[POL] Választás 2022 - elemzések, vélemények

Fórumok

Én annyit látok most az adatokból, hogy a Fidesz könnyed győzelmet arat. A 2/3 nem kizárt.

Hozzászólások

Szerkesztve: 2022. 04. 03., v – 15:57

Ezt miből? Tarot?

Erre majd térjünk vissza este 10 körül. ;)

Jelenleg nincs viszonyítási alap a tippelgetéshez.
4 éve kiugró volt a részvételi arány és én is kormányváltásban reménykedtem, és mellbe vert a valóság, hogy még a 2/3-adukat is megőrizték.
Most valamivel kisebb a részvételi arány, de ugye az ellenzék kevésbé fragmentált. Most óvatos vagyok, ha a Fidesz elbukja a 2/3-adot már előrelépésnek fogom érezni, bár kicsit csalódott leszek.
A realitáshoz viszont hozzá tartozik, hogy a választók egy jelentős része, kizárólag a NER befolyása alatt álló médiából tájékozódik, mert nincs is másra lehetősége és ezért erősen lejt a pálya.

Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

én attól félek, hogy lesz meglepetés - nem katasztrófa méretű - de jobb nyugtával és a medve bőrére is utólag...

aquila non captat muscas

Bármi lesz az eredmény, az tuti szórakoztató lesz, mert mindkét oldal nem csak annyira buta, hogy ne tudjanak felnőttként veszteni, de annál sokkal jobban, így felnőttként nyerni sem tudnak :)

“Any book worth banning is a book worth reading.”

2002 "Újraszámolást! Újraszámolást! Újraszámolást! Újraszámolást! Újraszámolást! Újraszámolást! " Ez ment majd egy hónapon át.
Aztán ugye "A Haza nem lehet ellenzékben!", szerencsére elég jól viseltük, hogy Orbán Viktor viszont lehetett ellenzékben, ha a haza nem is volt ellenzékben. :)

Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

Nekem úgy zűnik, hogy a jobbikos szavazók maradnak távol a legnagyobb arányban. Ez meglátszott már Jakab korábbi nyilatkozataiban és abban is, hogy a kampányzárón nem volt ott, valamint az közös eredményváróba sem megy el.

> Sol omnibus lucet.

Sajnos a Jobbik miatt sok nem Jobbik, de ellenzéki szavazó is távol maradt. Sokan nem tudnak eltekinteni, a Jobbik "gárdás" múltjától. Nem mindenkit nyugtat meg az "Ő gatyájuk" mint fasiszta szárny kiválása!

Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

Magyarországon van egy szar ellenzék és ez sajnos nem jó fényt vet az országra..

éééés most jönnek hogy a kormánypárt az - de nem - higgyétek el:

- Ha jobb lenne az ellenzék, akkor a kormánypárt is jobb lenne...

aquila non captat muscas

Szerintem fel kéne hagyni már ezzel a választásos, parlamantes, demokratikus dologgal. Csak úgy mint a fejlettebb demokrácikban mint pl. Kínában: nem kell akkora hangsúlyt fektetni a választásra. Vagy meg sem kell tartani, vagy legyen csak 1 jelölt. Nem kell összezavarni a választókat! :)

Senki nem felelős az apja hibájáért, de ha oly mértékben haszonélvezője az apja tevékenységének, mint mondjuk Dobrev Klára, akkor azért az nem teljesen O.K. Tessék leadni a szemlőhegyi rekvirált villát a ruhatárban, ebben az esetben hitelesen szakított apja - ma már vállalhatatlan - nézeteivel. Ameddig ez nem történik meg, addig csak egy álszent farizeus.

> Sol omnibus lucet.

Hogyan szeretnéd ezt kivitelezni?

Gondolom azt tudod, hogy Dobrev az önkormányzattól vette meg a villát 95-ben, 9 millió Forintért - mint korábbi bérlő.

Nem tudom megitélni, hogy ez akkor reális vételár volt-e, de az egészen biztos, hogy többmillió állami, önkormányzati tulajdonban lévő ingatlant adtak el a korábbi bérlőknek azokban az időkben.
Amit leírsz, akkor müködik, ha ezeket a szerződéseket is semmisnek mondják ki.

De akkor miért álljunk meg a bérlők lakásvásárlásával és miért ne terjesszük ki a privatizációs ügyletekre?
Ha elveszed a korábbi bérlőknek a megvásárolt lakásaikat, akkor milyen jogon hagyod meg a privatizált termelői erőforrásokat?
Meg is érkeztünk Orbán Győzőhöz.

Nem lenne ellenemre a privatizáció felülvizsgálata. Az előprivtizációjé méginkább indokolt lenne. A példád annyiból sántít, hogy Orbán Győző múlt rendszerbeli szerepe nem mérhető össze Apró Antal szerepével és ez leképződik a vállalhatóságukra.

> Sol omnibus lucet.

Eltelt 30 év, az érintettek már meghaltak, a tulajdonosi viszonyok többször megváltoztak. Nincs realitása annak, hogy ez kivitelezhető lenne.

Dobrevnek nem a nagyapja cselekedeteit kell vállalnia, hanem az abból képződött előnyt (ami a valóságban vaskos hátrány számára), azt kellene bizonyítani, hogy a vagyonszerzés tisztségtelen volt. Akkor tisztségtelen, ha 95-ben jobb feltételekkel jutott hozzá, mint az átlag.

„az érintettek már meghaltak, a tulajdonosi viszonyok többször megváltoztak”

Se Gyurcsány nem halt meg, se a maga megszerezte vagyonnak nem változtak többször a tulajdonosi viszonyai, valójában egyszer sem.

"The vision of Christ that thou dost see
Is my vision’s greatest enemy."

Van egy kishantosi ügy, ahol megkapta egy helyi oligarcha a Kishantosi Vidékfejlesztési Központ által művelt ökogazdaság területeit. Most 10 év után jogerősen kimondta a bíróság, hogy nem volt jogalapja az államnak a terület elvételére és biogazdaság tönkretételére. Mivel közben hazabaszták a terület ökológiai tanúsítását, a terület meg szünt biogazdálkodás lenni. Van egy jogerős ítélet arról hogy jogtalan volt az eljárás, de az akkori állapot már régen nem helyreállítható. 

Megjegyzem a 2010-ben megkötött bérleti szerződések után az állam nagyvonalúan bőven piaci ár alatt értékesítette az állami területek jelentős részét, olyan állami támogatású 0,5%-os hiteleket biztosítottak, hogy a földalapú támogatásokból simán vissza tudták azokat fizetni. Nem vették figyelmbe a 300ha terület méretet sem. Cégeknek adtak el több ezer ha-os területeket, mert a jog szerint cégekre nem csak természetes személyekre vonatkozott a maximális terület korlátozás. Amit nem adtak el mert nemzeti parki terület, azoknak a bérleti szerződése 2020-ban lejárt. A területeket nem pályáztatták meg újra, szerződéseket hosszabbítottak a Nemzeti Parkok a régi bérlőkkel, szintén piaci bérleti díj alatt. Most várható egy ismételt pályaztatás, persze messze nem akkora mint 2010 után volt, mert az állami földterületek nagy részét privatizálta az állam, mélyen piaci ár alatt.

 többmillió állami, önkormányzati tulajdonban lévő ingatlant adtak el a korábbi bérlőknek

igen így mentették át a pártfunkcionáriusok az ingatlan vagyont: törvényesítve a jogtalanságot. Van ismerős aki gyerekként építette a nyaralót... A párt egyik jogásza szemet vetett rá (övé volt a szomszédos  azonos méretű, adottságú telek, de csak egy roskadozó putrit tákolt össze rá: pénze lett volna de lusta volt vesződni). Végignézte az építkezést nyaranta, majd elvették és beleült. Azt viszont elmulasztották, hogy a egy másik helyrajzi számon volt a szerszámos bódé és egy pici nyél hozzá.

Az azóta felcseperedett gyerek aki építette a nyaralót azóta is nézheti amint a jogász és leszármazottai az általuk épített nyaralóban élvezkednek nyaranta: neki maradt a bódé (illetve a helyére épített picike faház) a nyárra. Nagyjából hasonlóan mentették át a vagyont a "bér"lők.

De miért emeled ki a pártfunkcikat?

Többmillió ingatlan került magánkézbe, messze nem arról van szó, hogy széles tömegek ne jutottak volna lakásokhoz.

Nagyapámék is megvették a szakadt kis lakásukat Pécs peremén, valami hasonló konstrukcióban (15 év hitel).

Azért mert a törvénytelenül elvett javakat is megjátszották, ezért nem lehetett utólag visszakövetelni:mondván közben már gazdát cserélt. A 100milliós villa 10m-ért, ahogyan a kislakás is amit említettél. A fenti nyaraló kb 1ft-ért ment el.

gyurcsany esetében ez jogfolytonos, mivel MSZMP és a KISZ vagyont átmentette azzal a bűneit is.

a mai napi abban a villában él - nem is értem, miért marad.

