No hát megint egy világkiállítás

Nehogy már a nyúl vigye a vadászpuskát.

1 millió embert várnak, de 6 millió kéne a megtérüléshez.

https://youtu.be/zflYfPHmnk4

Hozzászólások

Az amit műveltek egy groteszk, idejétmúlt dolog. Az ember valamikor azért vadászott, hogy legyen mit ennie, ezek meg most megpróbálják ezt a tevékenységet valami másnak, többek között hagyománynak, sportnak is beállítani.

A vadászatnak két célja kellene legyen: az állomány kordában tartása (főleg az olyan állatoké amelyeknek nincs természetes ellenségük pl. medve) és szelekciója. Erkölcsi dolog állatot pusztán kedvtelésből, szórakozásból avagy felsőbbrendűségből pusztítani. Az hogy egy háromlábú kispadra kiülünk, és várjuk, hogy elénk hajtsa valaki az állatot, hogy lelőjük, netalán helikopterből terítjük le nem nevezhető vadászatnak. Azt is ki merem jelenteni, hogy aki csak úgy pufogtatja az állatokat az otthon a családjával is agresszívan bánik.

Minden hulla a Mount Everesten valamikor egy nagyon motivált ember volt.

Látom te értesz itt a legjobban a vadászathoz, szóval neked mondom, hogy a vadászat ezerszer bonyolultabb dolog annál, amit Te meg a plusszolók elképzelnek a fűtött kis szobájukból. :) Ez a vadász kiállítás nem a jegybevételen keresztül térül meg. Kb. olyan ez, mintha az informatika összes nagy neve egyszerre lenne Budapesten. Egyszerűen nem forintosítható az értéke ennek a kiállítás bevételeinek.

Egy kis összefoglaló:

https://www.vadasz-blog.hu/2021/08/27/amit-a-vilagkiallitasrol-tudni-er…

és egy kis gondolkodni való a foteleknek:

https://www.vadasz-blog.hu/2021/04/08/miert-nem-szabad-figyelmen-kivul-…

"remélem azért a kiadások pontosan forintosíthatóak! :))"

Természetesen.

"Több mint 2,5-szeresét költi az állam a vadászati világkiállításra, mint 10 nemzeti parkunkra összesen"

https://www.greenpeace.org/hungary/sajtokozlemeny/8676/tobb-mint-25-sze…

"különösen annak fényében, hogy a kezdeti néhány milliósról, sok sok nagyságrendel nőtt a költségvetés végül!"

Ez Magyarországon annyira megbizhatóan b.szottul mindig igy müködik, minden egyes retkedék beruházásnál, hogy az lenne a furcsa, ha nem igy lenne.

Tudod mit szeretnék a legjobban? Hogy egy predátor féle lény egyszer pont úgy vadásszon ezekre a tetvekre ahogy ők is teszik az állatokkal. Aztán meg kitömve mutogassa őket haverjainak az űrhajóján.

Azt még mindig nem tudta senki megmagyarázni, hogy ártatlan állatok szórakozásból való öldöklése hogyan fér össze a keresztény demokráciával.

Minden hulla a Mount Everesten valamikor egy nagyon motivált ember volt.

mert nem figyelsz :))

semjén már megválaszolta ezt a kérdést.
isten az embereknek adta a földet, mindennel ami rajta van, hogy csináljanak amit akarnak..

az az apróság, hogy semjén csak saját magát tartja embernek, a többi ember meg csak van, és tulajdonképpen nem is ember, ne zavarjon.
nos tehát semján ehhez tartja magát..

Azzal egyet is értek, hogy az összes, - némiképp pszichopata tulajdonságokkal megáldott, - nagy pénzek felett diszponáló, elit társaság jelentős része érdeklődik a fegyverek iránt. /ha a szexuális devianciák elfogadását olyan fontosnak tartja a társadalom egy része, akkor pszichopátia ezen fajtáját sem "söpörheti a szőnyeg alá", no.., csak az elfogadás szempontjából./

Ez is egyfajta kütyümániaként indul, adott esetben, egy a köreiben istenített fegyvertípus beszerzése érdekében nem kis pénzeket mobilizál. Ha meg van az "acél csoda", azt meg is kell mutatnia a többi hasonszőrűnek. A normalitás szellemében leginkább vadászaton lehet férfinak férfiakkal kapcsolódnia, vadász ritkán keresi más férfiak "fegyverét", beéri a sajátjával, ehhez elég "árja" gondolkodás szorult beléjük ezen divatos liberális trend ellen. (Tehát vannak azért pozitívumai is a vadászatnak, és a vadászatokon a "fórumtársak" által egyeztetett üzleti-politikai "kilövési tervek" fontosságára még nem is utaltam.)

