ONLYOFFICE 7.0

Címkék

Az ONLYOFFICE (így, nagybetűvel) egy, a rigai központú Ascensio System SIA által fejlesztett szabad szoftveres (AGPL) office megoldás. Megjelent a 7.0-s kiadása. Elérhető felhőben, de telepíthető helyileg is.

Bejelentés itt.

Hozzászólások

kb ugy mint a tobbi webes office (googledocs, o365, collabora). a nagyon speciekkel vannak bajok, de hetkoznapi hasznalatra elmegy...  (nekem meg az o365 se nyitott meg minden docx-et, volt amire kiirta hogy nem tamogatott formatum, nyissam meg az asztali verzioban, es ott siman megnyilt...)

nalunk eddig csak 1 problema jott elo, egy kitoltos excelbe raktak valahogy ilyen legordulobol valasztasi lehetosegeket (en azt se tudtam, hogy lehet ilyet), azt nem mutatta, de a 6-os verziotol mar az is megy.

gondolom (de nem probaltam) az ilyen beagyazott OLE-objektumos magiakkal nem boldogulna, ahogy a tobbi se. meg eselyes hogy a VBA scriptekkel se ;)

Pedig az - főleg a webes office-szal kombinálva - ilyen tipikus “rakjunk össze egy gyors vállalatirányítási modult amihez nem kell valójában logika” tipikus eszköze: összerakod, beállítod a mezővalidációkat meg egy conditional formatting-ot, kirakod a sharepoint linket aztán töltse ki minden érintett.

mondjuk én azt várom, mikor lesz az iPades excelbe pivot tábla, mert addig az, hogy ez olyan mint a desktop, csak mese.

Van egy meg nem nevezendő társaság, aki több millió jegyet ad el évente több jogcímen, de a régi rendszer csak a kedvezmény szerint tudott csoportosítani (50%), de hogy az diák vagy nyugdíjas 50%, azt nem tudta megmondani. Én voltam a cég történetében az első ember aki egyszerre rendelkezett a következőkkel:

- ismerte a menedzsmentet

- kapott nyers adatokat

- tudta, hogy működik excelben a pivot tábla

a többi történelem.

A diákjaink is amikor kérdőíveznek, mindig kérünk tőlük pivot kimutatásokat: az, hogy a kitöltők X%-a szereti a fagyit, az ugyanis baromira semmit nem jelent akkor se ha 10, de akkor se, ha 1000 kitöltőd van, viszont az hogy a nők kétszerannyira szeretik a fagyit mint a férfiak az mond valamit százas nagyságrendű kitöltéseknél is. Nem mindenhez kell SPSS.

Majd ránézek, mikor pár éve néztem, nextcloudhoz, nagyon instabil volt, valamint nem kezelte az Ooo formátumokat. Meglátjuk mi változott :D

Fedora 35, Thinkpad x280

Prémium előfizetéshez csak az ONLYFANS oldalunkon tudnak előfizetni!

A neve ellentmondásos: onlyoffice... és more...