Népirtás

Hozzászólások

Valóban azok. Hihetetlen, hogy egy világháború kirobbantása érdekében minden orosz kollaboránssal igy bánnak el.

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Anatoly Fedoruk előző nyilatkozatai, fehér karszalag, kriminalisztikai furcsaságok, az oroszok által szorgalmazott független kivizsgálás elutasitása, stb fáradt vagyok most ehhez

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Lehetségesnek látom akár ezt is de nem gondoltam komolyan az első válaszomat (inkább leirom még mielőtt erre jár az europol vagy ilyesmi). Fogalmam sincs mi történt valójában, de nem az első alkalom lenne a világtörténelem folyamán.

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Erre nincs univerzális recept. Például itt van ez: https://hup.hu/comment/2773948#comment-2773948

Elolvastam a cikket, és benne volt egy állitás meg egy bizonyitékként szolgáló videó. Kinyitottam, és látom hogy egy forintot nem ér. Nem kizárt hogy valaki csak úgy összerakta. Feliratok homályosak, adat semmi.

Pedig az hogy műholdak merre röpködnek, gondolom megfelelő kitartással beszerezhető adat lenne.

Szóval, ezt megnéztem és pár perc alatt nyilvánvaló lett hogy hiteltelen.

"Te kezdted azzal, hogy ne orosz."

Már eleve félreérted: nem a nyelvvel vagy a néppel van baj, hanem ha az adott forrás irányitott, szűrt, vagyis propaganda.

Ezt minden nagyhatalmi pólus gyakorolja, az oroszok és a nyugati média is.

Mit lehet elfogadni? Mindent el kell olvasni, és gondolkodni, kb. ennyi.

Hát neten azért lehet látni olyasmit is, amikor ukránék megrugdosnak pár orosz fogoly katonát, majd pár testlövéssel elérik, hogy ne szenvedjenek....

A háború megváltoztatja az addigi mentalitását a benne lévőknek....

"A fejlesztők és a Jóisten versenyben vannak. Az előbbiek egyre hülyebiztosabb szerkezeteket csinálnak, a Jóisten meg egyre hülyébb embereket. És hát a Jóisten áll nyerésre." By:nalaca001 valahol máshol

2015 május 2: Ukrajna főügyészének első helyettese elmondta, hogy az áldozatok holttestein nem találták nyomát az erőszaknak, és a kloroformnak sem, a nyomozás nem talált bizonyítékokat arra, hogy 2014. május 2-án szándékosan gyújtották volna fel a Szakszervezetek Házát.

Hol a bizonyíték?

"At that time, Maxar Technologies provided images that were proof of the massacre. Maxar Technologies has several satellites (models WorldView-1 32060, WorldView-2 35946, WorldView-3 40115, GeoEye-1 33331). Three satellites were moving in all. The satellites started moving on March 19, but none of them had a trajectory over Bucha (watch the video below). Hence we can conclude that there was no information on Bucha from these satellites."

Bizonyitékként pedig beágyaztak egy olyan, rossz minőségű videót amin a feliratok full screenben sem látszódnak (véletlenül?). Bárki generálhatta bármiből, hogy aztán bizonyitékként szolgáljon, de még adat sem olvasható le róla.

Valami hivatalos adat kéne arról, hogy az adott műholdak nem jártak akkoriban arrafelé, mert ez igy nem az.

Addig ez is egy ócska propaganda, semmi több.

https://celestrak.com/ orbit visualization menüpont. a http://suncalc.net/ is ellenőrizhető, a hivatkozott egymásnak ellent mondó források is amerikai/ukrán közlemények, szerintem te megnyitottad a cikket előre eldöntve hogy jól leleplezed de valószinüleg végig sem olvastad

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Nem. Kinyitottam a cikket, elolvastam, láttam az állitást meg odaágyazva egy olvashatatlan videót.

Tehát állitásod szerint azok a műholdak nem is ott voltak, és erre hiteles adat van? Például azokkal amiket belinkeltél?

Ha lesz rá időm megnézem magam is, mert érdekel.