A minden határon túli állatvédelem legalább olyan káros egy társadalomban, - és gondolok én itt a disznómra, aki napsütésben, 13 órakor fosztott meg a 8-as úton az autómtól, és zsarolóvírus módjára húzott le rólam több százezer forintot, hogy visszakaphassam. Azt a disznót első, hirtelen felindulásomban, - ha fegyverem lett volna, - én is, ott helyben lőttem volna agyon, 12 szer egymás után. Persze, ha előre tudtam volna mit tervez. (Utólag nem lehetett volna, mert az autóm megtorpedózása olyan jól sikerült neki, hogy abba rövid agónia után belepusztult. - Ez, egy még gonoszabb fajta.., pszichopata, öngyilkos merénylő disznó volt.)

Következtetésem, nem árthat rendszeresen némi gyérítés az ilyen károkozások ellen. (Most a kukorica földek tulajdonosainak elképzeléseiről nem is szóltam, mert az én "Dezsőm" is, - megelőző tolvajlást követően, - egy kukorica táblából vágódott az autóm alá.)

De a "világméretű kiállítás" inkább a "merjünk nagyot álmodni", - azaz igazán formai szempontból problémás:

https://www.youtube.com/watch?v=zflYfPHmnk4

Annak hogy a vad elszaporodik elsősorban az az oka, hogy megfelelő mennyiségű táplálék és ivóvíz áll rendelkezésükre. Márpedig a gazdálkodók látását erősen elhomályosítja a kukoricán realzálható haszon, amiért boldog boldogtalan nyomatja a kukoricát a vizes élőhelyek környékén is. Van olyan "hülye" aki minden évben 2x veti el a kukiját (mert a disznó a vetőmagot is kitúrja a földből), de nem ismeri fel a tendenciát, hogy így csak többen lesznek. Veri az asztalt a vadásztársaságnál, hogy ritkítsák az állományt... Pedig ha kuki helyet megpróbálkozna néhá más növénnykultúrával is, akkor bizony nem növekedne annyira disznópopuláció, igaz hogy a profit is alacsonyabb lenne. Habár a dupla vetés és a vadkár is erősen eliminálja a megszerezhető profit mennyiségét.

magyarázd meg nekem, hogy a városokat körülvevő erdőket miért kell kivágni, egy új lakópark érdekében, vagy miért kell jó minőségű szántóföldeket felparcellázni ugyanezét.

miért kell pont a legértékesebb földek közepén vezetni az autóutat?

állami megbízás + kisajátítás + értékes terület = jutalék++

a kérdésedre visszatérve, van megfelelő technológia a minden szempontból takarékos építkezésre.
de ha ilyen hülye a zember, és máshogy nem megy hát akkor igen.

az igaz. viszont vadgazdálkodás csak akkor és ott lehetséges, ahol vad van.
a práter utca 12-ben vadon legfeljebb csak ember, meg ilyesmi él.
a közparkokban is mókus, meg kutya meg ilyesmi.

na és mint látjuk a nagy (stüszi)vadász világkiállítást már tud rendezni, mostmár hasznossá is tehetné magát, a köztársasági elnök ha megszólal, másról sem tud beszélni mint természet, meg madarak..

mindenki kurva zöld szájkaratés.
és ennyi.

A pénz (= magunk által kreált számok a bankszámla nyilvántartó szolgáltatásban, röviden bankban) központú világunkban, ahol nem az ökológiai lábnyom és a bolygónkkal való harmónia a lényeg ... unokáink, dédunokáink szívni fognak. De ez legyen kizárólag az ő gondjuk, nekünk még jut bolygónk véges erőforrásaiból és megvásárolhatjuk, hiszen a számítógépen tárolt, hozzánk rendelt számok (= pénz) erre a társadalmi normák szerint feljogosít. Egyúttal bátran játszhatjuk a félistent az állat és növényvilág sőt a bolygónk élettelen javai felett, mert a pénz az elfogadott normák szerint erre szintén feljogosít.