 

egyébként, minden ellenzéki helyében én nagyon utálnám gyf-et, mert miatta (is) már második nekifutásra se sikerül leváltani OV-t.

aquila non captat muscas

Gyurcsány a fidesz legjobb embere: 4. alkalommal hozta nekik a 2/3-ot. Cserébe nem számolttaják el, jó fizetést kap, kényelmesen élhet. Köszönhetően Budai Gyulának, a haversrácnak. 2010-ben azért szavaztam a fideszre, hogy Gyurcsányt elszámoltassák... Nem jó lóra tettem, akkor és ott Gyurcsányra kellett volna szavazni, és akkor most sem Orbán sem Gyurcsány nem lenne a hatalom közelében sem.

Már rég elévült minden.

Miért hagyták elévülni? Ahogy megegyezhettek 90-ben az MSZMP-vel, úgy létezhet egy MSZP-FIDESZ megállapodás is, hogy egymást kölcsönösen nem bántják. Mindenki sokat tudhat a másik piszkos ügyeiről, vagy mindenki mindenben érintett lehet.

Az ügy miatt Gyurcsányt feljelentő Schiffer mondta el egy beszélgetésben Mező Gábor műsorában a PestiTV-ben valamikor tavaly év elején, hogy a 2010-es kormányváltás után az amerikai követségről szóltak neki, hogy vonja vissza a feljelentést, de más nyomásgyakorlás is volt.

"The vision of Christ that thou dost see
Is my vision’s greatest enemy."

Es ezt Tassadar erti?

Eszrevetted mire valaszoltam?

"Te felelős vagy apád hibáiért?

.. és a feleséged nagyapjának a bűneiért?"

A multkor te ugyanugy nem ertetted, hogy mi a baj Dobrevvel, ha a ferje a Feri, a nagyszulei meg Apróék. De azt erted, hogy miert baj az, hogy valaki onhibajan kivul Putyin lanyanak vagy Broker Marcsi lanyanak szuletett.

Olyan ez, mintha a Biden-fele levelszavazast csalasnak hivnam, az Orban-fele levelszavazast meg unnepelnem. Jevgenyijjel van egy szinten, aki az egyiket "erti", a masikat "nem erti", vagy szimplan hazudik.

Tudsz te ennel jobbat is.

" hogy mi a baj Dobrevvel, ha a ferje a Feri"

Dobrevvel nem az a baj, hogy a férje Feri, hanem hogy ha Ferit elkapják lopásért, és visszaveszik a pénzt, akkor Dobrevtől is el kell venni azt a pénzt, ami Feri lopásából származik. 

Csak azért büntetni, mert a férje Feri, tényleg értelmetlen. Illetve olyan dolgokért, amiért Ferit sem büntetik meg.

Putyin pénzét befagyasztották, még akkor is, ha azt továbbtolta családtagoknak.

Ha a lánya elmegy a lidlbe dolgozni, azt a fizut nem fagyasztják be.

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Akkor lehetne jobb kormány és jobb ellenzék, ha ezeket a mostaniakat a csősz elzavarná a grundról. Csősz viszont nincs, így marad a két szerencsétlen társaság. Kérdés persze, hogy marad-e az összefogás, ha megint nem nyernek, de ez egy dolog.

 

Ha jobb lenne az ellenzék, akkor a kormánypárt is jobb lenne...

Ha jobb lenne a kormány, az ellenzék is jobb lenne. Ehhez viszont új emberek kellenének, ahogy azt már többször is írtam.

ti

??? Miről beszélsz? A közelébe se mentem a dolognak. Már elég régóta magyarázom, hogy lenne más lehetőség is, mint ezen a két bandán veszekedni, de azok, akik még hasonlóan gondolkodnak, elenyészően kevesen vannak. Ha ez kell a népnek, akkor ez kell. Nem ez az első alkalom, hogy kiderül, a döntő többségnek elég az odavetett konc.

Inkább azt mondjátok meg milyen élő műsorokból lehet válogatni? ATV 17:30-tól készit élő műsort, Telexnek már megy, mi van még?

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Mindegy ki nyer. Tenyleg.

A lenyeg, hogy holnap ugyanugy kuzdhetunk es ami a fontos utalhatjuk tovabb egymast.

Semmi sem valtozik.

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.

Szerkesztve: 2022. 04. 03., v – 20:01

Mandátum tipp? 

Ugye: 133 lenne a 2/3-ad.

Azt mondom min 125  (FIDESZ)

"...Előre hát mind, aki költő,
A néppel tűzön-vízen át!
Átok reá, ki elhajítja
Kezéből a nép zászlaját.
Átok reá, ki gyávaságból
Vagy lomhaságból elmarad,
Hogy, míg a nép küzd, fárad, izzad,
Pihenjen ő árnyék alatt!.."

aquila non captat muscas

Szerkesztve: 2022. 04. 03., v – 21:26

23%-os feldolgozottságnál 6,6%-on áll az MHM, több, mint duplája annak, mint amit a közvéleménykutatók jeleztek, 28%-on meg az Összefogás, fele annak, amit előtte mértek.

A -50% - +100% előrejelzési pontatlanság azért vicces. Talán modellt kellene váltani.

Szerintem ennyi pontatlanság ilyen alacsony feldolgozottságnál belefér, én az 50% utáni eredményeket veszem majd komolyabban. (Bár védeni sem akarom a véleménykutatókat mert eleve ilyen 1000 fős mintákról olvastam az meg nem is értem mire elég.)

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Jelenleg 21:33-kor az NVI honlapjáról lekérdezve 36,32%, de amiket nézek műsorokat ott sok körzetben 5-10%os feldolgozottságú adatokról is beszélnek, az összesités meg azt hiszem közelebb volt a fent emlitett 23%-hoz.

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Nem is egészen vitatkozni akartam, csak nem tudom tudtad-e hogy ilyen 1000 max 1500ös mintavételekkel dolgoztak ami szerintem nem ér semmit. Néhány elemző szerint nincsenek eléggé megfizetve ezek a közvéleménykutatások itthon.

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Így gondolja, aki nem tanult statisztikát meg valószínűség-számítást. Mellesleg én a választási műsor során rendszeresen nézegettem a valasztas.hu oldalát is, és meglepően hamar, már kb. 5 százalékos feldolgozottságnál hozta a Fidesz kétharmadot, és max. egy-két képviselői hellyel lett időnként több/kevesebb. Szóval meglehetősen kevés adatból lehet viszonylag hatékonyan jósolni a sokaságra.

A közvéleménykutatók ott tudnak nagyot bukni (ahogy most is), hogy a megkérdezettek nem feltétlenül mondják el a preferenciájukat, valamint hogy a véletlenszerű kiválasztást hogyan igazítják hozzá a teljes lakosság összetételéhez.

Most egyébként az "ennyi pontatlanság ilyen alacsony feldolgozottságnál belefér" miatt vagyok statisztikai analfabétának nézve? Én csak nem vagyok biztos benne, hogy jó metodológiát használnak ezek a cégek akik készitették a felméréseket (sokan emlegették már ezt előttem is), például mert egyszerűen nem volt elég támogatásuk (időbeli, pénzbeli, stb) a rendes megvalósitáshoz. Ráadásul pont egy választás során ahol baromi nagy különbségek lehetnek területek között, (most pont nem igazán volt, de) mivel úgy láttam egyáltalán nem egyszerre lettek feldolgozva a különböző körzetek, ezért még ha jelenleg lehetett is 5% körül látni nagyjából a végét, szerintem ez nem lehet szabályszerű egy ilyen eseménynél mert nem golyókat huzogatunk a virtuális zsákokból.

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

nem kormányváltás lesz, hanem ellenzék váltás..

aquila non captat muscas

Nincs ebben meglepo; 2016 -ig vegig ezekre szavaztam, vannak/voltak igy masok is.
Alapjaba veve is elegge liberalis vagyok. Egyvalami nem vagyok: onsorsronto. Gazdasagilag nekem a Fidesz eri meg jobban. :)

MZP miatt (lasd fentebb) meg teljesen elbuktak, mint szavazot.

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Remélem az összes összefogás párti a partizánt nézi! Nekem tetszik az frusztrált nő! :P

Eközben az összefogás nagy része hazament a rendezvényéről. Nem lesz ott nagy beszéd már. Max Kapitány lemond a jelöltségről. :)

Az ATV-t nézem főleg ott azt mondta a kirendelt tévéshölgy hogy 11-ig nem adnak neki interjút de kb. ezek mennek, hogy a jobbik volt a hülye, a márkizay volt a hülye, vagy a hülye fidesz elcsalta a szavazást.

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Megnyitottam egy élő adást a YouTubeon. Elrejtettem a csevegést. Az ajánlott videók közül megnyitottam egy másik élő adást ugyanazon a lapon, és a "csevegés elrejtése" funkció működése megfordult, most a "csevegés megjelenítése" az elrejtés. Nálatok is így működik?