Ami szerintem csúsztatás lehet, hogy nem indokolják mi alapján pont ezt a 4-et kell néznünk és egyáltalán valóban a Maxarhoz tartoznak-e, én egyedül egy launch historyt találtam tőlük ami nyilvános. https://www.maxar.com/award-and-launch-history

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Ó részemről dehogy, nagyon-nagyon sokszor jut eszembe az elmosódott mindenféle felvétel meg ilyen-olyan telefonos videókról hogy egy normális szerverfarmon ma már valószinüleg százasával generálhatóak ilyesmik. Azért nem szoktam felhozni mert nem igazán lehet róla érdemben vitatkozni. Viszont az egyértelműen x-y pártiak ne felejtsék el, hogy pl. Buchával kapcsolatban még a Pentagon sem mert állást foglalni: https://www.reuters.com/world/pentagon-cant-independently-confirm-atroc…

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Itt ennyi van bizony.

Én azon az állásponton vagyok, hogy minden haláleset az oroszok felelőssége, mert ők teremtettek olyan helyzetet a speciális katonai minekhivjájukkal, hogy ilyen esetek történhettek. Mindemellett ki kell vizsgálni, mi történt pontosan, hogy senki ne maradjon ki a felelősségre vonás alól, akit illet.

"ők teremtettek olyan helyzetet a speciális katonai minekhivjájukkal"

Aminek az előzményeit nagyvonalúan hallgassuk el. Mindkét, akarom mondani mind a négy fél rengeteget tehetett volna a feszültségek oldása érdekében az elmúlt nyolc évben, de mivel még a minszki egyezmények se lettek betartva, elég egyértelmű volt, hogy erős gazdasági ellenérdekek vannak itt a békével szemben. Gondolom minden Telex olvasó tájékozottabb a háború kitörésének valódi okairól, mint az orosz hírszerzés. Tudjuk, ez itt a jó és a gonosz harca és nekünk kutya kötelességünk a megtakarításukat beáldozva felfegyverezni a baráti szovj^W demokratikus országot és egy másik barátitól venni sokszorosáért a gázt.

Tehat megdobom a tankot molikaval, aztan kiabalom, hogy civil vagyok es megis lelonek a kocsog katonak ?

Huuuu. Meglepetes.

Nem is ertem minek a foldi egysegek. A kiemelt celpontokkal pont azt kell csinalni, mint az amerikaiak tettek drezdaval.

Aztan mehet a telefonhivas, hogy "Gyermelyi ?" aka. Kertek meg ?

...

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.

Az ukránok "nácikat" szerveztek/engedtek az államhatalom különböző szintjeire, elítélt foglyokat engedtek szabadon és fegyvereztek fel, és fegyvereket osztottak a civileknek, plusz békeidőben is "maffiózók" rohangálnak fegyverrel az országban. Ha lesz hiteles, komolyan vehető vizsgálat, lesz. Ha nem lesz, akkor az ukránoké a teljes felelősség.

:)

Na már megbocsáss, de fegyvereket akkor osztottak a civileknek amikor már nagyon kellett. Foglyokat jóval ez után engedtek ki harcolni. Mit is csináltak volna velük mikor elkezdik a börtönt bombázni?!

A gond inkább az, hogy kevés a modern fegyver ukrán oldalon, meg hogy a nyugat túl óvatos volt az offenzív fegyverek szállításával.

Maffiózók rohangálnak az egész balkánon.

Na már megbocsáss, de fegyvereket akkor osztottak a civileknek amikor már nagyon kellett. Foglyokat jóval ez után engedtek ki harcolni.

És? Nem állítottam, hogy a bucsai halott civilek és a tömegsírok létrejötte a civileknek való fegyverosztás és a foglyok szabadon engedése előtt történt.

Mit is csináltak volna velük mikor elkezdik a börtönt bombázni?!

"Legrosszabb" esetben letehették volna a fegyvert.

A gond inkább az, hogy kevés a modern fegyver ukrán oldalon

A legmodernebb fegyver a szellem. Persze nem Kijevé.

a nyugat túl óvatos volt az offenzív fegyverek szállításával.

