Kis webáruház 2022-ben

Sziasztok.

Joomla alapú weboldalamra könyvet értékesítő webáruház-modult szeretnék rádrótozni.

A termékek: néhány könyv, esetleg egy-két karbonkompozit termék.

Szállítás futárral, vagy személyes átvétellel, fizetés paypal és a többi szokásos...

Kérdésem: mit javasoltok? Telepítsek egy joomlára fejlesztett brutális webáruházat, amivel ágyúval lőnék verébre? Alternatívaként egy külső webáruházat is oda lehetne rakni, amiért havonta kellene fizetnem. Vagy megcsinálom a kódot magamnak, és követem állandóan a szükséges biztonsági frissítéseket...

Lehet még buktatója a dolognak?

(A honlap fizikailag amerikai szerveren van.)

Hozzászólások

Nem hasznaltam meg sosem Joomla-t, de a helyedben en nem kinlodnek feleslegesen sajat shop fejlesztesevel. Ha kicsi vagy ugysem terul meg. Gondolom extre igenyed nincs.
Ha veszel valami plugint hozza ajanlasok/ertekelesek alapjan vagy felraksz valami mas kesz szolgaltatast sztem jobban jarsz.
Nem kell kinlodnod a fejlesztessel es a karbantartassal.
Bugokat javitjak helyetted ha vannak, de ha egy jol kiforrott cuccot veszel nagy hibakra sztem nem kell szamitani.
 

Amerikai szerveren tárolni európai vevők adatait GDPR problémás.

Én vennék egy webshopot fillérekért valamelyik szolgáltatótól.

Ha azt nem termeli ki akkor nem kell webshopot indítani.

Gábriel Ákos

Néhány kattintással átköltöztethetem ajrópába.
Szóval CMS-től függetlenül webshopokat kínálnak, ami olyként működik, mintha a honlapom része lenne? Rádrótozva a navra, a kártífizetős izékre, és forvardol egy levelet a futárcégnek és a raktárnak (vagyis nekem)?

10-féle lény van:
-- aki ismeri a bináris számrendszert,
-- és amelyik nem.

Shoprenter, Unas es tarsaival erdemes elindulni. Sajatot fejleszteni kb 2mFt. Persze lehet takolni magadnak pl Opencarttal, de a vegen nem lesz sokkal olcsobb.

Fizess elő inkább egy erre szakosodott szolgáltatónál erre. Shopify, stb. 

Nincs közöm hozzájuk, de kíváncsiságból megnéztem az unas, 6190 (mondjuk nem tudjuk hogy bruttó/nettó) per hó áron ad olyan csomagot amiben van szállítási meg fizetési megoldás is. Ennek az árnak a kb. felét a Joomla alatti cloud szolgáltatás is elviszi egyből még talán a legolcsóbb helyen is. Nem vagyunk egyformák, én nem küzdenék sajáttal... 

Én se tudom, hogy kell, írtjuk a joomla-kat mindenhonnan :(

viszont ha tényleg 1 db könyved van, nincs olyan cég, amely annyit csinál, hogy elintézi a nyomtatást meg az online jelenlétet?

kéne neked egy kiadó, vagy valamelyik self-publishing platform ami ezt megcsinálja.

magyar self-publishing a publio, a piacról itt találsz némi infót:

https://blog.reedsy.com/best-self-publishing-companies/
 

de nyilván összerakhatod a saját joomla-dba webshippy-vel, de csak ha nagyon ráérsz.

a marketinget úgyis neked kell tolnod.

+1 a self-publishingre könyv esetén. Ők megoldják azt is, hogy könyvebolthálózaton keresztül is tudja rendelni, akinek kéne. Több jóbarátom is adott így ki könyvet, de nem a Publión keresztül, van erre más is itthon. Novum Publishing, Underground Kiadó a kettő, amiről tudok.

 

Viszont OP említette, hogy más terméke is van (néhány karbonkompozit termék), oda nem jó ez :)

Véletlenül sem akarom a terjesztői hálózatba beadni.
Annál nagyobb átverést a világ nem látott, mint ami itthon folyik!
Szerzői kiadás. Mindent én állok, én szervezek, a korrektort is. Szakmai lektorok kiállnak a végsőkig, van belőle négy.

Kemény menet. És ha egy terjesztői hálózat letép 70%-ot, akkor a jó bü... ..... ..... Na. Kimondtam.

10-féle lény van:
-- aki ismeri a bináris számrendszert,
-- és amelyik nem.

Szia,

én ebben pörgök úgy 20 éve.

kevés termékkel és némi beállítási affinitással egy wordpress wocommerce-el kiszolgál egy sima LAMP szerveren, és kb minden össze puzzle-ozható hozzá 20-30$-ért/év.
A joomla is kb ugyanez, de a woocommerce az trendibb, talán emiatt jobban karbantartottabbak a bővítményeik.

Ezeket viszont folyamatosan frissíteni kell, mert (főleg) a bővítményeket törögetik rendesen.

Ha nincs affinitás a beállításokhoz, akkor unas, vagy shoprenter, ezek előfizetésesek, így drágább lesz. viszont sok mindennel nem kell szenvedned. Extra  kéréseket viszont felejtsd el.

Ha sok a termék, akkor mi opencart-ot szoktunk ajánlani, olyan 500k-tól felfelé, az olyan 50000 termékig kellően gyors. 