:)

Az illetékesnek üzenem: várom a Varga Judit leszbikus szexvideót.

:)

Szerkesztve: 2022. 04. 04., h – 01:23

Mi lesz most a népszavazás következménye? Lesz megint alkotmány módosítás?

Szerkesztve: 2022. 04. 04., h – 07:51
 • Kutyául szerepeltek a közpénzen bohóckodó megélhetési "politikus" Kutyák is, nem? Nem volt a vezetőjük túl vicces, amikor az orra alá tolták a mikrofont.
 • Kapitány úrnak szerintem politikailag teljesen vége van, mehet vissza porszívót árulni.
 • Gyurcsány rákezdi majd az "elbasztad Kapitány" nótát (ha még nem kezdte el)
 • Egyébként meg minden megy tovább.
 • Ezentúl kivel fog össze a "többség"?
 • Orbánnak igaza volt: Soros, ukrán elnök, Brüsszel, európai baloldal, Ellenzéki Összeomlás mind-mind kevés volt, hogy megtörje a népakaratot.
 • Gyuri bácsinak valószínűleg nagyon szar estéje volt.
 • A választók sértegetése nem kifizetődő.

trey @ gépház

Szerkesztve: 2022. 04. 04., h – 08:04

Azért Orbán sem megy a szomszédba egy kis trollkodásért:

A magyar baloldal volt Gyuri bácsi legrosszabb befektetése: 12 éve csak viszi a pénzt!

 😂

trey @ gépház

Kicsit összefoglalnám:

1. Nagyon hamar látható volt a fidesz fölényes győzelme (lásd nyitó hsz. időpontja).

2. Az nem megy, hogy egy bp-i politikai elit megpróbálja lenyomni az akaratát a saját oldali vidékiek torkán. A vidéki baloldal  gyakorlatilag kiszorult az Országgyűlésből! 

3. Egy tehetséges ember fölényesen nyert egy tehetségtelennel szemben: ez jó jelzés a nép mentális állapotát illetően.

4. Az ellenzék listás eredménye alig több, mint 6xparlamenti küszöb.

5. A fidesztől jobbra is vannak szavazók.

6. Az emberek saját biztonságukat mindennél előbbre tartják.

7. Szükség lesz egy kreatív, nemzeti ellenzékre, mert amíg ez a felállás marad, a 2/3 is marad. A Momentum nem megoldás. Valódi baloldali képviselet kell, kb Thürmer Gyula értékrendjével. Meg kéne szabadulni a hagyományos jobboldal-baloldal felosztásról, mert anakronisztikus, rég nem eszerint skálázódnak a dolgok. Vannak a nemzeti radikálisok, a konzervatív-keresztények, a liberálisok, de nagyon-nagyon hiányzik egy jó szocdem párt. Ennek az urbánus-népi vitának, amely mesterségesen fenntartott, véget kell vetni még akkor is, ha van némi relevanciája.

Gratulálok minden Parlamentbe jutott képviselőnek, jó munkát kívánok nekik, legyen béke és megfontoltság.

(Ps.: Nem hallottam, hogy Orbán Viktornak bárki is gratulált volna a túloldalról.)

> Sol omnibus lucet.

Szerkesztve: 2022. 04. 04., h – 08:46

"Szükség lesz egy kreatív, nemzeti ellenzékre, mert amíg ez a felállás marad, a 2/3 is marad."

Ezzel a megállapítással 1000 százalékosan egyet tudok érteni.

Ez az kritikátlanul uniótömjénező, belterjes, belpesti balliberális értelmiségi elitizmus nem kell az országnak.

Ez az kritikátlanul uniótömjénező, belterjes, belpesti balliberális értelmiségi elitizmus nem kell az országnak.

Félelmetes, hogy a budapesti értelmiségi "többség" mennyire nincs képben / érzéketlen az ország valós problémáival. Miért lett a Mi Hazánk marha erős délen? Mert ott jelentkezik a migrációs probléma? Mert ott törték fel a házakat, lopták el termést, terrorizálták a lakosságot a migránsok? Budapesti valóságtagadás eredménye szépen meg is látszik.

trey @ gépház

Pár hete voltunk a határ közelében egy ismerősnél. A kocsival beálltunk az udvarra (nekik van garázsuk), de mondta, hogy az nem lesz jó, mert ha éjjel meglátják, bejönnek a kerítésen is. Végül mondta, hogy menjek be a ház mögött egy füves részre, ott nem látják meg.

Szerinted? :)

Nagyon durva a Budapest(Szeged/Pécs extra kerületekkel) vs. vidék kontraszt. Még jobban ketté fog szakadni az ország a klasszikus értelmiségi vs. falusi M1-néző (virágnyelven) törésvonalon. Javulásra semmi esély, hiszen a fidesznek duplán megéri ez a stratégia: a reménytelenségben kivándorló értelmiségi jó eséllyel nem fog szavazni a külképviseleten. Az M1-nézőt meg M1-en lehet csak elérni.

Mindenesetre gratulálok a győztes pártoknak!

Zárásképp Kovács Gergely 2017-es ECHO TV-s interjúját idézném: "Jó az út, de még mindig messze vagyunk Oroszországtól." Most végre megérkeztünk! :)

Persze. Minden értelmiségi csak ellenzéki lehet. Na ezt a faszságot ideje elfelejteni. Ahol nyert az ellenzék az mennyi is volt? Körömpiszoknyi. Ahol a fidesz nyert ott meg hatalmas a fölény.  Tőled elvárnék egy realis értelmezést. Ha képtelen vagy rá, akkor meg jogos, hogy szarul keresel a tudományos életben.

Nem írtam sehol, hogy minden értelmiségi csak ellenzéki lehet. Én alapból eloszlásokban gondolkodom. Jó, talán nem a legjobb reprezentációja az átlag értelmiséginek az alapkutatással foglalkozó hazai közösség, de ott ~50 fős mintán 10% alatti a fideszesek aránya. Ezt vagy elhiszed nekem, vagy nem, nem érdekel. Azt sejtheted, hogy az MTA kivégzése nem emelte a párt támogatottságát e körben. Hozzátenném azonban, hogy e csoportban van egy akadémikus is, aki a párt iránti elhivatottságában szinte bárkit leköröz innen a HUP-ról. Becsületére legyen mondva azonban, hogy az MTA-s tüntetésekre eljött ő is. (Az akadémikusi tiszteletdíján pedig az idős testvéreit tartja el, mert egyikük sem jön ki a nyugdíjból.)

De mutass légyszi az elmúlt időszakból egy olyan fideszes videós/plakátos kampányüzenetet, ami az értelmiséget célozta. Én egyet sem tudok mondani, pedig 500 méterenként láttam ma is legalább egyet kiplakátolva. Mindegyik tök debil, nyilvánvaló hazugságot tartalmazó, láthatóan a funkcionális analfabétákat célzó üzenet volt. Komolyan már szinte megváltás volt, ha valahol csak a régi klasszikus, a jelölt fotóját ábrázoló plakátot láttam, nem a retardált változatosat. Magyarázd meg légyszi ezzel hol szólították meg az "értelmiséget" bárhogy is határozzuk meg azt.
 

Ahol nyert az ellenzék az mennyi is volt? Körömpiszoknyi.

És ezt miből számolta ki? Matematikus ön? :D Pl. BP 07-i különbség neked körömpiszok?

 

Ha képtelen vagy rá, akkor meg jogos, hogy szarul keresel a tudományos életben.

A bunkóságod és tudatlanságod is az én álláspontomat erősíti. Itthon csak kp-i költségvetéses helyen lehet alapkutatással foglalkozni, szóval így-úgy az állam szabja meg, hogy mennyi a kutatók alapbére. Még nagyrészt akkor is, ha szerzel EU-s pénzt.

Én csak azt nem értem, hogy magukat ennyire okosnak tartó emberek, mint ti az MTA-ban, hogyan tudtatok beállni egy súgógépről olvasni se tudó, egy gondolatmenetet következetesen végigvinni nem tudó, vezetői képességekkel nem rendelkező, ellenben labilis, ideggyenge stb. MZP mögé. Aki mögött Jakabok, Kunhalmik és egyéb levitézlett "politikusok" állnak.

trey @ gépház

Ööö... mert nem skype-on akarják látni csak az unokáikat? :D Mert ők testközelből tapasztalják, hogy a tehetséges fiatalok a hanyatló nyugat felé vagy felől áramlanak?

Ha így teszed fel a kérdést, nemtom milyen válaszra számítasz. Az Észak-Koreát személyi kultuszban lassan leköröző orbánizmuson kívül sokkal kevésbé jelentős e terület. A 6 párti koalíció minden gyermekbetegsége ellenére egy reményt jelentett volna arra, hogy itthon is egy egészségesebb demokrácia lesz középtávon, nem az ami most van.

De mutass légyszi az elmúlt időszakból egy olyan fideszes videós/plakátos kampányüzenetet, ami az értelmiséget célozta.