Lehet, hogy nem bánnák, ha Ukrajna a végső győzelem pillanatában arccal a sárba rogyna...?

Maffiózók rohangálnak az egész balkánon.

Szerintem Nyugat-Európában is jóval több van, mint kéne.

:)

Szerkesztve: 2022. 04. 10., v – 10:57

Már bocs, hogy beleszólok, de nekem a "népirtásról" csak a Covid jut az eszembe. A háború az háború, ott emberek halnak meg. (Főként, akár fegyverrel a kezükben vagy anélkül "rossz időben és rossz helyen" vannak.)

A civilek halálának esélyét pedig fokozza az a harcmodor, amelyet a nyugat kényszerít rá az ukránokra, azaz a beküldött kézifegyverek használata, mert azokat a civil lakosság élettérét jelentő helyekről a "leglogikusabb" használni, a civileket "pajzsként" alkalmazva a kilövések között. - Ráadásul, a nyugatról kapott fegyverek egy részét a városokban konkrétan az önkéntes civileknek osztják szét.

A háború pedig azok felelőssége, akik a politikát csinálják. Mind nyugaton, mind keleten. Mert, ha tárgyalóasztalok mellett megegyeznének, akkor nem lenne lehetőség a háborús "gyilkolásra".

Nem tehetek róla, olvaslak benneteket, és van amelyik hozzászólásról eszembe jut valami. - És amikor már túl sok minden jutott eszembe, akkor le is írom. (És még mindig "fair"-nek érzem magam veletek szemben, mert nem is mindet küldöm el, sok megmarad a "fióknak", olvasásra az utódaimnak.)

- Ti nem így vagytok vele?  :D

(Tessék kevesebbet izgatni az embereket..! :) )

Szerkesztve: 2022. 04. 10., v – 11:43

a propaganda témához:

 

Evakuálásra használt pályaudvarba csapódtak __orosz__ rakéták, sok a halott

A képeken jól látható, hogy a rakétákra cirill betűkkel egy feliratot festettek: „za gyetej”, ami magyarul azt jelenti: „a gyerekekért”.

 

>az eredeti hírekben még iskander

>a képeken már afu által használt tochka

>röppálya alapján dobropole irányából érkezhetett (afu ellenőrzés alatt)

>helyszínen olasz újságírók felveszik és közlik a serialt (9M79-1/ Ш91579)

>ugyanaz a batch, amit már használtak az ukránok korábban donbasban (alchevsk, pl Ш91565/Ш91566)

>"orosz"

 

Nincs elég erejük és bátorságuk szembeszállni velünk a csatatéren, ezért a civil lakosságot pusztítják el. Ennek a gonosznak nincsenek határai, és ha nem büntetik meg, sohasem hagyja abba a vérengzést

– közölte Zelenszkij.

"The only purpose of the attack I can think of was to create propaganda that, when distributed as 'Russian attack' through 'western' media, will create more military support for Ukraine."

https://www.moonofalabama.org/2022/04/more-evidence-that-ukraine-fired-…

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Úgy látom, még sok ilyen poszt fog születni, míg Ukrajna, vagy Oroszország elpusztul, bikóz link.

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Szerkesztve: 2022. 04. 13., sze – 21:22

Hm, szépek a hozzászólások ... a népirtásról nem foglalnék állást.

Viszont szépen látszanak itt olyan kommentek aki a háttérhatalom / egyéb dolgokat sejtenek az egész dolog mögött, ami elég szomorú ...

Ezek a fenti kommentelők egy konteó világban élnek, csak ők még nem tudják.. Szerintem ezekből jött ki (mmint a konteós balf.szokból, mert sokan vannak...)  a MIHazánk 6 helye... hisz ők még a chemtrailt is bevetették a kampányban... + a szabadkőmúveseket.. anyám.. meg salakmotoros...

Toroccckai majd elhozza a nagymagyarországot!!!.. vicc 

Megkérdezhetem mennyit ér egy ilyen komment?

IT-ből lehet én is átnyergelnék, csak kíváncsi vagyok meg lehet-e élni belőle?

