Revolut használatom

Le kell szögeznem, hogy roppantul bizalmatlan vagyok minden  startup felé, főleg fintech vonalon. Pláne, ha a cég egyetlen értéke a sok felhasználó, ami mellett veszteséget termel.

Elkezdtem használni pénzváltónak őket. Az itthoni Budapest Bankos számlámról megy hozzájuk a huf, majd tőluk az olasz Intensa-hoz (Olasz CIB) euro. 

Lépésenként emeltem a tétet, mígnem korlátba ütköztem.

kb 30 millió hufot kell kitolnom. Ebben a tempóban ez 25 nap:

Vasárnap: 4.000 HUF
Hétfő: 100.000 HUF
Kedd: 200.000 HUF
Szerda: 1.200.000 HUF <- ennél többet nem enged feltölteni bankkártyáról, utalni meg drága 
Csütörtök: 400.000 HUF -nál nem enged több feltöltést.  este még tudtam további 800.000 HUF-ot utalni
Péntek: 400.00 HUF eddig. Este 10 után elvileg további 800.000-et tudok.

Hétfő:
Hétvégén csak kártyáról töltöttem. Nem utaltam (Revolut->Intensa), mert az drágább. Kipróbáltam az utalást is (BB -> Revolut HUN) egy megadott magyar számlára. Ez hétfőn reggel még nem jött meg, utaltam még egyet, majd 7 óra után kicsivel beérkezett mindkettő. 

Ma kipróbáltam, a BB -> Litván saját számla utalást is, eddig nem jött meg. Gondolom ennek az átfutása 1 nap. 

Új hír, hogy ÁKK számláról HUF-ot csak magyar számlára enged kiutalni.

BB költségem kb 0,5% lesz, de nem az egész vételárra, mert egy része kártyával átcsorog. Kb a felét utalnom kell majd. Így  full költségem cca 80e euróra 0,25%.

UPDATE 2022.01.27
Revolut ma bekérte az adóigazolásom és a bankszámlakivonataimat. Annyit kért, hogy fedezzem le az eddigi tranzakcióimat. Elküldtem nekik.

UPDATE 2022.01.28
07:00 Ma rám írt egy ügyintéző. Azt kéri küldjem el a vállalkozásaim bankszámla kivonatait. Elküldtem őket a picsába. Persze udvariasan.
13:00 Megint rám írtak. Kértek minden papírt. Elküldtem őket, majd úgy döntöttem, hogy elküldöm ugyanazokat a papírokat amit már tegnap.
15:13 Elfogadták. 30 millára küldtem 300 milla fedezetet. Elsőnek visszadobták. Kurvaanyjukat! :)

UPDATE: 2022.02.09
Ma már kártyáról simán tudtam 5.000.000 HUF-ot tölteni és egyből továbbutalni 14.000 eurot. 
Kíváncsi vagyok kérnek-e pár napon belül újabb igazolást. :)

Hozzászólások

Szólj, ha átlépted a 4,5 millát. Majd jön a móka és kacagás.

"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Pénzmosás és terrorizmus elleni EUs balfékeskedés elleni nyilatkozattétel összeghatára. Ha ennél nagyobb összeget mozgatsz, akkor csilingelni kezdenek a csengők.

"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Nálam a forrás és a cél is saját számla. Ebben mi is a pénzmosás? :) Az algoritmus vélelmezem az eloszlási görbe szélein visít. Legalábbis én így csinálnám, plusz a definiált gyanús műveletek. Persze raknék mellé pontozási rendszert is. Revolut számlám van 2 éve, de nem használtam. most kezdtem el használni.

Svájc nem csak a tanács tagja, de az uniónak nem?

Félreértés ne essék, fogalmam sincs, hogy működnek ezek a dolgok, csak nekem így rémlik, nem tudom az eu-s dolgok ezért svájcban hogy jelentkeznek.

Hell is empty and all the devils are here.
-- Wm. Shakespeare, "The Tempest"

Szerintem totálisan rosszul választottál eszközt 30 millió HUF átváltására/mozgatására.

Wise (olcsóbb is mint a Revolut)  és Akcenta való erre.

ingyenes a feltoltes, ha elofizet metalra ami par kave ara akkor nincs atvaltasi dij, es teljesen ingyenes a kiutalas. nem hiszem, hogy rosszul valasztott.

az akcenta akkor ceg hogy meg nem is hallottam rola :)))), latom, valami cseh helyi cucc.

Szerkesztve: 2022. 01. 20., cs – 08:57

Elképzelhető, hogy a napi limit inkább 24h-s limit. Ma reggel eddig 400.000 HUF-ot engedett feltölteni bankkártyáról.
Vajon nekik kell fizetni érte, hogy kártyával töltök?