Szerintem az van (és ebben a Fidesz pártállástól függetlenül elvitathatatlanul zseniális), hogy minden réteget megpróbál a saját nyelvén megszólítani. Nyilván nem mindenkit sikerül, mert nem lehet mindenkinek egyesével, személyesen ajánlatot küldeni a szavazatért, de nyugi, az értelmiség is kapott mézes madzagot. Azt el tudom képzelni, hogy ahogy a lenézett, nem értelmiségi réteg bekajálja a plakátkampányt, úgy az értelmiség is bekajálja a neki szánt üzenetet.

LMBTQ álompolgárok nem tudnak gyereket csinálni. Ide még egy ideig nem jut el a tudomány. A többi többségében gyerektelen moslékos rajongó meg nem akar gyereket. 

A tények rögzítése kedvéért, a Fidesz eddigi 12 éves kormányzása alatt javult a gyerekszületési arány. De ne zavarjanak a tények a további flamelésben. :-)

“Az ellenség keze betette a lábát”

A "tények rögzítése kedvéért" a KSH adatai alapján javult a születési arány. A kihívást jelentene a számok értelmezése, a kulcsfogalom: teljes termékenységi arányszám 

A Fidesz kormányzása alatt 21%-kal nőtt a termékenység. Azt a lehetetlen csodát ne várjuk el a Fidesz kormánytól, hogy a Ratkó korszak ma már nagyszülő korú generációjának csodálatos bevonásával további gyermekek szülésével növeljék a lakosság számát. Természetesen ennél is nagyobb TTA növekedésre van szükség. Három korábbi évtized hanyatlását kell visszabillenteni ami szintén hosszabb folyamat. 

“Az ellenség keze betette a lábát”

LMBTQ álompolgárok nem tudnak gyereket csinálni.

:D Ez is mutatja milyen szörnyű állapotban van itthon az oktatás, azon belül is különösen a természettudomány. Kifejtenéd légy szíves, hogy mondjuk két leszbikus nőből álló pár miért ne tudna gyereket vállalni mesterséges megtermékenyítéssel (vagy egyéb kreatív módon)? Biológiai akadálya nincs ezen esetben, csak jogi. (Igen, a mozaikszóban van olyan eset is, ahol közbeszól a biológia is.)
 

A többi többségében gyerektelen moslékos rajongó meg nem akar gyereket.

Ezt milyen kutatásra alapozva állítod? Már a népességfogyásról is csak az ellenzéki szavazók tehetnek? Nincs az ismertségi körödben véletlenül olyan fiatal(abb) pár, aki kiköltözött a gyerekeivel külföldre és már házat/lakást is vettek, azaz nem akarnak hazajönni? Én csak szűkebb régi munkatársi körből kettő ilyet tudod mondani, összesen 5 gyerekkel.

Kevered az áltudomány a valódi tudománnyal. Gyakran megesik veletek libtardokkal. Nem lehet annyival elintézni, hogy beültetik az anyába a gyereket aztán jóvan úgy! Ezzel az erővel sharia törvénykezést is be lehet vezetni, tiltva van az abortusz és nő a születések száma. Muszlim vagy libtard szélsőségesek ugyanúgy faék egyszerűen látjátok a dolgokat. 

“Az ellenség keze betette a lábát”

Mondanám, hogy az alpári stílusoddal csak magadat járatod le, de ezen a ponton már réges-rég túl vagyunk.

Node maradjunk akkor a "valódi" tudománynál. Mutass légy szíves tudományos cikkeket, ami bárhogy alátámasztja a fenti állításodat. El fogom őket olvasni.

 

Nem lehet annyival elintézni, hogy beültetik az anyába a gyereket aztán jóvan úgy!

Persze hogy nem, de nem is erről volt szó. Most akkor inkább már a neveléssel van gondod, vagy mivel pontosan?

Neked is ajánlom áltudományok helyett a valódi tudományok tanulmányozását. A gyerekvállalás nem úgy működik, hogy inszeminátorral megtermékenyítjük a leszbika anyukát azt ennyi! Nyilvánvalóan nem sok tapasztalatod van a témában, ez egy igen komplex folyamat. Ha sikeresen tanulmányoztad volna a szakirodalmat és az eddigieknél több fogalommal azzal jönnél, hogy magasabb a sikeres mesterséges termékenységi ráta leszbikusoknál mint hetero pároknál, az sem jelent szignifikáns gyerekvállalási részesedést az összesből leszbikus anyáknál. Itt csak arról van szó, hogy hetero párok általában akkor fordulnak mesterséges megtermékenyítés módszeréhez ha egyiküknél, esetleg a pár mindkét tagjánál meddőségi problémák vannak, amelyek gyakran egyéb egészségügyi problémákkal párosulnak. Ezzel szemben leszbikus anyák azért választják ezt a módszert, mert tudatosan mesterséges úton akarnak teherbe esni. Meddőségi problémáik nincsenek. - Csak, hogy felesleges köröket ne fussunk. Ez egy mostanában divatos érvelés a nálad tájékozottabb aktivistáknál, akik ideológiájukhoz ragadnak ki tanulmányokat kontextusból. 

Összességében jelentősen elmarad a gyerekvállalás aránya az lmbtq körökben az átlagtól, ami számtalan okra vezethető vissza. 

“Az ellenség keze betette a lábát”

Melyik egyház? Ez a Perintfalvi Rita egy katolikus liba. Legalábbis annak mondja magát, ha számára megszűnt létezni a pápista egyház akkor már nem is az. Úgy hallottam elég szigorúak a katolikusok az ilyesmiben. MZP másik nagy katolikus vajon mit szól ehhez? De még igaza sincs. Van ott egy Hodász atya, Beer Miklós nyugalmazott okoskodó. Meg úgy alsó becsléssel 80% homoszexuális papi állomány. Bármilyen sztereotípiák is voltak a távoli múltban a katolikus egyház konzervatív politikai szerepvállalásáról, ma  már érvényüket vesztették. A protestáns egyházak többsége más kategória, illetve a Hit gyülekezete. Ők pont Fidesz-szimpátiájukkal maradnak összhangban korábban hangoztatott elveikkel. 

Vajon miből élhet ez a Rita? Költői kérdés. Berzsenyi Dániel Tanárképzős diplomája kulturális és szociális menedzserkedésből egy nagy nulla, büfészak. Ennél már csak a teológiai diplomája nagyobb duplanulla. Ezekkel a munkaerőpiacon nem kap csak olyan munkát amiket ezek nélkül is megkapna. Egy villanyszerelői okj értékesebb végzettség, amit meg is fizetnek. De elvégezni is nehezebb mint Rita büfé-diplomáit együtt. 

“Az ellenség keze betette a lábát”

A népszavazással kapcsolatban: Tegyük fel, hogy az összes érvénytelenszavazat IGEN szavazat. Mi lenne a végeredmény?

Egyébként felháborítónak tartom, hogy érvénytelen szavazásra buzdítással kampányolt felelős politikus (MZP is). Ez a demokrácián ejtett seb. Nincs mód arra, hogy azok az emberek, akik felelősek a nagyszámú érvénytelen szavazatért, később demokráciadeficitet kiáltsanak. Ha valakiknek fontosabb egy polgárpukkasztás, meg egy gyenge fricska Orbán Viktornak annál, hogy felelősen végiggondolják ezt a kérdéskört és VALÓDI érdekeiknek megfelelően leadjanak egy bármilyen érvényes szavazatot, akkor itt nagyon nagy rendetlenség van a fejekben.

> Sol omnibus lucet.

Képzeld el, hogy ettől kezdve minden szavazó úgy viselkedik, mint a most érvénytelenül szavazók. Ezzel de facto meg is szűnt a népszavazás intézménye. Ezt akarjuk? Ugye nem. Tehát nem konkrétan arról van szó, hogy EZ a népszavazás érvénytelen, hanem arról, hogy nem lehet többé érvényes népszavazást tartani. Erre jön majd egy jogszabálymódosítás és tovább fog bonyolódni a rendszer. Ahelyett, hogy mindenki felelősen eljárva, bensőjéből vezérelve, morálisan járjon el, egy jogi kényszer következik. Vagyis lejjebb eresztettük a társadalom morális szintjét. Ezt úgyhívják: korrupció (== megrontás).

> Sol omnibus lucet.

"Képzeld el, hogy ettől kezdve minden szavazó úgy viselkedik, mint a most érvénytelenül szavazók. "

Hát, ha hülye kérdéseket kapnak, akkor csinálják. Aztán előbb utóbb kevesebb lesz a hülye kérdés népszavazáson.

A népszavazás az emberek véleményét kell, hogy tükrözze, és ha a nép szignifikáns része azt gondolja, hogy a kérdés ilyen formában faszság, akkor ott a kérdéssel van a probléma, nem az emberekkel.

“Any book worth banning is a book worth reading.”

"én nem tarottam hülye kérdéseknek"

Ez szép dolog, de ettől függetlenül sokan meg igen.