Az IT miatt elnyomott humán vénám hátha előtörne, meg a gépelés is egyre jobban megy...

Hátha van esélyem, na.

Ezzel a dumával pont ugyanebbe a körbe passzolsz, csak a másik oldalról. Jól mutatja ezt, hogy fizikai fájdalmat érzel a mihamo eredménye miatt.

Szóval jó, hogy épp te teszel másokra - felsőbbrendűsegedet bizonyítandó - megjegyzéseket. :) 

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Ugyan abba a körbe passzolok? :) Mármint a konteós világ körbe? :) Vicces.

Én felsőbbrendűséget bizonygatnék? lol.. ez kissé félrement.. Egy véleményt írtam le azzal kapcsolatban hogy az összes ilyen balf.sz konteós köcsög bekaphatja <- :) Ez baj? Lehet baj...

Lehet ettől én mint felsőbbrendű* (világjegy) megnyugszom....

+1: Es meg is magyarazod, hogy miert neked van igazad es en miert vagyok hulye :) 

FYI az, hogy a toroczkaifelek, meg anno a jobbik - meg regebben a miep - ezekkel a dumakkal vesz reszt az orszaggyulesben -+ a kampanyban-, garantalja, hogy alacsony lesz a reszveteli aranyuk. 
Inkabb azon kellene elgondolkozni, mi hajtja ezeket az embereket, hogy rajuk szavazzanak. 

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

"Szeretném folytatni a kísérleteket a háború megállítására és a béke újjáépítésére, amennyire erőmből telik. Nem vagyok biztos benne, hogy a retorikának ez az eszkalációja ezt a célt szolgálja."

Nem követtem nagyon eddig a franciákat de ez egy baromi józan kijelentés volt, respekt érte.

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Passz, baromi bonyolult a helyzet és nem tudom mi állitaná meg én csak abban vagyok biztos hogy az oroszok démonizálása, az "ukrán oldalra" kényszeritése a közvéleménynek meg ukrajna végtelen felfegyverzése nem fogja elősegiteni a békét.

Egyébként az olasz sajtóból szemlézve is vannak azért józan hangok: https://www.metazin.hu/index.php/item/4208-ukrajna-es-a-pacifistak

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

> Passz, baromi bonyolult a helyzet és nem tudom mi állitaná meg én csak abban vagyok biztos hogy az oroszok démonizálása

Először passzolsz, majd mondod mégis, hogy mi nem.

Támaszd alá érvvel v. legalább rakj le az asztalra érdemi javaslatot, mert ez így magában üres puffogás.

 

Szerintem meg igen, Ukrajna felfegyverezése és az oroszokkal szemben a harc felvétele segíti elő a békét hosszú távon, különben a medvének egyre nagyobb étvágya lesz.

Nem vagyok abban a pozicióban, hogy javaslatokat tegyek egy nemzetközi konfliktus megoldására, de feltételezem ismered Máté 26,52 szavait.

De ha mindenképpen a véleményemre vagy kiváncsi, szerintem minden olyan államnak és vezetésnek mennie kell ami ukrajnai módon ragaszkodik az identitásához. A nemzeti érdekeket, a területi érdekeket és a gazdasági érdekeket muszáj szétválasztani egy visszafordithatatlanul globalizált világban, és ez az ahol például egyáltalán nem vagyok "jobboldali". Maximum a pánnacionalizmusig vagyok hajlandó engedni ebből.

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Nem kell ide se EU, se Soros, se ballib.

"Jaroslaw Kaczynski, a vezető lengyel kormánypárt, a Jog is Igazságosság (PiS) elnöke pénteken egy interjúban kritizálta Orbánt"

Plusz: https://444.hu/2022/04/09/orban-viktor-termeszetesen-eliteli-a-bucsai-tomegmeszarlast

Gondolom a PiS -re nem fogod rá azt hogy Sorosszervezet lenne.

Be is csicskult a kisember, hiszen lassan V1 lesz a V4ből.

