MacOS | Server: CentOS

tobb lehetoseget kene valasztani, a regi EOL drupal ezt mar nem tudja? :)

Netflix sztem csak addig lesz, amíg nem hozzák be a reklámokat. Ha olyan lesz, mint a yt, akkor viszonlátás.

Ja, csak a felrakod is azzal kezdődik, hogy még csak véletlen se használj semmi storet se, másolgassál APK-t, mert unoffical APIt használ. Én elhiszem, hogy pont ez az egy az, ami nem fog állandóan baszni működni, meg simogatást igényelni, de a tapasztalataim inkább azt mutatják, hogy az ilyenek nem a működési stabilitásukról híresek.

Ezzel együtt köszi :)

Hát, attól még, hogy nekem ránézésre nem éri meg a baszkurálódást, még lehet, hogy jó. Csak nekem ezekkel az unoffical izékkel tényleg az a tapasztalatom, hogy néha megdöglik, olyankor pont rosszkor, meg a youtube nekem főleg a gyerek miatt érdekes, és az invariably kényelmes, hogy kb bárhol ha nem saját eszköz van (mindenféle nagymamák és hasonlók), simán belépek, azt nézheti, nem kell virtustánc.

De egyrészt nyilván van némi extapoláció a véleményemben (pl a youtube-dl itt is pörög időnként, hogy épp mi nem jó), másrészt YMMW. Ránézésre sokkal jobbnak tűnik, mint mikor pár éve megnéztem, hogy mit lehet tenni az ügyben, és csak katasztrófák voltak.

Szerkesztve: 2022. 06. 27., h – 15:22

Egyeb:
Apple TV+ + Netflix + HBO Max + Disney+ + Youtube Premium + Curiosity Stream

apple tv-ért van aki fizet? trial van most nekem, de elég gyengének tünik.

Minosegben messze a legjobb. Viszonylag keves a content, de az mind nagyon jo (legalabbis amibe eddig beleneztem).

Severance, Tehran, For all mankind, Servant, esatobbi... (Az Alapitvany a gyengebbek koze tartozik szerintem)

Ez egy amolyan anti-Netflix. Ott tomenytelen mennyisegu sz@r es kozepes-semmilyen cucc van, Almaeknal keves, de azt erdemes megnezni.

Nem pénzelek ilyen pöcegödröket. Nem is torrentezem, nincs rá szükségem. Prémium YT nélkül mindent elérek, ami érdekel. A saját kultikusaim meg vannak, ha akarom megnézem őket. Meg maradandóak is, nem kell minden héten a huszadik lerágott, újraideologizált bőrt lenyelnem. Röviden szólva az összes streaming szolgáltató a részemről. Leszarom kategória.

ncore webáruház.

A tudomány és a hit vitája akkor eldőlt, amikor villámhárítót szereltek a templomokra.

Btk. 385. § (1) Aki másnak vagy másoknak a szerzői jogról szóló törvény alapján fennálló szerzői vagy ahhoz kapcsolódó jogát vagy jogait vagyoni hátrányt okozva megsérti, vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(5) Nem valósítja meg az (1) bekezdés szerinti bűncselekményt, aki másnak vagy másoknak a szerzői jogról szóló törvény alapján fennálló szerzői vagy ahhoz kapcsolódó jogát vagy jogait többszörözéssel vagy lehívásra történő hozzáférhetővé tétellel sérti meg, feltéve, hogy a cselekmény jövedelemszerzés célját közvetve sem szolgálja.

https://net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=a1200100.tv

A tudomány és a hit vitája akkor eldőlt, amikor villámhárítót szereltek a templomokra.

Netflix+hbomax+appletv

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Én szeretek mindent egy helyen vásárolni.

Az nem oké, hogy egyik boltba megyek kenyérért, egy másikba tejért, egy harmadikba kolbászért. Ha borért megyek, akkor még előre jegyet is kellene váltani egy konkrét időpontra és túl van árazva a popcorn. Gorgonzola sajt pedig éppen egyik bolt kínálatában sincs, pedig én azt is akarok venni. Így szar az egész.

Van viszont egy Totál Pöpec Bolt nevű hely, ahol minden egyszerre megvan, ezért én oda járok. Mindig nyitva van, minden kapható, nincs reklám, minden eszközről működik DRM nélkül. Mellesleg itt minden ingyen van, ez egy kis mellékes bónusz. Egyesek ettől fáznak, de pl. ahol én vagyok, ott nem tilos ingyen venni dolgokat, szóval mindegy is.

Kicsit azért érdemes lenne gondolkoznod is...

 

Nezem az eget este, es azon gondolkodom, hogy az a temerdek.muhold amit amerika fello, es amitol nem latom normalisan a csillagokat, vajon azt kompenzaljak?