" ki magyarázta ezt be neked ? elolvastad ?vagy csak papagáj vagy ?"

Pl. ez is egy hülye kérdés egyébként.

"Dolgozat íráskor azt gondolod, hogy hülye a kérdés - nem írod  meg olyan egyes kapsz.."

A népszavazás viszont nem dolgozat. Ha kiváncsi vagy az emberek vélményére, nem dolgozatot iratsz velük, hanem megkérdezed őket értelmes módon.

“Any book worth banning is a book worth reading.”

ha színházban nem értem a színdarabot, attól még nem kell bele büfögni..

illik viselkedni - de látom ez ma már nem evidens..

 

fiatal koromban Katonában voltunk diák előadáson  valamelyik tapló akkorát büfögött, hogy a színész abba hagyta az előadást..

botrány lett belőle - ilyet én nem mertem volna csinálni, de volt akinek a neveltetése (ill. annak hiánya) vagy túl lázadó kamasz volt.. simán megcsinálta..

aquila non captat muscas

A népszavazás célja, hogy a lehető legpontosabban felmérje az emberek véleményét egy kérdésben. 

Ehhez az kell, hogy maga a kérdés elfogadható legyen azok számára, akiknek a véleményére kiváncsi vagy, és ha több válasz közül választhatnak, akkor tudjanak is választani, egyértelmű legyen, egyértelmű legyen a hozadéka, stb., stb.

Ha ez nem jön össze, akkor szarul tetted fel a kérdést. 
 

“Any book worth banning is a book worth reading.”

mindig más a hibás...

én már nem vitatkozom veled, mert beragadt nálad ez a válasz..

egyébként nem tudom, hogy a fenébe lehet azt megkérdezni, hogy az iskolába szülői bele egyezés nélkül kiskorú gyermeknek ne legyen szexualitás minden részére kiterjedő bemutatás.

Én mint szülő fenntartom a jogot erre, hogy a gyermekem nevelésével hogyan teszem meg. Nem kívánok erről a jogomról lemondani.

aquila non captat muscas

Az emberi hülyeséget jelzi. Azt!!! - Azt, hogy egyesek a hatalom megszerzésének mámorában képtelenek saját nemzetének fontos emberi értékek elfogadására, támogatására.

Mert egy társadalomban a konzervatív értékek mentén működő, nagy többségben lévő, dolgozó családok biztosítják azt is, hogy ilyen hülyék a demokrácia keretében tönkre tehessék egy társadalom jövőjét. (Nem a marginális "buza-szivárvány-drogosok" a jövő valódi letéteményesei.)

Persze igazad van. Ez is mutatja, hogy még el se indultak, de már tudták, hogy veszítenek. 

De nézd a jó oldalát. Van egy népszavazás, amin a részt vevők 95% -a nemet mondott a feltett kérdésre.

Ha jól emlékszem volt valami szavazás az az EU parlamentben, amiben kinyilvánították, hogy a tartózkodás(érvénytelen szavazat) nem számít bele. Szóval törvény van rá. Így kell számolni. Amúgy se volt ügydöntő.

Szerkesztve: 2022. 04. 04., h – 15:55

Na most hogy lezárult a cirkusz, a "fityeszesek" meglapolgatták egymás hátát, a "mások" meg felenyalták padlót...

Véleményem szerint a legjobb eredmény született: Fidesz a szavazók 34%-ának támogatásával besöpörte a 2/3-ot, az ellenzék a szavazók 22,8%-val beégett. Ez a 11% 2/3-ot jelent.

Nem tudom ki mire számított? Egyértelmű volt, a "mások" nem akartak nyerni, mindenki örül az ellenzéki bársonyszéknek is.

Orbán marad, de változások lesznek. Ebben biztosak lehetünk: Benzinár, gázár, csirkefarrhát ár... Nekem elektromos az autóm, gázfűtés az nincs, csirkét magamnak tartom... a többiek meg remeghetnek a rezsicsökkentésért. :)

Szerkesztve: 2022. 04. 04., h – 18:13

Egy úr leszek:

Gratulálok a hup kormánypárti közösségének. 

Mert az egyszerű embereket populista szólamokkal kiszolgálják, de a sorsukon semmit sem változtatnak.
Mindeközben a hosszú távú, fontos fejlesztések: OKTATÁS, EGÉSZSÉGÜGY, NYUGDÍJRENDSZER, azok kukában landolnak, mert "sok píz kéne rá, és akkor nem jut 5000 Mrd forint sportra meg stadionra meg persze Mallorcán Habonyárpinak kokóra"

ez a versenyképességet - értsd a modern világban az ország sorsát - a szakadék alja fele löki

> Mert az egyszerű embereket populista szólamokkal kiszolgálják, de a sorsukon semmit sem változtatnak.

:DDD
a velem kapcsolatban levo "egyszeru emberek" ugy erzik hogy a sorsuk pozitiv iranyban valtozott, reszben a patas intezkedeseinek koszonhetoen, nehanyuk pedig arra is emlekszik, hogy a feri meg a bajnai alatt merrefele valtozott a sorsuk

let's go Brandon!

Amikor már az első mondata sem igaz egy cikknek:

A Fidesz a legnagyobb arányban a falvakban és a kisvárosokban tört előre

Mindenhol előre tört. Budapesti körzeteket pár százalékkal vitte csak az összefogás, utóbbi azokat is elbukta, amit kötelező lett volna nyernie, lásd Pest megye és ellenzéki vezetésű városok.

Úgy látom az egyesült ellenzék és szimpatizánsai el kezdtek gyúrni 2026-os Fidesz 2/3-ra. El kellene végezni végre a munkát nem pedig ideológiai alapon kifelé mutogatni és másokat hibáztatni.

ezt nem tudom, hogy honnét veszed ? nem tart.

- annyi volt, hogy Lázárnak még türelmet kell tanulnia - ezért lett hanyagolva.

Valszeg. ő lesz az utód - de a következő 4 év teljesítménye fogja meghatározni és hogy OV. indulni fog-e 2026-ban. Ezt még korai..

aquila non captat muscas

Makói szavazók: Az ajándék disznóhús nélkül is a Fideszre szavaztunk volna

Lézer sem lesz szemérmes, egy kis csalafintaságtól...

Figyelj egy súlytalan hülyegyerekről van szó. Ne foglalkozz vele. Az egyetlen dolog ami miatt ismerjük a nevét pont az, hogy többre volt értékelve mint ami. Az egyetlen elérendő célja pont az amit most megadtál neki: hogy a 0 eredményéhez képest beszéljenek róla.

A NOB-tól eddig nem hallottam olyat, hogy a több helyszínes rendezés felé fordulna, inkább az "olcsó" olimpiát valósítaná meg. Több helyszín esetén még nehezebb egyszerre mindegyik ország lakosságának támogatását megnyerni. Szétosztva is dollár milliárdokban mérhető a rendezés költsége.

Az olimpia szerintem a jövőben még inkább a gazdag országok drága hobbijává válik.

azért ismerjük őt, mert megállította azt az őrült tervet

Azt egy jóval komolyabb társaság csinálta(és abból sokan már a párttá szerveződő momentumba sem léptek be; majd ahogy kialakult a momentum arcvonala még többen távoztak, új arcok pedig megjelentek), aminek 1db tagja volt Fegyőr is. Azt állítani, hogy Fegyőr egyszemélyben csinálta nagy rövidlátóságra és 0 valóság érzékelésre vall.

Rajtad kívül másnak nem okozott gondot az értelmezés. De ha már így belementünk, akkor az is ugyanúgy pontatlan, hogy egy "jóval komolyabb társaság csinálta", mert technikailag a 266151 fővárosi aláíró akadályozta meg a 2024-es csődöt. Fekete-Győr meg csak segített az ívek leadásánál.

...akadályozta meg a 2024-es csődöt.

Ti bazdmeg 2010 óta éhséglázadásokról, államcsődről, a zorbán bukásráról fantáziáltok.

És kurvára nem veszitek észre, hogy a buborékotok és a valóság az két teljesen különböző dolog.

Nekem nem gond, szopkodjátok körbe magatokat a liberális circle-jerkben, ezzel pont a '26-os fityisz 2/3-ot készítitek elő.

"Értelmiség", aki baromira nem érti mi folyik körülötte.

Lassan javíthatnátok a megnevezéseteket "értelmetlenségre".

Lehet, hogy én buborékban élek (ki nem...) de te meg idióta vagy. Komolyan azt mondod, hogy a mai Magyarországnak megérné a több Paks2-be kerülő, Budapest centrumú, pár hetes látványberuházás? Miután csak tavaly több, mint 3700 milliárd forinttal növekedett a hiány? Ha annyira megéri az olimpia, akkor miért farolnak ki mögüle a nálunk sokkal gazdagabb országok is? Ha megint csak a sok hülye budapesti miatt nem lehet olimpia, akkor miért nem írt ki bátor kormányunk _országos_ népszavazást? Mert hát a hiteleket nem csak Budapest fizetné vissza, hanem az egész ország. Vajon a "nem buborékban" élő vidéki lakosság is megszavazta volna, hogy vegyünk föl megint baromi sok hitelt és költsük az egészet Budapestre? A hatósági áras csirkefarhát országában? :)

egyébként igazad is lehet - pénzügyi szempontból, hogy hírtelen azonnal sok sport létesítményt kell építeni - ezért is engedte el a kormány - sokba kerül.