A Wise közel 0,68%-ot számít fel amikor kártyával szeretnék tölteni és további 0,446%-ra jön ki maga a konverzió. (szumma: 1,126%)

Eközben a Budapest Banknál a teljes költségem: 1,4726% lenne.

google? nincs nalad internet?:) en el szoktam olvasni egy szolgaltatas arlistajat ha mar feliratkozom ;-)

de latod, jofej leszek:

The only time you will pay more than this is if you exceed the exchange fair usage limit for your plan. If you do, you will be charged an exchange fair usage fee on any exchange above the limit. All of our plans allow you to make at least 350,000 Ft of exchange per month without an exchange fair usage fee. However, after that, an exchange fair usage fee of 0.5% applies for Standard and Plus plans. You can avoid this completely by upgrading to a Premium or Metal plan (if you haven’t already), which don’t have any exchange fair usage limits.

innen: https://www.revolut.com/en-HU/legal/standard-fees

Írtam. Ugyanúgy robot válaszol, csak gyorsabban amióta fizetek. Imitálja az embert. Ír és visszatöröl, nem küld semmit. Mint aki keresi a jó megoldást és minden ötletét megírná de mégsem. :) Vicces.  Ráadásul a ciklusok közötti idő is konstans. :)

 

Gtranslate:

Köszönöm a türelmes várakozást! Nagyra értékeljük türelmét.

 

 Először is, engedjék meg, hogy elnézést kérjek az eset miatti fáradságért. Ez biztosan nagyon megterhelő az Ön számára.

 

 Nagyon sajnálom, hogy sajnos nem tudjuk módosítani a napi feltöltési korlátját. Ezt a limitet a rendszerünk generálja. Nem tudjuk megváltoztatni helyetted. Aggodalomra azonban nincs ok, korlátja idővel enyhül, ahogy használja fiókját, és velünk történelmet épít. Minél többet tölt fel ezzel a kártyával, annál hamarabb módosul a feltöltési limit. Tudom, hogy ez nem tökéletes megoldás, de ha több pénzre van szüksége a limit módosítása előtt, megpróbálhatja banki átutalással feltölteni.

Leírta pedig a megoldást, csak nem olvastad el - ezt sem.

Rosszul használod. Ezeket a korlátozásokat akkor fogják elengedni, ha "rendes" kártyaként kezded el használni, nem pedig pénzváltóként, ez majdnem abuse kategória, amit most velük csinálsz, és veszéyesen közel esik a pénzmosáshoz.

A Revolut konkrétan nem tudja biztosra megmondani, hogy a másik oldali számla is a tied, ezért ő azt látja, hogy egy HUF számláról rajta keresztül egy nem HUF (már elfelejtettem, milyen) számlára küldesz pénzt. Ez technikailag a pénzmosással megegyező mintát mutat nekik, és folyamatosan alert listán tartja az accodat.

Ha azt látja, hogy ezt használod normál költésre is, közértben, Netflixre, bármi, amit amúgy online fizetsz, és még EMELLETT transzferálsz rajta pénzt, az teljesen meg fogja változtatni az ügyfélbesorolásodat.

Blog | @hron84

valahol egy üzemeltetőmaci most mérgesen toppant a lábával 

via @snq-

Vajon nekik kell fizetni érte, hogy kártyával töltök?

Kell. Kártyás vásárlásnál a költségeket az eladóra terhelik. A feltöltés vásárlásnak számít, az eladó a Revolut. Nekik nyilván akkor éri meg ez a móka, ha utána olyan módon használod a feltöltött pénzt, ami nekik bevételt jelent (pl. elköltöd a Revolut kártyás vásárlásával). Ha átváltod, és SEPA utalással elutalod egy másik számládra, az a Revolutnak nagyon nem jó üzlet.

Szerkesztve: 2022. 01. 20., cs – 08:59

45 000 eurót kellene kifizetnem üzletben. Elfogadják: Visa, Maestro, utalás

Forint számláról indulva mi most a legkisebb költségű megoldás?

trey @ gépház

Kicsit hozzádobsz és vehetsz egy lakást Athénban. :)
https://en.spitogatos.gr/property/1112014397

 

Igen, de nem a HUF-os megtakarítást. Nekem van euro-s kötvényem is. Saját számlákra ingyenes a kiutalás. Sajnos transzfernek nem használható le kell kötni a pénzt és minimum 2 hétre csak utána transzferálható.

Csak egy példa volt. Évente elmegy egyszer Görögországba. Felteszem a munkája kibírna több homeoffice-t. Innentől kezdve bárhol lehet. Ha kedve van hozzá.

 

Továbbá olyan piacokon ahol 10 éve nominális árváltozás nem értelmezhető és EU szinten alul értékeltek az ingatlanok, több mint valószínű, hogy érdemes vásárolni.