A wannabemostbukikorban + elszigetelodikorban kontextust erdemes lenne ugy vizsgalni, hogy mennyi negativ dolgot koszonhet Lengyelorszag az oroszoknak, vs. mennyit Magyarorszag. Mondjuk, aki a 444 -et tekinti tajekozodasi alapnak, az nem fog ilyet tenni. ( Van am fuggetlen is, pl: kitekinto.hu )

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Definiald legyszi a hard fact (tehat amit elfogadsz tenykent) fogalmat. Mit kellene olvasni ahhoz, hogy ennyire okos es tajekozott legyek?

Reszemrol a teny:

- Oroszok, Kinaiak
- Ukranok, Nemetek

+ egy tok fuggetlen allam

alkotnak egy bizottsagot es szepen megvizsgaljak az esemenyeket. 3-2 aranyu dontes tenynek minosul.

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

1) Sem Oroszország, sem az USA nem ismeri el ennek a bíróságnak a joghatosagat. Az utóbbi érdekes, nem? :) 

2) a háború kellős közepén ki folytat jelenleg vizsgálatot ebből a szervezetből ukrajnaban? Senki.

Tehát nem, nem elég. Az lesz elég, ha a háború végén mindkét felet bíróság elé állítják, mert mindkét fél háborús bűnöket követett el. Anno Gotovina és Mladic is ide kerültek. Zelenszkij, putyin, és a donteshozok mindkét oldalon felelősek;a merteket pedig ki kell vizsgálni. Feleljen mindenki, aki miatt emberek halnak meg! 

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Köszi az "aggódást", nincs miért:

Orbán Viktor miniszterelnök az európai uniós színtéren soha nem hagyta cserben lengyel partnereit, Lengyelország semmiképpen sem szakítja meg kapcsolatait Magyarországgal, és folytatódni fog a visegrádi együttműködés is - hangsúlyozta Jaroslaw Kacznyski lengyel kormányfőhelyettes.

 Mint ismert, előbb a cseh, majd a lengyel védelmi miniszter is úgy döntött, mégsem jön el a jövő hétre tervezett budapesti V4-es találkozóra, amit a napokban le is mondtak emiatt. A távolmaradást az országok eltérő Oroszország-politikájával magyarázták. A témáról Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Nemzetnek azt mondta, hogy a V4-et mindig is kihívás elé állította az a tény, hogy a négy ország másként gondolkodik a keleti politikáról. Megjegyezte viszont, hogy a V4 nem geopolitikai szervezet, és a feladatát, hogy az EU-n belüli vitákban a közép-európai érdekeket közösen képviselje, továbbra is ellátja majd.

[...]

A lengyel Sieci konzervatív hetilapnak adott, hétfőn teljes terjedelmében megjelenő interjú szombaton közzétett részletében a lengyel kormánykoalíciót vezető Jog és Igazságosság elnökétől, Jaroslaw Kacznyskitől azt kérdezték, vajon az ukrajnai háború során tanúsított magyar álláspont "eltörli-e" az utóbbi évek lengyel-magyar szövetségét.

"Tekintsünk távolságtartással a dologra" - válaszolt Kaczynski. Hangsúlyozta, hogy Magyarország minden eddig javasolt, Moszkvával szembeni szankciót támogatott és elítélte az orosz agressziót. Magyarország ellenzi az orosz gázimport tilalmát, de "ugyanilyen, sajnos, Németország magatartása is, valamint több más fontos uniós tagállamé is" - fűzte hozzá.

Kitért arra, hogy a magyar gazdaságnak mások az adottságai, mint a lengyelnek. "Elsősorban mély, Gyurcsány Ferenc posztkommunista kormányfő idején keletkezett orosz függőségről van szó sok vonatkozásban" - húzta alá, hozzátéve: "tudjuk, hogy ezt nehéz megszakítani.

Tudjuk, hogy Magyarországnak más a története, ezért másképp tekint bizonyos ügyekre".