 

Mert ezeket a filmeket/sorozatok kesziteset usa belpiaca is ki tudja termelni, ehhez nem kell az en penzem. Nem is veszik figyelembe az en/mi szempontjainkat.

(magyar nemzeti hiphop rappet!)

 

Neztem ezt a Johnny Depp eletrajzi dramat a yt-on, birosagi targyalasnak alcazva, es arra jutottam, hogy nem egeszseges atlagembereknek ennyi penzt adni, mert csak elkokainozzak es elszivjak egy kis gyogyszerral megkuldve ,amit vorosborral szednek be.

Kikeszitik magukat.

 

Szoval nem, moralisan semmikepp nem tudsz meggyozni. En igazabol jot teszek a szineszeknek:)

 

 

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

> Nezem az eget este, es azon gondolkodom, hogy az a temerdek.muhold amit amerika fello, es amitol nem latom normalisan a csillagokat, vajon azt kompenzaljak?

Ezzel egyet tudok erteni, de nem korlatoznam csak amerikara, a magan szektor es a tobbi allam is ludas a dologban, csak itt nem ez a kerdes.

 

Azt azert ne vitassuk el, hogy ha valaki dolgozik, azt fizessuk is meg, olyan alapon lenyulni dolgokat, hogy de ugyis megel, az nagyon nem tisztesseges. Ha mondjuk lefeelezne a fokonod a fizetesedet, mert ugy is megelsz, akkor menne a hiszti (teljes joggal).

Ha a szineszekek jot teszel, mert mindegyik szerinted egy drogos segfej, akkor miert nezel filmet, sorozatot? Azert ezt te is erzed, hogy ez elegge nagy ongol.

Az mas kerdes, ha olyan filmet keresel, amit maskeppen nem lehet beszerezni, akkor az lehet egy erv, de ez az altalanos hoborges, hogy jajj penzt kernek tolem az nagyon szanalmas.

akkor miert nezel filmet, sorozatot?

Sajnos nem nezek. Se ido se felhozatal. Kovid elott havonta mentunk egyszer moziba, de mostmar az sincs. Az, hogy leuljunk egy filmet megnezni, az meg iden nem jott ossze:(

 

En az eloszereplos Pinokkiot vartam nagyon, de miota lattam a trailerjeben, hogy a josagos tunder egy transzvesztita neger ferfi, azota mar nem biztos, hogy meg akarom nezni...

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Nem érdekel, hogy más mit csinál. Én személy szerint a kisebb ellenállás felé megyek, és ha lenne olyan megoldás, ami fizetős, de megoldja a problémáimat, akkor bizony fizetnék érte. Ha esetleg majd gyűjtést rendeznek a kedvenc alkotóim, mert elfogyott a többi bevételük, nekik is szívesen fizetek, de ilyen lehetőség tudtommal nincs. Ezen túlmenően nem moralizálok, börtön nem fenyeget, nem fogok könnyeket hullatni a milliárd dolláros médiacégekért sem.

dvd / bluray - ami erdekel es/vagy jo kritikat kap a velem egyizlesu ismerosoktol azt megveszem. Evi 4-5 film es 1-2 sorozat.

Szerkesztve: 2022. 06. 28., k – 07:06

Netflix + Plex Premium

"ha valakire rá kiabálunk, hogy rendszergazda akkor az is - szerződés, fizetés csak az átkos időkben kellett" 

és 100 éve még boszorkányt is égettek 

Amazon Prime, HBO MAX, Netflix, Disney+, Eurosport player

Utolso kakukktojas, de nekem novembertol aprilisig kell, es kaptam toluk lemondaskor egy nagyon jo ajanlatot, igy egy evre le van tudva.

A tobbit "tesztelem". Van/volna igenyem a legalis tartalomra, de sajnos meg a negy egyutt is foghijjas. Ettol fuggetlenul, amig nem okoz gondot a kifizetesuk, marad mindegyik, ha pedig valami nincs es nagyon szeretem, akkor nincs mas mod, letoltom.

U-dash

Netflix + Jellyfin egy VPS-en (a Linux ISO-kat Transmission tölti le webes felületen / web API-n feltöltött torrentfájlból).

Netflix a vegtelen mennyisegu gyerekmusorert + HBO Max mert kinaltak egy nagyon jo akciot indulaskor.

Tartalom minosegeben mindkettot (harmat, negyet, osszeset) veri a huszarkodas.

Magamat mar megnyugtattam azzal, hogy tul regi motoros vagyok es hianyoznak a "regi, berogzodott kattintasok". Valahogy mindig az a vege a dolognak, hogy 20 percig nyomogatom a Netflixet es az HBO-t, aztan egy "ottbasszameg" felkialtassal letoltok egy Tango & Cash korabeli filmet regi mono szinkronnal. :)

De az tok jo, hogy a gyereknek 2 gombnyomassal inditok rajzfilmet ha kis nyugit szeretnek.