DE lassan elkészülnek a sportcsarnokok - MVM Dome gyönyörű lett és nagyon büszke vagyok rá - szerintem TE is lehetnél !!!

És lehet olcsó olimpiát is rendezni - persze most a Covid miatt sztem nem aktuális - szegény Japán nagyon megszívta..

aquila non captat muscas

Mit hívnál olcsó olimpiának, kb. hány milliárd dollártól? Itt olvasható egy wiki oldal az elmúlt olimpiák becsült költségeiről. Kb. ha az EU keleti felének gazdaságát összedobnánk egyetlen országba, akkor kerülnénk abba a kategóriába, ami már be tudna vállalni egy ilyen projektet. 2032-től visszafelé: Ausztrália, Kalifornia, Franciaország, Kína, Japán, Brazília, UK, Görögország. A görögök - finoman szólva - nem jártak jól a rendezéssel abban a helyzetben. Mi sem járnánk vele jól a belátható jövőben. Maradjunk a vb-kategóriánál.

2024 - messze van - jövőbe látó vagy ?

egyébként a stadionok többsége az olimpiától is felépült 

azóta rengeteg dolog történt covid , ukrán-orosz háború

egy szűk társaságnak baszta a csőrét, hogy olimpia legyen Magyarországon és lehetőséget láttak abban hogy mögé beszervezzenek egy kis tömeget, amit adott esetben párttá tudnak formálni (na ez nem sikerült)..

aquila non captat muscas

Országos népszavazás kellett volna kiírni, Budapest nem egy 10 milliós metropolisz, az ország támogatása nélkül képtelen lett volna a rendezésre. A budapestiek durván 10%-a írta csak alá a nolimpiai népszavazási kezdeményezést, országosan simán nyerhetett volna a támogatók száma, ha tényleg annyian akarták volna az olimpiát, mint ahogy azt állítjátok.

most ennek örüljek vagy sirjak?

Ha te önfeledten tudsz örülni annak tudatában is, hogy eltapsol az ország 2 - 3 ezer milliárd Forintot egy soha meg nem térülő, akkor sírj.

1995-ben a Világkiállítást is elszabotálták,

95, az a gödör alja volt, 30 százalékos inflációval, 8 százalékos államháztartás hiánnyal, fizetési képtelenség határán mozgó állammal, Bokros csomaggal - legjobb időzítés a Világkiállításra

Nem, csak azért ismerjük őt, mert megállította azt az őrült tervet

Magyarázd meg légyszíves, hogy ennek a mondatnak ki az alanya ha nem Fegyőr?

Rajtad kívül másnak nem okozott gondot az értelmezés.

Semmi gond, biztosan nem érnek el a szellemi képességeim a Te magasságodig, de kérlek magyarázd el a fenti kérdésre a választ.

A mondat alanya Fekete-Győr volt, eddig jó az értelmezésed. A többi részével kapcsolatban hiába olvasható ki valóban nyelvtanilag az is, hogy ő maga egyedül vitte végig a Nolimpia népszavazási kezdeményezést, ezt rajtad kívül senki se olvasta ilyen módon. Szóval nem az én szellemi képességeim vannak az egekben (bizonyíték: itt kommentelek a HUP-on), hanem inkább a tieid vannak elmaradva a még a HUP flame kategóriájának átlagától is.

>>55.5% támogatottsággal, 2/3-ot lehet nyerni.

nem, a fidesznek a 3mio listáson _felül_ volt még 1.4mio olyan töredékszavazata, ami nélkül szintén nyert volna az egyes körzetekben (az első helyhez feltétlenül szükséges szavazatok számán felül)

emellett tönkreverte a moslékot 87:19 arányban az egyéni körzetekben

>>Ebben szerintem benne van a győzteskompenzáció

pontosan ezt írtam le hosszabban

 

>>bár az biztosan nem 1.4 millió szavazatot jelentett

de, kb annyit

tehát egyéni körzetekben majdnem annyival több szavazat jött a fideszre a körzet elnyeréséhez szükségeshez képest is, mint amennyit a moslék egyéni körzetekben összesen kapott (listás + kompenzációból visszaszámolva 1.5mio+)

ez egyéniben is kétharmad szavazat

 

listán kompenzáció nélkül 3mio+ vs 1.9mio+, ez is kétharmad

 

>>Más kérdés, hogy a 2014-ben bevezetett győzteskompenzáció nem torzítja-e a rendszert.

a fentiek alapján ez teszi helyre: jelen esetben a moslék nem csak értékén (0) felül jutna mandátumhoz, hanem szavazatainak aránya felett is (minél jobban kikapna egy körzetben, annnál több szavazata "veszne el" a kompenzációból a fidesznek)

Régen a megyei listára lehetett csak szavazni, amiről a töredékszavaztok kerültek az országos listra, amire nem lehetett.

Ma az egyéni „elveszett” szavazatok kerülnek pluszban az országos listára, a direkt oda leadott szavazatok mellé, azonos értékben.

A kettő között nem sok hasonlóságot vélek felfedezni.

Kibaszott kurva index és a faszom scrollozó-ugráló-bouncoló fostos reklámjaik. Menjen az anyjába az aki ezt a faszságot kitalálta, de komolyan.

Remélem van valami analytics rákötve a trigger eventre náluk, mert ahogy ellopja az a fos a scrollomat és jobban akarja tudni, hogy hova akarok scrollozni, mint én, rögtön zárom is be az ablakot, nem érdekel tovább a faszom cikkjük.

A 444-et is akkor kezdtem el bojkottálni, amikor elkezdtek a UX-szel baszakodni és felülírni a back-eventet, hogy valami szar aloldalukra irányítsanak.

Azóta mintha felhagytak volna ezzel, de eljátszották a bizalmamat. Nem nyitom meg azt a szart mégegyszer, az hétszentség.

A kibaszott indexet is azóta bojkottálom, mióta bevezették ezt a fos, UX rémálom, kibaszott idegesítő reklámfajtát.

Tőlem ott rohadhatnak meg, ahol vannak, egy kibaszott cikket nem fogok ezentúl még megnyitni se.

Ha ennyire nem tisztelik a felhasználót, akkor menjenek a faszomba.

iOS Safarira van howtod?

Amúgy meg mennek a faszomba: még én telepítgessek mindenféle 3rd party lófaszt, mert ők annyiba se veszik az olvasót, mint egy pár dingó kutya vesét.

Na neeeeem, ezt nem.

Ma nagyon felbosszantottak ezzel (már hónapok és hónapok óta gyűlik bennem), szóval amíg ekkora faszjancsik csinálják a UX-et arrafele, addig mindenkit, akit tudok, le fogok beszélni az index látogatásáról.

Szopjanak faszt.

Túl sok effort.

Maradok az index bojkottnál.

Jut eszembe, valószínüleg a Safari Reader view-ját tudnám használni a kibaszott reklámjaik szűrésére, de az workaround. Ha szopatnak, akkor le vannak szarva. A 444 nélkül is elvagyok, index nélkül is el leszek. Ha sikerül elég embert magam mellé állítani, akkor remélhetőleg a reklám-bevételeiken is meg fog látszódni a gusztustalan taktikájuk következménye.

Addig is elvagyok Apple News, mandiner és hup.hu vonalon.

Szerk: épp covidból gyógyulok, szóval épp nagyon könnyen irritálható vagyok :) Az EU-t is elküldtem a kurva anyjukba ma is vagy egy tucatszor a kibaszott fos cookie-popup szarjaik miatt.

Meg az Amazont is, mert jól elbaszták a Prime Video appban (Apple TV) az oda-vissza tekerést. Fos.

Elkeserítő, hogy milyen emberek határozzák meg a (webes) UX élményemet.

És a trendek szerint ez egyre csak rosszabb és rosszabb lesz.

:)

Köszi! Már csak a tüdőmnek kell kitisztulnia, még hörög picit. Kb. a szokásos ~1 hét alatt lement (addig szoktak az ilyenek tartani nálam kb). Eleje nagyon szar volt, mostmár csak a hörgés idegesít.

2 oltás. Lehet jobban jártam volna egy 3.-kal is, de késő bánat, eb gondolat.

Lehet jobban jártam volna egy 3.-kal is, de késő bánat, eb gondolat.

Én 2-szer voltam covidos, amikor még nem volt oltás, és a 3. oltás után is. Az első volt a legszarabb, a 3 oltás utáni is csak kicsivel volt könnyebb.