Link:  https://infostart.hu/kulfold/2022/04/02/lengyel-nyilatkozat-a-v4-es-egy…

Zelenszkij úr most éppen a németeknek esett neki.

trey @ gépház

Bar alapjaba veve egyetertek ezzel, de itt inkabb a szembenallo felek vezetoi okolhatoak. Boritekolhato, hogy ukrajnanak annyi. Ha meg is marad a teruleti integritasa, akkor is vege a jateknak gazdasagilag. A kerdes, hogy honnet erkeznek majd a hosok, akik "helyreallitjak" ukrajnat...
Es akkor meg nem beszeltunk azokrol az emberekrol, akik soha nem akarnak visszaterni egy ilyen orszagba. En sem akarnek.

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Mindjárt elnézést kérnek az ukránok hogy megvédik a hazájukat. Az, hogy az első hónapban nem adták fel hanem harcoltak, megadta számukra hogy a támado fél visszavonult a keleti területekre, és megmaradt az ország jórésze, meg a főváros is, amit megpróbáltak bevenni. Hovatovább megmentették (egyelőre) az országukat. Mehettek volna a történelem süllyesztőjébe is, de nem úgy akarták.

De te biztos jobban tudod. Magyarországról hogy vélekedsz? Ha jön valaki, dobjunk el mindent? Ha kapunk védekezésre fegyvereket, utasitsuk vissza a béke érdekében?

Az a mellébeszélős verzió. Az igazság az, hogy mindenképpen lett volna orosz invázió Ukrajnában, Zelenszkij és állítólagos "nácizmus" ide vagy oda.

A valóság pedig a Krim, Donyek / Luhanszk területek környékén keresendő. Be akarják fejezni, amit elkezdtek.

Az összes orosz katona véletlenül pont ott van jelenleg, amit az "én világom narrativája" mond. (Jelentsen ez bármit is.)

Ha neked tetszik ez a nácizós mese, akkor egészségedre. Valamekkora igazságtartalma ennek is van, de töredéke ahhoz képest, ami egy ilyen inváziót indokolttá tesz.

Gondolom veled együtt a kutya se hallott az ukrán nácikról az elmúlt 5-10 évben, most meg hirtelen de fontos és "ismert" tény lett.

 

Nyilvánvaló, hogy az ilyen ideológiák és üzenetek csak csomagolás és ürügy. A terület kell, semmi más.

Az én megértésem az hogy a Krim/Donyeck/Luhanszk területi integrációt be akarták fejezni. Vagyis: az mind Oroszország lesz hamarosan hivatalosan is.

Az ukrán nácizmusról szóló ürügy valamennyire valós, de nem indokolt totális háborút. Olyan, mintha mi elkezdenénk Pozsonyt bombázni. Indokolt? A faszt.

Abban egyetertunk -e, hogy:

  • Valami kivaltotta a haborut ('14 -ben kezdodott, nem most), s senki nem hajlott a targyalasos konszenzusra
  • Az ukranok a minszki megallapodast nem tartottak be
  • Senki nem tartotta be az Ukrajna vedelmet szolgalo budfapesti egyezmenyt
  • Az ukranok nem folytatnak eppen kisebbsegbarat politikat
  • Az oroszok nem viselik el az erdekszferajuk csokkeneset
  • Senki nem hajlik a bekere
  • Az oroszok haborus bunoket kovetnek el a civil lakossag ellen
  • Az ukranok felfegyverzik a civileket, akik ezutan mar paramilitaris egysegnek minosulnek, tehat nem civilek

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Ezekben egyetértünk (a nagy részével).

Amivel nem értek egyet, az a leegyszerűsitett magyarázat a nácikról. A lehetséges okok közül az csak egy ideológia, egy ürügy, amivel ha folyamatosan etetik a lakosságot, el lehet adni a szituációt.

  • Az ukranok nem folytatnak eppen kisebbsegbarat politikat

Ez a vonatkozo pont. Azert nem mondok erre pro/kontra semmit, mert csak ennyi a biztos pont. Hogy ez miben nyilvanul meg az adott kisebbsegekkel szemben, azt nem tudjuk, mert ide szelektiven erkeznek a hirek. Ukrajnaban az orosz egy kisebbseg. Pont mint szerbiaban a magyarok. Szerbiaban ket bukott haborut kovetoen a Vajdasagi Autonom Koztarsasaggal a szerbek megoldottak, hogy ne lkegyenek tovabbi szeparatista dolgok.