Ha sok igényed, és pénzed van, mindenre is kell, akkor magento, mögötte erőmű infra 400 termék esetében is:-).

Shoprenter

Épp ezt nézegetem. Előfizetős, alig van dolgom valamivel. Használja valaki közületek?

10-féle lény van:
-- aki ismeri a bináris számrendszert,
-- és amelyik nem.

Szerkesztve: 2022. 07. 06., sze – 12:16

Azt hiszem a shoprenterben épp most csalódtam.

Két jóbarátom szintén náluk van (nemrég derült ki), a supportjuk egy igazi lajhármódra működő dolog az elmondásuk szerint. Olyan érzésem van, mintha egy jól felkarolt kartel lenne az egész, az összes... Ilyenkor tényleg arra kényszerül az ember, hogy még ezt a szutykot is maga barkácsolja össze, mert akkor legalább nem egy olyantól függ a lét, akitől egyébként a falra másznánk...

Már lejjebb adtam az igényt, elsőre egy átvevőpontos megoldás lesz, és az átvevőponton lehet fizetni. Akinek ennél több kell 2-3 termék esetén, az menjen a teszkóba...

10-féle lény van:
-- aki ismeri a bináris számrendszert,
-- és amelyik nem.

Eleg sok webshopot csinaltam mar cms-sel is, talan drupal5+ubercart volt az elso,de a fenti igenylistad alapjan en is a wordpress+woocommerce-t ajanlanam. Sot,mivel a wordpress es pluginjai mar automatan is tudnak frissulni,akar ezzel sem kell bajlodnod (persze van benne minimalis riziko). Ha minimalisztikus oldalt/shopot csinalsz,velhetoen nem lesz gond ezzel sem,de akar mehetsz a kezi frissites+elotte backup iranyba is (ez hasznalt pluginonkent egy klikk + a webhosting admin feluleten is egy a frissites elott).

Azert is ezt ajanlanam,mivel sok tarhelyszolgaltato fillerekert ad olyat,ahova par klikkel telepitheted az admin panelrol a wordpresst a tarhelyedre,utana meg a wp-be belepve meg 1-2 klikkel a kello pluginokat. Ez it-ban kevesbe jartasok szamara is mukodo modszer. Az egyik volt ugyfelemnel hasonlo van hasznalatban a mikrovps-en,de ahogy latom pl. a rackforest is ad ilyet kevesebb mint evi 5k HUF-ert: https://rackforest.com/szolgaltatasok/webtarhely/

Ezzel meg tudod azt csinalni,h a joomla oldaladnal egy menupontkent felviszed a shop.example.com-ot, az atvisz erre a wp+wc-alapu oldaladra,es meg is vagy. Ha nagyon akarod,bizonyara az is egyszeruen osszehozhato,hogy egy joomla blokkba valami automatan generalt rss feedbol behivatkozd a shopodon talalhato termekeket.

Szerk.: Az SSL temadban levo problemad is ingyen megoldodik egy ilyen tarhely hasznalatakor,mivel ingyen kapod a https certet.

A shoprenter szerintem neked way too much,es vicces modon en is csalodtam bennuk,pont az elozo heten. Szinten ismeros shopja (nem en csinalom), de eleg gany,lassu, a support meg "fura".

Köszi, megkísérlem. A hostingernél a weboldalam egy alkönyvtárába berámolok egy WP-t, majd arra a woocommerce-t.

Sík hülye vagyok 15 év joomla után a wp-hez, de csak belejövök. Amúgy ha budapesti vagy, egy kétórás worshopot fizetnék az idődért, hogy hamar összedobjam, mert sajnos kissé megöregedtem.

10-féle lény van:
-- aki ismeri a bináris számrendszert,
-- és amelyik nem.

emag?

csak olvastam rola, hogy van ilyen, de nem tudom mennyire jo.

neked aztan fura humorod van...

"az emag direkt kreatívan "eldugja" h. nem ők árulják az adott terméket" - Kreatívan ott van az ár alatt, hogy "Forgalmazza a(z): ... " - Ennél kreatívabban eldugni nem is lehetne... (És a forgalmazó neve kattintható link, ami a forgalmazó adatait tartalmazó oldalra visz...)

Szerkesztve: 2022. 08. 03., sze – 13:52

woocommerce + wordpress.
Hát, a joomla után a wordpress annyira hajmeresztően primitív, hogy szinte minden idegesít rajta. Eltelik vagy 3 hónap, mire kiismerem magam rajta. Megöregedtem.

De ez van, egyelőre beletörődtem.

10-féle lény van:
-- aki ismeri a bináris számrendszert,
-- és amelyik nem.

Lehet hogy neked overkill lenne, de én régebben Prestashopot használtam. Nagyon szerettem, készletet kezelt, hírlevél, értesítő termék beérkezése esetén, stb. Nagyon klasszul össze lehetett legózni mindenféle modulokkal amit kellett.

Most a woocommerce + wp van soron, ez is egy cseberből vederbe menetel. Innen csak akkor lábalnék ki, ha valamit képtelenség lenne ezzel megoldani.

A wp primitívsége egyelőre az idegeimre megy. Baromi lassan haladok, az időm meg kevés, alapos ok nélkül nem állok át másra. És persze külső segítség nélkül ezt is...

10-féle lény van:
-- aki ismeri a bináris számrendszert,
-- és amelyik nem.