KAVOSZ: 3,5% 250 milla 3 év

Hol holy Fidesz! :) Végre újra tudok majd nekik kölcsön adni! :P

https://www.portfolio.hu/bank/20220620/erkeznek-az-uj-hitelprogramok-mu…

 

ps.: tegnap vettem egy csipetnyi MÁK-ot 8,2-ön :)

Hozzászólások

Szerkesztve: 2022. 06. 20., h – 15:49

Te hogyhogy nem vonultál még vissza? Miért nem pihensz? Számításaim szerint az ilyen passzív jövedelemforrásaid is többmillió forintot adnak, adózás után, havi bontásra leosztva, éves szinten.

Mennyi az ovi neked és hányszor?  Nálam ez default 2x2 milla per év volt.

 

ps.: és ezért az évi 20 milláért hallgatom otthon, hogy milyen szarrágó vagyok :P

Mást jelent a pénz nekem és a nejemnek. Én attól érzem magam jómódúnak, hogy van, de nem kell. Ő attól, ha költhet.

3 lany mostmar, fogalmam sincs mennyibe fog kerulni vegulis. 4 eves korban kezdodik itt az ovi, elotte a bolcsi ~110/nap, 2 napot jarnak hetente, ket gyerekre az ~1700 CHF, a magyar jatszocsoport az havi ~350 CHF, a suli melle pedig olyan ~55/nap, az 1100 CHF, szoval havi mennyiaz, ~3200 CHF havonta, evi ~15 misi.

Egyaltalan miert kell leteznie a magannak? Torvenyileg tiltani kene. Igenis talalkozzanak a gazdagok gyerekei a szegenyek gyerekeivel, es emiatt igenis lassak a problemakat, amiket az allami koznevelesben meg kell oldani. Ne lehessen sok penzzel homokba dugott fejjel gyereket nevelni.

Ugyanakkor azokat a rendszereket is megvetem, ahol az amugy allami intezmeny az elvalt segelyen elo anyukanak ingyenes, a jol kereso normalis csaladnak meg kb. megfizethetetlen. Szoval meg van az enyemnel "radikalisabban" nezet is ebben, sot, radikalisabb valosag.

Pl azert mert a kozelben elerheto allami nem nyujtja azt a szolgaltatast amit keresel.

Nalunk a gyermek magansuliba jar mert igy meg van oldva az, hogy reggel 8:30-kor leteszem az iskola kapujaban es este 6-kor meg felveszem. Iskolaban kap reggelit ebedet meg uzsonnat (nem parizsis zsomlet meg egy macisajtot hanem rendes kajat amit helyben foznek) suli utan rendes foglalkozasok vannak aka szakkorok farmlatogatas, erdojaras, muveszet, zene etc…

A sima suliban ha fizetnék egy bébisintért aki suli utan elhozza es atviszi ide oda es foglalkozik vele ugyanigy az lehet meg tobbe is kerulne. A helyi suli nem biztosit napkozit illetve csak ugy hogy a masik suliba ora utan atcipelem a gyermeket en magam. Es ez se lenne sokkal olcsobb sot…

Konkretan csodalkoznak, hogy nyugat europaban fogy a lakossag, es ezt emberimporttal kell potolni.

Egyszeruen ha arcedulat teszunk a gyerek melle, akkor azt bizony ki kell gazdalkodni, es aki felelosen gondolkodik, lehet, hogy nem vallalja be.

Ugye minden leendo szulo a legjobbat szeretne megadni a gyerekenek, es amikor latja a sajat anyagi helyzetet, es latja, hogy evi 15MFt kellene osszekuporgatnia egy ovodas koru(!!!) leendo gyereknek, akkor inkabb elall az egesztol. (Mi lesz iskolas korban? Az mennyi lesz?)

Ez az anyagi oldal.

A kulturalis oldal se segit.

Csak a pikachu face ne lenne, amikor megy a panaszkodas, hogy fogy a lakossag... Teljesen alszent dolog.

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Nem tudom értelmezni a visszavonulást. A cégemnél az aktív részvétel heti pár óra (legyen 8ó), az egyetem kb 20 óra, kocsiban vagyok hetente 10  órát és minden más időben amikor nem a  családdal vagyok faszkodok. Ingatlant veszek, híreket olvasok, yt videókat nézek, könyvet olvasok, neten posztolok vagy kommentelek. Filmet nézni nem marad időm. Azt pl. csak Lecce-ben szoktam esténként. Ott keveset olvasok (könyvet: 0-2 per nyár). 

Szerkesztve: 2022. 06. 21., k – 08:57

Ha kérdezni ér, hogy lesz a vállalkozás/cég pénzéből magánszemélyként befektethető pénz? Az arbitrázs-trükköt babaváróval eljátszottam természetesen, de tegyük fel, hogy valamelyik hitelre jogosult a vállalkozásom. Ha leadózom és osztalék lesz belőle, az elviszi a hasznot, amit nyerek a kamatkülönbözeten. Nyilván ennél összetettebb, ha nem titok, erről szívesen olvasnék két mondatot vagy hármat :) Esetleg a cég vesz értékpapírt? Volt régen céges értékpapírszámlám, hadd dolgozzon a könyvelő... , de az meg a napi működéshez ugye nem nagyon kell..., tehát a pénz felhasználását bajos igazolnom.

Osztalékot veszek ki elobb vagy utobb. Igy elobb. Ami tovabbi nyereseg lasd idoertek. Aki soha nem vesz fel osztalekot es mindent cegre vesz annak ez nem buli. En fullra kiveszek mindent ami marad. 

Sajat toke aranyos megterules igy lesz magas, na meg minden nelkulozheto penz tovabb termel mashol.

 

Ps.: Szerintem most mar cegkent is elerheto MAK 8 százalék feletti hozammal.

 

Masik elonye a sztorinak, ha netan szarba lesz a haza es szja emeles lesz, mondjuk egy mzp miatt, akkor en is leszokok az osztalekrol. Akkor mas lesz a konstrukcio.

Ez így van, a szocho az lényegtelen egy egyéni vállalkozónak is nagyon hamar.

Viszont Oregon által propagált ötlet a magamfajtáknak nem pálya, ahogy nézem, hisz arról ír, hogy van helye a pénznek a cégen belül máshol, így értelmesen le lehet papírozni, nekem semmi másom nincs, csak bevételem, saját munkabér és a végén osztalék, néha-néha bevételhez képest elenyésző hardware upgrade.

Mondjuk ennek van egy menete.

1. Nem vagy ÁFA-körös ingatlan beszerzésnél / üzemeltetésnél (default állapot, de csekkolni kell)
2. Felveszed a tevékenységek közé a rövidtávú ingatlan bérbeadást. Valamint a saját tulajdonú ingatlan hasznosítást / kereskedést. (nem pontosan írom)

Ekkor a vásárolt ingatlan már nem lesz bukó eladásnál az ÁFA miatt. Valamint  vásárolhatsz lakást KAVOSZ hitelre, mivel az ingatlan a vállalkozás bevételeit szolgálja. Egyre többen csinálják ezt. Lényegében arra fogadnak, hogy mind az infláció, mind az értéknövekedés (nominal) nagyobb lesz, mint a visszafizetett összeg és annak kamata. Valamint a megtérülést saját tőkéhez viszonyítva számolják (nagyon helyesen).