+0.5

Évekkel ezelőtt egyszer kipróbáltam a Netflixet. Kerestem a filmeket és sorozatokat, amik érdekeltek, nem találtam meg őket, lemondtam az előfizetést.

Teltek az évek, a gyerekműsorok miatt lett megint Netflix, és ugyan a keresett filmjeim továbbra sincsenek, azért időnként találok rajta saját magamnak is néznivalót. Pl. Star Trek sorozatok (bár azt olvastam, nem lesznek már), illetve megnéztem néhány sose hallott sorozatot (főleg sci-fit). Azt hiszem, némelyiket a Netflix készítette. Egész tűrhetőek voltak, bár sajnos nagyon sok befejezetlen, amit utálok.

De régi dolgokat továbbra is isohunton, ncore-on kell keresni, mert hiába a 2+1+2 streaming előfizetés, nagyon sok minden egyszerűen nem érhető el legálisan online.

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

2 éve Netflixem volt, de visszamondtam. Túl sokat bosszantottak. Nem érhető el az amerikai tartalom, ami érdekelne, pedig többet fizettem érte, mint egy amerikai, aztán csinálták azt kanadai sorozatoknál, hogy épp néztem, erre mikor fél évadhoz értem, hirtelen törölték, elérhetetlenné tették az évadot. Aztán meg volt az, hogy letöltöttem a néznivalót munkahelyre ingázáshoz, erre mikor nézném út közben, beböffentette rendszeresen a 1043-as hibakódot, vagy 1047, nem is ez a lényeg, hanem a szervereik túl voltak terhelve, és emiatt nem tudta a DRM kulcsokat validálni, így még az előre letöltött tartalmakat se nézhettem meg. Az is nagyon nagy szemétség, hogy telóra csak 480p-ben engedett nézni, Linuxon 720p-re korlátozza az embert, volt hozzá böngészőplugin, ami 1080p-re kitrükközte, de a Netflix azon is variál mindig valamit, hogy eltörjön. Így elegem lett belőle, úgy voltam vele, hogy azért nem fogok pénzt fizetni, hogy szivassanak, majd akkor kapják meg a pénzem, ha megbecsülnek, mint fizető ügyfelet.

A streamnek nem vagyok ellene, magyar szinkron és felirat se érdekel, nem kell. Csak a tartalom legyen normálisan elérhető, felesleges korlátozások nélkül. Lehet egyszer előfizetek legalább a kedvezményes időszak erejéig az Amazon Prime-re, vagy a Disney-re. Úgyis ritkán nézek már sorozatot, egyre gyengébbek az újak, egyre kevesebb a nézhető, azt torrenten is le tudom tölteni, mozifilmet meg csak évente 1-2× nézek, az idő nagy részében úgyis YouTube-on megy, 100+ csatornát követve mindig van rajta olyan tartalom, amit szívesebben nézek, mint megrendezett tartalmakat. Tévét meg magyar-szinkronos akármit már vagy 10+ éve nem nézek egyáltalán, tévém sincs azóta.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

Nem tudom, tőlem majdnem 10 GBP-t raboltak le, az nekem húzósabbnak tűnt, mint az amcsi előfizetési díj, ami kb. 10 USD volt akkor, nem emlékszek. Persze azóta emelkedett.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

1-2 hónapra előfizetek megint a Netflix-re, ha kinéztem az újabb évadokat akkor szünet. Egyszerűen nincs annyi kínálat, hogy le tudjon kötni folyamatosan.

Kérdésem lenne: a Disney+-on a régi klasszikus mesék (Kacsamesék, Balu kapitány, Csipet-csapat, stb., azaz amik pl. a Walt Disney bemutatja műsorban voltak) elérhetőek-e szinkronosan?

Igen. Ez az egyik, amiért próbaképpen előfizettem. Nálunk most a Kacsameséket nézik, de Balu kapitány is van, régi Mickey egér sorozat stb. A Csipet-csapat-ot viszont nem látom, legalábbis azt amire te gondolsz (A Csipet Csapat - eredeti cím: Chip 'n Dale Rescue Rangers). Egy 2017-es Chip 'N' Dale sorozat van. Viszont van sok más is, szerintem egy hónapra érdemes beugrani, aztán meglátod.

Én lemegyek a TK-ba, oszt' kikölcsönzöm VHS-en vagy DVD-n.

Ja, nem. De kb. leragadtam ott. Újra nézem párszor a Mátrixot, a Star Warst, a régi South Parkokat aztán jaj de jó nekem. A többi YouTube Kids.

- Indítsd újra a gépet! - Az egészet? - Nem, a felét...

A Paramount+ mondjuk hiányzik a listáról :/