Nem magyarázott semmit. Google translate-tel beszélgettünk. 

Bementem, mert sokalltam a 7 euros havidíjat, erre ránézet a számlámra és kérdezte ki ez és miért kapom a pénzt. Ledöbbentem. A család olasz fele is. Mondta ne csináljunk ilyet. Kérdezem miért? A válasz nem jó, ne csináljunk ilyet. Kurva ideges lettem. Mondtam neki 100x több pénzem van, nekünk ez apró mit kötekedik. Mondta tovább a faszságát. Nem értem. Szerintem a szabályok azonosak az EU-ban.  Kérdeztem, ha adok kölcsön valakinek akkor azt nem kaphatom vissza? Mondta: ne csináljunk ilyet.  Mondtam neki ekkora összeget nem is lehet hivatalosan kp-ben mozgatni csak bankon keresztül. Mondta: Akkor se csináljunk ilyet. 

Ki kellett volna hívnom a főnökét. Amúgy ez egy privátbankár volt. A sógorom vitt oda hozzá, mert régóta ügyfelük. Nagyon elküldte  a fenébe őket és megfenyegette őket, hogy elviszi a cégei pénzét. Bocsánatot kértek. Én meg azóta nem voltam a fiókban.

Görögország nagyon szép nyaralni, de a bürokráciája horror. Laktam ott, semmit nem lehetett elintézni, bárhol érdeklődsz, senki nem mondja azt, hogy nem tudja, kapcsolja a főnököt, mond valamit, aztán kiderül, hogy baromság. Szívni persze te fogsz, amikor mehetsz vissza a másik hivatalba a papírért, amiről ott még nem is hallottak. Tökön lőni magadat ennél sokkal olcsóbban is lehet, kell egy Y alakú faág, egy erős gumiszalag, és egy kavics.

SEPA atutalas elvileg mar nem lehet dragabb, mint a sima belfoldi forint atutalas. Amin "le fognak huzni" az az arfolyam.

Forintra pontosan nem szamoltam ki, pont azert mert nem fogok egy rakat PDF-et megnezni csak azert, hogy kitalaljam a bankom milyen arfolyamon fog nekem epp valtani automatikusan egy utalasnal (feltetelezem EUR szamlad neked sincs), de nagyjabol a legolcsobbra az jott ki, hogy egy magyar bankszamla amin ingyenes a belfoldi forint utalas teljesen (premium szamlak nehany banknal, legacy szamlak), onnan Wise-ra forintkent, onnan meg tovabb EUR-ban ahova akarod. Hasonlo nagysagrend, mint a tied.

Most azt látom a nulla költségre rámegy 27-30 nap, de akkor nagy összeg is mehet. Veszek MÁP+ bankkártyával. 25. napon eladom, ekkor nullán vagyok, majd Revolut ahol min prémium csomagom van, majd onnan utalom. Ekkor 0 a költség. Illetve 1 hónapnyi elvesztett kamat az ára + a prémium csomag díja.

Hat most keressek neked megfelelo bankszamlakat en?:)

Raiffeisennel van Premium gold 2, havi 400k beerkezese vagy ott tartasz 8M-t, de ez lehet allampapir is pl. A 400k-t meg lehet oldani az altalad leirt Allamkincstaros korrel is amennyire en latom a kondicios listabol, ha nem akarsz tartani 8M+ casht bankszamlan allandoan. Erre nyilvan csak akkor van szukseg, ha nem ide kered a fizetesed, vagy nincs fizetesed mert osztalekbol van penzed.

Biztos mas bankoknal is van ilyen, ennel tobb idot mar nem szannek a penzugyeid optimalizalasara, ezt azert tudom konkretan, mert hasznalom.

https://premiumbanking.raiffeisen.hu/-/premium-gold-2-0-szamlacsomag

Kíváncsi leszek hogy fut majd ki nálad. Nekem kb. 3 éve van, de gyakorlatilag nem használom, épp mostanában gondolkodtam rajta, hogy talán meg kéne szüntetni.

Ez a csomag nekem jó. Évente 4 millát átváltok, plusz tetszik a junior rész. Pénzt nem tartok rajta, csak annyit ami pár perc múlva tovább megy plusz az apró. Bizalmatlan vagyok a céggel szemben.

Még nem tudom mikor megyek Olaszországba. Vagy január 31. vagy február 7.  Ha nem emelnek limitet, akkor van még 6 hétköznapom ami 7.2m és a mai 800e még este tíz körül. 12m marad hátra, mert volt kint is pénzem és már átment valamennyi. Ezt sajnos 1%-os költséggel tudom csak kijuttatni, ha január 31.-én megyek.