De ez csak egy szelet, az oroszok akkor megalltak volna ott, hogy a ket szakadar regiot veglegesen annektaljak. Itt az erdekszfera fontosabb.

De ezek mind csak talalgatasok.

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Én nem állítottam sosem, hogy nácik lennének, de azt még a Telex/444 sem tagadta, hogy szarul bánnak a kisebbségekkel. Szóval, hogy mennyire az enyém, azt nem tudom.

Én nem erre hivatkoztam egyszer sem. Én arra hivatkoztam, hogy baszogatták az oroszokat úgy, hogy bratyiztak az amerikaiakkal, azt hitték, hogy a NATO is a hátuk mögött van, nem tudták hány kilók, mekkora a súlyuk és értékük és elszámították magukat. Vagyis, loop.

trey @ gépház

Korabban nem ereztek ugy, hogy megvan az erejuk kikenyszeriteni az akaratukat. Ugyanugy elturtek azt is,  hogy egy csomo kozep-kelet europai allam kozeledett az EU-hoz, meg belepett a NATO-ba.

Az elmult par evben modszeresen fejlesztettek a hadsereget, ha elhittek mindent, ami a papirokra kerult a felkeszultsegukrol, joggal gondolhattak, hogy siman lezavarjak az ukrajnai bulit meg azelott, hogy a nyugat egyaltalan felocsudna. A jelek szerint azonban nem sok minden valtozott a szovjet korszak ota, ugyanugy szetloptak mindent meg elsunnyogta mindenki a kotelesseget, mint az akkor volt divat.

(Apamek egy loter mellett nottek fel az atkosban, sokat meselt rola, hogy mi mindent lehetett beszerezni az orosz katonaktol. Egy liter palinka arfolyama egy hordo uzemanyag volt, de lehetett kapni sonkaert meg kolbaszert jarmu alkatreszeket, ponyvat, olajat, gepzsirt, zoknit, bakancsot, sot, meg lezart ladaban loszert is.)

Az itt leirt luzerseg az USA - nak is sajátja. Gyakorlatilag bármelyik általuk indított konfliktust elbuktak. Az oroszok is. Afganisztánban mindketten elbuktak - csak például.

Az igazi nagyhatalmak valójában csak a nukleáris arzenaljuk miatt olyan nagypofajuak. Valójában senkivel sem bírnak el. 

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Nem menti fel, sőt. Két nagyhatalom haboruzik jelenleg egy harmadik ország területén. A harmadik országnak Sanyi. Az ott elöknek is.

Oroszország mindenképp vesztett. Európa is. Ukrajna is. Mi is.

Az USA, Kína és India valószínűleg nyer. 

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Ezr irtad:

"az oroszok azt hitték, hogy az ukrán vezetésben van emberség a saját népe iránt"

Szvsz ez egy ordas nagy ferdites, talan az oroszokban kellett volna embersegnek lenni es nem elkezdeni egy haborut pusztan azert, mert faj a segguk attol, hogy egy korabban a befolyasuk alatt levo allam inkabb a masik polushoz huz. 2014-ben mar levalasztottak roluk a leginkabb oroszbarat teruleteket, a maradekon meg a tobbseg nem kert sem beloluk, sem a babkormanyukbol.

Egyebkent mit gondolsz, mi lett volna az orszag jovoje, ha gyorsan feladja magat a vezetes es Moszkva odaultet egy neki tetszo embert az orszag elere? Szerintem soha nem stabilizalodott volna a helyzet. Amig maradnak a megszallok, addig gerillahaboru lett volna, ha kivonulnak, akkor meg zavargasok.

Mi nem stimmel a valósággal? Nem tárgyaltak, lebombázták őket. Ezen nincs mit szépíteni. Aki ezt a cselekményt bármilyen módon az ukránokra akarja verni, az egyetért azzal, hogy tőle is erőszakkal bármit bármikor elvehetnek, ha nem akar tárgyalni arról, hogyan vegyék el.