"Házigazdái lehetünk a Nemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács (CIC), továbbá a FACE (az európai vadászszervezetek érdekképviseletét ellátó nemzetközi szervezet) közgyűlésének, a Vadbiológusok Nemzetközi Uniója kongresszusának (IUGB), a Vadvilág Fórumnak (CPW) és az Afrikai-eurázsiai vándorló vízimadarak védelméről szóló megállapodás részes feleinek 8. konferenciájának (AEWA). Mindemellett pedig főszervezői vagyunk a Nemzetközi Vadászati és Vadgazdálkodási Konferenciának, ami a vadászat fenntarthatóságát, ősi hagyományokon alapuló hasznosságát mutatja be. Kiváló előadóink sok évtizedes kutatásaik, s szakmai tapasztalataik alapján gyakorlati szempontból fogják a kérdéseket megvilágítani."

forrás: https://onewithnature2021.org/mit-lathatok-a-vilagkiallitason

A nem forintosítható bevételt olyankor szokták mondani amikor mondjuk van valamilyen export cikk ami kapcsolódik a témához. Ebben az esetben mondjuk kurva jó fegyverek, öltözék stb. Van itt ilyen? Ennek a kiállításnak nem sok turisztikai felhajó ereje van. Imázs építés, de egy ilyen század rangú eseménnyel? 

>> nem sok turisztikai felhajó ereje van

 

Csaknem hétmilliárd forint bevétel keletkezett Magyarországon a külföldi vadászok közvetlen költései nyomán a 2019-2020-as idényben - derül ki az Országos Vadgazdálkodási Adattár (OVA) kimutatásából. A vadászati év márciustól a következő év februárjáig tart. Az előző idényben bérlövésért több mint hatmilliárd, a kapcsolódó szolgáltatásokért pedig csaknem 900 millió forintot fizettek. Összehasonlításképpen: a 2018-2019-es hasonló időszakban az előbbiekből 5,4 milliárd és 796 millió forint származott.

miért a magyar iskolás csoportoknak kötelező a rendezvény látogatása

Mert az, hogy X fizetős látogató mellett odavisznek Y iskolást ingyen, az nem Y-nal növeli a kiadásokat, hanem Y elhanyagolható töredékével. Cserébe én pl. gyerekként baromi jól éreztem magam ilyen kiállításokon, a mai napig emlékszem kb az összesre, ahova elvittek.

Azt nem tudom, hogy a világkiállításnak mi értelme van (vagy pl. az olimpiának, engem sosem érdekelt), de általánosan a vadászatra még mindig igaz, amit írtál, azaz az állomány kordában tartás és szelekciója. Ez nem csak a természetes ellenség nélküli állományra vonatkozik, mert ha egy másik réteg szaporodik el túlzottan, az ugyanúgy szétcseszi az ökológiát. Aztán itt van, hogy korlátozott az állatok mozgástere, főleg úgy, hogy sok helyen az úthálózat szétválasztja őket, pl. az autópályán lévő "vadátjárót" átnevezhetnék nyugodtan birkaterelőre. Az apróvadra is nem véletlenül van területtől, helyi populációtól függően akár évtizedes vadászati tilalom (üregi nyúl "pandémiája" után pl.) vagy évenkénti változó kilövési engedély. Agancsosoknál is szelektálni kell, amelyiknek olyan a szarva, mint a bökő, az üzekedéskor megölné a másikat, ezért lőni kell. A rókát, erdőben lévő macskát meg mindig. Szóval a vadászat az részben olyan, mint a kertészkedés: a gazat ki kell szedni, nem végtelen méretű a kert, be kell avatkozni, amikor szükséges.

Az a botrányos vadászterület-újraelosztás, ami a csókosok hasznára ment, az üldözendő. Világkiállítás meg... nem hiszem, hogy nettó haszon lehet, de én nem értek hozzá.

Azt tudja valaki, miért kell egy kiállítás miatt a mellette lévő utat (Albertirsai út) lezárni?

Én még nem beszéltem olyan budapestivel, aki nem háborgott volna azért mert a pandémiás időszakban nyakukra hoztak a csuhások százezerszámra vallásról (meséről) álmodozó szedetvetett csöveseket, és megbénították a  város életét egy hétre. Miért nem tudják ezeket a marhaságokat a felcsúti legelőkön megrendezni!? Hogy nyomná orrba semjénzsotit egy vadkan.

Én pont ott lakom, ahol a "bénítás" nagy része történt, légyszi ne túlozz. Tényleg borzasztó dugók voltak - business as usual. Ha nem a NEK miatt van dugó, akkor a Blaha felújítás fogja a forgalmat. Ha nem a Blaha, akkor az eső. Ha nem esik, akkor az inkompetens városvezetés (a mostani és az előző is) balfasz módjára szervezi a forgalmat.

