vga driver probléma

Hello,

Adott egy DELL Latitude E6410 notebook, feltelepítek rá egy win10-et, a vga drivert automatikusan feltelepíti a win és amint végzett a beépített kijelző kikapcsol. külső monitorral megy, felbontás optimális lenne. 

külön drivert eddig nem tudtam hozzá vadászni.

ötlet?

Hozzászólások

Azt is nekunk kell kitalalni, hogy csak az Intel GPU van-e a gepedben, vagy anno kerve lett bele nVidia is? :D 

Akkor mar csak a Win 10 build verzioja hianyzik, mert nekem volt ilyen gepem, es a 1703-nal elkezdett benazni az Intel Ironlake driver. Nem volt brightness allitas es hasonlo dolgok. A drivert a Windows update hozta? Vagy hogyan kerult fel? Ha igen, akkor pl uninstall es letiltas? Probaltad kezzel raeroszakolni a Windows 8-as drivert? Eddig milyen rendszer volt a gepen?

intel auburndale/arrandale processor - integrated graphics controller

 

aida 64 szerint

Töltsd le a DELL Support Assistant-ot a gépre, és hagyd, hogy tegye a dolgát. Emlékeim szerint beszerzi és feltelepíti az összes szüksédes drivert. 

Blog | @hron84

valahol egy üzemeltetőmaci most mérgesen toppant a lábával 

via @snq-

Az nem vga driver, hanem Intel GPU driver. De mindegy is, szerintem ez nem konkrétan drivergond, mert vélhetően mind az integrált Intel GPU-hoz, mind a dedikált NV GPU-hoz feltette a rendszer a hozzájuk való friss drivert, hanem ez valami egyéb UEFI BIOS-os beállítás lesz, hogy ha külső kijelző van rákötve a gépre, akkor az automatikusan az NV GPU-t használja, és lője ki a belső kijelzőt.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)