Érdekes módon a 70+-os anyám oltás nélkül is alig érezte meg, míg egy 35 éves kollégám meg belehalt. Erősen alkat függő, hogy kire miként hat.

Most ránéztem erre az Adguardra, mondom hátha.

Ez a cookie-popupok ellen is véd, vagy az ellen nem véd? A vízből veszi ki az oxigént?

Aztán ránéztem az árazásra: 

£60 a full personal licence (3 eszköz. Személyesen 4 eszközöm van szóval menjenek a fenébe), de épp akció van, úgyhogy "csak" £36. A "családi" (9 eszköz) az £140/£84.

Gondoltam megnézem az éves díjat is, jelenleg épp £1.20. Mondom az nem is rossz egy évre.

Ja, az a Yearly fül alatt van, de az ár már "monthly, billed annually".

Na mennek ezek is a kurva anyjukba a szemfényvesztő, gusztustalan technikájukkal.

Meggondoltam volna, hogy előfizetek, de az ilyen faszkodásaik és az emberek finom átbaszásának láthatólag lelkiismeretlen módszerei miatt valószínüleg kihagyom.

Ahogy az egyik jelenkori legnagyobb államférfink azt mondotta volt: "A lónak a faszát".

Nem a reklámmal van a bajom (legalábbis nem azzal a mennyiséggel, ami az indexen van. Szerintem korrekt).

Ami zavar, hogy belebaszkolódik a UX élményembe, ellopja a scrollomat, tehát scrollozhatok vissza mert a reklám előtti utolsó bekezdés felét nem tudtam elolvasni, mert az a fos az akaratom ellenére elscrollozott onnan ahol a fókuszom volt. Meg amúgy se scrollozgasson nekem, ki a faszom kérte meg rá?!

Az ilyeneket tűzzel-vassal irtani kell, mert ez pofátlanság  és tiszteletlenség.

Meg kell értetni a cégekkel, hogy nem szopatjuk a felhasználót, csak mert megtehetjük.

Nem. Nem tehetik meg.

Nem engedhetjük, hogy megtehessék.

van az interneten reklám ??

pl. YT -on nincs reklám a uBlock blokkolóval.

ha olyan oldalra tévedek - ahol kiírja, hogy blokkoló nélkül nem nézhetem meg - akkor szerintem nem is fontos oldal - nem nézem meg (x)

TV-ben sem nézek reklámot (TV-t se nagyon). Én ha találkoztam reklámmal sose vettem meg, amit reklámoztak - nem értem hogy mire jó a reklám - engem nem ösztönzött vásárlásra.. 

Ha érdekel a film és nincs meg máshol, akkor felveszem az Elgato EyeTV -vel és később megnézem reklámok nélkül. Eléggé minimalizáltam a a reklámmal történő érintkezést - kerülöm, mint a vámpír a fényt..

 

Az egész iparágat (reklám) simán meg lehetne szüntetni - nem érzem a létjogosultságát - pl. egy mosóport gyártó cég elver csak a magyar piacon 100-500milliót - a termék árában ez milyen költséghányaddal jelenik meg ??

Már gondolkoztam, hogy kellene csinálni reklám ellenes mozgalmat - pártot.

aquila non captat muscas

hogy fogalmatlanságában sértegeti a szavazókat

Elmondta a véleményét? Szabad nem? Még az is lehet, hogy igaza van. Legyen olcsó gáz, benzin, cigi meg pia, aztán a demokráciia le van sz@rva. Aki demokráciát akar az mehet Londonba tányértmosogatni. 

Mivel nincs igény arra amit ők kínálnak így szükségszerűen az embereknek nincs igénye dekomráciára. természetesen ők hibátlanok, az emberek hülyék hogy nem kell nekik az amit ők nyújtani tudnak. Zseniális: 0 valóság érzékelés + súlyos önértékelési problémák.

Szerkesztve: 2022. 04. 16., szo – 00:14

El kéne engednetek ezt a választási témát!

Mikor szemmel láthatóan magának az emberiségnek a puszta fennmaradása forog kockán, egészen elképesztő hogy egyesek még mindíg itt tartanak. Egy elvileg értelmiségi, egyetemet végzettekkel teli oldalon.

Imádkozzatok, fejezzétek be a pártpolitikát, kezdjetek el közösségeket építeni  és  élelmiszert termelni a telketeken. És reménykedjünk hogy megússzuk ezt az egészet.

Az a helyzet, hogy az önellátás király dolog; egészen addig amíg meg nem jelenik néhány lusta disznó smasszer akik kitalálják, hogy mivel Te dolgoztál ezért neked van {élelmed,javaid stb}, ezért most amid van azt elviszik mert nekik alanyi jogon jár.

Nos azért kell foglalkozni a politikával, hogy ilyesmi ne történhessen -ismét- meg.

Ez igaz, de a jelenlegi helyzetben a belpolitikával való foglalkozás kb mintha a strucc a homokba dugja a fejét a vihar elől.

Még az Orbánellenes ismerőseim is örülnek hogy ő nyert, az egyetlen cél hogy ebből kimaradjunk.

Teljesen felesleges a megsemmisült "ellenzékre" akár 1 szót is pazarolni.

4 fős családra:

 • Konyhakertnek: 100-150nm
 • Önellátás zöldségből: 1-1,5ha
 • Önellátás gyümölcsből: 0,5-1 ha (gyümölcsfák, stb)
 • Teljes önellátás (hússal): 2 ha / fő minimum

Erdő: (egy átlagos kádár kocka kifűtéséhez), szálaló gazdálkodással 4-5 ha (keményfából álló erdő, tölgy, cser, bükk)

Föld AK értékétől függően több is lehet.

Egyébként félelmetesen, hogy mindenféle szkepticizmus nélkül, intellektuális háttértől függetlenül képesek körömszakadtáig ragaszkodni a narratívához, amit eléjük tesznek.

Mérlegelés nélkül, az Orbántól eltérő vélemény szükségszerűen jó.

Nem Orbán a nemzet tragédiája, hanem ez a polarizált társadalom és ez hatványozottan rosszabb lenne, ha Orbán hatalma megrendülne és a 2010 előtti váltógazdaság visszatérne.

Orbán beiktatási választási beszédében, felkészített arra hogy a több mint 1 évtizednyi áldozatos munka után a sikerek és a tejjel-mézzel folyó Kánaán elmarad, és következik megint a gazdasági mélyrepülés. Némi hasonlóságot felfedezni az öszödi beszéd, és a beiktatási beszéd tartalmai között. Annyi történt az elmúlt évtizedben, hogy fiatal demokratáink halántéka őszes árnyalatot kapott, derékméretük és vagyonuk megsokszorosódott, de az ország megbízhatóan csóró maradt.

ennyi építkezést - mint az elmúlt 4 évben...

feleségem egy autószalonban dolgozik az új autót veszik, mintha kötelező volna..

biztos van olyan réteg, akik szegények, olyan körülmények közt élnek - ezt nem tagadom és a mi életszínvonalunk EU-ban nem a top , de úgy gondolom, hogy a középréteg jobban él..

aquila non captat muscas

Matolcsy is elmondta saját öszödi beszédjét viktor után: Index - Gazdaság - Matolcsy György: Megbomlott a költségvetés egyensúlya, az államadósság szintje fenntarthatatlan

Hol vannak ilyenkor a fradi-b-közép hulligánok? Ha Gyurcsány lépne színre hasonló tartalommal, már rendőrautókat borogatnának!

Bocs, te hol éltél az elmúlt két évben? Nem tűnt fel, hogy egy világjárvány okozta válságból még ki sem lábaltunk rendesen (nem Magyarország, hanem az egész világ), de már tavaly nyáron bebaszott a segg hülye, szélbalos amerikai kormányzat több ezermilliárd dolláros pénzosztogatása miatt beindult infláció, amire itt, Európában rátett a szintén segg hülye EUrokaták és a tagállamokban ámokfutó hasonszőrű elvtársaik piaci alapú energiahordozó-beszerzéses ötlete miatti gázhiány és gázáremelés, az emiatt még jobban fokozódó infláció, ami helyzetbe aztán februárban bebaszott a háború, amire a segg hülyék „válasza” az Európai Nemzeti Front Elit Öngyilkos Alakulata?

"The vision of Christ that thou dost see
Is my vision’s greatest enemy."

Ha valakinek nincs kedve olvasgatni, a direct36 interjú-podcastokat is ad ki a témáihoz (amelyek a legtöbb esetben még érdekesebbek is, mint az írott szöveg, mert kapcsolódó dolgokról is van szó):

https://podcasts.apple.com/sk/podcast/direkt36-podcast/id1450597967 

“Any book worth banning is a book worth reading.”

"Fúú, kibaszott hosszú. Mi a lényeg 140 karakterben?"

Ez a történet talán összefoglalja:

A szakértők meghallgatása helyett elmondta a saját értékelését, majd bontotta a vonalat.

