MPV mikulássipka

Ma arra lettem figyelmes, hogy az MPV on-screen ikonján egy mikulássapka díszeleg. Megpróbáltam rákeresni, hogy hogy lehet kikapcsolni, de nem jutottam sokra. A manualok, github ticketek meg egyébként az internet írt mindenfélét mpv.conf-ot, user_opts-ot, script_opts-ot, de egyik se vezetett semmire.
Írták viszont, hogy az osc.lua fájlban kell a greenandgrumpy változót átállítani, de ez a fájl a forráshoz tartozik, azaz csak fordításkor lehet átírni. Vagy mégsem?

Kinyitottam magát a binárist és rákerestem erre a változóra.

Meg is találtam, az említett Lua script belsejében és átírtam igazra.

Volt sapka, nincs sapka.

Ettől függetlenül ez nem a legszebb megoldás, szóval, ha valakinek van jobb (nem, a recompile nem játszik, nem ér annyit), azt megköszönöm, ha megosztja.

Hozzászólások

~/.config/mpv/script-opts/osc.conf: greenandgrumpy=yes

Miért, én nem oldottam meg? Telesírni meg hol sírtam tele a netet? Az neked telesírás, hogy annyit mondtam, hogy aki tud jobb megoldást, az mondja? Milyen érzés interneten hazudozni? Nincs jobb dolgod, mint görcsösen azon erőlködni minden szembejövő topicban, hogy belemagyarázz valamit hótt hétköznapi dolgokba, hátha bele tudsz valakibe rúgni?

Mármint te tartasz még mindig itt, mert ez neked ennyire megoldhatatlan probléma, ami csak azért szomorú, mert a múltkor részletes leírást kaptál, hogy hogy tudod magadnak megoldani, ahelyett, hogy folyton telesírod érte a hupot, hogy neked nem jelennek meg.

Inkább gyalázd le az nginxet öt sor jávából.

Egyebkent mennyit kell a nicked egy anagrammajabol fogyasztani ahhoz, hogy valakit zavarjon egy mikulassapka egy ikonon, de olyannyira, hogy eljusson ezzel a komoly problemaval egy hexa editorig? ;)

Engem is zavarna, ha szivarvanyosra valtozna pl. az mpv logo, de letudnam annyival, hogy viccesen beleteszem a szofordulataimba, hogy "nyissuk meg a filmet ezzel a buzi mpv-vel", es ennyi. :)

Huuu, hat ezt aztan nekem tenyleg nagyon de kurvara tudnom kellett volna. De komolyan, ennyire muveletlen nem lehetek. Biztos csak beteptem es elfelejtettem, mas magyarazat nem lehetseges, mert ezt minden jozan es tiszta ember tudja. ;)

Viccet felreteve eletemben nem lattam HTC-s rendszamu autot, de ha lattam is volna, hamarabb hittem volna azt, hogy a tajvani telefongyarto magyar reszlege ul benne...

A rendszám csak egy példa volt. De tessék: https://disclosures.ifc.org/project-detail/ESRS/4898/hungarian-telecommunications-company-ltd-ii
És a feloldásra még rosszul is emlékeztem, mert Hungarian Telecommunications Company (mondjuk ha lefordítod a Magyar Távközlési Vállalatot, tényleg ez jön ki belőle) és nem Hungarian TeleCom. Biztos én is betéptem a TCH-tól THC-tól.