Ha a felcsúti legelőn rendeznék, akkor azon picsognának a budapestiek, hogy oda megy az összes bevétel és infra fejlesztés, ahol a patásorbán lakik, bezzeg a nemzethy fővárost hagyja lerohadni a kormány.

A budapestiek mindenen picsognak, ez van.

Sincerely,
egy budapesti picsogó. :)

Túlzás alatt nem arra gondoltam, hogy hány budapestivel beszéltél, hanem arra, hogy "nyakukra hoztak [...] százezerszámra [...] szedetvetett csöveseket, és megbénították a  város életét egy hétre"

Ezzel szemben:

  • nem jöttek százezerszámra trógerek (felteszem, nem szó szerinti csövesekre gondolsz), nem lett teleszemetelve a környék, nem lakták le a várost mint egy random fesztiválon, stb.
  • nem lett egy átlagos hétfő reggelnél jelentősen jobban megbénítva a város, leszámítva néhány jól behatárolható útvonalat

nem lett teleszemetelve a környék

Én a Dembinszky, Erzsébet krt., Dózsa, Városligeti fasor térségben nem ezt tapasztaltam, de ezzel már nem fogok vitatkozni.

nem lett egy átlagos hétfő reggelnél jelentősen jobban megbénítva a város, leszámítva néhány jól behatárolható útvonalat

Az a néhány "jól behatárolható útvonal", azért elég rendesen odatett. Konkrétan az M0 - Róbert Károly krt. potom 1 órás út volt azon a héten. Visszatérve az eredeti felvetésre, ha az Albertirsait lezárják a malaclövők miatt, akkor Kerepesi-Fehér út és a Pongrácz út rendesen beáll.

Kellett a felhajtás mivel a Pápa (A jobb oldali fideszes magmondó ember szerint: "szenilis vénember") csak egy délutánra jött. Talán nem is teázott. Ezzel a felhajtással csak kompenzálni akarták a megalázó rövidséget.
Szlovákiában három napot is eltöltött. Véletlen? Aligha...

– Kedves Szentatya! Köszönjük, hogy eljött Budapestre. Látogatása során idézte Tiszteletreméltó Mindszenty József bíborost, aki azt mondta: „Ha van egymillió imádkozó magyar, nem félek a holnaptól!” Szeretném kérdezni: Miért döntött úgy, hogy mint pápa huszonegy év után részt vesz a nemzetközi eucharisztikus kongresszuson? Ebből az eseményből kiindulva hogyan látja az európai kereszténység jövőjét, és mi, magyarok mit tehetünk érte? Köszönöm!

– Köszönöm, nagyon köszönöm! Először nem értették igazán az emberek: „csak a szertartásra jön, de nem látogat meg minket, magyarokat?”; és van, aki rosszat feltételezett. De aztán elmagyaráztam, hogy a látogatást Szlovákiába terveztük, és az eucharisztikus kongresszuson való részvételen később kezdtem gondolkodni. De megígértem az elnökötöknek – ez már a harmadik alkalom, hogy találkozom vele –, hogy megvizsgáljuk, jövőre vagy az azt követő évben el tudnék-e jönni.

forrás: https://www.magyarkurir.hu/hirek/lehet-hogy-ferenc-papa-magyarorszagra-…

Persze lehetne egy pápai találkozó sokkal kevésbé megalázó és kínos.. pl mikor az ex miniszterelnök ment rómába audenciára, majd ott kioktatta a pápát az 50es évek kommunistáinak stílusában az egyház helyéről és szerepéről.

Szétadom ezt a csajt! Olyan jól összefoglalta, hogy rendeztem egy semmitérő szart milliárdokért! :D

Szerkesztve: 2021. 09. 30., cs – 07:39

1 millió embert várnak, de 6 millió kéne a megtérüléshez.

Megtérült az valakiknek már akkor, amikor még el sem kezdték.
Négy darab vadászkiállítás szorozva két és fél erősen felvizezett vizes VB-vel,
ehhez hozzájön egy műfüves duna aréna, plusz három túlárazott stadion, az annyi mint ... 

Egyébként, rekurzív módszerekkel kijöhet az a hat millió.
Erős, nagy darab, kopasz embereket rendelnek a kijáratokhoz és a távozni vágyókat csak akkor engedik ki, ha azok megigérik, hogy még legalább négyszer bejönnek.

Zsömjén Zsóti meg majd személyesen lövi ki azokat, akik renitenskednének.