Portolták az "Aktiválja a Windowst" vízjelet Linuxra, BSD-re, macOS-re

Címkék

A forráskód megtalálható a GitHub-on. Joggal merülhet fel a kérdés, hogy minek? A készítő egy Portal 2 idézettel válaszol: "A tudomány nem arról szól, hogy MIÉRT. Arról szól, hogy MIÉRT NE?"

Hozzászólások

Egy helyen még értelmét is látnám. Ha beletennék a Tails-ba az eredeti "Aktiválja a Windowst" felirattal, a megtévesztésig teljes lehetne az alatta futó Linux álcázása.

trey @ gépház

Erre nem is gondoltam, hogy lehet ilyen haszna. Tud szöveget lecserélni, ezért üzenő vízjelnek is jó, pl. ha van frissítés, vagy valami rendszergond van, arra is lehetne használni. Egyébként poénnak jó csak. Kéne hozzá telemetria is, ami kamu adatokat küld a MS szervere felé. Meg aktivációs kényszert, ahogy az FxLinux csinálja. Esetleg egy kis extra toolbar, vírus, popupok. Lehetne vegyíteni a nemrég linkelt Xfce XP témával, vagy az FxLinux Win10-11-es témájával.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

na vegre, mar csak ez hianyzott. akkor mostmar eljon a linux desktop eve?

Volt anno vmi ubuntu cloud cucc, aztán Márk rájöhetett, hogy a freemium vs fizető userek egymilliárd az egyhez arányával ez sehogy nem jön ki, mert fizetni kell a hostingot.

pedig micsoda adatbányászat lehetett volna, ha kiraknak rá egy lakat.png-t, mondván, ez a szerveroldalon is titkosítva van (értve ez alatt, hogy csak az tudja kinyitni aki az irodában A0-s méretben kiplakátolt jelszót tudja).

Ubuntu Core, vagy mi a szösz, be se tudsz rá jelentkezni online acc nélkül (legalábbis install után rögtön nem). És a röhej, hogy IoT, azaz embedded jellegű cuccnak van szánva, de nem tudod offline, vagy privát hálózaton feltelepíteni.

Én azt se értettem, hogy eddig a Cannonical miből élt. Mert az, hogy céges supportot ad el, azt nem olyan régóta csinálja, de az Ubuntu elég régóta létezik. Red Hatnál és Suse-nél is kételkedek benne, hogy annyi fizetős ügyfelük lenne, a legtöbben szerintem ingyen használják.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

Márk bácsit nem kell félteni anyagilag, egy space shuttle árát éri (pun intended).

De amúgy ránézésre kubernetes farmokat üzemeltetgetnek, simán lehet, hogy van olyan cég, aki azt mondja, kedves Ubi, építenénk egy szerverfarmot, (mondjuk) az intel üzemeltetné a hardvert, ti meg a szoftvert, deal-e.

Van ott minden: sima software supporttól kezdve managed infra, Advantage, Landscape, IoT, consulting - utóbbi kettőnél pl. végtelen pénzeket ott lehet hagyni náluk. 

Egyébként (hacsak nem volt valami nagy változás az elmúlt 2-3 évben), nem akkora mutatvány a Canonical, hoz évente néhány milliót, és kb. ennyi, ez is csak az elmúlt ~5 évben, ha jól rémlik.

Nagy szerencsénk van, hogy mindent IT probléma megoldódott, és ezzel felkerült az i-re a pont.

Ami az akció tudományos alátámasztását illeti, ez az egész engem élénken emlékeztet arra a szintén rendkívül tudományos kísérletre, amit két ismerősöm még zsenge egyetemista korában hajtott végre egy csapat Windows tanfolyamra ítélt titkárnőn, akiket némi bevételért cserébe ők oktattak.

Csináltak egy képernyőmentést, törölték az összes ikont, a képet betették háttérképnek, majd nézték, ahogy a csajok a semmire kattogtatnak és csodálkoznak, hogy nem indul a Word.

Jooóóójjjj. Ilyet én is csináltam. Meg olyanról is hallottam, hogy valakinek az unokatesójának a sógora valami flashes játékot megpatkolt, hogy rakjon fel és indítson egy vnc szervert, és kitette a szerverre a közösbe. Állítólag olyan szemétségeket lehetett csinálni, hogy a kollégának akinél épp ott ült a főnök, felpattant valami felnőtt tartalom... meg mindig arréb ment az egér, amikor valamire rá akart kattintani.

[Falu.Me]==>[-][][X]

Így szoktattam le én is számtalan kollégát arról, hogy a desktopot telefossák minden szarral. Használják rendesen a fájlrendszert arra, amire való. Ha megsérült a felhasználói profil, lehetett egerészni, hol van a sok kurvafontos fájl.

Használják rendesen a fájlrendszert arra, amire való. Ha megsérült a felhasználói profil, lehetett egerészni, hol van a sok kurvafontos fájl.

Ezt nem teljesen értem. Nálam a default az, hogy a usernek a cuccai a home-ban vannak. (Máshova nem is nagyon tud írni.) Hogy azon belül mit hova tesz, az miért fontos? Amikor a backup készül, nekem nem fáj, hogy a ~/Desktop vagy a ~/ImportantStuff mappába szemetel a user.

Bár ez már véleményes lehet, de nálunk a ~/Downloads is megy a backupba. A storage kb. filléres tétel, ha egyszer kellene pont onnan valami (PEBKAC, letöltött valamit, nem mozgatta máshova, ott dolgozott rajta, stb.), már kb visszahozta az árát.

GNOME-on, már egy ideje létezik. :D Bár igaz, hogy extension.

It is our choices that define us.
Thinkpad X1 Carbon | Arch linux