"Ilyen volt az, amikor február 25-én, egyetlen nappal az ukrajnai háború kirobbanása után a kampánystáb elhívta az ország egyik legelismertebb külpolitikai szakértőjét a Hold utcai kampányirodába. A megbeszéltek szerint Márki-Zayjal lett volna egy videóhívása, amelyben tájékoztatja az ellenzék miniszterelnök-jelöltjét a kialakult helyzetről, a háború addigi eseményeiről és a várható fejleményekről.

A megbeszélés – amelyen a pártok egyes biztonsági szakértői is jelen voltak – azonban csúszott, mert Márki-Zay nem csatlakozott a megbeszélt időpontban. Ő végül hosszas késés után, egy autóból jelentkezett be. A szakértő véleményének meghallgatása helyett a miniszterelnök-jelölt átvette tőle a szót, és megosztotta a saját helyzetértékelését a résztvevőkkel. Válaszolni és reagálni nem tudtak a jelenlévők, mert saját mondandója után Márki-Zay közölte, hogy nincs több ideje a beszélgetésre. Annyit mondott még, hogy az autója megérkezett egy benzinkúthoz, neki pedig el kell mennie pisilni. Ezután – a jelenlévő szakértők megrökönyödésére – kilépett a hívásból."

A lényeg Gyurcsány mondanivalójának függetlenobjektív tényfeltáró-oknyomozó „elemzés” formába öntése. A podcastben többször is említik saját magukat tényfeltáró-oknyomozó újságíróként. Egy részlet viszont meglehetősen ironikusan mutatja meg, mit is értenek a baloldalon tényfeltáró-oknyomozó újságírás alatt. Az „elemzés” egyik alkotója elmeséli, hogy volt történet, amit három embertől háromféle formában hallott, neki kellett „összefésülni” a három verziót. :D

"The vision of Christ that thou dost see
Is my vision’s greatest enemy."

Szerkesztve: 2022. 05. 19., cs – 22:08

A kultúráért felelős miniszter jelölt:

olyan leszek, mint Odüsszeusz, amikor a szirének mellett hajózik el. Viaszt öntök a fülembe, nem engedem el az abszolút mércét

Mondjuk Odüsszeusz nem öntött viaszt a fülébe, mert ő hallani akarta a szirének énekét, ezt még középiskolában tanulta mindenki. :)

De szerintem a fidesz rajongóknak könnyeket csalt a szemébe, ez a kulturált államférfi. Remélem a politikai hobbista ebből is csinál egy TV műsort!

Érdektelen ez a részlet.

Az ötödik Orbán kormány meglepően erős lett, ez alól Csák sem kivétel, érdemes ránézni az életpályájára.

Lázár és Navracsics visszatérése mellett Szalay-Bobrovniczky a másik új ember, hason életuttal.

Az a helyzet, hogy ez az intellektuális holdudvar és politikai tehetségek hiányoznak leginkább az ellenzéki oldalon és ez most nagyon láthatóvá válhat.

Több évtizedes hagyománya van a komcsi időkben gyökerező, önmagukat örök szakértőknek hívő és nevező önhittségüknek. Még azt sem lehet mondani, hogy elkényelmesedtek és ez okozta volna a szellemi restségüket, ugyanis sosem voltak szellemi fölényben, pusztán a 45 év komcsi diktatúra és az ezután sokáig meglévő kapcsolati háló hatásai hitették el velük, hogy saját érdemeik okán vannak vezető helyzetben.

"The vision of Christ that thou dost see
Is my vision’s greatest enemy."

Több évtizedes hagyománya van a komcsi időkben gyökerező, önmagukat örök szakértőknek hívő és nevező önhittségüknek.

Beszélsz itt olyan emberekről, akik aktív életüket a komminuzmus bukása után kezdtéke el élni. Pl. egy Donáth Anna 3 éves lehetett amikor kommunisták átültek a Fideszbe.

Hát a Donáth Anna felmenőiről mindent lehet mondani, csak azt nem, hogy a a Kádár rendszerben szocializálódtak. Nagyapja Donáth Ferenc 2 alkalommal ült börtönben a kommunisták alatt, a második alkalommal a Nagy Imre per vádlottja volt. Elsőként írta alá a Charta '77 nyilatkozatot. 1989-ben Legfelsőbb Bíróság rehabilitálta. Szóval mi is a súlyos kommunista ideológiai családi múlt, ami kisérti őt?

Mondjuk értelmezés kérdése, hogy politikai okokból pár évet börtönben ülni, is jelent e szocializációt? Vagy nem e az az igazi szocializáció, amikor egy ifjú titán  1986-ban Magyar Szocialista Munkáspárt Központi Bizottsága Társadalomtudományi Intézetében lesz munkatárs?  Ő ma a Fidesz egyes számú tagkönyvének birtokosa.

Nagyapja Donáth Ferenc 2 alkalommal ült börtönben a kommunisták alatt, a második alkalommal a Nagy Imre per vádlottja volt.

Donáth család tipikus példája a baloldali politikai dinasztiáknak. Donáth Ferenc kommunista volt, az MKP alapítója és az akkori központi bizottság tagja. Az apja rendszerváltás előtti tevékenységéről kevés információt találtam, '94-ben már az MSZP országgyűlési képviselője - abban az időben ellenyészően kevés új politikai belépő volt a szocialista pártban. 

A ’70-es évek elején Kis János, Demszky és Majtényi is ellenzékiek voltak, a Kádár-rendszer maoista ellenzéke. Donáth reform-komcsi ellenzéki volt, ahogy a későbbi SZDSZ egy része is. Másik része maradt ÁVH-s poronty.

"The vision of Christ that thou dost see
Is my vision’s greatest enemy."

'70-s évektől az ellenzék szervezője volt,

Ő Donáth Ferenc aki 1986-ban meghalt.

'94-ben a volt állampárt színeiben országgyűlési képviselő.

Ő meg Donáth László aki nem az állampárt, hanem az MSZP képviselője volt. Az MSZP 1989. november 21-én alakult meg.

Nagy ott a fogfalomzavar a fejedben, de lényeg az, hogy lehet kommunistázni nyakra főre. De vegyünk elő egy igazi ellenzéki arcot: Bemutatom Matolcsy György Úrat. 

1977-ben közgazdászdiplomát szerzett a Marx Károly egyetemen. Diplomázása után egy évig az Iparszervezési Intézet munkatársa, majd 1981-ig a Pénzügyminisztérium ipari főosztálya, illetve 1985-ig a miniszteri titkárság főelőadója, majd osztályvezetője volt. Aztán pálfordulás következett (MDF) 1990 májusa és decembere között a Miniszterelnöki Hivatal politikai államtitkára, illetve 1990 júliusától decemberéig a privatizációért felelős kormánybizottság elnöke volt. 
Aztán megint egy politikai pálfordulás: Hosszabb szünet után 1999-ben Orbán Viktor akkori miniszterelnök gazdasági tanácsadó testületének lett tagja. 2000-ben Chikán Attila utódjaként gazdasági miniszterré nevezték ki.

Összefoglalva: részt vett az MSZMP szineiben az ország csődbevitelében, aztán amikor jött a rendszerváltást részt vállalt a dicsőséges privatizációban, utána meg egyenesen a keresztény polgári kormányban találta magát.
Hol van ehez az életúthoz képest Donáth Anna!? Matolcsy 2 igazán meghatározó bukás 3-szor is a kormány közelébe férkőzött, ő az aki soha sem tanul a hibákból...

ha a MASZOP (MSZP) nem lett volna az állampárt jogutóda akkor nem kapta volna meg a pártállam vagyonát és egyéb erőforrásait. nagy vita volt róla, hogy mi legyen. értelemszerűen az a nézet győzött hogy a vagyonelemekre és a párttagsági könyvekre szükség van.

Nagyon más lett volna a felállás(létszám & infrastruktúra) ha külön be kellett volna minden egyes tagnak az MSZMP MSZP váltáskor lépnie az új pártba.

 

https://m.mult-kor.hu/20091007_husz_eve_szunt_meg_az_mszmp?

1986-ban Magyar Szocialista Munkáspárt Központi Bizottsága Társadalomtudományi Intézetében lesz munkatárs? 

Irreleváns, ha valaki 3 évvel a rendszerváltás előtt gyakornoki munkát vállalt pályakezdőként.

Orbán Viktor a magyar rendszerváltás emblematikus figurája volt, tipikus vidéki dzsentri.

Az apja is teljesen más utat járt be, mint a Donáth vagy Apró dinasztia.

Orbán Viktor a magyar rendszerváltás emblematikus figurája volt, tipikus vidéki dzsentri.

Fidesz (Orbán) a rendszerváltás mellékszereplője. Akkor ők még nagyon keresték a helyüket. Liberális -> keresztény -> konzervatív -> jobb közép útvonalt járták be. Az első választáson nem is tudtak jelentős politikai tényezővé válni. Mindent lehet mondani rá, de azt hogy a rendszerváltásban neki szerepe volt, azt nem.