Az indokok között az is ott van, hogy az Ukránok meg akarták támadni a lázadó tartományokat és a Krím félszigetet visszafoglalni. Azt is állítják az oroszok, hogy Mariupolban több tucat vagy akár több száz külföldi katona és szakértő éppen erre készítette fel az ukrán hadsereget. Ez az állítás igazságtartalma hamarosan kiderül, így az is, hogy igaz-e az a pletyka, hogy az Egyesült Államok hadseregének altábornagya, Roger L. Cloutier, Jr. Mariupolban fogságba esett.

Amit a Mainstream média propaganda hírei el akarnak fedni: Kiket rejt Mariupol Azov-erődje? Amerikai harcosok Mariupolban?

Ezekre az állításokra nem okos dolog rámondani kapásból, hogy hülyeség, hiszen kiderülhet, hogy nem az, akkor ki a hülye? (aki elhitte, hogy hülyeség)

Ha elhisszük, hogy ezek az állítások igazak, majd kiderül, hogy nem az, akkor ki a hülye? (az aki elhitte, hogy igaz)

Ha viszont nem vetjük el, de nem is gondoljuk igaznak, csak lehetőségnek, akkor ha kiderül, hogy igaz/nem igaz, akkor ki a hülye? (aki hülyeségnek hitte/aki igaznak hitte).

Ezért nem szabad egyik oldal állításait sem elfogadni igaznak, csak lehetőségnek.

"Az indokok között az is ott van, hogy az Ukránok meg akarták támadni a lázadó tartományokat és a Krím félszigetet visszafoglalni."

Ezért megkisérelték lerohanni az egész országot, mintegy megelőzésképp. Nem értem. (hálistennek felsültek).

 

"Ezért nem szabad egyik oldal állításait sem elfogadni igaznak, csak lehetőségnek."

Igy van. De mindig tartsuk szem előtt a nyilvánvaló és vitathatatlan igazságokat: az ukránok védekeznek, az oroszok meg támadnak. Sok dolognak ez megadja az alapvetéseit.

A legviccesebb és egyben legszomorúbb rész az volt, hogy egy általad (vagy az agymosásod végző rendszer által) kitalált hazugságot írtál le ("megkisérelték lerohanni az egész országot"), aztán közölted, hogy nem érted. Legalább azt értenéd, amit magad vagy az uraid találtak ki. Vagy akár észrevehetnéd azt is, hogy valami nem stimmel, és elkezdhetnél az igazság további részletei után kutatni. Persze én nem várok tőled ilyesmit, hiszen a múltkori autóhirdetéseden keresztül látni engedted, hogy a HUP felhasználó által mutatott egyes gyengeségek a mögötte rejlő ember sajátjai is. Továbbra is remélem, hogy a fejlődés jeleit előbb-utóbb mutatni fogod. Nem hiszek benne, de ez nem hatalmaz fel engem, hogy ne támogassalak téged a fejlődésben. Hajrá!

:)

Képes vagy az előző előtti hozzászólásod letagadni?

Nem maszatolok, és nem a topikról van szó, hanem arról, hogy neked nem okoz gondot kibaszni a gyanútlan emberekkel.

A pszichológus azt mondta, hogy ha valaki tartozik nekem az édesanyja telefonszámával, tegyek meg minden tőlem telhetőt, hogy a tartozás ki legyen egyenlítve.

:)

Nem értem. (hálistennek felsültek).

Most az itt  lévő illieberális bolsevik azt a dumát nyomják, hogy a ruszkik nem is támadnak annyira... meg ha akarnák elfoglalnák az egész világot, de nem akarják...

az ukránok védekeznek, az oroszok meg támadnak.

A illibsi bolsi propaganda szerint védekezésből támadnak, és az ukránok meg saját magukat lövik...

"A illibsi bolsi propaganda szerint védekezésből támadnak, és az ukránok meg saját magukat lövik..."

Nem, ez a mese altalaban ugy szol, hogy az ukranok kiprovokaltak az orosz tamadast, Putinnak nem volt mas valasztasa. A NATO-ba es az EU-ba valo belepesi szandek Oroszorszag es az Ukrajnaban elo oroszok biztonsagat fenyegette.