Webes Outlook, "klasszikus" thread-nézet

Üdv!

Lehetséges-e, ha igen, hogyan, hogy a webes Outlook-ban a leveleket nem csak "conservation" szerint rakja, hanem ezen belül "thread view"-ben, azaz lehessen látni, hogy ki kinek válaszolt. A conservation view szerint csak egy kupacba rakja a leveleket, és azon belül időrendbe rakja. Ha több címzett van, ebben a megjelenítésben nehéz látni, hogy kinek kell még válaszolni, míg a "thread"-módban jól látszik. Ilyesmit szeretnék.

Lehetne egy másik levelezőklienst használni (ami támogatja ezt a nézetet), csak nem tudom, hogy a címlista és csoportok hogyan tarthatóak szinkronban.

Hozzászólások

Offtopic: 20 evnyi MS/Outlook utan linuxra valtva felfedeztem hogy van (ertelme) mas levelezőt hasznalni es meg jobb is lehet egy uj. Nem támasztottam igenyeket, adta magat a megoldas. Es jobb is lett az elememtaryos sajatja. 

Magánlevelezésre nem ezt használom, de ez a munkahelyi. Tudsz esetleg olyan klienst, ami képes az outlook-névjegyeket és -csoportokat is importálni? Az automatikus szinkronizáció nem létszükséglet, azt alkalmanként kézzel is meg tudom tenni (nem változik túl gyakran).

Ha Gnome/GTK vonalon mozogsz, az Evolution tud Exchange sync-et, és szerintem az általad igényelt nézetet.

KDE vonalon a KMail is tud, de itt kissé bugos az Exchange sync. Push notification néha elszáll, illetve korábban egy bug miatt az account felvétele is nehézkes volt.

Szerkesztve: 2021. 11. 26., p – 09:45

Úgy látszik, nem feltétlen annyira egyszerű - lehet, hogy az üzemeltetők miatt.

Ha jól értelmezem, akkor amiket az exchange átvisz címeket, az a domain/people részen látható Partnerek részen van. Nekem ez teljesen üres, csak egy "Saját partnerlisták" listát hoztam létre. A "Címtár"-ban az "All Users"-ben vannak a nevek. Ezeket át tudom így vinni, vagy egyszerűbb, ha export/import-ot választok? Illetve van egy olyan, hogy "Csoportok", de itt úgy látom, hogy akik itt vannak, lényegében egy levelezőlistán vannak, mert egy darab email-címre küldve mindenkinek kimegy a levél.

Címtár/All Users. Itt megjelenik olyan, hogy "Kezelés", ezen belül "Partnerek exportálása". A lementett CSV-fájlnak egy sora van, a fejléc.
Mindegyik felhasználónál megjelenik az is, hogy "Felvétel a partnerlistára". Gondolom, mivel partnereket exportál, és még egyik sem partner, ezért nem exportálja.

Fura nekem ez a rendszer.

Nálam a levél címe mellett van egy kis >, amit megnyomva valamilyen szinten lehet látni a threadeket.

Megszokás kérdése, én a webes "ömlesztett" megjelenést szeretném egyszer megtalálni a desktop verzióban. Ugyanis nálam az esetek többségében valójában egy szál van csak, de egymással párhuzamosan többen is válaszolnak, ami viszont egyáltalán semmiféle jelentőséggel nem bír.

Nálam a levél címe mellett van egy kis >, amit megnyomva valamilyen szinten lehet látni a threadeket.

Nekem meg jobb lenne, ha struktúráltabb lenne. Válaszra érkezett válasz, majd arra is válasz, stb. A "valamilyen szinten" esetben nehéz követnem, hogy melyik levélre kell még válaszolnom.

webes "ömlesztett" megjelenést

Én meg azt nem szeretem, nem szoktam meg :)

Kedvencem (és már offtopik): rákerestem egy feladóra. Kiadja a teljes szálat összecsukva, ahova írt, a neve vastag betűvel. Rákattintok, kinyitja a teljes szálat, és.... bogarászhatom végig, hogy hol van a keresett feladó, a Control-F nem megy, mert "Továbbiak megjelenítése" is van... Próbálkoztam párszor, hogy hogyan lehetne megcsinálni,  hogy ha nem is csak azt adja ki, amit kerestem, de legalább kitűnjön. Nem ment.

Úgy döntöttem, kukázom, és IMAP/SMTP-t használva levelezek valami más klienssel. A címjegyzéket megpróbálom exportálni, max. évente változik egy kicsit. A Teams-es értekezletekért meg majd belépek (bár hogy nem távoktatás van, már nem Teams-en megy az értekezlet sem).

IMAP/SMTP-t használva levelezek valami más klienssel

No, erre kellene valami segítség. Megpróbáltam Roundcube-bal, de ott a thread-nézet választási lehetősége meg sem jelenik (a saját levelezésemnél nincs gond). Gondolom azért, mert az MS IMAP-szervere nem támogatja a thread-et. Nem tudom, hogy "céges" szinten ebbe bele lehet-e nyúlni vagy máshol lehet a gond.

Van-e valakinek ötlete, mivel lenne érdemes próbálkozni?

"rákerestem egy feladóra": ezt úgy értettem, hogy az alkalmazásban kerestem rá a feladóra, és utána a kilistázott szálban írta ki a feladókat/címzetteket (mert abban a szálban volt a keresett személy, ezért a teljes szálat kilistázta), és itt használtam csak a böngésző kereső-funkcióját.