HP M15w nyomtató - works for me

Új eszköz van a helyi hálózaton, tökéletesen Linux-kompatibilis, elérhető HTTP-n, nem kell többé USB kábelt dugdosni, nem is értem, hogy miért nem lett előbb hálózati nyomtatóm. No persze azért, mert keveset nyomtatok, de ez így roppant kényelmes. A Fedora repository-ban lévő HP toolokkal be lehetett állítani a WiFi hozzáférést, utána sima hálózati nyomtatóként felismerte minden számítógép.

Hozzászólások

Hosszú-hosszú évekre visszanyúló tapasztalat az, hogy pl. az Ubuntu out-of-the box kezelt számtalan hálózati nyomtatót, miközben ugyanazokkal a Windows szenvedett.

trey @ gépház

HP 3835 legolcsóbb wifis patronos nyomtató.

Amennyiben csak fekete patron van benne, úgy windows alól nem képes nyomtatni. Kiírja, hogy felhasználói beavatkozás szükséges és kész. Egyébirány, ha nyomtat, akkor pedig 80% körül megáll minden oldalnál nagyjából 1-1.5 másodpercre. Csak úgy.

Linux alól nem áll meg. Megy. Az se érdekli, ha csak egy patron van benne, nyomtat, ahogy tud.

2022 a linux desktop éve! :D

A Windows nyomtatókezelése mindig is a szégyen kategória volt, és a mai napig is az. Hogy csak egyet említsek, mi az, hogy az eszközkezelőben nem jelennek meg a nyomtatók? Egy hálózati nyomtató beállításához pedig szinte már pilótavizsga kell. A nyomtató állapotának érthető visszajelzéséről már ne is beszéljünk.

Az osszes olyan dolog, ahol a gyartok egyedi megoldasa megengedett, az kivetel nelkul mind kokanyolasba vegzodik.

Ilyen a nyomtatokezeles, a grafikai meghajtok, az egyedi billentyuzet/eger beallitasa, mind-mind.

Es ezert jo a linux, es lesz egyre jobb, mert amit tamogat, azzal utana nincs teendo, es tenyleg igaz ra, hogy "hardvert venni tudni kell", mert ezt fel kell ismerni.

Mar csak az nvidianak kene valahogy csodbe mennie....

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Az osszes olyan dolog, ahol a gyartok egyedi megoldasa megengedett, az kivetel nelkul mind kokanyolasba vegzodik

Na ez akkor esett le nekem, amikor Windows XP után vettem egy Macbookot (az a 2009-es fehér szépség).

Előtte a gány laptopra rakott XP-m alatt a wifi fél perc-egy perc alatt kapcsolódott, és eközben 4-5 popup ablak jött fel különböző eseményekkel, közben persze más usb-s eszközök is összevissza csilingeltek. A wifi leginkább csak az intel segédprogramjával volt kezelhető, a natív WinXP felület vagy működött, vagy nem.  Ha alvásból ébredt a gép, az volt a legrosszabb, ilyenkor percekbe telt, míg egyáltalán rájött, hogy az access point, ahova előzőleg csatlakoztatva volt, már nincs. De ugyanebben az időben a drága céges márkás laptopokon is hasonló volt a helyzet. 

Namost ezután volt nagy esemény megtapasztalni azt, hogy az alvó állapotú mekbúkon, mire 90 fokig nyitom a gép fedelét, az OS működik és a wifi fel van csatlakozva, és mindeközben egy darab popup üzenet vagy csilingelés nem történik, egyszerűen működött. 

Persze aztán a Windows alatt is normális lett, kb Win7 óta, persze azóta más típusú eszközök továbbra is szállítják a maguk szemét minőségű segédprogramjaikat, nyomtatók, szkennerek, videókárgyák, gamer billentyűzetek, stb.

A linux ebben a MacOS-re hasonlít, tehát, sokmindent nem támogat, de ha valamit támogat, akkor az általában a natív Gnome felületbe illeszkedik. 

Szintén HP M15w, és a legjobb benne, hogy bármiről IS lehet nyomtatni vele mindenféle komplikáció nélkül, platformfüggetlenül (Win, Linux, iOS, Android, más hirtelen nincs), nem kell driverekkel küzdeni, mint anno. Just works.