HP nyomtató utángyártott patronnal nem megy

Fórumok

Sziasztok!

Van egy HP OJ pro 8715 nyomtatónk. Több féle utángyártott patronnal is próbáltam már. A feketét megeszi, a színeseket nem. Először azt írja csak, hogy nem tudja szavatolni, mert nem HP, de más baja nincs vele, aztán pedig azt, hogy nincs jól behelyezve, próbáljam újra, és ehhez ragaszkodik is. Amíg pedig nincs jól behelyezve nem hajlandó nyomtatni.

Nincs olyan utángyártott patron, amire azt gondolja, hogy HP? Vagy hogy lehetne rábírni, hogy tessen neki? Az eredeti patronok sajnos arcpirítóan drágák hozzá...

Köszi

Matyi

Hozzászólások

Szerkesztve: 2021. 11. 29., h – 14:13

Egy időben volt ilyen jellegű firmware frissítések a nyomtatókhoz, hogy csak eredeti patront fogadjon el. Viszont úgy rémlik, hogy mivel sok volt a reklamálás, ezért aztán kiszedték ezt a fícsört a firmware-ekből. Szóval esetleg próbáld meg frissíteni. Rosszabb csak nem lesz.

Szerk: meg is van egy link. Tényleg volt ilyen. https://www.printerbase.co.uk/news/hp-reintroduces-usage-non-hp-ink-car…

Nekem olyan volt, hogy kifogyott a fekete, kicseréltem és nem ment. Aztán kicseréltem a többit is az utángyártottra és ez megoldotta a problémát.

> Sol omnibus lucet.

Félig idevaló, de mégis: 2 hónapja vásárolt HP MFP135W nyomtató (linux-szal megy, nyomtat, scannel, de nem javaslom a hup-os kollégáknak) a kezelőprogrammal (wifi beállítás csak úgy megy, ha usb-n csatlakoztatod és win10 alatti hp progi kell hozzá) mindent beállítottam, közben szólt, hogy please wait... és online ellenőrizte, hogy jó-e a patron ami benne van. Persze hogy jó volt, mert gyári, első bekapcsolás. De az online ellenőrzés... grr...

@BCsabaEngine

Szia!

Próbáld meg ezt a gyártót: Ecopixel
Tapasztalat szerint, ezzel nem szokott probléma lenni.

Szívből kívánom h. a hp nyomtató üzletága menjen már végre tönkre.

Valahogy a HP ezt nagyon tökéletesre tudta azért fejleszteni az évek alatt. Az a vicc, hogy ma is a régi lézereik hírnevéből élnek.

Az üzleti modell manapság még ravaszabb: reklámozzák a nyomtatót "lowest cost per page in category" címkével. Utánanézel, kb. igaz is. Megveszed a nyomtatót.

Aztán ahogy telnek az évek, folyamatosan emelik a tinta/festékkazetta árát. Időnként brutálisan. És itt nem is a 10-20000 Ft-os gagyi nyomtatókról beszélek, hanem már a rendesebb officejet kategóriában is. De gondolom ugyanez van a "nagy" nyomtatóikkal is.

Elég megnézni a fekete meg az egyik szín árgörbéjét:

https://www.arukereso.hu/nyomtato-patron-toner-c3138/hp/cd975ae-p381395…

https://www.arukereso.hu/nyomtato-patron-toner-c3138/hp/cd974ae-p386989…

Átlagár: fekete ~5500 -> ~17500, 1szín: ~2500 -> 7500

Amikor a nyomtatót megvetted egy új szett került volna 13000 Ft-ba, most 40000. Ennyit azért nem romlott a Ft. Ez az undorító. Tanulság: meg kell venni egy életre előre a festéket a nyomtatóval együtt. Ha nem használod el, legfeljebb eladod busás haszonnal. Bontatlanul talán még annyira be sem szárad.